Reinsvoll

Reinsvoll - Næringseiendom med stort potensiale, tidligere rehabilliteringssenter

Rudsvebakken 68 og 88 , 2840 Reinsvoll

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Kristian F. Taralrud
Ole Kristian F. Taralrud Eiendomsmegler MNEF
Type Næringsbygg / Selveier
Bruksareal 2 264 m²
Bruttoareal 2 538 m²
Tomt 4 500 m² / Eiet tomt
Byggeår 1926
Gårdsnummer 102
Bruksnummer 64
Energimerking G
Sist endret 27.04.2020 17:07
Prisantydning 4 900 000
Totalpris 5 023 842

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 123 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 023 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Paulsrud, bygd som pensjonat allerede i 1926, og senere utvidet flere ganger, er viden kjent som rehabiliteringssenter. Stedet var rehabiliteringssenter frem til 2011. Etter dette har det vært utleid til forskjellige helserelaterte foretak. Den store bygningsmassen omfatter ca 40 pasientrom, behandligsrom og treningssaler. I tillegg finnes kjøkken og spisesaler, peisestuer og tv-stuer - for å nevne noe. Det er god parkering på stedet.
Plassen Paulsrud ligger sørvendt i terrenget med en svært flott 180 graders utsikt. I forgrunnen ses Skjelbreia og Einavatnet, bakenfor ligger de dype skogene mot Hadeland og Totenåsen.
Med på kjøpet følger eneboligen Rudsvebakken 68 som ligger helt inntil hovedbygget.

Innhold

Hovedbygg (rehabillieringssenter) inneholder:
Plan 1 (underetasje):
8 pasientrom/soverom med bad, peisestue, ganger, lager kjølerom og kjøkken, badstue, dusjrom, avkledningsrom, fyrrom, vaskerom, tøylager, rentlager, garderober, 4 trapperom til høyere plan, solariumrom, heisrom, maskinrom, bad/bovlebad, treningsrom med beandlingsrom, kontor og varme-/ventilasjonsrom.
Plan 2 (Hovedplan):
11 pasientrom/soverom, hvorav 9 med bad, ganger, heisrom, bøttekott/teknisk rom, 4 kontorer/behandlingsrom, toalettrom HC,, 4 trapperom, spisesal/salong, vestibyle/dagligstue med peis, resepsjo/kiosk, spiserom/peisestue, grovkjøkken, vamtkjøkken, kaldkjøkken, kontor kjøkkensjef, 2 kjølerom, fryserom, avfallsrom og entre/vindfang.
Plan 3 (øvre plan):
21 pasientrom/soverom, hvorav 12 med bad, heisrom, bøttekott/teknisk rom, 3 trapperom, ganger, frisørrom, møterom, tv-stue, dagligstue 2 arkivrom, tøylager, 2 toalettrom og dusjrom med 2 dusjer.
Bestyrerbolig:
1. etasje:
Leilighet  1 med vindfang, entre, kjøkken, kammers og stue.
Leilighet 2 med entre, bad/wc/vaskerom, soverom, kjøkken og stue.
2. etasje:
Leilighet 1 med gang, bad/wc og 3 soverom.
Garasje/Carport:
Ett plan med boder, teknisk rom, garasjeplasser og carportområde.

