Dokka

Hytte med fin beliggenhet - 3 soverom - Innlagt strøm - Uthus - Flott utsikt - Fine turmuligheter!

Fåbrynnsdalen 145 , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 49 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 1 148 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 36
Bruksnummer 18
Energimerking G
FINN.no 182473670
Sist endret 19.06.2020 14:17
Prisantydning 850 000
Totalpris 885 242
Ligningsverdi 204 909,-

Beregnet totalkostnad

850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 21 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 850 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 35 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 885 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr 1509,- pr år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Fåbrynnsdalen 145 er en koselig fritidsbolig som ligger høyt og fritt til i Dæhlibygda. Hytta går over en etasje med krypkjeller, og inneholder romslig stue/spisestue. Kjøkken med IKEA innredning 2008. Tre soverom med køyesenger og skap. Det er innlagt strøm, og vann hentes på vannpost nede i enden av vegen.
Utenfor er det oppført uthus i 2010, som inneholder utedo og skåle. Ellers er eiendommen inngjerdet, og består av naturtomt. Herfra er det flott utsikt mot vest.
I nærområdet er det fine turmuligheter både sommer og vinter. Ikke langt unna ligger Leikarvoll skibakke, med lysløype. Herfra er det ca 15 min til Landsbyen Dokka, hvor du finner et godt utvalg butikker, spisesteder etc.

Innhold

Hytta har en planløsning som var vanlig for byggeår, og inneholder vindfang, kjøkken, stue, 3 soverom, gang til boder, tenisk rom og do-rom.

Standard

Når du kommer inn i hytten blir du møtt av et romslig vindfang, med godt med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Videre inn er det stue/spisestue, og det er her satt inn en stor peis som er god å ha på kalde dager.
Kjøkkenet ble renovert i 2008 med ny innredning fra IKEA, og det er satt inn kjøkkenøy. Her er det gasskomfyr, og kjellerlem ned til matbod.
Det er tre soverom, alle er innredet med køyeseng og skap.
Hytta har tilbygg med bod og toalettrom. Toalettrommet har en eldre hyttedo med tank under Her er det muligheter for å lage seg et bad, dersom man ønsker det.
Alt av møbler, tilbehør etc. medfølger handelen. Så her er det mulig å flytte rett inn.
Innvendige overflater:
- Gulv: Overflatebehandlet treverk
- Vegger: Ubehandlet trepanel
- Himling: Ubehandlet trepanel
Utenfor er det oppført uthus i 2010, med utedo og skåle.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Grunn og grunnmur
- Grunnmur 
- Veggkonstruksjon og utvendig kledning 
- Vinduer og dører
- Terrasse, balkong og utvendige trapper
- Etasjeskillere
- Innvendige overflater
- Terrengforhold
- Uthus med utedo
Tilstandsgrad 3:
- Takkonstruksjon
- Taktekking
- Renner, nedløp og beslag
- Piper og ildsteder
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt, og er en del av salgsoppgaven.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til i Dæhlibygda, ca 15 min fra Dokka sentrum. Området her er preget av spredt hytte og boligbebyggelse, samt landbruk. Det er fine turmuligheter med både turstier og skiløype i nærområdet. Ikke langt unna ligger Leikarvoll med ake/skibakke og lysløype. I Dokka sentrum finner man et rikt utvalg av butikker og service fasiliteter. Gode muligheter for jakt,-og fiske i området.

Tomt

Areal: 1 148 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen ble etablert 18.03.1970. Grensene på eiendommen er ikke målt i nyere tid og har dårlig kvalitet i kartet. 36/18, som er fradelt fra 36/8, er bare vist som en sirkel over tilhørende bygg. Det ble utført grensejustering i 2002, målebrev fra den legges ved.

Garasje / Parkering

Parkering rett ved eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1970

Antall soverom

3

Byggeår

1970

Byggemåte

Bygningen er oppført på ringmur med krypkjeller, etasjeskiller av treverk. Vegger oppført i bindingsverk med overflatebehandlet utvendig kledning. Saltakkonstruksjon på åser, og metallplater.
Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av Egil Sjørengen, datert 17.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken, stue og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og strøm.
Tilsyn/feiing av pipe ikke registrert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 175 pr. år Kommunale avgifter inkluderer renovasjon, branntilsyn, feiing og eiendomsskat på kr 1509,-.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm, brøyting og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 204 909 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i LNFR område i kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1970/2018-1/20 - Bestemmelse om veg 14.04.1970

Vei/vann/avløp

Privat vei fram til parkering. Fra parkering er det en sti/traktorvei på ca 100 m fram til hytta. Fast årsavgift for brøyting av privat vei er kr 2500,-. Årlig dugnad for vedlikehold av vei.
Vann fra vannpost nederst i vegen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt av møbler, tilbehør etc. medfølger handelen. Så her er det mulig å flytte rett inn.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Muligheter for rask overtagelse.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.