HOV

Tidligere husmannsplass/fritidseiendom med hytte og anneks - Flott utsikt - Ca.5 minutter til Hov sentrum!

Smerudvegen 17 , 2860 Hov

BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Type Hytte / Selveier
Primærrom 48 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 1 576 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1900
Gårdsnummer 45
Bruksnummer 53
Energimerking G
FINN.no 182308121
Sist endret 07.07.2020 14:33
Prisantydning 450 000
Totalpris 476 492
Ligningsverdi 554 150,-

Beregnet totalkostnad

450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 26 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 476 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Smerudvegen 17 er en trivelig plass ikke langt fra Hov sentrum, men som ligger rolig og usjenert til med fin utsikt!
På eiendommen finner du ei eldre laftehytte, utedo og et anneks som er oppført i senere tid. Hytta har innlagt strøm og det er mye potensiale i eiendommen. Eiendommen er inngjerdet, og består av flat og skrånet naturtomt.
I nærområdet er det fine turmuligheter både sommer og vinter. Til Hov sentrum er det ca 3,7 km og her finner du bl.a helsehus, bensinstasjon, frisørsalonger og butikker.

Innhold

Boligen går over 1 1/2 etasje og inneholder åpen stue og kjøkkenløsning, vaskerom og uinnredet gang i 1.etg. På loftet er det gang og 3 soverom.

Standard

Boligens byggeår er antatt til å være tidlig på 1900 - tallet og holder en  enkel standard.
Åpen stue- og kjøkkenløsning med peis som skille. Her er det tømmervegger, og stuen har plass til sofagruppe og spisestue. Kjøkkenet har innredning med malte fronter.
"Vaskerom" med gulvbelegg med varmekabler, og panel på vegger og himling. Rommet er ikke godkjent som våtrom.
I loftsetasje er det disponible rom. Ikke godkjente som soverom pga rømningsveier.
Utenfor er det oppført anneks som ikke er helt ferdigstilt innvendig  og utedo. Anneks er isolert og gir potensiale for ekstra sengeplasser.
Innvendige overflater:
Gulv: Overflatebehandlet tregulv, betonggulv og tepper.
Vegger: Tømmervegger, panel og malt panel.
Himling: Panel og mønet himling.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
-Fundamentering
-Veggkonstruksjon
-Takkonstruksjon
-Vinduer og dører
Tilstandsgrad 3:
-Rømningsvei loftsetasje
-Trapp mangler rekkverk og håndlist
-Lekkasje på deler av taket i overgang tilbygg og eldste delen

Beliggenhet

Fin beliggenhet i Smerudvegen, ca 3,7 km fra Hov sentrum. I Hov finner man bensinstasjon, dagligvareforretninger, apotek, vinmonopol, legesenter etc. Det er også gode forbindelser med buss både til Gjøvik og Hadeland/Oslo.
I Hov er det 3 barnehager, samt barne- og ungdomsskole.
Et stykke nedenfor boligen ligger idrettsplassen, og Søndre Land hallen ligger ved Fryal.
Fint turområde, kort veg ned til Randsfjorden, eller opp til Trevatn med fisking, kano og ski.

Tomt

Areal: 1 576 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av to gårds- og bruksnummer.

Garasje / Parkering

Parkering ute på gårdsplassen.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1900

Byggeår

1900

Byggemåte

Boligen er fundamentert på natursteinmur, og bygget av laftetømmer. Mønet takkonstruksjon, tak er tekket med eternittplater og bordtak. Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Ole-Jonny Kalstad, datert 11.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue og vaskerom.
Loftsetasje:
Bruksareal: 12 m².
Primærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 3 soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 050 pr. år Kommunale avgifter inkluderer renovasjon og feiing/tilsyn.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm, brøyting, og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som fritidsbolig kr. 554 150,-.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til LNFR. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1974/1723-2/20 - Bestemmelse om veg 14.03.1974

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Utgifter til veg fordeles etter behov.
Det er ikke registrert at eiendommen har innlagt vann. Om det skal legges inn vann må dette meldes til teknisk drift i kommunen, og det må søkes utslippstillatelse. Det er brønn på eiendom hvor vann kan hentes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Boligen selges som den står uten ytterligere rydding eller vasking. Det som står i hytta av møbler og innbo medfølger i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 55.000,-  I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, markedspakke kr. 9.900,-.Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.