solgt

#SØRENGA , Sørengkaia 51

Type Leilighet
Primærrom 72m²
Bruksareal 72m²
Bruttoareal 78m²
Tomt 6 647m²
16/12/2019 13:59
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 234
Bruksnummer 102
Energimerking C
FINN.no 150328049
Sist endret
Prisantydning 6 500 000,-
Totalpris 6 676 649,-
Ligningsverdi 1 284 301,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 000,- (Dokumentavgift) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 176 649,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 676 649,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-19-0093

Adresse og matrikkel

Sørengkaia 51, 0194, Oslo, Gnr.234 Bnr.102 Snr.18 Orgnr.917101175 i Oslo kommune

Eier

Carina Raste Kielland

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

72 / 72 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2016

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 6 647 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.
Pent opparbeidet tomt med blant annet asfalterte/støpte adkomst-/gangarealer, plenarealer, prydbusker og annen fin beplantning. Ellers finner du hyggelige sittebenker og felles sykkelparkering. I 8. etasje finner du en fantastisk felles takterrasse for sameiet. Takterrassen er opparbeidet med plenarealer, hyggelige sittegrupper, solsenger og beplantning, så her kan du fint nyte solen fra den kommer og til den går ned.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Fantastisk og strøken 3-roms som ligger rett ved sjøkanten på Sørenga. Bygget er fra 2016 så her får du en svært god standard og kan flytte rett inn! Boligen har en gjennomgående løsning og store vindusflater som sørger for en luftig atmosfære.
Sørenga er en moderne bydel som ligger ytterst i vannkanten og har en sentrumsnær beliggenhet.
- Moderne og gjennomgående leilighet med høy kvalitet
- Romslig stue med sydvestvendt balkong på 9,6m2
- Moderne kjøkken med åpen løsning
- 2 soverom hvorav hovedsoverommet er tilknyttet omkledningsrom
- Delikat bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
- Balansert ventilasjon som sikrer et godt inneklima
- Fjernvarme inkl.
- Romslig kjellerbod, felles sykkelbod og kajakkrom
- Mulighet for å kjøpe garasjeplass
- Heis
- Fantastisk felles takterrasse
- Sentral beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, omkledningsrom, bad og gang/entré med adkomst via svalgang.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på 5,3 m2 og det er felles sykkelparkering. Her er det godt med lagringsplass. I 8. etasje finner du en fantastisk felles takterrasse med hyggelige sittegrupper, solsenger og pen beplantning, så her kan du nyte lange sommerdager.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet. Sørenga har på kort tid rukket å bli et av de mest populære boområdene i Oslo. Her har du gode rekreasjonsmuligheter hele året, fine naturopplevelser og solnedgangen over fjorden. Bjørvika vokser frem som Oslos nye sentrum, med umiddelbar nærhet til Oslo S og byen. Med leilighet på Sørenga får du førsteklasses byliv, badeliv, uteliv og kulturliv rett utenfor døren. Dette er virkelig et lite boligparadis på vannet.
På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Sørenga Sjømat, Restaurant Cargo, Bun`s Burger, meksikanske Coyo, Sea Port, Mirabel, Paradis, Dock Espressobar, HakkaIza m.m. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.
Det er to barnehager på Sørenga, og innen kort tid så vil en ny barne- og ungdomsskole med flerbrukshall bygges her. Nærmeste matbutikker er en stor og innholdsrik Rema-1000 eller Coop Prix med søndagsåpent som er rett i nærheten av leiligheten.
Bjørvika er i ferd med å vokse seg til å bli en ny bydel som inneholder noe av det ypperste Oslo og Norden har å by på. Bjørvika blir Norges og Oslos nye kulturelle bydel med nye Deichmanske hovedbibliotek, Operaen, Munch-museet og fotografisk museum på Sukkerbiten. Det er etablert en rekke kritikerroste og populære restauranter i Bjørvika i tillegg til de som ligger på Sørenga. Her er Nodee Barcode, Nodee Sky, Vaaghals, Maeemo med sine 3 Michelinstjerner og Stock verdt å nevne.
Fra boligen er det kort gange til flytoget, Oslo Sentralbanestasjon, Oslo City, Karl-Johans gate, Operahuset, T-bane- og bussnett. Østbanehallen er nylig oppusset med flere spesialbutikker og restauranter.
Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss nr. 85 som stopper på Sørenga. Ved Ladegården kan man ellers hoppe på buss nr. 32 og 74. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.
Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller gjøre som mange av naboene; skaffe en kajakk og ta seg en padletur! Med kajakken er du en kort padletur unna øyene i Oslofjorden.
Det er kort vei til Vannspeilet, Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Stue | Med utgang til solrik balkong og sjøutsikt

