Kløfta

Moderne og lekker 2-roms fra 2018 | 2 solrike balkonger på 7 kvm og 9 kvm | P-plass | Rolig og attraktivt område!

Østerudvegen 40 , 2040 Kløfta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

45%

av boligene er nyere enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 49 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 4 006 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 16
Bruksnummer 236
Energimerking C
FINN.no 191525124
Sist endret 30.09.2020 18:16
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 895 380
Ligningsverdi 661 812,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) 15 991,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 815 991,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 815 991,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 389,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 895 380,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0182

Adresse og matrikkel

Østerudvegen 40, 2040, Kløfta, Gnr. 16 bnr. 236 snr. 6 orgnr. 921333102 i Ullensaker kommune

Eier

John Egil Johnsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

52 / 49 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 006 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lekker og moderne 2-roms i byggets 2. etasje. Bygget er fra 2018, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Her får du mange av kvalitetene du trenger i hverdagen, samt en høy standard og kvalitet. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående og svært praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med to solrike balkonger på hver sin side. Leiligheten ligger et populært og attraktivt område. Her bor du stille og rolig til med umiddelbar nærhet til Kløfta sentrum!
Romslig stue med sydvendt balkong på 7 kvm
Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
Stort soverom med garderobe
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Entré innvendig bod
Inngang fra nordvendt balkong på 9kvm med sportsbod
P-plass
Attraktiv beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad, innvendig bod og gang/entré med balkong.
Ved boligens inngangsparti finner du en sportsbod på ca. 5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger et populært og attraktivt område. Her bor du stille og rolig til med umiddelbar nærhet til Kløfta sentrum.
Gangavstand til togstasjonen, matbutikker, treningssenter, bibliotek, kafeer og Romerikssenteret - senteret med sine ca. 30 butikker har et variert utvalg av forretninger med gode handlemuligheter og forenkler hverdagen. Videre er det kun ca. 10-12 min. til Jessheim som kan by på det meste av bymessige fasiliteter og har igjen et enda bredere utvalg.
I området er det gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Hiltonskogen som er like i nærheten og er et populært sted å gå tur. På vinteren er det også kjørt opp skiløyper i skogen og på jordene.
Fra boligen er det kort vei til Romeriksåsen med et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, badeplasser, fiskemuligheter og skianlegg. Romeriksåsen ligger langs hele vestsiden av Nannestad kommune. Her finnes et rolig skoglandskap med bølgende åser og mange innsjøer med gode fiskevann.
Gangavstand til stasjonen - fra Kløfta er det meget gode pendlermuligheter inn mot Gardermoen og Oslo med gode tog- og bussforbindelser. Toget inn mot Oslo går hver halvtime og har en reisetid på kun ca. 32. min.
Med bil:
Jessheim ca. 10 min.
Gardermoen ca. 15 min.
Oslo ca. 30 min.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig, samt er gulvet belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående og praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til flere gjester. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på  ca. 7 kvm. Balkongen vender mot syd, så her er det rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning. På veggen er det stikkontakt, samt ble det montert utvendige persienner i 2018.

Kjøkken | Stilrent og moderne

Moderne og stilrent kjøkken som har hvite og glatte fronter, samt benkeplater i laminat med rustfri oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som ventilator, komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med parkett. Det store vinduet slipper inn rikelig med lys i rommet. Da soverommet er romslig er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot stille område, så her er det rolig og fredelig. Her er det et stort garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I 2018 ble det lagt opp tv-muligheter på rommet.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Veggene har hvite fliser og gulvet er belagt med mørkt belegg. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmonterte dusjvegger, toalett, servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant. Over servanten er det speilskap med belysning. Videre er det gulvvarme og opplegg for vaskemaskin.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens innvendige bod, så her er det gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i moderne farger og gulvet er belagt med parkett. Leiligheten har entrédør med glassfelt.
Utenfor entréen finner du en nordvendt balkong på ca. 9 kvm. Her er det god plass til en sittegruppe og bord så du kan nyte varme sommerdager. I tillegg finner du boligens sportsbod på ca. 5 kvm på balkongen.

