Skreia

Skreia- Næringsseksjon med blant annet tannlegekontor og treningssenter. Sentral beliggenhet!

Totenvegen 768 , 2848 Skreia

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

16%

av boligene er nyere enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type Næringsbygg / Eierseksjon
Primærrom 50 m²
Bruksareal 523 m²
Bruttoareal 575 m²
Tomt 1 625 m² / Fellestomt
Byggeår 1978
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 17
Energimerking C
FINN.no 187959757
Sist endret 21.09.2020 14:40
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 588 842

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 88 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 588 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

523 / m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Næringsbygg

Garasje / Parkering

Parkering på asfaltert parkeringsplass på egen grunn.

Beskrivelse

Hasselgården er et næringsbygg i to etasjer pluss loft. Det er andre etasje samt halvdelen av loftet som nå er til salgs. Bygget huser i dag et tannlegekontor samt et treningssenter. Loftet er et råloft på flere hundre kvadratmeter. På loftet finnes en liten hybelleilighet. Det er mange muligheter med bygget. Plassen bak er i dag parkeringsplass.

Innhold

Næringsbygg som inneholder tannlegekontor, leilighet og treningssenter.
Tannlegekontoret inneholder spiserom, garderobe og bad, vaskerom, 4 behandlingsrom, resepsjon/gang, venterom, laboratorie, arbeidsrom, røntgenrom, lager, sterilrom og wc.
Halvdel av uinnredet loft og ventilasjonsrom.
Treningsenter som inneholder spinningrom, treningsrom og hvelv.
Leilighet med bad, wc soverom og stue/kjøkken.
I tillegg trapperom og hc toalett.

Standard

Bygningen fremstår utvendig som hovedsakelig fra byggeår. Innvendig er tannlegedelen totalrenovert med eget vann, elektrisk anlegg og ventilasjon. Det må påregnes kostnader til løpende vedlikehold og oppgradering, samt utskrifting av bygningsdeler som har kort gjenværende levetid.
Tannlegekontor:
Tannlegekontoret er modernisert i 2014
Garderobe/bad har belegg på gulv, malte glatte flater på vegger, med baderomsplater i dusjnisje, og systemhimling. Utstyrt med baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende servant, speil og belysning. Dusjhjørne med glassvegger og dusjgarnityr. Vegghengt toalett.
Vaskerom har belegg på gulv, malte, glatte flater på vegger og systemhimling. Vaskerommet har innredning med glatte fronter, vegghengt servant og opplegg for vaskemaskin.
Leilighet:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket beslag. Plass til komfyr og kjøleskap. Ventiator montert over komfyr.
Badet har belegg på gulv, våtromstapet på vegger og malte, glatte flater i himling. Badet er tstyrt med dusjkabinett, enkel innredning og opplegg for vaskmaskin.
Øvrige overflater i leiligheten med laminat på gulv, malt strie på vegger og malte, glatte flater i himling.

Beliggenhet

Hasselgården ligger midt i Skreia sentrum og har fasade mot hovedgata, fylkesvei 33.
Skreia er et tettsted i Østre Toten kommune, og har en flott beliggenhet med Mjøsa på den ene siden og Totenåsen på den andre. Fra Skreia er det en drøy time med bil til Oslo. Noe mindre til Gradermoen. Det er ca 20 minutter videre nordover til Gjøvik. Veien sørover mot Minnesund er under stadig oppgradering og det tar ikke mer enn ca 30 minutter før du er på motorveien (E6).

Tomt

Tomten rundt består hovedsaklig av asfaltert parkeringsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for ombygging av eksisterende tannlegekontor datert 01.10.2014 og
ferdigattest for tilbygg/påbygg/ominnredning datert 25.02.1988.

Bygningens areal

Bruksareal: 523 kvm, Bruttoareal: 575 kvm
1. etasje:
Bruttoareal: 540 m²
Bruksareal: 490 m².
Arealet består av treningssenter, gang/trapperom, tannlegekontor med flere behandlingsrom og de nødvendige fasiliteter.
Loft (1/2 del):
Bruttoareal: 35 m²
Bruksareal: 33 m².
Arealet består av leilighet og uiinnredet loft.
Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Utleiekontrakter/inntektsoverskudd

Dagens utleieavtaler er:
Tannlegekontor:
Leieavtale frem til 10/2034, kr 168 000 pr. år
Treningssenter:
Leieavtale frem til 12/2023, kr 90 200 pr. år
Leiighet:
Leieavtale frem til 3/2020, kr 28 800 pr år.
Markedsleie er av takstmannen beregnet til kr 309 000 pr. år
Normale eierkostnader (vedlikehold, administrasjon, forsikring og offentlige avgifter) er beregnet til kr 89 552 pr. år
Eiendommens inntektsoverskudd er beregnet til kr 219 448 ved markedsleie.
Felleskostnader på næringslokaler belastes normal leietaker direkte og er derfor ikke medtatt i eierkostnader.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er kommuneplan vedtatt 19.06.2019 med formål sentrumsformål - nåværende. Reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Gul sone og rød sone iht T-1442.
Gjeldende reguleringsplan er Reguleringsplan for Skreia sentrum nord, vedtatt 01.10.1996 med formål bolig/forretning/kontor og annet spesialområde (privat parkering)
Bygningen er registrert som butikk/forretningsbygning i næringsgruppe varehandel, reparasjon av motorvogner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierskifteforsikring

Selger kan ikke tegne eierskifteforsikring ihht vilkår

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte verditakst. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det kan være potensiale for å utnytte loftet. Dette er ikke undersøkt av takstmann eller megler og interessenter oppfordres til å undersøke dette nærmere med plan- og bygningsetaten i Østre Toten kommune.
Det er ikke kontrollert om det er miljøfarlige stoffer i bygningen og det tas generelt forbehold om forurensning.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.