solgt

#SKØYENÅSEN , Haakon Tveters vei 8

Type Leilighet
Primærrom 43m²
Bruksareal 43m²
Bruttoareal 48m²
Tomt 9 242m²
08/01/2020 09:39
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1966
Gårdsnummer 144
Bruksnummer 1317
Energimerking F
FINN.no 157307590
Sist endret
Prisantydning 2 550 000,-
Totalpris 2 975 420,-
Ligningsverdi 675 382,-

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) 410 323,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 960 323,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 188,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 097,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 975 420,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-19-0141

Adresse og matrikkel

Haakon Tveters vei 8, 0682, Oslo, Gnr. 144 bnr. 1317 snr. 1, andelsnr. 308 i Borettslaget Haakon Tveters Vei 8 med orgnr. 980499995 i Oslo kommune

Eier

Gørill Hansen Tronerud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett for beboere i borettslaget.

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1966

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.387 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.387,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 9 242 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Stort fellesareal opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, parkeringsarealer m.m.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Svært delikat og lekker leilighet i byggets 3. etasje. Her får du tidsriktige farger og store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den kvadratsmarte løsningen sørger for en luftig atmosfære. Stuen har utgang til boligens solrike balkong hvor du kan nyte varme dager.
Leiligheten ligger i idylliske omgivelser på Skøyenåsen med kort vei til Østensjøvannet, Oppsal senter og kollektiv transport.

God planløsning
Store vinduer som slipper godt inn med lys
Romslig stue med solrik balkong
Tidsriktig kjøkken fra 2015
Smart alkove med garderobe
Delikat bad fra 2007 med opplegg for vaskemaskin
Mulighet for 2-roms
Garasjeplass med heisadkomst
Varmtvann inkl
Eget selskapslokale i byggets toppetasje
Coop Extra ligger i underetasjen
Attraktiv beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, sovealkove, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 8. etasje på ca. 3 m2 merket 308, samt et skap i fellesrom i kjeller på 0,25 m2 merket 308. Ellers er det felles boder for oppbevaring av sykkel. Man kontakter styret, og får tildelt egen sykkelparkering.

Beliggenhet

Leiligheten ligger skjermet og barnevennlig til et veldrevet sameie på Skøyenåsen. Kun et par minutters gange til både buss og T-bane. T-banen fra Skøyenåsen stasjon bruker ca. 15 min til Oslo sentrum. For de spreke er det fin sykkelavstand til sentrum. Det er oppgraderte sykkelveier langs Østensjøveien og Alnaelven. Av barnehager og skoler, finner du Østensjø-kanvas barnehage, Østensjø skole, Skøyenåsen ungdomsskole og Ulsrud videregående skole like i nærheten.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Prix på Skøyenåsen senter. For større handleturer kan nærområdet friste med gode shoppingmuligheter på blant annet Oppsal, Bryn og Tveita senter som har et bredt utvalg av butikker og servicefasiliteter. Av naturopplevelser har du Østmarka som nærmeste nabo. Her finner man blant annet Ulsrudvannet og Nøklevann, med fine badeplasser og turmuligheter både sommer som vinter. Her har du gang- og sykkelstier, skogsstier og lysløyper. På Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet kan du nyte fersk bakst og nytrukken kaffe etter turen!

Østensjøvannet byr også på flotte turmuligheter, hvor både små og store kan komme tett på fuglelivet. Kombinasjonen av god infrastruktur i nærområdet, nærhet til tur og rekreasjonsområder gjør dette området til et godt bomiljø for folk i alle aldre.

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg som har blitt overflatebehandlet i senere tid. Gulvet er belagt med laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Videre har stuen utgang til boligens balkong på ca. 3 m2. Her er det plass til et hyggelig cafésett, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. Balkongen er et perfekt sted for å nyte morgenkaffen. I tillegg er det stikkontakt her for en trivelig atmosfære.

Kjøkken | Åpen løsning

Tidløst kjøkken fra 2015 som har innredning fra Norema. Frontene er i hvit og glatt utførelse og benkeplaten er i laminat med underlimt oppvaskkum. Under overskapene er det lys og over benkeplaten er det laminatplater. Med den åpne løsningen mot stuen er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner hvitevarer som stekeovn, ventilator, kjøl-fryseskap og integrert oppvaskmaskin. Kjøleskapet og komfyren medfølger handelen. Veggene ble overflatebehandlet i senere tid og gulvet er belagt med laminat.