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med en-stavs parkett. Det er store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak og slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden (2,63 meter), sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Videre fra stuen er det utgang til boligens sydvestvendte balkong på 9,6 m2. Balkongen er overbygget og har god plass til utemøblement, grill og beplantning, så her kan du fint nyte solrike dager. I tillegg får du en super utsikt over sjøen! Det er opplegg for utebelysning og stikkontakt på veggen som sørger for en hyggelig atmosfære. Gulvet er belagt med terrassebord og rekkverket er av metall og glass.

Kjøkken | Moderne og stilrent

Lekkert kjøkken som har innredning fra HTH med glatte fronter i hvit høyglans. Det er laminerte benkeplater med nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Grohe. Benkeskapsbelysning er integrert i overskapene og det er stikkontakter på veggen. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, samt en kjøkkenøy som er perfekt for sosiale sammenkomster. I tillegg er det god plass til et spisebord med øvrig møblement for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel og komfyr med induksjonstopp fra Electrolux, oppvaskmaskin fra Ariston og vegghengt designventilator i messing fra Røroshetta med integrert komfyrvakt. Kjøkkenet ble oppgradert ved byggeår med ekstra skap under kjøkkenøyen mot stuen, samt påkostet ventilator. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Gulvet er belagt med en-stavs parkett og himlingen er nedsenket.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom som er av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger Det er store vindusflater som slipper inn naturlig lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge soverommene har garderobeskap, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I tillegg er hovedsoverommet tilknyttet boligens egne omkledningsrom, som er innredet med garderobeskap og hyllesystem fra Garderobemannen så her er det godt med lagringsplass. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Gulvene er belagt med en-stavs parkett og du får en god takhøyde på 2,63 meter.

Bad | Med våtromsbevis

Delikat og flislagt baderom fra byggeår med gulvvarme. Badet inneholder dusjhjørne med regn- og hånddusj, vegghengt toalett fra Gustavsberg, vegghengt servantskap med dører i hvit høyglans og ovenpåliggende benk/servant med ett-greps armatur fra Grohe. Over servanten er det heldekkende speil, speilskap og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin under benken, så her har du alt du trenger på badet. I tillegg er det en egen avluke med vegg og dør i frostet glass hvor det er tørkestativ og opplegg for tørketrommel. I himlingen er det plassert avtrekksventiler.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Plass til hyggelig sittegruppe i svalgangen

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré som er malt i delikate farger. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Oppgangen har callinganlegg med videooverføring. Du får en god takhøyde på 2,63 meter og gulvet er belagt med en-stavs parkett. Leiligheten har Swedoor entrédør med lydklasse R"w 35dB. Det er adkomst via felles trappegang med heis og videre via svalgang til leilighetens inngangsparti. Del av svalgang ved inngangspartiet (fellesareal) er oppmålt til 5,5 m2. Her har du plass til en hyggelig sittegruppe så du kan nyte varme sommerdager.

Sameiet | Fantastiske fellesområder!

