#HOVIN/LILLEBERG

Lys 3-roms hjørneleilighet | Solrik balkong | Peis | Varmtvann inkl | Populært og idyllisk boområde!

Lillebergsvingen 4 , 0662 Oslo

VISNINGER

6. august torsdag kl. 16:30-17:30

9. august søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

94%

har bolig mellom 60-120 kvm

56%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

20%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 70 385 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1953
Gårdsnummer 122
Bruksnummer 139
Energimerking F
FINN.no 186389451
Sist endret 30.07.2020 13:40
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 240 575
Ligningsverdi 1 114 465,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) 125 440,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 225 440,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 240 575,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0150

Adresse og matrikkel

Lillebergsvingen 4, 0662, Oslo, Gnr. 122 bnr. 139, andelsnr. 30 i Lilleberg borettslag med orgnr. 950156384 i Oslo kommune

Eier

Ole Kristian Grønneng Hanne Margrete Johnsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringkart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

74 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.600 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 70 385 kvm
Eierform: Fellestomt
Solrikt og ettertraktet område med nærhet til store friområder. I 2013 ble det laget en ny grillplass som ligger i umiddelbar nærhet til leiligheten. Denne er disponibel for borettslagets beboere og er svært godt tatt i mot. Fellesarealene er ellers pent opparbeidet med store gressplener, trær, beplantning, lekearealer, asfalterte veier, sittegrupper, tørkemuligheter m.m. I kjelleren finnes en felles sportsbod for sykkel og barnevognparkering.

Beliggenhet

Lillebergsvingen har en meget sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet uten gjennomgangstrafikk og med meget gode service-, tur- og kollektivmuligheter i umiddelbar nærhet. Med en attraktiv beliggenhet ved Ensjø, Tøyen og Helsfyr er dette et sentrumsnært område med kort vei til "alt". Barnehager og skoler, samt nærbutikker i nabolaget.
Området er svært ettertraktet og appellerer til en rekke aldersgrupper. Det er kort vei til Fyrstikktorget, Ensjø og Hasle Torg med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer m.m.
Opplyst gangvei med kaféer, bekk og grøntområder helt ned til Bjørvika/Oslo S. Ca. 25 min. gangavstand.
Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i fine turområder nær Valle Hovin. Den nye Vålerenga Stadion (Intility Arena), Valle Hovin skøytebane, Vallhall idrettsanlegg, Oslo turns lokaler på Hasle, Hasle tennissenter, Tøyenbadet og Botanisk hage ligger også like i nærheten. Ca. 10-15 minutter med bil til Østmarka eller Lillomarka med unike tur- og rekreasjonsmuligheter hele året. Turstier, bade- og fiskevann, kajakkpadling, fjellklatring og om vinteren prepareres flere av løypene av Skiforeningen.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet hvor både T-bane og busser kjører med hyppige avganger. T-bane-linjene: 1, 2, 3, 4 fra Helsfyr, T-bane på Ensjø, samt busstopp rett like ved med buss nr. 21 og Flybussen stopper. Det er ca. 30 minutter kjøretid til Oslo lufthavn. Ca. 5 min til sentrum med bil.
Området er i spennende utvikling med nærhet til både Ensjøbyen og Økernbyen. To "nye" bydeler i enorm vekst, som er med på å løfte nærområdet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til å henge av deg yttertøy på knagger og på hattehylle. I tillegg har entréen et skap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i 2018 og gulvet er belagt med parkett. Boligen har trappefri adkomst fra felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg som ble skiftet av borettslaget i 2018.

Stue

Stuen er nylig malt i en lysegrønn tone og gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater langs den ene veggen som slipper inn rikelig med lys i boligen. Stuens utforming gjør den enkel å innrede og muliggjør store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Peisen er ny våren 2018.

Kjøkken

Separat og romslig kjøkken som har innredning med hvite, glatte fronter laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum med avrenningsplate. Over kjøkkenbenken er det benkebelysning og fliser som gjør rengjøringen enkel. Rommet er stort og romslig så her er det god plass til et spisebord. Du finner  hvitevarer som komfyr, stekeovn, kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Over kokesonen er det installert ventilator. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

Bad

Flislagt baderom pusset opp i regi av borettslaget i 2003 med gulvvarme.  Baderommet inneholder badekar med veggmontert hånddusj og kran, toalett,  servant med ett-greps blandebatteri og skapinnredning over. Over servanten er det speil.

