solgt

#VÅLERENGA , Sveriges gate 11 A

Type Leilighet
Primærrom 48m²
Bruksareal 49m²
Bruttoareal 54m²
Tomt 648m²
07/05/2019 16:54
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1938
Gårdsnummer 232
Bruksnummer 322
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 350 000,-
Totalpris 3 447 149,-
Ligningsverdi 859 267,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 82 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 97 149,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 447 149,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

49 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke bebodd leiligheten, og kan derfor ikke opplyse om energiforbruk.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 648 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Opparbeidet bakgård med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. På tomten finner du lekeapparater, hyggelige sittegrupper og søppelskur.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en super og meget delikat selveier beliggende i byggets 3. etasje. Her har du en gjennomgående planløsning og store vindusflater, som sørger for gode solforhold. Dette sammen med den funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Fra soverommet har du utgang til boligens vestvendte brannbalkong. Leiligheten holder en gjennomgående god standard.
Ser du etter koselige boomgivelser sentralt i Oslo, så er denne leiligheten noe for deg!
- Praktisk planløsning og luftig atmosfære
- Romslig stue med store vindusflater
- Tidløst HTH kjøkken fra 2019
- Stort soverom med brannbalkong mot gårdsrom
- Delikat baderom fra 2019 med opplegg for vaskemaskin
- Overflatebehandlet i 2019 i delikate farger
- Hyggelige sittegrupper på tomten
- Sentral beliggenhet med et mangfold av muligheter i nærheten

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue, kjøkken, soverom med utgang til brannbalkong, bad/wc, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 4 m2.
Stue | Luftig atmosfære
Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg med malte flater fra 2019. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmen er bred, så her har du plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Kjøkken | Tidløst fra 2019
Meget flott kjøkken fra 2019 som har en lys og tidløs innredning fra Kvik. Skapene har glatte fronter og benkeplaten er i laminat med vaskekum. Over kjøkkenbenken er det benkeskapsbelysning og stikkontakter. Kjøkkenet vender mot rolig gårdsrom og har god plass til en hyggelig spisegruppe, så her kan du nyte rolige frokoster. Videre finner du keramisk platetopp, stekeovn og ventilator med kullfilter fra Bosch. Det er mulighet for å ordne avtrekk  rett ut via ventilen i veggen. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Gulvet er belagt med en pen laminat fra 2019 og veggene har pene og malte flater.
Soverom | Med utgang til brannbalkong
Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger og gulv fra 2019. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Her er det utgang til boligens sydvendte brannbalkong, hvor du kan nyte morgenkaffen. Soverommet vender mot rolig gårdsrom, så her er det fredelig og stille. Med den romslige størrelsen er det fint plass til et garderobeskap for oppbevaringsmuligheter av klær og det man måtte ønske.
Bad | Meget delikat fra 2019
Delikat baderom fra 2019, med flislagt gulv med varmekabler og våtromsmaling på veggene. Badet inneholder dusjkabinett med skyvedører av glass, toalett og helservant i skap med dører som har glatte fronter. Over servanten er det skap med speildører, overlys og stikkontakter. Videre er det opplegg for en liten vaskemaskin med innkast fra toppen, så her har du alt du trenger på baderommet. Det er ny banemembran og nytt sluk fra 2019. Ellers er det mekanisk avtrekksventil på veggen.
Entré | Velkommen inn!
Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her har du naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av seg yttertøy. Entréen er boligens knutepunkt, med inngang til alle boligens rom. Det er adkomst via felles trappegang, samt har oppgangen har callinganlegg. Leiligheten har entrédør fra Sweedor i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull.
Overflater | Tidsriktige fargevalg
Gulv: Belagt med laminat. På badet er det fliser. Gulvet på kjøkkenet og soverommet er fra 2019.
Vegger: Malte flater og malt mur. Alle flatene ble malt i 2019.
Tak: Malte flater og malt mur. Alle flatene ble malt i 2019. I stuen, kjøkkenet, soverom, og entré er det en takhøyde på 2,66-2,68 meter.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.
Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet. Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.
Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kaféer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kaféer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza rett ved.
Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass i Strømsveien. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon. Buss 37 ligger ca. 3 min unna boligen, og Ensjø T-bane ca. 7 min unna. Matbutikken Coop prix ligger like utenfor døren, ellers kort avstand til andre matvarebutikker som Rema 1000 og Kiwi.

