solgt

Vestre Toten - Raufoss , Plogvegen 15

Type Enebolig
Primærrom 113m²
Bruksareal 156m²
Bruttoareal 175m²
Tomt 1 086m²
14/08/2019 18:20
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 1967
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 239
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 1 900 000,-
Totalpris 1 962 622,-
Ligningsverdi 448 001,-

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 62 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 962 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 433 000,-og eiendomsskatten er
kr 6 448,50,-.

Beskrivelse

Boligen er opprinnelig fra 1967, men mye er gjort her siden den gang. Planløsningen er praktisk med stor stue i vinkel med spiseplass og utgang til den store vestvendte terrassen. For øvrig inneholder huset kjøkken med spiseplass, to soverom, bad, wc, kjellerstue, vaskerom og et hav av bodplass! Og det slutter ikke der; dagens eier har løftet taket og bygget loft. Dette er ikke innredet, men det foreligger tegninger med forslag til løsning både for rominndeling og trapp opp. Her kan du enten innrede to soverom, eller lage en stor loftstue eller en kombinasjon. Mulighetene er mange!

Innhold

Enebolig med 1.etasje og kjeller som inneholder entrè, kjøkken, bad, stue, garasjerom, 2 soverom, wc. I kjeller er det vaskerom, gang, stue, bod og wc.

På loftet er det uferdige vegger og tak, men muligheter for 2 soverom, eventuelt stor loftstue. Det foreligger tegninger på dette og trapp.

Standard

1.etasje
Vindfang med trapp ned til kjeller.

Videre inn kommer du til åpen stue og spisestueløsning. Store vinduer som gir rommet masse lys. Dør ut til veranda med veldig gode solforhold.
Vedovn i stue.

Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Benkeplate er laminert og det er flislagt over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Dobbel kjøkkenkum. Her er det plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Toalettrom med gulvmontert wc og vask. Ventil i himling. Tilluft i dør.

Badet er innredet med servant med underskap og dusjkabinett. Ventil i himling. Tilluft i dør. Stråleovn på vegg. Speil med tilhørende belysning.

2 soverom

Kjeller:
Stor og koselig kjellerstue.

Toalettrom med servant og gulvmontert wc.

Vaskerommet har utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Ventil på vegg.

Det er utført følgende de seinere åra:
År: 2008 Nytt vann/avløp inntil bolig. Utført av tidligere eier.
År: 2009 Noen nye vinduer i 2009 og 2010. Samtidig er kledning på to vegger skiftet. Utført av tidligere eier.
År: 2013 Påbygd loftsetasje. Utført av tidligere eier.
År: 2013 Garasje påbygd.
År: 2017 Malt og skiftet ut skap og speil på bad. Egeninnsats.
År: 2017 Skiftet innmat i sikringsskap. Utfør av firma

Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Kjeller: Laminat. Betong. 1.etasje: Parkett. Belegg. Laminat. Betong i garasje. På vegger: Kjeller: Panel. Murpuss. Panelplater. 1.etasje: Panel. Tapet. Malte plater. Ukledd i garasje. I himling: Kjeller: Panel. Malte plater. 1.etasje: Himlingsplater. Ukledd i garasje.

Tv og internett kabel ligger inntil veggen, men ikke koblet på.

Beliggenhet

Plogvegen 15 ligger på Raufoss` solside. Dette er et veletablert og rolig nabolag med stort sett eneboliger. Noe mer barnevennlig enn dette blir det ikke. Eiendommen ligger solrikt og åpent på en relativt flat tomt. Herfra er det kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg, badeland, hoppsenter og stort nytt kjøpesenter med alt du måtte ønske deg av innhold. På Raufoss har du nesten uendelige turmuligheter sommer som vinter, det er godt fiske i oppover elva som renner gjennom Raufoss og det er kort vei til Toten Golf som ligge ved Sillongen noen kilometer østover. Oslo ligger et par timer sørover, Gardermoen 1,5 timer samme vei. Og siden vi er inne på avstander er det 10-15 minutters kjøring til Gjøvik.

Tomt

Areal: 1 086 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med 1 oppstillingsplass.

Barnehage / skole i området

Korta skole (1-7 kl.) 1.5 km
Raufoss skole (1-7 kl.) 2 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 2.6 km
Raufoss videregående skole 2.9 km
Gjøvik videregående skole 10.4 km
Vestrumenga miljøbarnehage 0.7 km
Polaris FUS barnehage (0-6 år) 1.2 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 1.8 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1967

Antall soverom

2

Byggeår

1967

Byggemåte

Støpt gulv på grunn. Deler av gulv er oppforet. Grunnmur i betong. Innvendig utforet med porebetong. Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Yttervegg i trekonstruksjon. Grunnmur malt over terreng. Stående og liggende utvendig trekledning. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass til garasje. Leddport til garasje med garasjeåpner. Mønet skråtak i tre. Undertaksduk. Kaldt loft. Profilerte metallplater med taksteinsimitasjoner. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski i tre. Teglpipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for påbygg bolig og rehab. av innstikksledninger for vann og avløp, datert 18.11.2008.
Ferdigattest for påbygg bolig datert 17.12.2013.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 156 kvm, Bruttoareal: 175 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, gang, stue, wc.

1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, kjøkken, bad, stue, 2 soverom, wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av megler ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av ildsted og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 397 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Løpende kostnader

Estimerte løpende kostnader er kr. 78 000,- og inkl. forsikring, off. avgifter og ev. eiendomsskatt, vedlikeholdskostnader, (Omfatter utskiftinger av hele bygningsdeler (f.eks. våtrom, fuktsikring, tak osv.) og oppgaver som omfatter f.eks. maling, overflatebehandling og utbedringer i hele byggets
levetid fordelt over flere år)
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 448 001 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 612 805 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse - Nåværende . For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann:  Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin følger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: runa@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 85 78 04 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,9 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, tilrettelegging. kr. 12.900,-, internettannonsering kr. 18.900,-. For visninger er det avtalt kr. 3.000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Runa Skumlien
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien

95 85 78 04

runa@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
90%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

34%

er gift