Dokka

DOKKA - Enkel og lettstelt leilighet i 1.etasje - 2 soverom - Terrasse - Gangavstad til sentrum!

Rudsgata 38C , 2870 Dokka

BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

23%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

36%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 1 211 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2004
Gårdsnummer 123
Bruksnummer 113
Energimerking E
FINN.no 174735991
Sist endret 01.06.2020 13:29
Prisantydning 1 380 000
Totalpris 1 869 981

Beregnet totalkostnad

1 380 000,- (Prisantydning) 481 999,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 861 999,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 869 981,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Rudsgata 38C er en lettstelt og praktisk leilighet, med fin beliggenhet i 1.etg!
Leiligheten innehar en høy standard, og er godt tatt vare på.
Her er det åpen stue- og kjøkkenløsning, med god plass til sofagruppe og spisestue. Fra stue er det utgang til delvis takoverbygd terrasse. To romslige soverom med folierte garderobeskap. Praktisk bad/vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Ellers er det gulvvarme i flere rom i leiligheten.
Boligen ligger fint til med en svært sentral beliggenhet. Herfra er det gangavstand til Dokka sentrum, barnehage og skole. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter i nærområdet.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder vindfang, hall, åpen stue- og kjøkkenløsning, 2 soverom, bad/vaskerom og bod/teknisk rom. Utenfor er det egen bod i felles bodanlegg.

Standard

Leiligheten er godt ivaretatt og innehar en høy standard ut i fra alder. I 2017 ble vegger og lister på alle rom utenom bad/vaskerom malt. I 2018 ble det satt inn nye innerdører. Leiligheten har gulvvarme i vindfang, stue/kjøkken og på bad/vaskerom.
Når du kommer inn i leiligheten blir du møtt av et lyst vindfang med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Videre inn er det en romslig hall med adkomst inn til alle rom.
Åpen stue- og kjøkkenløsning. Kjøkken har innredning i malt, profilert utførelse. Over vindu er det downlights belysning. På kjøkken er det plass til spiseplass.
Stuen er romslig med god plass til sofagruppe. Her er det montert vedovn med glassdører, som er god å ha på kalde dager. Fra stue er det utgang til en romslig terrasse som er delvis takoverbygd, og har noen levegger som gjør terrassen lun og god.
Bad/vaskerom har flislagte gulv og vegger. Rommet er innredet med baderomsinnredning, vegghengt dusj med buede glassdører og wc. Opplegg for vaskemaskin.
Leiligheten har to romslige soverom med folierte garderobeskap. Det ene rommet er noe større med god plass til dobbeltseng.
Praktisk med innvendig bod/teknisk rom der du f.eks kan sette inn en fryser. Utenfor er det egen bod i felles bodanlegg.
Innvendige overflater:
Gulv: Laminat og fliser
Vegger: Malt glassfiberstrie, malte flater og fliser med mønster
Himling: Ferdigbehandlede, hvite takplater

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i Rudsgata, med en svært sentral beliggenhet, hvor det er enkel adkomst og gangavstand til sentrum. Dokka sentrum har et rikt utvalg av butikker, kafeer og service fasiliteter. Umiddelbar nærhet til barnehage og gangavstand til barne,-ungdoms og videregående skole. Fine turmuligheter i nærområdet med kort avstand til turstier, akebakke og skiløyper. Et rikt utvalg av aktiviteter i nærmiljøet for både barn og voksne.

Tomt

Areal: 1 211 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Asfaltert biloppstillingsplass ved leiligheten.

Barnehage / skole i området

Dokka bhg. Avd. Øygardsjordet (0-6 år, 0.5 km)
Furulund barnehage (0-6 år, 1 km)
Tonlia barnehage (1-5 år, 2.5 km)
Dokka barneskole (1-7 kl., 0.6 km)
Dokka ungdomsskole (8-10 kl., 0.6 km)
Dokka videregående skole (0.9 km)

Felleskostnader

6 117 pr. mnd. Eiendomsskatt, renter, avdrag, bygningsforsikring, kabel-tv, utvendig vedlikehold, vaktmestertjenester, snøbrøyting, regnskap og revisjon.

Borettslag

Sentrum borettslag. Det er flere bygninger tilknyttet samme borettslaget.

Forkjøpsrett

Ja, for andre medlemmer i Sentrum borettslag. Forkjøpsretten avklares i etterkant av salget, og utlyses i ca 15 dager.

Andel fellesgjeld

481 999

Vedtekter / husordensregler

Kan ses hos megler.

Husdyrhold

Ved dyrehold skal det inngås skriftlig godkjennelse og kontrakt med styret. Dyrehold er ikke tillatt ved framleie.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2004

Antall soverom

2

Byggeår

2004

Byggemåte

Betongfundamenter antatt på faste masser. Betongmur. Firemannsboligen er oppført i trekonstruksjoner, mønet tak tekket med takstein. Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av Ole-Jonny Kalstad, datert 04.02.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, stue med
kjøkkenkrok, 2 soverom og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 127 pr. år Vann kr 2556,25, Avløp kr 3218,75, Renovasjon kr 2788,75, Branntilsyn/feiing kr 562,5. I tillegg kommer forbruksgebyr vann kr 26,- pr kbm, og avløp kr 41,25 pr kbm.

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, kommunale avgifter, evt tv/telefon/internett, innboforsikring etc er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Rekvirert, men ikke mottatt pr. 03/04/20.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.