Felleskostnader

2 958 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv (Viasat) og internett 100 mps (OpenNet), oppvarming, varmt vann, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Brensel kr. 838,- Felleskostnader kr. 1.981,- Internett/bredbånd kr. 139,-

Etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 859 267 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 093 361 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong og yttervegger i murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Etasjeskillere av
betong. Yttertak av saltaksform. Vinduer og balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2000/2002.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, bad/wc og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie skal godkjennes av styret, som dog ikke kan nekte godkjenning uten saklig grunn. Se sameiets vedtekter § 3 og husordensreglene § 5 for mer informasjon.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral. På baderommet er det varmekabler.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Det er fellesvaskeri i gården.
- Vann rør av kobber og noe synlige forkrommede vannrør på vegg.
- Synlige avløpsrør av plast og metall.
- Stoppekraner for vann er plassert på veggen bak dusjkabinettet og under oppvaskkummen på kjøkkenet.
- Leiligheten har felles varmtvann.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang. Leiligheten har delvis skjult og delvis synlig elektrisk anlegg. Erklæring på det elektriske er tilgjengelig hos megler.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til spesialområde bevaring, bolig, offentlig bygning, friområde, industri, kontor vei, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Orknøygata 2 A-B - Oppføring av tolv balkonger på fasade mot bakgård
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201900805 for mer informasjon.
Orknøygata 6 - Omsøkt tiltak omfatter oppføring av 6 stykk balkonger på fasade mot bakgård.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201700026 for mer informasjon.
Islands gate 12 - Søknaden omfatter oppføring av ni nye balkonger mot bakgård, to takoppbygg mot bakgård, samt innredning av loft til én ny bolig. Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201311790 for mer informasjon.
Brynsbakken - Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for kapasitetsøkende tiltak for jernbanen i Brynsbakken, forutsetning for senere utnyttelse av planlagt ny sentrumstunnel for jernbanen, som anbefalt i KVU Oslo-navet. Tiltak for retningsdrift i Brynsbakken er en del av jernbanens Rutemodell 2027, og kan utsette behovet for ny jernbanetunnel noe.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.
Biskop Jens Nilssøns gate 5 - Detaljregulering. Boligbygg i 8 etasjer, servicesenter, næring og parkering. Det foreslås en ny boligblokk med 3 905 m2 BRA bolig som antas å gi ca. 35 boenheter. Plan - og bygningsetaten anbefaler derfor ikke reguleringsforslaget
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201215349 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1939/403116-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 20.04.1939 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-232/322. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1942/400389-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  20.01.1942 
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-232/322. Gjelder denne registerenheten med flere
1984/519660-3/105  Erklæring/avtale 17.04.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET. FOR: NOK 10,000. MED PRIORITET ETTER 75% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM. Gjelder denne registerenheten med flere
2001/38103-1/105  Erklæring/avtale 04.07.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209, 211, 242, 244, 245, 327
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1 -2
Bestemmelse om garasje/parkering. Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter. Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/519660-2/105  Seksjonering 17.04.1984 
opprettet seksjoner: snr: 16. formål: Bolig. sameiebrøk: 277/10000. EIENDOMMEN ER OPPDELT I 36 SEKSJONER. For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
1989/69059-1/105  Best. om adkomstrett 09.10.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209, 211, 242, 244, 245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:1-36
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:327  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
2001/57251-1/105  Erklæring/avtale 24.09.2001 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:209, 211, 242, 243, 244, 245
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:322 Snr:136
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:232 Bnr:325 Snr:1-2
Bestemmelse om bruk av gårdsrom. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune ved direktøren for Bolig- og Eiendomsetaten. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Sveriges gate 11, org.nr. 971.271.116, består av 35 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Styreleder er Vibeke Aarnes.
Forretningsfører er HBRI.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 31.12.18.
Andel fellesformue kr. 9.119,- pr. 31.12.18.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 85969311

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et underskudd på kr. 76.702,-. I budsjett for 2018 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 4.093,- i overskudd/underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom 23.00 og 07.00 skal det være ro i leiligheten alle dager.
Grilling skal skje ved elektrisk grill.
Det er egne regler for bruk av fellesvaskeriet.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har byttet ut fyringsoljen til biobrensel i 2018. I 2017 ble det utført arbeider på fasaden mot bakgården.
Ellers er det planer om å pusse opp fasaden og male vinduene. Dette vil bli tatt opp på styremøtet i mars, og det vil da bli tatt en beslutning på når arbeidene skal bli utført og hvordan det skal finansieres. Ifølge styreleder håper de på å få gjennomført dette ila 2019, evt. om det blir delt mellom 2 år. De håper samt på at det vil bli finansiert gjennom fellesutgiftene, men kan ikke utelukke en eventuell innkreving.
Ellers må normalt vedlikehold påberegnes.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde dyr i leiligheten uten sameiets skriftlige tillatelse. Se sameiets husordensregler § 2 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Selger har hørt om tilfelle av skjeggkre i 2018 i en leilighet i oppgang C. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter, og er et beslektet insekt av sølvkre. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.