#GAMLEBYEN

3-roms drømmeleilighet med moderne løsninger og klassiske detaljer | V.vann inkl | Attraktivt og idyllisk område!

Schweigaards gate 94A , 0656 Oslo

BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Eiendomsmeglerfullmektig
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 968 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1898
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 420
Energimerking G
FINN.no 174233670
Sist endret 05.06.2020 13:19
Prisantydning 5 100 000
Totalpris 5 338 960
Ligningsverdi 1 271 902,-

Beregnet totalkostnad

5 100 000,- (Prisantydning) 231 150,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 331 150,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 338 960,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0051

Adresse og matrikkel

Schweigaards gate 94A, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 420, andelsnr. 17 i Schweigaardsgate 94 borettslag med orgnr. 976059859 i Oslo kommune

Eier

Kristian Berge Berit Ribsskog

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

2
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 9.111 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.111,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 968 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Pent opparbeidet tomt med trær, prydbusker, diverse pen beplantning og felles internveier belagt med belegningsstein. I tillegg finner du hyggelige sittegrupper, felles sykkelparkering og sykkelrom.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Attraktiv 3-roms med en gjennomgående løsning i klassisk bygård! Boligen ligger i 4. etg med en god takhøyde (opptil 3,02m), store vinduer med brede karmer og fine lysforhold. Boligen fremstår moderne med praktiske løsninger og har en gjennomgående god standard. Du får en kombinasjon av klassiske detaljer som stukkatur, rosett og teglstein, samt stilrene løsninger som tidløst kjøkken, delikate farger og en god planløsning.
Attraktivt og idyllisk område i Gamlebyen, meget sentralt til!
Lys og romslig stue
Flere gulv slipt i år
Moderne Kvikkjøkken fra 2015
Soverom 1 med garderobe mot rolig bakgård
Soverom 2 med plassbygde og smarte løsninger
Bad med badekar og opplegg for vaskemaskin
Trivelig entré med garderobe
Ingen forkjøp
Mulighet for garasjeleie
Hyggelig park rett utenfor
Din nye drømmeleilighet?

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue, kjøkken, to soverom, omkledningsrom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 6,3 m2 og en loftsbod med gulvflate på 3,3 m2. Ellers er det felles sykkelbod, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Restaurant Maaemo med sine tre stjerner i Michelinguiden, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Nesten rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.
I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Med klassiske detaljer

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med 1-stavs heltre som ble nyslipt i år. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen og generøse takhøyden på 3,02 meter, sørger for en luftig atmosfære. I himlingen finner du klassiske og nydelige detaljer som stukkatur og rosett. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Pipeløpet ble rehabilitert i 2013.

Kjøkken | Moderne fra 2015

Meget delikat og moderne kjøkken fra 2015 som har innredning fra Kvik. Innredningen har hvite og glatte fronter, samt er det benkeplate i kompositt med planlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur fra Vola. Over benkeplaten er det en dekorativ steinplate, vegghengt lampe og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og stekeovn fra Siemens, samt eksklusiv planlimt induksjonsplatetopp fra BORA med integrert ventilator med kullfilter. Veggene er malt i en delikat farge og gulvet er belagt med 1-stavs heltre som ble slipt i år.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. I 2016 ble det bygget plassbygd seng og en meget praktisk skapvegg med smarte løsninger på soverom to. Rundt samme tid ble det støpt nytt gulv på hovedsoverommet med varmekabler. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har et garderobeskap med speil på ca. 2,7 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Hovedsoverommet vender mot fredelig bakgård, så her er det stille og rolig. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Med badekar

Pent og flislagt baderom hvor det ble lagt gulvfliser og varmekabler i 2011. Baderommet inneholder badekar med innfellbar gassfelt og armatur tilkoblet hånddusj, toalett fra Gustavsberg, vegghengt servantskap (fra 2015/2016) med høyglans fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over servanten er det speilskap (fra 2015/2016), lys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet.