Standard

Hovedbygning:
Bygningen er godt vedlikeholdt og i orden, men standard fra de ulike byggeår tilsier at det bør påregnes kostnader til oppgraderinger, moderniseringer og vedlikehold.
I takst for eiendommen er det opplyst at drenering er ukjent, antatt fra byggeår, og at det er observert noe saltutslag/fuktvandring i eldre del. Det er noe overflateslitasje på utvendige overflater, alder på viduer tilsier at det må påregnes punktering og løpende utskiftning etter behov. Videre er det i følge takstmannen observert feil/manglende kapasitet på fyranlegg, anlegget dekker ikke alle arealer i bygget. Tekniske anlegg er begrenset benyettet de senere år og det må derfor påregnes vedlikehold, service og oppgraderinger før anlegget startes opp igjen med full drift.
Det er observert lekkasje fra veranda og ned i kjellerstue/peisestue, samt noen fuktskader i himlnger ellers, som trolig skyldes kondensering fra ventilasjonsanlegg eller fr innvendige rør.
Innvendig standard fremstår etter byggeår for de enkelte deler hvor det er foretatt løpende vedlikehold og oppgraderinger etter beov. Etter 1990 er lite utført utover nødvendig vedlikehold.
Innvendige gulv har overflater med belegg, fliser, noe tre samt betong.
Innvendige vegger og himlinger med malte flater av tre, plater og mur. Trepanel i noen rom.
Garasje-/carportanlegg:
Dette er en eldtre trebygning med noe slitasje og skjevheter, men som er praktisk med gode parkeringsmuligheter og lagerlass.
Bestyrerbolig:
Boligen er opprinnelig fra ca 1900, men er restaurert ca 1970 og ombygd til to boenheter trolig i perioden 1950 - 1970. Boligen er registrert som enebolig, men benyttes i dag til utleie med to boenheter. Boligen fremstår som fra 70-tallet og fornyelser/vedlikehold må påregnes.
Leilighet 1:
Kjøkkenet har eldre, malt, plassbygd innredning. Belegg på gulv og malt panel i himlig og på vegger. Avtrekksvifte er ikke montert.
Bad med belegg på gulv, våtromsbelegg på vegger og malte overflater i himling. Badet er utstyrt med dusjvegger til veggdusj, wc og håndvask. Reflektorovn. Opplegg for vaskemaskin på kott uten gulvsluk. Totalrenovering av badet bør påregnes.
Innvendige overflater med belegg, teppe og tregulv på gulv, malt panel, malte plater, tapet og våtromstapet på vegger og malt panel og malte plater i himling.
Leilighet 2:
Kjøkkenet har Eik kjøkkeninnredning fra ca 1980, tregulv, malte plater på vegger og panel i himling. Avtrekksvifte er ikke montert.
Badet har belegg på gulv, våtromsbelegg på vegger og malte overflater i himling. Badet er utstyrt med veggdusj, håndvask, wc og opplegg for vaskemaskin. reflektorovn og veggventil med avlufting til yttervegg. Vedlikehold/oppgraderinger må påregnes.
Innvendige overflater med belegg og tregulv, våtromstapet, malt panel og malte plater på vegger og panel og malte overflater i himlinger.
I takstmannens tilstandsrapport har drenering, taktekking, renner, nedløp og beslag, rom under terreng og bad i leilighet 1 fått tilstandsgrad 3. Alle øvrige punkter i rapporten har fått tilstandsgrad 2. Det bør påregnes omfattende vedlikehold og oppgraderinger.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens verditakst og tilstandsrapport bolig, som er vedlagt i salgsoppgaven, og som er en del av denne.

Beliggenhet

Rudsvebakken 88 og 68 ligger på Solvoll i Vestre Toten, noen kilometer vest for Reinsvoll. Beliggenheten er nesten midt i mellom Reinsvoll og Fall, nordøst for Trevatna. Det er ca 10 km til Raufoss, nærmeste innkjøpssted er Reinsvoll, ca 10 km unna. Området er hovedsaklig landbruksarealer og skog.
Fra Rudsvebakken er det ca 10 minutters kjøring til Raufoss med alle mulige innkjøpsmuligheter. Ca 10 minutter også til Reinsvoll sentrum med togstasjon på Gjøvikbanen. Til Oslo er det ca 1,5 timer.
Her oppe er du svært nær naturen, og skogene rundt kan by på gode turmuligheter både sommer og vinter. Skiløyper og turstier er lett tilgjengelige fra eiendommen, og her har du tilgang til skiløypa som går mellom Oslo og Gjøvik og turstien Jotunheimstien. Det er heller ikke langt til Trevatna med flotte muligheter som fiske og bading.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Bygningenes areal

