Øyer

Hafjell/Mosetertoppen - Flott hytte med god standard og fin beliggenhet - Ski inn/ut - 3 soverom og 2 bad - Garasje

Skåklevegen 58 , 2636 Øyer

BE OM SALGSSUM
Ole Kristian F. Taralrud
Ole Kristian F. Taralrud Eiendomsmegler MNEF
Type Hytte / Selveier
Primærrom 170 m²
Bruksareal 208 m²
Tomt 1 523 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 16
Bruksnummer 151
Energimerking C
FINN.no 158839128
Sist endret 28.05.2020 19:16
Prisantydning 6 600 000
Totalpris 6 776 492
Ligningsverdi 880 000,-

Beregnet totalkostnad

6 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 176 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 776 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Øyer kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 3 063 000 og eiendomsskatten er kr 10 720.

Beskrivelse

Skåklevegen 58 er ei flott hytte fra 2013. Her er 2 bad, 3 soverom, stor stue, kjøkken og spiseplass samt en romslig hall med plass til alt du bruker av sko og klær i et aktivt liv på fjellet. I tillegg inneholder hytta både kjellerstue og vaskerom samt en stor garasje. Det er også klargjort for ytterligere et soverom i deler av nåværende kjellerstue. Utvendig frister den store terrassen med flotte solforhold og utsikt mot vakre Gudbrandsdalen og Jotunheimen i det fjerne. Hytta er moderne i utformingen med åpne løsninger og store rom. Her er også mulighet for å bygge anneks/garasje.

Innhold

Hytta inneholder i 1. etasje hall/trapperom, bad, to soverom, bod/garderobe og kjøkken/stue/spisestue i åpen løsning med utgang til terrasse.
Underetasje med entre, trapperom/gang, bod, vaskerom, bad, soverom og stue, samt garasjerom.

Standard

Hytta har god standard og planløsning og fremstår som godt vedlikeholdt og med liten bruksslitasje.
Kjøkkenet er åpen mot stuen med øyløsning, og har innredning med laminerte skrog og sorte, profilerte fronter. Benkeplate i heltre med fliser mellom benk og overskap og med fliser i mellom. Noen overskap med glass. Integrert koketopp, komfyr og oppvaskmaskin. og plss til frittstående kjøleskap. Komfyrvakt. Mekanisk avtrekk.
Bad i 1. etasje har belegg med varme på gulv, baderomsplater på vegger og formpresset panel i himling. Badet er utstyrt med servant i underskap, baderkar med dusj og glassvegg, og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk.
Badet i underetasje har belegg med varme på gulv, baderomsplater på vegger og formpresset panel i himling. Her er servant i underskap, dusj med innfellbare glassvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk.
Vaskerommet har også belegg med varme på gulv, baderomsplater på vegger og formpresset panel i himling. Rommet er utstyrt med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.
Det er klargjort for ytterligere et soverom i deler av kjellerstuen.
Overflater er i hovedsak preget av:
1. etasje:
Gulv: Laminat, belegg og fliser
Vegger: Panel og baderomsplater
Himling: Panel
Underetasje:
Gulv: Laminat, belegg, fliser og betong
Vegger: Panel, baderomsplater og plater
Himling: Panel og plater.
I takstmannens tilstandsrapport har alle punkter fått tilstandsgrad 1.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Skåklevegen 58 ligger på populære Mosetertoppen på Hafjell. Her befinner du deg midt i smørøyet hva gjelder tilgang på fri natur og friluftsopplevelser. Skistadionen like i nærheten har asfalterte løyper for rulleski, skøyter og sykling, og slalomskiene kan du spenne på deg på gårdsplassen. Mellomstasjonen Skavlen  ligger ikke langt unna for de som måtte ønske afterski. Det er ca 10 minutters kjøring ned til Øyer sentrum og ca 20 minutter til Lillehammer.

Tomt

Areal: 1 523 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i oppvarmet garasje og på gårdsplass.

Forsikring

Gjensidige

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2013

Antall soverom

3

Byggeår

2013

Byggemåte

Hytta har støpt gulv på grunn med grunnmur i betong. Innvendige utforede vegger på grunnmur. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring. Takvann ført ned i grunnen. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig stående trekledning. Grunnmur forblendet med fasadeskifer. Mønet tak med kaldt loft, tekket med torv. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindski og toppbord i tre. Stålpipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Plastvinduer med 3-lags isolerglass fra byggeåret. Ytterdør i tre til 1. etasje, ytterdør i tre med 2-lags isolerglass til underetasje og balkongdør i plast med 3-lags isolerglass. Leddport til garasje med garasjeåpner.
Tretrapp mellom underetasje og 1. etasje.
Terrasse utenfor stue med tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner, overflater rekkverk og håndlist i treverk.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod i underetasje.
Varmtvannsbereder på ca 200 liter, stoppekran og vannmåler i bod i underetasje. 
Synlige vannrør i plast rør i rør, og synlige avløpsrør i plast.
Balansert ventilasjon.
Røykvarsler og brannslukningsappart.
Garderobeskap.
Solskjerming/rullegardiner på soverom og stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.12.2013 og 14.04.2014.

Boligens areal

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 208 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang/trapperom, vaskerom, bad, soverom og stue.
1. etasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved.
Varmekabler i alle rom utenom soverom og teksnisk rom. Panelovner på soverommene. Varmekabler også i garasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 13000  kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 13 000 pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 496 pr. år Kommunale gebyrer inkluderer abonnement og forbruk vann og avløp, renovasjon, brannsyn/feiing, vannmålerleie og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter inkl eiendomsskatt, opplyst fra Øyer kommune, kr 19 496
Forsikring, estimert av takstmannen, kr 4 000
Vedlikeholdskostnader, estimert av takstmannen, kr 20 000
Velforening (snørydding, grusing av vei, løypeavgift og kabel-tv) kr 5 475

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 880 000 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via privat vei.
Det vil bli skiltet med Partners Eiendomsmeglings visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i regulert område, som i Kommunedelplan Øyer Sør, vedtatt 31.05.2007 er avsatt til annet byggeområde - fremtidig og fritidsbebyggelse - fremtidig.
Gjeldende reguleringsplan er Reguleringsplan for Mosetertoppen, vedtatt 28.05.2009 med formål fritidsbebyggelse og Mosetertoppen FB1 2, 4, 11 og 15, vedtatt 30.04.2015.
Det er i følge Øyer kommune igangsatt planleggingsarbeid i forbindelse med Kommunedelplan Øyer Sør.
I følge bestemmelser til reguleringsplan for Mosetertoppen kan det på eiendommen oppføres anneks og uthus/garasje i tillegg til hytte etter nærmere bestemmelser. Imidlertid ble det ved kjøp av denne tomten inngått en avtale med selger om at naboeiendommen skal kunne føre opp bod/anneks inntil ca 15 m2 i nord-østre hjørne av tomten. Det vil si at det på denne eiendommen antagelig ikke vil kunne oppføres mer enn ett bygg i tillegg til hytten.

Konsesjon / Odel

Det er 0-konsesjonsgrense i Øyer kommune og egenerklæring må fylles ut.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter eller forpliktelser er tinglyst på eiendommens grunnboksblad.

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler. Kommunen har vannmåleravlesning en gang pr. år. Ved eierskifte må derved selger og kjøper avregne forbruk seg imellom.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Hvitevarer, brunevarer og møbler kan kjøpes etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ok@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 90 57 70 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,9% beregnet av salgssummen min kr 55 000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, innhenting av opplysninger kr 4 500 og markespakke kr 19 900.  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.