Balkong

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne døren ut, så blir hele stuen forlenget med en solrik, sydvestvendt balkong! Balkongen er på ca. 8 kvm og har gode solforhold fra ca. 12:00-19:00 på sommerstid. Du har god plass til sittegruppe, grill og beplantning. Siden balkongen er innglasset så fungerer den som en forlengelse av stuen store deler av året.

Soverom

Boligen har to soverom av god størrelse, med malte flater i lyse farger, samt kontrastvegg. Hovedsoverommet er romslig, og det er god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Det ene rommet har et plassbygd skap som er bygget i 2019 og som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig som gjesteværelse eller barnerom. Begge soverommene vender mot rolige omgivelser

Felleskostnader

4.153 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, felles forsikringer, kabel-tv, varmtvann, kommunale avgifter, forretningsførsel, renter og avdrag, trappevask, vaktmestertjenester m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 3.702,-
Trappevask kr. 90,-
Strøm for varmtvann kr. 264,-
Kabel-tv kr. 97,-
Get er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har per i dag 166 parkeringsplasser, fem av disse har uttak for lading av elbil. Borettslaget leier ut plasser etter venteliseprinsippet. Det er pr. nå ventelister på parkering. Borettslaget har parkeringskontroll utført av P-Service.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 114 465 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 012 072 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnmur i betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong innfelt med murverk, utvendig med teglsteinsforblendning, trepanel og malte betongoverflater. Valmtak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 1995 og 2002, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
 

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 74 kvm.
Primærrom: 66 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
Sekundærrom: 8 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen en bod med skråtak og gulvareal på ca. 9 kvm på loft og to boder på ca. 2 kvm og ca. 4 kvm i kjeller.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og med vedovn i stue. Gulvvarme
i entre, bad, og stue.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2864, datert 14.05.1985.
Grenseveien 71 ønskes omregulert fra industri til boligbebyggelse. Se saksnummer 201906491 på plan- og bygningsetatens hjemmeside for mer informasjon.
Grenseveien 65 - 67 - Omregulering til boligformål, Saksnummer 202008314 på plan- og bygningsetatens hjemmeside for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.
 

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1956/2357-1/105  Obligasjon 24.02.1956 
BELØP: NOK 1.446.200
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al 
Lnr: 1087017
1996/45749-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
 21.08.1996 
veket for: OBLIGASJON 1996/45698-1/105
veket for: OBLIGASJON 1996/45726-1/105
2000/15276-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
 16.03.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/15274-1/105
2001/57817-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
 26.09.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/57812-1/105
2003/10452-1/105   ** Forhøyelse  
19.02.2003  
FORHØYET TIL NOK 1,449,300
 
2003/61976-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
 29.09.2003 
veket for: PANTEDOKUMENT 2003/56909-1/105
1962/12851-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
17.10.1962  
ANG FRYSEBOKSHUS
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1968/19696-1/105  Best om garasje/parkering 
 17.12.1968 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 19596/1968
1986/80665-2/105  Erklæring/avtale  
 09.12.1986 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
1996/45698-1/105  Obligasjon  21.08.1996 
BELØP: NOK 26.695.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/45726-1/105  Obligasjon 21.08.1996 
BELØP: NOK 22.705.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1996/45726-2/105   ** Prioritetsbestemmelse  
 21.08.1996 
veket for: OBLIGASJON 1996/45698-1/105
1999/59394-1/105  Erklæring/avtale 20.10.1999 
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. traktorgarasje.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for
Samferdselsetaten
2000/60627-1/105  Erklæring/avtale 16.10.2000 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven
TRAKTORGARASJE
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktøren for Plan-og
bygningsetaten i Oslo
Med flere bestemmelser
2003/56909-1/105  Pantedokument 09.09.2003 
BELØP: NOK 59.840.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 6434796
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/45288-1/200  Obligasjon 20.01.2010 
BELØP: NOK 3.100
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 2357/1956
 
