#ÅSSIDEN

Pen og skjermet 3-roms | To solrike terrasser | Flott utsikt | Garasjeplass | Moderne standard | Nær marka

Myrehagen 23 , 3025 Drammen

VISNINGER

25. oktober søndag kl. 15:00-16:00

27. oktober tirsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Avdelingsleder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er gift

27%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 25 258 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1974
Gårdsnummer 116
Bruksnummer 390
Energimerking F
FINN.no 195144441
Sist endret 19.10.2020 14:54
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 954 585
Ligningsverdi 694 538,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 340 716,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 940 716,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 5 860,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 954 585,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0185

Adresse og matrikkel

Myrehagen 23, 3025, Drammen, Gnr. 116 bnr. 390, andelsnr. 85 i Myrehagen borettslag med orgnr. 950274921 i Drammen kommune

Eier

Rick Arne Andersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på NBBO sine nettsider.

BRA/PROM

69 / 67 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1974

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 25 258 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.
Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Beskrivelse

Velkommen til en pen og herlig 3-roms med trappefri adkomst i naturskjønne omgivelser på Åssiden. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den smarte løsningen sørger for en luftig atmosfære. Det er tidsriktige farger og plass til sosiale soner. Boligen blir forlenget med 2 solrike terrasser mot hage, som har nydelig utsikt mot Drammen! Det er flotte turmuligheter nesten rett utenfor døren, samt ligger ikke sentrum langt unna.
Romslig stue med sydvendt terrasse og super utsikt
Stilrent kjøkken som har godt med skap-og benkeplass
2 gode soverom, hvor det ene har utgang til sydvendt terrasse
Eget omkledningsrom
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin, oppgradert i 2016
Praktisk toalettrom fra 2016
Entré med garderobe
Garasjeplass
V.vann inkl
Busstopp rett ved
Sentralt og rolig

Innhold

Leiligheten ligger i byggets underetasje og inneholder stue med utgang til terrasse, kjøkken, to soverom hvor det ene har utgang til terrasse, omkledningsrom, bad, toalettrom, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg er det ca. 2 m2 med bod og matbod.

Beliggenhet

Velkommen til Myrehagen 23 som ligger i attraktive og meget naturskjønne omgivelser på Åssiden, samt som sentrum ikke er langt unna. Her har du supre rekreasjonsmuligheter nesten rett utenfor døren som er perfekt for både sommer og vinter. I tillegg er det kort gange til kollektiv transport, dagligvare, legesenter, apotek, skole og barnehage. I tillegg er det ikke langt til et godt utvalg av forskjellige restauranter og take-away tilbud.
Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 2 min fra boligen og tar deg raskt ned til sentrum med Bragernes torg, gågatene og kjøpesentre. Ellers tar det under 10 minutter med egen bil. Nye CC Drammen byr på et rikt utvalg av servicetilbud og butikker. Nede ved elven finner du restauranter, hyggelige kaféer, rockescene og kulturliv.
For de spreke er det flere fritidstilbud på både Åssiden og generelt i Drammen. Her har du fantastiske turmuligheter inn i skogen for både sommer og vinter like ved boligen. Det er flere lysløyper som tar deg inn til Solbergelva og Drammensmarka. Elveparken ligger i gangavstand fra leiligheten og er et yndet fritidsområde for både store og små. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, mer informasjon finner du på www.aif.no. Det er i tillegg treningssentre som Akropolis og SATS BASE med gangavstand fra boligen. Ellers er det gode turmuligheter ved Drammenselven og den populære elvepromenaden som byr på grønne områder, sandvolleyball bane, bade- og fiskemuligheter og trivelige kaféer og restauranter.

Stue | Med solrik terrasse

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra senere tid. Gulvet er belagt med en varm laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig og overbygget terrasse mot hagen. Terrassen vender mot syd, så her er det rikelig med sol. I tillegg får du en super utsikt over mot Drammen, samt som terrassen ligger skjermet til. Du har god plass til utemøblement til to soner, grill og beplantning så du kan nyte varme dager.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som har innredning med hvite og profilerte fronter, samt benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum i metall som har ettgreps blandebatteri. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. I tillegg har du en praktisk barløsning hvor du kan nyte en god frokost. Videre finner du integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Det er montert waterguard på kjøkkenet. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I tillegg er kjøkkenet tilknyttet boligens innvendige bod på ca. 2 m2 så her er det godt med lagringsplass.

2 soverom | Omkledningsrom

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge rommene vender mot skjermet hage, så her er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Soverom to er tilknyttet boligens egne omkledningsrom som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.
Videre har soverom to utgang til boligens andre terrasse med videre adkomst til et lite grøntareal. Denne terrassen ligger også sydvendt, rett ved siden av terrassen fra stuen med en skillevegg mellom. Her er det plass til en sittegruppe for å nyte varme sommerdager. Ettersom terrassene er overbygget, kan disse nytes lengres enn bare de solrike dagene.

Bad | Delikat og flislagt

Delikat og flislagt baderom som ble oppgradert i 2016. Baderommet inneholder dusjhjørne med svingbare dører av glass og to greps blandebatteri med veggmontert hånddusj, servantskap med slette fronter og heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Over servanten er det speilskap med belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights. Badet har synlige vannrør av forkrummet kobber og avløpsrør av plastmateriale fra 2016.