Entré | Et godt førsteinntrykk!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Leiligheten gir et umiddelbart godt førsteinntrykk, med sin egen hjemmekoselige sjarm og sitt eget særpreg som teglsteinsvegg og generøs takhøyde. Gulvet er belagt med 1-stavs heltre som ble slipt i år. Ellers finner du et garderobeskap på ca. 1,2 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst via felles trappeoppgang med callinganlegg. Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med dørpumpe.

Felleskostnader

Kr. 5 414,- pr. mnd. Inkluderer varmtvann, nedbetaling av lån, grunnpakke internett, vaktmestertjenester, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Lånekostnader avdrag 358
Lånekostnader renter 146
Felleskostnader 2 159
Internett 199
Lånekostnader avdrag 1 143
Lånekostnader avdrag 1 122
Lånekostnader renter 191
Lånekostnader renter 96

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 5 parkeringsplasser til leie etter søknad til styret.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 271 902 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 578 845 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer, samt kjeller og. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner er av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller er av trekonstruksjoner. Yttervegger er av pussede og malte flater. Takkonstruksjon er i saltaksform utvendig tekket med takstein. Vinduer med karmer av tre- og to-lags glass er fra 1995.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner fra 2015, samt gulvvarme på badet og på hovedsoverommet. Ellers er leiligheten tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Vannrør av kobber er vurdert til å være fra 1995 på bad og 2015 på kjøkken.
- Synlige avløpsrør i plast er vurdert til å være fra 1995 på bad og 2015 på kjøkken.
- Stoppeventiler er plassert på inntaksledningene på badet og under kjøkkenbenken.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert bak garderobeskap i entréen. Hovedsikring er plassert i felles målerskap i kjeller.
- Diverse El-arbeider ble utført i 2017.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral. Brannslukningsapparat i pulver fra 2014.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3049. Området forøvrig er regulert til park, gårdsplass, vei, gangvei, trafikkområde, annet veiareal, felles areal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, barnehage, rigg, anlegg m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet til Gamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegården blir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.
Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.
Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.
Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.
Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.
Schweigaards gate 71 - Det søkes om bruksendring fra tannlegekontor til bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201919284 for mer informasjon.
Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Planområdet foreslås utformet som en utvidelse av Middelalderparken, hvor parken med vannspeilet forlenges på nordsiden av Bispegata. Hensikten med planen er også å løfte fram Oslo Middelalderby med sin historie fra år 1000 til 1624, som utgjør godt over halvparten av Oslos samlede historie, samt å løfte fram Ladegården med det herskapelige barokkanlegget fra 1700-tallet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704197 for mer informasjon.
Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1896/900803-1/105  Best. om adkomstrett 22.02.1896 
Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser
1925/993880-1/105  Erklæring/avtale 27.06.1925 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
1995/6842-1/105  Erklæring/avtale 08.02.1995 
Utbedringsavtale. Bestemmelse om adkomstrett for Oslo kommune og de øvrige eiere av eiendommene i fornyelsesområde til utbedring og vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging.
1995/6848-1/105  Erklæring/avtale 08.02.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:1, 415, 416, 418, 463
Bruksrett til utearealet. Rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for etat for eiendom og utbygging
1996/8616-1/105  Obligasjon 16.02.1996 
BELØP: NOK 13.740.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054
1996/10319-1/105  Obligasjon 27.02.1996 
BELØP: NOK 5.012.200. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Lnr.: 1148442
2012/875788-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 19.10.2012 
veket for: PANTEDOKUMENT 2012/830024-1/200
2014/329313-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 25.04.2014 
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/232889-1/200
2012/830024-1/200  Pantedokument 05.10.2012 
BELØP: NOK 1.920.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
2014/232889-1/200  Pantedokument 20.03.2014 
BELØP: NOK 352.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
1991/38584-1/105  Erklæring/avtale 26.07.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:1, 415, 416, 420, 463
Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune. Bestemmelse om bruksrett
1991/38584-2/105  Erklæring/avtale 26.07.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:1, 415, 416, 420, 463 
Bestemmelse om adkomstrett. Elektriske kraftlinjer. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune.
1998/54780-1/105  Erklæring/avtale 18.09.1998 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:416, 418, 420
Best. om bruk av gårdsrom. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved dir. for etat for eiendom og utbygging