Sameiet har en av Oslos råeste takterrasser med en nærhet til fjorden man sjeldent har opplevd. Her har du en flott sjøutsikt og sol hele dagen! Takterrassen er opparbeidet med plenarealer, hyggelige sittegrupper, solsenger og beplantning.
Sameiet disponerer fem kajakker, en beredskapsbåt, tre SUP-brett, en egen kajakkrampe i kanalen og to kajakkgarasjer. Den ene garasjen ligger i tilknytning til flytebryggen. Den andre kajakkgarasjen ligger ved inngangsdøren til oppgang nr. 51 og rommer hovedsakelig private kajakker. Sameiet har opprettet en kalender hvor det er mulig å låne sameiets egne kajakker.
Sameiet har egen hjemmeside: www.sorengstrandasameie.no med nyttig informasjon. Her kan du blant annet legge inn reservasjoner for å leie kajakk.
Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Felleskostnader

Kr. 3 046,- pr. mnd. Inkluderer fjernvarme, grunnpakke bredbånd og digital-tv, garasjeplass, trappevask, vaktmestertjenester, vakthold, drift av sameiet, felles byggforsiking, kom. avg. m.m.
Herav:
Fjernvarme bolig kr. 504
Felleskost. bolig kr. 1 944
Digital-TV kr. 204
Bredbånd kr. 119
Garasjeplass nr. 53 ( 16031 - 53 ) kr. 275

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Selger eier en garasjeplass (nr. 53) i Gnr. 234 Bnr. 218 Snr. 218 med ideell andel 1/142. Om ønskelig kan denne kjøpes av selger for kr. 750.000,-samt omkostninger på ca. 2,6 %. I tillegg påløper det et eierskiftegebyr på kr. 1.200,- og selger betaler kr. 275,- i mnd for plassen. Det er egne vedtekter for garasjesameiet.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 284 301 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 623 484 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer, samt underetasje og kjeller. Bygningen er oppført med støpte pilarer, grunnsåle, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong- og stålkonstruksjoner. Yttervegger er av tre- og betongkonstruksjoner utvendig forblendet med teglstein og trekledning. Det er tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Lian balkongskyvedør og vinduer er med tre-lags glass og karmer/rammer er av tre utvendig kledd med metall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 2018 for eiendommen. Vilkår for ferdigattest:
1. ferdigattest i sak 201805355 - Sørengkaia 25 B - Gulating bar
2. oppdaterte plantegninger i inneværende sak som viser det godkjente tiltaket i sak 201805355 - Sørengkaia 25 B - Gulating bar
3. oppdatert gjennomføringsplan
4. dokumentasjon på at rekkefølgekrav i reguleringsplanen er etterkommet
5. bekreftelse på at sluttdokumentasjon er sendt til Vann- og avløpsetaten (VAV)
6. sluttrapport med avfallsplan for håndteringen av bygg- og anleggsavfallet
7. sluttrapport for forurenset grunn. Ferdigattest kan ikke gis før sluttrapport for avfallshåndtering er behandlet.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hver sameier har full rettslig råderett over sine seksjoner, herunder rett til bortleie, så langt det ikke kommer i strid med vedtektene eller gjeldende lovgivning. Se sameiets vedtekter § 2.2. for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med fjernvarme til radiatorer, samt er det elektrisk gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.  
  