Bruksareal: 2 264 kvm, Bruttoareal: 2 538 kvm
Hovdbygning:
Kjeller:
Bruksareal: 56 m².
Plan 1 underetasje:
Bruksareal: 628 m².
Plan 2 hovedplan:
Bruksareal: 675 m².
Plan 3:
Bruksareal: 550 m².
Bestyrerbolig:
1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
P-rom:  80m².
P-rom består av: Leilighet 1: Vindfang, entre, kjøkken, kammers og stue. Leilighet 2: Entre, bad/wc/vaskerom kjøkken, soverom og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 60 m².
P-rom:  55².
P-rom består av: Leilighet 1: Gang, bad/wc og 3 soverom.
Garasje/carport:
Bruksareal: 135 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Eiendom i landlige omgivelser med gode solforhold og fantastisk utsikt. Gårdstun med adkomstvei har overflater med grus og noe asfalt.
Stedvis noe gjerder på eiendommen. Støttemur langs vei med jernbanesviller. Sviller inneholder kreosot og skal ved fjerning behandles etter gjeldende forskrifter.
Tomten er i ferd med å bli grensejustert/fradelt en teig.
Tomten vil bli justert slik at grense mot sør og øst blir noe forandret og tomt mot syd vil bli noe lengre fra bygningen. Frittliggende teig ovenfor tunet vil bli fradelt og vil ikke følge med ved salg.
Dersom grensejustering/fradeling ikke er klart før overtakelse må kjøper forplikte seg til å signere eventuelle nødvendig dokumenter i forbindelse med dette.

Utleie

Deler av eiendommen er utleid til fysioterapeauter for en årlig leie på kr 264 000.
Det er ingen klar grense for hva som er benyttet av leietaker og hva som er ledig, men fysioterapauter leier hovedsaklig arealer på hovedplan og da spisesal/salong, vestibyle, entre og kontorer samt noen pasientrom/soverom i tillegg til et pasientrom i underetasje.
Bygningen har pr. nå mye areal som ikke er utleid.
I bestyrerboligen er begge leiligheter utleid til hhv kr 4 000 og kr 5 000 pr. mnd. Dette tilsvarer en årlig leie på kr 108 000
Det gjøres oppmerksom på at bestyrerboligen er registeret med kun en boenhet. Evetuell søknad om ytterligere boenhet må sendes kommunen.

Oppvarming

Hovedbygning:
Oppvarming med strøm/olje og ved.
Fyranlegg drives av strøm/olje og varmer vann til radiatorer i de forskjelle rom. Det er observert feil/manglende kapasitet på anlegget. Forøvrig peis i peisestuer.
Bestyrerbolig:
Oppvarming med ved og strøm.
Peisovn med glassdør i leilighet 1, forøvrig strøm. Reflektorovn på bad i begge leiligheter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter inkl eiendomsskatt (opplyst fra Vestre Toten kommune) kr 34 778
Forsikring, (opplyst fra selger)  antatt ca kr 77 000
Vedlikehold/administrasjon (opplyst fra selger), antatt ca kr 70 000
Adkomstvei (opplyst fra selger) antatt ca kr 5 000

Adkomst

Adkomst via felles, privat vei.
Adkomstvei videre til naboer krysser tunet.
Kostnader til vei deles solidarisk i forhold til bruk.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, som i Kommuneplan vedtatt 27.11.2014 er avsatt til LNRF-areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende, offentlig eller privat tjenesteyting - nåværende og nedslagsfelt for drikkevann.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring ihht vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ok@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 90 57 70 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,8 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det er opplyst om følgende avvik etter tilsyn av piper og ildsteder den 19.09.16:
Teglstensskorsteinen er tildekket på en eller flere sider.
Utkragingen i etasjeskille er tildekket.
Brannslukkere skal kontrolleres jevnlig.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.