#NORDSTRAND/SÆTER

3-roms selveier i "Villa Fjellklang" | Kjøkken fra 2016 | Lave felleskostnader | P-plass med el | Attraktiv beliggenhet!

Fjellklangveien 5 , 1166 Oslo

BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Bruttoareal 46 m²
Tomt 1 799 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1904
Gårdsnummer 183
Bruksnummer 45
Energimerking G
FINN.no 183387521
Sist endret 06.07.2020 21:50
Prisantydning 3 250 000
Totalpris 3 337 570
Ligningsverdi 958 077,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 87 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 337 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0129

Adresse og matrikkel

Fjellklangveien 5, 1166, Oslo, Gnr. 183 bnr. 45 snr. 3 i Oslo kommune

Eier

Sondre Naustdal Klingberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

42 / 42 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1904

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.695 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.695,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 799 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Pent og opparbeidet felles tomt med busker, trær, pen beplantning og store plenområder. På tomten er det et hyggelig utehus.
Hver seksjon har "sin" uteplass etter avtale.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lys og pen 3-roms loftsleilighet i en sjarmerende sveitserbolig, med skjermet og frodig felles hage. Leiligheten har store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen fra 2016 og gode takhøyden (opptil 2,77m), sørger for en luftig atmosfære. Hver seksjon har sin egen uteplass på tomten, slik at du kan nyte solrike dager ute. Attraktiv beliggenhet i hjerte av Nordstrand rett ved Sæter Torg, samt kort vei til skoler, offentlig transport og Nordstrand bad.
Lys og luftig stue
Moderne kjøkken fra 2016
2 soverom med nydelig utsikt
Praktisk planløsning fra 2016
Gulvareal på 49 kvm
Pent bad som ble oppgradert i 2008
Felles vaskerom
To boder på til sammen 18,4 kvm
P-plass med 3-fas ladepunkt for el-bil

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom hvor det ene har adkomst til baktrapp, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 16,5 kvm, samt en bod i trapperom med skråtak og gulvflate på ca. 1,9 kvm. Det er tillatt med en sykkel under baktrapp pr. enhet. Barnevogn kan plasseres under trapp i hovedentré. Sameiet har felles vaskerom med egen vaskeplass.

Beliggenhet

Her får du en attraktiv beliggenhet i hjerte av Nordstrand i et idyllisk villaområde. Du bor tilbaketrukket til med flotte grøntområder rett i nærheten. Det er heller ikke langt til Sæter med alle de fasilitetene du måtte trenger. Sæter Torg ble åpnet høsten 2016 og har blitt et populært samlingspunkt for områdets beboere. Her finner du og spisesteder som blant annet Samson Bakeri, kaffebarer som Kaffebrenneriet, flere sushirestauranter og Joe & The Juice samt flere kles - og interiørbutikker, Beth's Beauty, frisør, bokhandel, apotek og blomsterbutikk. En rask biltur tar deg til Holtet med delikatessebutikkene Jacobs, Åpent Bakeri og Lofthus samvirkelag med en av byens beste pizza. Ønsker du ytterlige servicetilbud anbefaler vi en tur til Lambertseter senter med over 70 forretninger og servicetilbud, caféer og restauranter, vinmonopol, bibliotek og Symra kino. I tillegg ligger Oslo sentrum med et yrende folkeliv ikke langt unna. Her får du en meget barnevennlig beliggenhet med trygge veier både til barnehage og skole.
For den aktive er det et rikt utvalg av fritidsaktiviteter i nærområdet som nye Nordstrandhallen med plass til 2000 tilskuere til bruk for håndball og fotball. I tillegg har man kunstgressbane på Niffen og Lambertseter idrettsanlegg med flott løpebane samt Lambertseter bad med svømmehall og treningssenter. Leirskallen turnhall, samt mange andre idrettslag og foreninger. Nedenfor Sæterkrysset finner du Nordstrand aktivitetspark med skateramper, klatrestein, basket og boule-bane. Nærmeste treningssenter er Sats på Lambertseter og Best Helse på Holtet.
For rekreasjonsmuligheter er Brannfjell et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart om våren. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. Ballsletta er et yndet turmål med aktiviteter som minigolf og diverse andre muligheter for barna. Et svært populært fritidstilbud har de ved EKT Rideskole og Husdyrpark med både rideskole og besøksgård. Videre har du Ekebergparken med klatrepark, skulpturer og turstier. Her finner du bl.a. Ekebergrestauranten og Karlsborg spiseforretning. Fra parken er det flere utsiktspunkter hvor man kan nyte den spektakulære panoramautsikten over hele Oslo. Det er kort vei til glimrende bademuligheter ved fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert Nordstrand Bad, Katten og Sydstranda på Ulvøya.
Offentlig kommunikasjon ligger like i nærheten med både buss og trikk fra Sæter, samt er det tog fra Nordstrand stasjon som tar deg raskt rundt i hele byen.
Dette er et område du vil trives i!