Felleskostnader

Kr. 2 300 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv og internett, nedbetaling av anldel gjeld, vaktmestertjeneste, drift av sameiet og felles byggforsikring.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en bruksrett til en fast parkeringsplass nesten rett utenfor døra. Hver seksjon har bruksrett til en p-plass, beliggende på eiendommen til Averstadhagen Utomhussameie ihht vedtektene.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 661 812 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 382 521 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra kommunen ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Støpt betongdekke er antatt isolert i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført. Yttervegger er i bindingsverk, antatt isolert med mineralull og innvendig kledd med plater og utvendig med trepanel. Etasjeskillere er i trebjelkelag. Yttertak er i trekonstruksjon. Vinduer er med isolerglass. Balkongdør med isolerglass fra 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.04.20 for eiendommen.
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ethvert bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til styret eller evt. sameiets forretningsfører/regnskapsfører med opplysning om hvem som er ny leietaker. Se sameiets vedtekter § 5 for mer informasjon.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekonvektor i stue/kjøkken, elektrisk panelovn på soverom samt varmekabler på badet.

Løpende kostnader

Stipulerte kommunale avgifter for 2020 er kr. 2.646,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger fra byggeperioden.
- Vanntilførsel er ført til vannfordelerskap avsatt i bod.
- Fordelingsledninger for varmt og kaldt forbruksvann frem til bad og kjøkken er ført som rør i rør anlegg.
- Varmtvannsbereder på 100L er plassert i boden.
- Balansert ventilasjonsanlegg for et godt inneklima.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i gang/fellesareal.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplanen Olstadmoen B2, med bestemmelse vedtatt 08.11.16.
Avsatt i kommuneplanen til: boligbebyggelse - fremtidig vedtatt 07.09.15.
Avsatt i kommunedelplan før: Kløfta til: boligbebyggelse - fremtidig vedtatt 03.09.12.
Grenser inntil reguleringsplan for: "Olstadmoen" vedtatt 11.04.1988
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Andel i realsameie
2018/1413713-1/200  Opprettelse av realsameie 16.10.2018 21:00 
Denne matrikkelenhet har andel i: Knr:3033 Gnr:16 Bnr:150  1/103 
2019/753011-1/200  Opprettelse av realsameie 01.07.2019 21:00 
Denne matrikkelenhet har andel i: Knr:3033 Gnr:16 Bnr:235  1/103 
1999/12687-1/10  Best. om vann/kloakkledn. 13.12.1999 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område. Rettighetshaver ULLENSAKER KOMMUNE.Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2014/25409-1/200  Best. om adkomstrett 10.01.2014 
rettighetshaver:Knr:0235 Gnr:16 Bnr:151. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/776344-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 17.07.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: ULLENSAKER KOMMUNE Org.nr: 933649768
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:16 Bnr:6, 22, 122, 133, 226
Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/776344-2/200  Bestemmelse om adkomstrett 17.07.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:16 Bnr:99, 226
Gjelder drift og vedlikehold av VA-anlegg og overvannsanlegg. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/776344-3/200  Erklæring/avtale 17.07.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:16 Bnr:113
Bestemmelse om utbedring og oppgradering av overvannsanlegg. Bestemmelse om å erstatte høyspentledning med nedgravd strømkabel. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1167206-1/200  Bestemmelse om nettstasjon 23.10.2017 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS Org.nr: 980489698. Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1167206-2/200  Bestemmelse om adkomstrett 23.10.2017 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS Org.nr: 980489698. Adkomstrett med motorisert kjøretøy. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1167206-3/200  Bestemmelse om bebyggelse 23.10.2017 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS Org.nr: 980489698. Bestemmelse om beplantning. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1268978-1/200  Bestemmelse om vannledning 14.11.2017 21:00 
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1268978-2/200  Bestemmelse om kloakkledning 14.11.2017 21:00 
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1268978-3/200  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler 14.11.2017 21:00 
Overført fra: 3033-16/236. Gjelder denne registerenheten med flere
2020/308948-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00 
2018/358636-1/200  Seksjonering 24.01.2018 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 52/1600
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Averstadhagen 3 Boligsameie, Orgnr.: 921.333.102 består av 28 seksjoner.
Styreleder er Irene Opøien.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er PWC.
Medlemskap i Averstahagen Boligsameie innebærer forpliktende medlemskap i Averstahagen utomhussameie.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 15.991,- pr. 07.09.20.
Andel fellesformue kr. 18.429,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 492.026,- pr. 07.09.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 3,85 % pr. 07.09.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 526,-.
Restløpetiden er 2 år og 9 mnd.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6676474

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 186 163,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 125 270,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner ihht vedtektene.

Tilbehør

Hengelampe i stue, samt TVer medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.