solgt

Gjøvik , Kollsvegen 502

Type Enebolig
Primærrom 127m²
Bruksareal 154m²
Tomt 1 589m²
13/03/2020 13:53
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1972
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 53
Energimerking F
Sist endret
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 255 122,-
Ligningsverdi 461 207,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 51 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 65 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 255 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Kr. 3 624 pr. år
Eiendomsskatten er inkludert i kommunale avgifter. Eiendomsskattetaksten er på kr 1 394 000,-

Beskrivelse

Kollsvegen 502 er en romslig enebolig, med solrikt beliggenhet i landlige omgivelser. Huset har en fin planløsning, og har store romslige rom. Hovedplanet har alt på en flate og inneholder stor stue med spiseplass, kjøkken, bad og tre soverom. Underetasjen har bad, kjellerstue og gang, i tillegg til boder. Utvendig finnes flotte terrasser rundt store deler av huset. I tillegg er det frittstående dobbelt garasje.

Innhold

Innholdsrik enebolig med tidstypisk planløsning fra byggeåret. Her er det romslig underetasje med gang, bad, kjellerstue som kan benyttes som soverom og boder.
Hovedplanet inneholder vindfang, gang, kjøkken, stue og tre soverom. Fra stuen er det utgang til stor, delvis overbygget terrasse. I tillegg til bolighuset har eiendommen også garasje, med to biloppstillingsplasser og uthus.

Standard

Hyggelig enebolig med fin utsikt mot Mjøsa og landskapet rundt. Dette er en hyggelig bolig, som fremstår godt vedlikeholdt.

I underetasjen ønskes du velkommen inn i en romslig hall, med godt med oppbevaringsplasser. Her har man i tillegg en romslig kjellerstue, som i dag også benyttes som soverom.

Hovedplanet har et lyst og hyggelig kjøkken, med plass til lite spisebord, perfekt for frokost og middag i hverdagen. Kjøkkenet er innredet med romslig kjøkkeninnredning med profilerte fronter og noen vitrineskap. Mellom overskap og benk er det flislagt. Benkeplaten er i laminat, med nedfelt vask. Her er det plass til komfyr og oppvaskmaskin. Det er integrert kjøleskap.

Stuen har en fin planløsning, med delikat vedovn og utgang til delvis overbygget terrasse. Fra både stuen og terrassen er det flott utsikt. Det er plass til både sofagruppe og spisebord i stuen.

Badet i underetasjen har gulv og vegger med belegg. Rommet er innredet med benkeskap med servant, med tilhørende speil med belysning, gulvmontert toalett, opplegg for vaskemaskin og badekar.

Badet på hovedplanet har flis på gulv og vegger. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, og speilskap med tilhørende belysning. Her er det vegghengt toalett, dusjkabinett og mekanisk avtrekk i himlingen.

Overflater generelt:
Gulv: Laminat, fliser, malt tregulv, belegg. Jordgulv i jordkjeller.
Vegg: Malt panel, tapet, malt strie/tapet, fliser, ubehandlet betong(jordkjeller)
Himling: malte/folierte himlingsplater, malt panel, trefiberplater(jordkjeller)

Beliggenhet

Eiendommen har landlig beliggenhet i Kollsroa/Stokkeroa, i et område med spredt bolig og landbruksbebyggelse. Herfra er det flott utsikt mot Ringsaker og Mjøsa. Beliggenheten er midt i mellom mjøsbyene - ca. 30 min. kjøring til Hamar og Lillehammer, ca. 15 min til Gjøvik, ca. 10 min. til Moelv med bl.a. togstasjon. CA 5 km til Lundstein skole og barnehage, ca. 11 km til Gjøvik sentrum. Flotte friluftsarealer og marka i umiddelbar  nærhet.
Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Tomt

Areal: 1 589 kvm, Eierform: Eiet tomt

Romslig velstelt tomt opparbeidet med plen og mye beplantning. Her er det store uteplasser, med blant annet hellelagt uteplass og terrasse ved stue og inngangsparti. I hagen er det  Lekestue. Gruset innkjørsel/ved garasje.
Tomtestørrelse er oppgitt ihht kommunens matrikkelkart.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplasser på egen tomt og i dobbelgarasje.

Barnehage / skole i området

Se vedlagte nabolagsprofil for avstand til skoler og barnehager.

Forsikring

Boligen er fullverdiforsikret frem til overtagelsesdagen.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1972

Antall soverom

3

Byggeår

1972

Byggemåte

Grunnmur av betong med kjeller. Delvis innredet og delvis jordkjeller. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig.
Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte stålplater. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Trebjelkelag i etasjeskille.
Vinduer og terrassedør med 2-lags isolerglass.

Uinnredet loft, med adkomst fra luke på det ene soverommet. Det opplyses at det er funnet vepsebol og noe avføring fra mus på loftet.

Veranda utenfor soverom med noe lavere rekkverk enn hva som er dagens krav på min. 90 cm. Terrassen utenfor stuen er delvis overbygget. Terrassen er fundamentert direkte på terreng, her er det observert mindre skjevheter.

Varmtvannsbereder av eldre dato. Trykktank fra 2007. Renseanlegg fra 2016 og vannpumpe fra 2017.
Synlige avløpsrør i plast.
Synlige vannrør i kobber.

Mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg og ventiler i vindu.