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig og gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden opptil 2,77 meter, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Moderne fra 2016

Stilrent og moderne HTH kjøkken fra 2016 som har innredning med slette og hvite høyglansfronter, samt benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Mellom benkeplaten og overskapene er det kitchenboard. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager. Videre finner du integrerte hvitevarer som kaffemaskin, stekeovn og oppvaskmaskin fra Miele, mikrobølgeovn fra Siemens, nedfelt induksjonstopp, samt ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett.

2 soverom | Stille og rolig

Boligen har to soverom som er av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. I tillegg har soverom 2 Velux takvinduer fra 2018. Romslig hovedsoverom med plass til seng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge rommene har plass til kommoder eller skap som vil sørge for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. På soverom 2 er det downlights i himlingen. Ellers har rommet adkomst til baktrappen. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Pent og sjarmerende

Pent og sjarmerende baderom med gulvvarme. Badet ble oppgradert i 2008 med fliser, servant, servantbenk samt vegghengt toalett. Baderommet inneholder et praktisk dusjhjørne med to-greps armatur Oras, vegghengt toalett med innebygget sisterne, servantbenk i malt treverk, samt benkeplate i treverk med ovenpåliggende servant i porselen med ett-greps armatur. Over toalettet er det en praktisk og dekorativ integrert hylle for ekstra oppbevaring. Over servanten er det speil og belysning.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Gulvet er belagt med pene fliser og veggene er malt i lyse farger. I himlingen er det downlights. Leiligheten har profilert og original entrédør. Det er adkomst via felles trapperom. Ellers er det ringeklokke til leiligheten.

Felleskostnader

Kr. 983 pr. mnd. Inkluderer felles byggforsikring, felles strøm og kommunale avgifter

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Hver seksjon disponerer en biloppstillingsplass på tomten. Biloppstillingsplassen er med 3-fas ladepunkt for el-bil som går rett til denne seksjonens sikringsskap.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 958 077 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 449 076 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over tre etasjer samt kjeller. Grunnmur og bærende konstruksjoner er av naturstein, teglstein og murkonstruksjoner. Saltak er med ark i trekonstruksjoner belagt med skifer. Etasjeskillere er av trekonstruksjoner. Veggkonstruksjon er av 4x4 bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Originale vinduer med to glassfelt. Velux takvinduer med tre-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/bygningsanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/bygningsanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner ihht vedtektene.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og elektriske varmekabler på badet.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Bredbånd og kabel-tv kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Utstyr