Sovealkove | Godt med lagringsplass

Sovealkoven er romslig og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. Gulvet er belagt med laminat. Her er det plass til seng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen som ble satt inn i 2017, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Alkoven tilfredsstiller ikke dagens krav til størrelsen på soverom.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme, som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2007. Baderommet består av dusjhjørne, vegghengt toalett og servant med skapinnredning. Over servanten er det speilskap med belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det innfelt lys.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er heisadkomst til leiligheten, samt har oppgangen callinganlegg. Heisen ble byttet i 2017 og callinganlegget i 2018 i regi av borettslaget. Veggene er malt i tidsriktige farger fra senere tid, samt er gulvet belagt med laminat.

Felleskostnader

Kr. 3 979,- pr. mnd. Inkluderer nedbetaling av lån, varmtvann, grunnpakke kabel-tv, parkeringsplass, trappevask, nedbetealing av lån, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 2 366
Lånekostnader 781
Lånekostnader 532
Dugnadstillegg 50
Mnd leie parkeringsplass 250

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Egen parkeringsplass nr. 48 medfølger leiligheten. Garasjen ligger under blokken, med direkte heisadkomst til leiligheten.
Det er mulig for ladning av el-bil. I garasjen er det en parkeringsplass med el-ladning. Denne rullerer man på ved behov for ladning av bilen sin.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 675 382 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 431 375 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnmur er i støpt betong og det er støpte betongdekker. Bærende konstruksjon er i betong innfelt med murverk, utvendig med trepanel, pusset og malt fasade. Yttertak er i betongkonstruksjon antatt tekket med papp/folie. Vinduer og balkongdør er med isolerglass fra 2005, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggemelding" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggemelding er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Fellesvaskeri i gården.
- Vann- og avløpsledninger i kobber/plast/stål m.m.
- Det elektriske anlegget har automatsikringer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor og bevertning. Reguleringsbestemmelse S-4912. Området forøvrig er regulert til uteoppholdareal, felles friareal, vei, televerk med tilhørende anlegg, barnehage, garasjehus, offentlig ettersyn, lekeplass, turvei, byggeområde for bolig, forretning, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, bevertning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Låveveien 70 - Detaljregulering. JM Norge foreslår å omregulere Låveveien 70 fra bensinstasjon til boligbebyggelse, forretning, bevertning, annen offentlig eller privat tjenesteyting og torg. Hovedhensikten med planen er å tilrettelegge for bolig og næring i tilknytning til eksisterende nærsenter på Skøyenåsen, som ligger nær T - banen. Bebyggelsen foreslås i 5 - 8 etasjer . Planforslaget gir ca. 67 leiligheter.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201617098 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1966/12049-1/105  Bestemmelse om veg 30.08.1966 
Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om gjerde. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Overført fra: 0301-144/1317. Gjelder denne registerenheten med flere

1966/12050-1/105  Bestemmelse om veg 30.08.1966 
Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om gjerde. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Overført fra: 0301-144/1317. Gjelder denne registerenheten med flere

1967/420-1/105  Erklæring/avtale 10.01.1967 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-144/1317. Gjelder denne registerenheten med flere

1967/5855-1/105  Erklæring/avtale 28.04.1967 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-144/1317. Gjelder denne registerenheten med flere

1968/2939-1/105  Best. om adkomstrett 01.03.1968 
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Overført fra: 0301-144/1317. Gjelder denne registerenheten med flere

1969/20291-1/105  Erklæring/avtale 01.12.1969 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Overført fra: 0301-144/1317. Gjelder denne registerenheten med flere

2000/16138-1/105  Obligasjon 20.03.2000 
BELØP: NOK 32.500.000. Panthaver: Sparebankenes Kredittselskap As Lnr.: 1087133. 1 prior. Overført fra: 0301-144/1317

2000/16140-1/105  Obligasjon 20.03.2000 
BELØP: NOK 6.000.000. Panthaver: Boligbyggelaget Usbl. Lnr.: 5383615. Prior.etter nåværende og fremtidige lån til SparebankKreditt, og eventuelt andre lån. Overført fra: 0301-144/1317
2008/197783-1/200   ** Diverse påtegning 07.03.2008 
Mortifisert ved dom 03.03.2008. sak 07-176789TVI-OBYF/2. Autorisert kopi utstedt samme dag.

2005/59401-2/105  Erklæring/avtale 09.09.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Denne seksjon har tilleggsdel - areal. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/73526-2/105  Erklæring/avtale 01.11.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1085. Bestemmelse om adkomstrett. Gjelder denne registerenheten med flere

2010/466125-1/200  Pantedokument 24.06.2010 
BELØP: NOK 9.000.000. Panthaver: COMMERCIAL REAL ESTATE NORWAY AS Org.nr: 980688720

2010/466125-2/200  Urådighet 24.06.2010 
Rettighetshaver: COMMERCIAL REAL ESTATE NORWAY AS Org.nr: 980688720. Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver

2016/281612-2/200  Erklæring/avtale 30.03.2016 
Utearealene til barnehager er tilgjengelig for allmennheten utenfor barnehagens åpningstid. Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommune

2005/59401-1/105  Seksjonering 09.09.2005 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 2901/5766
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 og 2
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Haakon Tveters vei 8, org.nr. 980 499 995, består av 60 boliger og 2 næringslokaler.
Styreleder er Terje André Mangseth.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.
Borettslaget har et selskapslokale i 8. etasje som kan leies av andelene.
Dugnadstillegget blir tilbakebetalt dersom man deltar på dugnaden.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 410.323,- pr. 31.12.18.
Andel fellesformue kr. 58.689,- pr. 31.12.18.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 27 146 262,- pr. 27.08.19, og er tatt opp i DNB Bank ASA.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2019: 2.55 % pa.
Siste termin 30.06.2058.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586966

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 39.508,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 4.287.129,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i laget.
Grilling på verandaen er kun tillatt ved bruk av elektrisk- eller gassgrill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget og Næring har gått sammen om å utarbeide en 10 års plan for vedlikehold av bygningsmassen. OPAK AS er leverandør av vedlikeholdsrapporten.
Styret har i samarbeid med næringsseksjonene gjennomført et prosjekt for påkrevet vedlikehold for de kommende 10 år. OPAK AS ble valgt som leverandør og siden forrige generalforsamling har borettslaget gjennomført befaringsrunder med OPAK, og dokumentert behovet for opprustning av felles- og egen bygningsmasse. Kostnaden for prosjektet var pålydende kr 90.000,- eks. mva, hvorav 50 % av summen dekkes av næringsseksjonen etter forespørsel fra borettslaget om samarbeid om vedlikehold via sameiet.
Det er en god del etterslep i vedlikehold, og borettslaget må belage seg på relativt høye kostnader for opprustning av deler av bygningsmassen på kort og lengre sikt. Et eksempel på dette er VVS, hvor hovedrørene må tas i nær fremtid.

Styret ønsker generalforsamlingens mandat til å benytte ekstraordinære inntekter forbundet med salg av tomteareal til å dekke nåværende og fremtidige vedlikeholdskostnader de neste 10 år, slik at borettslaget unngår lån eller fremtidige husleieøkninger utover normale justeringer etter konsumprisindeks (KPI).

De begynner på vedlikeholdsplanen i høst, men det er usikkert om selve arbeidet begynner i år. Elektrisk anlegg i garasje, fasadevedlikehold og rør er først ut. De finansierer vedlikeholdsplanen for de neste 10 årene med salg av tomteareal til Trygge barnehager (planlagt gjennomført 4. kvartal 2019).  
  

Husdyrhold

Husdyrhold er kun tillatt etter godkjenning fra borettslagets styre. Søknad leveres før husdyr anskaffes. Det er en forutsetning at dyret ikke er til sjenanse for naboene. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Vaskemaskin, inventar i entré som skohylle, knagg, speil etc., lampe over spisestue og sorte hyller i stuen medfølger ikke handelen. Dekoder fra Canal Digital, kjøleskapet og komfyren medfølger handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).  
  

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt 2 visninger for kr. 4.200,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Partner / Eiendomsmegler
Henrik Jensen

996 92 427

hj@schalapartners.no

VERDIVURDERING