Dobbel garasje oppført med betongplate på grunn. Lettklinkerblokker under/mot terrenget og trekonstruksjoner over terrenget. Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte stålplater. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Leddetstålport med motoråping. Dør i treverk.

Uthus med jordgulv, og ringmur av lettklinkerblokker. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Mønet takkonstruksjon tekket med stålplater. Vippeporter i treverk.

Følgende punkter har i taksten fått TG 2
GRUNN/FUNDAMENT
Fuktsikring og drenering anbefales oppgradert da det observeres innsig av vann i jordkjeller.
BALKONG/ TERRASSE
Øke rekkverkshøyden til 90cm.
TERRASSE
Normalt vedlikehold anbefales. Noe oppgradering må påregnes.
VINDUER/DØRER
Det anbefales planlegging av utskiftinger av de eldste vinduene grunnet alder og slitasje
YTTERTAK
Åpne luftespalter langs raftet.
ETASJESKILLE
Anbefaler at man prøver å bli kvitt fukten i jordkjelleren. Dette vil redusere faren for skader i etasjeskiller.
TRAPP MELLOM 1.ET OG KJELLER
Anbefaler at det monteres håndlist på begge sidene av trappen.
VÅTROM
Pga vil badet mest sannsynlig trenge oppgraderinger etterhvert. Årsaken til at det registreres fukt i gulvet anbefales funnet.
VÅTROM
- Sluket bør gjøres tilgjengelig for kontroll og da kan man samtidig måle fallet på gulvet nøyaktig.

Følgende punkt er i taksten vurdert til TG3:
GRUNN/FUNDAMENT
Fuktsikring og drenering anbefales oppgradert da det observeres innsig av vann i jordkjeller.
UNDER TERRENG
- Innsiget av vann til jordkjeller anbefales stoppet/utbedret. - Det anbefales utvidet fuktsøk med måling av relativ luftfuktighet inne i utforede
kjellervegger. Dette kan gjennomføres ved å etablere en permanent inspeksjonsluke hvor man kan føre jevnlig kontroller av veggene for
fukt. Ta gjerne kontakt med takstmann for denne rapporten dersom dette er ønskelig.
GARASJE
Dobbel garasje. Byggemåte: Betongplate på grunnen. Lettklinkerblokker under/mot terrenget og trekonstruksjoner over terrenget.
Saltakkonstruksjon tekket med lakkerte/folierte stålplater. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Leddetstålport med motoråpning. Dør i
treverk. MERK: Lecablokkene/ytterveggene har store sprekker og deformasjoner. Dette gjelder også utvendig støttemur. Dette skyldes mest
sannsynlig jordtrykk. Dette er konstruksjonssvikt og strakstiltak anbefales.
UTHUS/GARASJE
Uthus/garasje Byggemåte: Jordgulv. Ringmur av lettklinkerblokker. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Mønet
takkonstruksjon tekket med stålplater. Vippeporter i treverk. MERK: Yttervegger har råteskader i nedre del. Dimensjonene benyttet i
takkonstruksjonen er mindre enn hva som er normalt og anbefalt. Det registreres også skjeveheter. TG-3 settes pga råteskader i
yttervegger og strakstiltak anbefales

For ytterligere informasjon henvises det til vedlagte takstrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 154 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom/kjellerstue, bad

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang inkl trapp, kjøkken, stue, tre soverom og bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stuen, gulvvarme på bad på hovedplanet, ellers elektriske varmeovner. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse.

Det er frakoblet oljetank, denne er plassert i jordkjeller.

Det ble ført tilsyn med eiendommen fra Gjøvik brannvesen, 05.07.19, det er notert følgende mangler/anmerkninger etter tilsynet.

-6 liter skumapparat skal ha en slukkekapasitet på min 21A. Det skal også ha 5 års Enhet service.
- Rom til oppbevaringstank for parafin tilfredsstiller ikke branncellekravet. Dette må  utbedres hvis tank tas i bruk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 849 pr. år

Løpende kostnader

Det må påregnes vedlikeholdskostnader, strøm, forsikring, TV/internett tilkobling, kommunale avgifter, tømming av kummer i forbindelse med vann- og avløp, snørydding og vedlikehold av vei.

Kostander til dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 461 207 pr. 07.08.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 660 346 pr. 07.08.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen benyttes til bolig. Eiendommen ligger i et område som ikke er regulert.

Kommuneplanens arealdel (KP) 2014 - 2026 med formål Bebyggelse og anlegg, Nåværende  boligbebyggelse Fritidsbebyggelse Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
På liten del av eiendommen - Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel)

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Tinglyst 24.02.2004
med dagboknummer 2004/1557-1/19  Grensejustering  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Tinglyst 24.02.2004
med dagboknummer:  2004/1557-2/19  Målebrev  

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0502-83/1
Tinglyst 29.05.1971
med dagboksnummer: 1971/3778-2/19  Bestemmelse om vannrett  
rettighetshaver:Knr:0502 Gnr:83 Bnr:53  
Med flere bestemmelser

Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat adkomstveg til offentlig veg. (Fv.156)

Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca. 1980. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 3 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder.
Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.
I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er p.t. ikke avklart. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 24.10.2018

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,60 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12.900,-, markedspakke 18.900,- For visninger er det avtalt kr. 3000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Kristian Løkken

48 09 38 29

kristian@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
82%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

38%

er gift