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Schweigaardsgate 94 Borettslag, org.nr. 976 059 859, består av 28 boliger og 1 næringslokale.
Styreleder er Rune Stangeland.
Forretningsfører er USBL.
Revisor er KPMG.
Gamle Oslo Servicesentral er vaktmester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 231.150,- pr. 13.03.20.
Andel fellesformue kr. 8.740,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 3 lån:
Lånenummer: 11420615401, Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 13.03.2020: 1.65% pa.
Saldo per 13.03.2020 kr. 2 275 842,-.
Andel av saldo kr. 83 907,-.
Siste termin 01.03.2026.
Lånenummer: 11420615410, Den Norske Stats Husbank.
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 13.03.2020: 2.67% pa.
Saldo per 13.03.2020 kr. 2 392 890,-.
Andel av saldo kr. 88 222,-.
Siste termin 01.03.2026.
Lånenummer: 12135353912, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA.
Rentesats per 13.03.2020: 3% pa.
Saldo per 13.03.2020 kr. 1 859 045,-.
Andel av saldo kr. 59 021,-.
Siste termin 30.09.2031.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79947936

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 882 115,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 661 470,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro mellom kl. 23.00 og 07.00.
Hver leieboer er ansvarlig for sin del av trappevasken - fra sitt platå i oppgangen og ned til neste platå. Det vaskes en gang i uken. I oppgang B og C vasker hver leilighet annen hver uke. Hovedrengjøring av loft, kjeller og trappeoppganger med vinduer gjøres etter behov. Alle leieboere er i fellesskap ansvarlig for dette. Egne vaskelister er hengt opp i hver oppgang.
Det er vedtatt samordnet skilting på postkasser og ringeklokker.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På ord. generalforsamling 23.04.2019 fikk styret fullmakt til å ta opp lån for å dekke kostander ifm. prosjekt.
Forrige generalforsamling ble det fremlagt en sak om salg av en del av lofts-areal til en av andelene i borettslaget fra den andelen. Når styret er kommet noe lengre med sitt arbeid og vurderinger av alternativene vil det sendes ut til alle beboere slik at de kan få sagt sin mening om de ulike alternativene. Når dette er gjort vil styret komme med en innstilling som kan vedtas på neste generalforsamling, eventuelt en ekstraordinær generalforsamling.
Styret har laget en liste over langsiktige vedlikeholdsprosjekter som vil bli en del av vurderingene og prioriteringene for styrer fremover. Dette er prosjekter som ikke må gjøres umiddelbart, men som det antas vil være aktuelt å gjennomføre innen en 10 års periode. Den foreløpige listen inneholder:
Vask av fasaden.
Oppgradering av rørsystem.
Oppussing av trappeoppganger.
Renovasjon av fasaden mot gate og mot gårdsrom.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Ved anskaffelse av husdyr, må dette meldes fra til styret og husdyrreglement skal underskrives. Se lagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Taklamper på hovedsoverom, gang og bod medfølger, ellers følger ikke taklamper med. Stringhylle i stue og på soverom, samt vegghengt klessttativ medfølger ikke handelen.
Kommoden på hovedsoverommet medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringen:
- Skjeve gulv grunnet gammelt bygg. Det meste er skjevt. Bygget er stadig i bevegelse og sprekker er derfor uungåelig på sikt.
- Det er Majorstubille/brun pelsbille i leiligheten. Denne gjør etter hva jeg vet ikke skade på hverken bolig eller innbo. Dette er uansett nylig forsøkt utbedret. Resultatet av utbedringen er imidlertid fortsatt usikker.
- Kontroll av EL-anlegg i 2019.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen