Aust-torpa

Koselig hytte med 2 soverom - Hems - Solcelleanlegg - Fiskevann og fine turmuligheter i nærområdet!

Grønnhølvegen 62 , 2881 Aust-torpa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 1 572 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1971
Gårdsnummer 107
Bruksnummer 131
FINN.no 182378682
Sist endret 18.06.2020 11:45
Prisantydning 690 000
Totalpris 721 242
Ligningsverdi 224 771,-

Beregnet totalkostnad

690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 31 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 721 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr. 965,- pr år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Grønnhølvegen 62 er en koselig hytte beliggende på Vingromsåsen. Dette er et område med fine turmuligheter både sommer og vinter. Like i nærheten finner du oppkjørte skiløyper på vinterstid, og fiskevann på sommeren. Krokvassfjellet er høyeste topp i området, og er på 993 moh, fint turmål!
Hytta har en eldre standard, og det må her påregnes noe vedlikehold og påkostninger. Her er det innstallert 12 V solcelleanlegg. Romslig stue, med vedovn, og utgang til platting. Enkelt kjøkken med plass til propandrevet kokepluss på benkeplate, og montert vedovn. Det er to soverom i hytta, i tillegg er det hems. Det er tilbygd uthus, med svalgang mellom, og dette inneholder utedo og bodplass.

Innhold

Hytta inneholder gang, kjøkken, stue, vaskerom og 2 soverom.

Standard

Hytta holder en eldre standard, og det er behov for noe vedlikehold.
Stuen er romslig med plass til sofagruppe og spisestue. Her er det montert vedovn. Fra stue er det utgang til platting.
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog med heltrefronter. Benkeplate i heltre, og det er plass til propandrevet kokebluss. På kjøkkenet er det satt inn vedovn. På kjøkkenet er det stige opp til hems.
To soverom, der det ene er noe større enn det andre, og har plass til dobbeltseng.
Det er installert 12 V solcelleanlegg på hytta. Ellers er det muligheter her for å legge inn strøm.
Innvendige overflater:
Gulv: Lakkerte tregulv og tregulv.
Vegger: Trehvit panel.
Himling: Panel med dragere, malte overflater og trehvit panel.
Det er oppført uthus inntil hytta som inneholder utedo, og ellers bodplass.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Bygning generelt
- Grunn og fundamenter
- Drenering
- Veggkonstruksjon og utvendige overflater
- Vinduer og dører
- Takkonstruksjon og taktekking
- Platting
- Etasjeskillere
- Innvendige overflater
- Uthus

Beliggenhet

Hytta har en fin beliggenhet på Vingromsåsen. I nærområdet er det gode turmuligheter, både sommer og vinter. Like i nærheten er det fiskevann, og det er oppkjørt skiløyper på vinterstid.
Fra eiendommen er det ca 17 km til Vingrom med matbutikker, ca 30 km til Lillehammer, og ca 23 km til Dokka.

Tomt

Areal: 1 572 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering langs Grønnhølvegen. Det er sti opp til eiendommen på ca 100-200 meter. Eier opplyser at det er lov å bygge vei helt fram til hytta.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

2

Byggeår

1971

Byggemåte

Hytta er oppført på enkel punktfundamentering på bakken. Bygget i tømmer, og påbygget med bindingsverktilbygg. Tak er mønet, tekket med plater. Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Stian Ekern, datert 15.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, vaskerom og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp med vedfyring. Evt gassovn.
Det er ikke utført tilsyn på pipe.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 630 pr. år Kommunale avgifter dekker Renovasjon, Branntilsyn, feiing, og Eiendomsskatt på kr 965,-. pr år.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikring, brøyting etc er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 224 771 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse. Eiendommen ligger også innenfor kommunedelplan for Aust-Torpaåsen og reguleringsplan for Fjelloa fra år 1981. Tidligere godkjente reguleringsplaner gjelder så langt de ikke er i uoverensstemmelse med kommuneplanens arealdel, se retningslinje R26. Plankartet er her i uoverensstemmelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1988/3842-1/20 - Rettighet 02.05.1988
Rettighetshaver: OPPLAND ENERGI AS
2010/1006980-107/200 -  ** Transport av rettighet 21.12.2010

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Det er ikke bilveg helt fram til hytta, men sti siste biten. Det opplyses om at man kan lage bilveg helt fram om man ønsker det.
Vannpost rett ved hytta. Nåværende eier har tatt med seg vann hjemmefra. Ellers er det vanntank bak hytta som fylles med regnvann, og har blitt benyttet til vask osv.
Dersom vann ønskes innlagt må det søkes om utslippstillatelse til godkjent avløpsanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt av møbler medfølger. I tillegg medfølger alt som er i hytta ved visning.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.