- Synlige vannrør av typen plastrør og plastbelagte kobberrør. Synlige avløpsrør i plast.
- Oso varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2012-2013 er plassert i benkeskap på kjøkkenet.
- Varmtvannsbereder fra Møretank på 200 liter fra 2005 er plassert i blindkott innenfor soverom B.
- Stoppekraner for vann i benkeskapet på kjøkkenet og i blindkott innenfor soverom B.
- Sikringsskap plassert ved baktrapp. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg. Automatsikringer. TV og internett fra Telenor.
- Det er seriekoblede røykvarslere i bygningen. Brannslukningsapparat med skum fra 2016.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til bevaring og bolig. Reguleringsbestemmelse S-4054. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, offentlig trafikkområde, spesialområde bevaring, byggeområde bolig, offentlig- og allmennyttig formål, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ved Sæter holdeplass - Tiltaket består av å opparbeide innregulert parkeringsplass i henhold til reguleringsbestemmelsene. Området har tidligere vært benyttet til rigg og drift i forbindelse med oppgradering av Sæter holdeplass
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201513799 for mer informasjon.
Åsdalsveien 3 - Området foreslås utbygget med lav boligblokkbebyggelse på 3 etasjer med enkelte underetasjer. Forslaget legger opp til en høyere utnyttelse enn det gjeldende plan åpner for.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201616114 for mer informasjon.
Sæterkrysset - Strekningen er en del av Oslos hovedsykkelveinett og prosjektet er et viktig bindeledd for å gi en attraktiv, trygg og sammenhengende sykkelforbindelse med toveis sykkelanlegg fra Jomfrubråten i nord til Ljabru i sør. Nord for Jomfrubråten vil det også bli etablert toveis sykkelanlegg, som vil skape en sammenhengende toveis sykkelinfrastruktur fra Ljabru og opp til Oslo sentrum.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201801321 for mer informasjon.
Nordstrandveien 43, Poppelstien 1 og 2 - 6, Ekebergveien 237 - 243. Hensikten med planen er å omregulere et felt som ikke inngikk i områdereguleringen S-4054 (Sæterplanen) til boligformål med tilsvarende utnyttelse som de øvrige feltene knyttet til Sæterkrysset, med vekt på utadrettet virksomhet mot Ekebergveien og Nordstrandveien, bevaring av verneverdig eksisterende bebyggelse og god tilpasning til omkringliggende
bebyggelse. For å ivareta helhetlige vurderinger av samspill mellom ulike funksjoner i nærområdet ble planområdet etter ønske fra Plan- og bygningsetaten utvidet til å også medta tilgrensende felt i sør som inngår i Sæterplanen. Det tilrettelegges for en ny gangforbindelse fra Nordstrandveien langs Ekebergbanen til ny aktivitetspark sør for planområdet.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201700844 for mer informasjon.
Ekebergveien 232 og 230, Nordstrandveien 47 og Tallbergveien 2 B. Sæter Terrasse AS foreslår å omregulere felt S3 i reguleringsplanen for Sæter lokalsenter, S-4054 til bolig, forretning og bevertning med høyere utnyttelse enn gjeldende regulering. Det tilrettelegges for ca. 40 boliger og det sikres næring mot Ekebergveien og Nordstrandveien. Planforslaget skal i tillegg tilrettelegge for nytt torg, gangvei gjennom planområdet og nytt fortau i Tallbergveien.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201713379 for mer informasjon.
Breiens vei 2 - Nordstrand Sokn ønsker å videreføre barnehagedrift ved kirken og foreslår å omregulere deler av området ved Nordstrand kirke i Breiens vei 2 til barnehage, for at barnehagens to avdelinger kan samlokaliseres på tomten. Den nye barnehagen får til sammen 44 barn, og det nye barnehagebygget plasseres omtrent på samme sted som dagens barnehagebygg. Planforslaget åpner også for at deler av eksisterende bygning som blant annet brukes til seremonirom, kan tas i bruk som barnehage.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201713490 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1903/900470-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 15.05.1903 
Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
1908/900322-1/105  Bestemmelse om veg 21.02.1908 
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
1917/912478-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 13.04.1917 
Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
1950/6028-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 25.05.1950 
Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
1968/18458-1/105  Erklæring/avtale 27.11.1968 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra gnr 183 bnr 174. Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
1969/7069-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 08.05.1969 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:182 Bnr:973
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:183 Bnr:45  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
1971/14317-1/105  Erklæring/avtale 24.08.1971 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
1999/67494-1/105  Best. om adkomstrett 19.11.1999 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:183 Bnr:447 
Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-183/45. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/193674-1/200  Seksjonering 07.03.2014 
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 80/420
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Fjellklangveien 5, består av 3 seksjoner.
Styreleder er Bjørn Aalvik Tarberg.
Forretningsfører er

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 23.06.20.
Andel fellesformue kr. 2.240,- pr. 23.06.20.
Sameiet har ikke lån.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP 2667264.1.3

Vedtekter / husordensregler

Hver seksjon rullerer på å vaske begge trapper, støvsuge/banke teppene og støvsuge vaskekjelleren samt bod-gangen nede i kjelleren. Plenklipping og arbeid med å holde utearealet pent rulleres også på. Det skal klippes hver uke, og følge samme trappevask-uke.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har planer om å male huset.
I år ble det etablert platting i sameiet, samt ble porten malt.
Taket er lagt om i sin helhet i 2018.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Dyr skal ikke oppholde seg på fellesområder.

Tilbehør

Kjøleskapet medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra selgers egenerklæringsskjema:
- Leiligheten er et ombygd tørkeloft. Seksjonering av enhet ligger inne hos PBE. Sov 2 er en tettet takterrasse som ikke var godkjent. Den ble tettet med 1 stykk tvilling velux, men Byantikvaren ville bare godkjenne 1 enkelt. Det strides om et takvindu PBE.
- Det har vært observert skjeggkre i kjeller og vaskerom.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det gjøres oppmerksom på enkelte innredede rom som f.eks soverommene ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Dagens soverom er i byggetegningene fra 1902 henholdsvis tørkeloft og pikeværelse/kott og kan ha vært endret flere ganger siden.
I 2017 ble det montert et dobbelt Veluxvindu i taket på soverom B. I følge Byantikvaren er dette en uheldig plassering siden takvinduer bør plasseres enkeltvis og være omgitt av tak på alle kanter. Byantikvaren har derfor frarådet tiltaket. I følge mail fra Byantikvaren datert 08.04.2020 til tiltakssøker blir det skrevet at et redusert tiltak fra to til ett takvindu med mål 78x140 cm er i overenstemmelse med loftsveilederen og Byantikvaren vil ikke motsette seg det .
Se saksnummer 201916600 hos PBE for mer informasjon
Kjøper må selv bære risiko dersom tiltaket må tilbakeføres helt eller delvis.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 18 400,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 4.800,- for 2 visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen