Dokka

Lettstelt leilighet i 1.etg med trappefri adkomst - 2 soverom - Uteplass - Parkeringsplass - Gangavstand til alt!

Storgata 40C , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

41%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig mellom 60-120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 56 m²
Bruksareal 59 m²
Tomt 1 468 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 121
Bruksnummer 822
Energimerking E
FINN.no 182581113
Sist endret 23.06.2020 00:16
Prisantydning 380 000
Totalpris 1 083 587
Ligningsverdi 452 776,-

Beregnet totalkostnad

380 000,- (Prisantydning) 695 605,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 075 605,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 083 587,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Storgata 40C er en lettstelt og praktisk leilighet, med beliggenhet i 1.etg. Leiligheten inneholder vindfang, lys og trivelig åpen stue. og kjøkkenløsning. Fra stue er det utgang til veranda og hage. Romslig bad, 2 soverom og bod. Ellers er det gulvvarme i alle oppholdsrom.
Det følger med oppmerket parkeringsplass til leiligheten, og det er også med en utvendig bod. Leiligheten ligger fint til i Dokka sentrum, og herfra er det gangavstand til alt! I nærområdet er det en rekke turmuligheter både sommer og vinter.

Innhold

Leiligheten ligger i 1.etg og inneholder vinfang, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad, 2 soverom og bod.

Standard

Leiligheten fremstår i generelt god stand.
Åpen stue- og kjøkkenløsning. Innredningen på kjøkkenet er montert i 2016, montert fliser på vegg over benkeplate. Plass til kjøleskap i innredningen. Stuen er lys og koselig, med store vinduer. Fra stue er det utgang til uteplass.
Badet har belegg på gulv med varmekabler, og tapet på vegger. Rommet er innredet med servant med skap, wc og dusjsone med forheng. Plass til vaskemaskin og tørketrommel.
To soverom, der det ene er noe større enn det andre.
Gulvvarme i alle oppholdsrom.
Innvendige overflater:
Gulv: Belegg
Vegger: Malte plater
Himling: Malte plater
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Bad
- VVS

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til midt i Dokka sentrum. Her er det gangavstand til alt du trenger, både dagligvareforretninger, apotek, bibliotek, vinmonopol, kafeer, frisører og helsehus. I tillegg er det kort veg til fine turmuligheter, både sommer vinter.

Tomt

Areal: 1 468 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Ja, oppmerket parkeringsplass medfølger leiligheten.

Barnehage / skole i området

Furulund barnehage (0-6 år, 0.9 km)
Dokka bhg. Avd. Øygardsjordet (0-6 år, 0.9 km)
Tonlia barnehage (1-5 år, 1.5 km)
Dokka barneskole (1-7 kl., 0.4 km)
Dokka ungdomsskole (8-10 kl., 0.5 km)
Dokka videregående skole (0.9 km)

Felleskostnader

7 754 pr. mnd. Inkluderer kommunale avgifter, forretningsførsel, renter og avdrag på felles lån etc.

Borettslag

Storgata 40 B/C Borettslag

Forkjøpsrett

Ja, for andelseiere i GOBB og andre andelseiere i samme brl.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Andel fellesgjeld

695 605

Rentekostnader fellesgjeld

1152,-

Avdrag fellesgjeld

3115,-

Andel formue

56 225

Regnskap

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11474663, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.06.2020: 2.02% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 12.06.2020: 7 941 331
Andel av saldo: 695 605
Første termin: 30.09.2006Første avdrag: 30.09.2011 ( siste termin 31.03.2036 )

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr i borettslaget.
Forbud mot enkelte typer husdyr må respekteres.
Loven åpner allikevel for at det kan holdes dyr dersom gode grunner taler for det, og at dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Det skal søkes på eget skjema og søknaden må inneholde en begrunnelse.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2005

Antall soverom

2

Byggeår

2005

Byggemåte

Bygningen er oppført på støpt plate på mark. Vegger av bindingsverk i tre, med utvendig trepanel. Pulttakkonstruksjon antatt i tre, som er tekket med papp.
Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Tor Håkon Schjørlien, datert 19.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 59 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré,, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Felleskostnader, forsikring, strøm og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 452 776 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 629 995 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende og er regulert til arealformål kombinert bebyggelse og anleggsformål. Eiendommen ligger også innenfor sone for bevaring av kulturmiljø i kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har vannmåler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.