2011/199705-1/200  Pantedokument 11.03.2011 
BELØP: NOK 19.350.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/310708-1/200  Pantedokument 18.04.2013 
BELØP: NOK 1.920.090
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/889898-1/200  Erklæring/avtale 28.09.2015 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Rett til å sette opp busskur
Bestemmelse om tidsbegrensning
Kan ikke slettes uten samtykke fra begge parter
Skal ikke følge med til senere utskilte parseller
Heftelsen skal kun bestå på det gnr/bnr hvor busskuret fysisk står
2018/1662096-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk 10.12.2018 21:00 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 373 andelsleiligheter. Lilleberg Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 950156384. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: EIKA1-152039323
Type: A
Restsaldo: 10.201.096,-
Restløpetid: 14 år 10 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,85%
Andel av saldo: 29.586,-
Kapitalkostnader: 191,-
Lånenummer: EIKA2-152039325
Type: A
Restsaldo: 2.008.728,-
Restløpetid: 5 år 10 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,85%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Lånenummer: EIKA3-152069581
Type: A
Restsaldo: 1.068.144,-
Restløpetid: 7 år 11 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,85%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Lånenummer: HUS601-11417751
Type: A
Restsaldo: 2.991.326,-
Restløpetid: 1 år 10 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 8.697,-
Kapitalkostnader: 422,-
Lånenummer: HUS602-11417751
Type:
Restsaldo: 2.109.143,-
Restløpetid: 1 år 10 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 6.129,-
Kapitalkostnader: 298,-
Lånenummer: HUS603-11417751
Type: A
Restsaldo: 27.885.528,-
Restløpetid: 13 år 4 md.
Term pr. år: 2
Rente: Fast 3,07%
Andel av saldo: 81.028,-
Kapitalkostnader: 625,-
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Andel fellesgjeld

125 440 pr. 23.07.2020.

Andel formue

26 020 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 78834433

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I posten drift og vedlikehold for 2020 er det beregnet kr 2 500 000 til vedlikehold som omfatter planlagt brannvarslingsanlegg, maling grunnmur og vedlikehold av tak/piper.
Planlagte aktiviteter 2020
- Utlevering av Get utstyr fra styrerommet 6.februar 2020.
- Innføre nytt reservasjon- og betalingssystem i vaskerier fra 3.februar 2020.
- Etablere vannmålere på inntak (ikke leiligheter)
- Etablere røykvarslere i alle leiligheter og fellesarealer medio 2020.
- Gjennomgang tak, også øvre balkongtak samt kontroll beslag på utvendig piper for kartlegging vedlikeholdsbehov.
- Gjennomgang med Oslo Pipesenter om vedlikehold piper etter rapport som ble overlevert styret i 2019.
- Vedlikehold og beskjæring av alle trær på borettslaget. Starte prosjekt med mål at alle lyspunkter i borettslagets fellesarealer skiftes til led. Prosjekt forventet påbegynt mot slutten av 2020 og forhåpentligvis iverksatt skifte innen/i løpet av 2022. Vask- og vedlikehold av søppelanlegget.
- Oppussing av grunnmurer rundt blokker.
Styret har jobbet mye med fokus på å forbedre økonomien i borettslaget de siste årene og fokus har vært å opparbeide en god egenkapital. Styret ser nå gode resultater.
Tidligere vedlikehold
2019: Utgangsdører skiftet og låssystemet skiftet. Alle oppganger og inngangspartier malt opp. Asfalt ble skiftet på flere steder.
2018: Dørtelefonanlegget skiftet til nytt med mulighet for å få bildeoverføring.
2017: Det ble etablert nye postkasser til rekkehusene.
2014: Nytt varmtvannsanlegg.
2009 - 2011: Drenering
2008: Takdekke blokker og nytt takdekke på rekkehusene
2003: Våtromsrehabilitering. Utskifting av vann- og avløpsrør m/sluk i samtlige leiligheter og kjellere.
Se forøvrig årsberetning for en mer detaljert vedlikeholdshistorikk.

Husdyrhold

Det er lov å ha hund og innekatt i Lilleberg borettslag. Dyrehold skal meldes skriftlig til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Lampe på hovedsoverom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris på kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Henrik Jensen