Toalettrom | Meget praktisk

Boligen har et eget toalettrom fra 2016 som er meget praktisk når du har venner på besøk eller overnatting. Toalettrommet er flislagt og har deilig gulvvarme. Rommet inneholder vegghengt toalett, servantskap med slette fronter og heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Over servanten er det speilskap med belysning.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. I tillegg får du trappefri adkomst til boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Ellers har entréen et garderobeskap, samt er tilknyttet boligens omkledningsrom, så her er det godt med lagringsmuligheter. Veggene er malt i tidsriktige farger fra senere tid, samt er gulvet belagt med laminat. Det er felles overbygget inngangsparti med calling.

Felleskostnader

Kr. 5 593,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av borettslaget, nedbetaling av andel gjeld, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 538 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 500 336 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt plate mot grunn. Grunnmur av betong. Ytterveggene er konstruert med rammekonsktruksjon av stål og betong. Flatt tak med ukjent tekkemetode.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1965 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, omkledningsrom, bad, toalettrom og gang/entré.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På toalettrommet er det gulvvarme. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer montert på vegg i felles trappeoppgang.
- Brannvarsler montert i tak ved omkledningsrom og stue.
- Brannslukker med 6 liter skum plassert på gulv i omkledningsrom

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, friområde, byggeområde for boliger, forretning, allmennyttig formål m.m.
Kommuneplaner:
Id: 0602335
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 05.10.2015
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3005/0602335/Dokumenter/KP_335_B201510151.pdf
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende
Arealbruk: Grønnstruktur, Nåværende
Reguleringsplaner:
Id: 060247-3
Navn: BEBYGGELSESPLAN FOR 5 BOLIGTOMTER - MYREHAGEN/KRISTIAN BRENNERS VEI 69
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 31.03.1992
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3005/060247-3/Dokumenter/B_MELDING.PDF
Formål: Gang-/sykkelvei, allmennyttig formål-barnehage, boliger og offentlig friområde.
Feltnavn: F
Id: 060230-4
Navn: MYRHAGEN VED DBBL
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Bestemmelser http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3005/060230-4/Dokumenter/B_MELDING.PDF
Formål Felles avkjørsel, offentlig friområde, gangvei, boliger, felles parkeringsplass, felles gangareal, privat vei, annen veigrunn, kjørevei og annet fellesareal.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid:
Id: 0602405
Navn: Detaljregulering for Store Landfall øvre 100
Status: Planforslag
Plantype: Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1975/2898-1/90  Best. om vann/kloakkledn. 13.05.1975 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:116 Bnr:389. Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1977/5994-1/90  Best om garasje/parkering 05.09.1977 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:116 Bnr:403.Bestemmelse om adkomstrett
1978/5208-1/90  Bestemmelse om veg 10.02.1978 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:116 Bnr:622  
1998/14649-1/90  Bestemmelse om veg 14.09.1998 
rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:116 Bnr:738. Det skal bygges 4 eneboliger på bnr. 738 som gis veirett på adkomstveien til bnr. 390. Med flere bestemmelser
2015/608686-1/200  Pantedokument 03.07.2015 
BELØP: NOK 50.000.000. Panthaver: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/93754-1/200   ** Delvis sletting ved arealoverføring 31.01.2017 
Pant frafalt i overført areal fra gnr. 116 bnr. 390 til gnr. 116 bnr. 404 på 400 kvm.
2017/168411-1/200  Felles pantedok bor.innsk 23.02.2017 
BELØP: NOK 4.690.100. Panthaver:Brl. Andelseiere I Fellesk. Jfr. Brl § 2-11, 1. L Lnr.: 10091603. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Myrehagen Borettslag, org.nr. 950 274 921, består av 144 boliger fordelt på 3 bygninger.
Styreleder er Geir Austad Johnsen.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Styret bruker NBBO vaktmesterservice til å utføre vaktmesteroppgaver.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 340 716,- pr. 01.10.20.
Andel fellesformue kr. 64 025,- pr. 31.12.19.
Borettslaget har 1 lån:
Lånenummer: 12131283596, DNB Boligkreditt AS. Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2020: 1.8% pa.
Saldo per 01.10.2020: 43 761 129,-.
Siste termin 30.06.2041.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86236802

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 2.246.711,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 1.712.625,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på NBBO sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i blokkene etter kl. 23:00.
Grilling med elektrisk grill eller gassgrill er tillatt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret oppretter en prosjektgruppe som ser på muligheter og kostnader i forbindelse med en oppgradering av lekeplassen, men først etter at pågående prosjekter er ferdigstilt. Styret håper at de får startet med lekeplassen til våren.
Videre har borettslaget akkurat hatt en tilstandsrapport på bygningene. Det er litt å gjøre i tiden som kommer, og borettslaget må nok rehabilitere garasjen innen rimelig tid. Da kommer styret til å se på strømtilførselen samtidig. Dette for å møte krav om EL-bil plasser i fremtiden. Videre så må styret se på takene etterhvert. Hvordan prosjektet vedr. garasjen skal bli finansiert må styret komme tilbake på.
Utført vedlikehold:
- Utbedret lekkasje fra tak.
- Oppusset oppganger, nye dører, postkasser og ringeklokker.
- Nytt brannvarslingsanlegg i 2018.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillat under følgende forutsetninger: 1. Eier av dyr skal informere styret om husdyrholdet og skriftlig samtykke i å etterkomme gjeldende regler for borettslaget. 2. Dersom andre personer i oppgangen er sterkt allergisk for dyr, kan husdyrhold nektes av styret. 3. Reptildyr er ikke tillatt. Se borettslagets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.