Utstyr

- Vannrør med rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i himling på badet.
- Avløpsrør av plast tilkoblet felles soilrør.
- Leiligheten er tilknyttet felles oppvarming med fjernvarme.
- Fordelerskap for vannbåren varme er plassert i omkledningsrommet.
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i omkledningsrommet. Hovedsikring og strømmåler er plassert i fellestavle ved trappegangen.
- Leiligheten har brannslukningsapparat, røykvarsler og sprinkleranlegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen ligger på et vernet område med fredet kulturminne.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, beverting og allmennyttig formål. Reguleringsbestemmelse S-4099. Området forøvrig er regulert til offentlig trafikkområde i sjø, vei, gangvei, friområde, offentlig trafikkområde, byggeområde for bolig, kontor, forretning, allmennyttig formål, tjenesteyting, bevertning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sørenga Sjøbad - Søknaden gjelder etablering av en stor badebinge på Sørenga sjøbad. Omsøkte tiltak vil erstatte dagens HC-basseng.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201907333 for mer informasjon.
Fjordbyplanen - Fjordbyen er et prosjekt som ønsker å frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200504456 for mer informasjon.
Lohavn felt D5 - D6 - D7, Loallmenningen og Rostockgata - Bestilling av oppstartsmøte. HAV Eiendom og Bjørvika Infrastruktur, er forslagsstiller for reguleringsplanen for felt D5, del av D1a samt del av D6 og D7, Loallmenningen og del av Rostockgata og Sørengkaia. Innenfor felt D5 vurderes etablert avfallssentral i tillegg til evt. bolig, kontor, tjenesteyting og andre egnede formål. Det ønskes å justere Rostockgatas trasé for å gi større rom for skolebygget enn det dagens regulerings tillater.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201610264 for mer informasjon.
Lohavn felt D2 - Bjørvika skole er en del av en felles reguleringsforslag for Lohavn, felt 2D. På D2 skal reises en skole med 2 paralleller i barneskolen og 4 paralleller i ungdomsskolen i  tillegg til en flerbrukshall.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201610265 for mer informasjon.
Museumsutstikkeren - Det søkes om å opparbeide areal for ny Museumsutstikker, som skal etableres som allmenning, båtanløp og kaianlegg, med beplantning og møblering. Det nye byrommet skal etableres på en ny kaikonstruksjon, og vil ligge i forlengelse av Akerselvallmenningen og kobles på uteområdet til Munchmuseet.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809033 for mer informasjon.
Bispevika syd - Søknaden omhandler rivning av verkstedbygning/lagerbygg. Rivningen gjøres i forbindelse med ønsket graving for fremtidig bebyggelse i samme felt. Gravearbeidene er omsøkt og godkjent i saksnr. 201816797.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201902946 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2015/1086476-1/200  Seksjonering 20.11.2015 
opprettet seksjoner: snr: 18
formål: Bolig
sameiebrøk: 72/18867
2018/718279-1/200  Bruksrett  02.05.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Gjelder regulert fellesområde. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/718279-3/200  Bruksrett 02.05.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Gjelder regulert fellesområde. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/718279-2/200  Bruksrett 02.05.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE. Org.nr: 958935420. Gjelder regulert fellsområde. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Sørengstranda, Orgnr.: 917 101 175 består av 222 seksjoner, herav er 215 av seksjonene bolig og 7 seksjoner er næring.
Styreleder er Espen Tørum.
Forretningsfører er USBL.
Sameiet har en egen hjemmeside: sorengstrandasameie.no
- Sameiet har vaktmestertjenester via USBL Boservice.
- Siden april 2017 har firmaet Reiduns Renhold hatt renholdavtale med sameiet.
- Sameiet har inngått kontrakt med Securitas.
- Sameiet Sørengstranda får levert fjernvarme fra Fortum Fjernvarme AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 31.12.18.
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.18.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86073607

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 530.122,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 389.370,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er kun tillatt med elektrisk- eller gassgrill på balkong/terrasse.
Det er grillforbud på sameiets takterrasse.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Det er egne parkeringsbestemmelser for garasjeanlegget, samt egne ordensregler for bruk av takterrassen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har jobbet mye med befaring av bygget etter det ble ferdigstilt, for å utbedre diverse punkter som ikke var helt på plass.
Styret har våren 2019 fått installert toaletter i forbindelse med takterrassene.
Ellers må normalt vedlikehold påberegnes.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Hunder skal føres i bånd innenfor sameiets område. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Robin Rodahl

466 92 608

rr@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Linus Juell
Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell

986 47 721

lj@schalapartners.no

VERDIVURDERING