solgt

Østre Toten - Kolbu , Møllerhagenvegen 170

Type Landbrukseiendom
Primærrom 156m²
Bruksareal 188m²
Bruttoareal 718m²
Tomt 167 923m²
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1850
Gårdsnummer 268
Bruksnummer 11
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 450 000,-
Totalpris 3 543 992,-
Ligningsverdi 312 298,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 543 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 944 000 og eiendomsskatten er kr 3 115.

Beskrivelse

Møllerhagenvegen 170, eller Jevne som plassen opprinnelig heter, er et gårdsbruk på snaue 170 daa. Av bygningsmasse finnes hovedhus, låve og stabbur og et mindre uthus. Boligen er fra 1850, og er oppusset i flere omganger, men trenger oppgraderinger for å fremstå som en moderne bolig. Her finnes fire soverom, stort kjøkken med spiseplass, spisestue og stue samt et nyere bad og et vaskerom. I tillegg finnes en stor uinnredet kjeller som er egnet for lagring. Utvendig finnes en fin hage med forskjellige frukttrær og noe plen. Eiendommen ligger ca 5 - 6 minutter med bil fra Lund hvor du finner bensinstasjon, frisør og skole.

Innhold

Våningshus:
Boligen inneholder i 1. etasje entre, vaskerom, kjøkken, spisestue og stue.
I 2. etasje finner du gang, kott bad og fire soverom.
Uinnredet kjeller.

Driftsbygning:
Bygninger inneholder i 1. etasje tidligere fjøs, skåle, garasjerom og bod. Mellomlåve med loloft.
Kjørebru og gjødselskjeller.

Stabbur i to etasjer.

Skjul med kjeller.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1850 og er tilbygd/ombygd i 1975 og 1980. Den har normal standard og plansløsning, og fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på, dog noe utidsmessig.

Kjøkkenet er romslig og har godt med skap- og benkeplass. Godt lysinnfall fra to vinduer. Innredning med laminerte skrog og profilerte fronter og laminert benkeplate. Takhøye overskap. Plas til frittstående oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Mekanisk avtrekk.

Badet har beleg med varme i gulv, baderomsplater på vegger og himlingsplater. Badet er utstyrt med frittstående servant, overskap med speil og belysning dusjhørne med glassdør og gulvmontert wc. Ventil i himling.

Vaskerom har belegg på gulv, malte plater på vegg og himlingsplater. Rommet har stor vaskekum og opplegg for vaskemaskin.

Overflater er i hovedsak preget av:
Gulv: Laminat, belegg og tregulv
Vegger: Folierte plater, tapet og panel
Himling: Himlingsplater.

I takstmannens tilstandsrapport har en del punkter fått tilstandsgrad 2 hovedsakelig som følge av alder på grunnmur og fundamentering, vegger og utvendige fasader, ytterdør, taktekking, vaskerom, kjøkkeninnredning, innvendige overflater elektrisk anlegg og VVS.
Det er i følge takstmannen ikke avdekket forhold som gir grunnlag for tilstandsgrad 3.
Det anbefales å gå nøye gjennom tilstandsrapporten og landbrukstaksten, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

I følge landbrukstaksen er det synlige skjevheter på driftsbygningen, noe som ikke er unormalt alder tatt i betraktning. Bygningen tilfredsstiller ikke funksjonskrav i dagens moderne landbruk, men er anvendelig som lager/garasje.
Skjul er i dårlig stand og er ikke tillagt verdi i taksten.

Beliggenhet

Møllerhagenvegen 170 er et gårdsbruk som ligger langs den fredelige landevegen mellom Fjellvoll og Lund i Kolbu. Her er det rolige omgivelser preget av landbruk og spredt boligbebyggelse. Boligtomta er svært solrik og barnevennlig. Det er kort vei til Totenaåsen med fine muligheter for tur, jakt og fiske. Til Lena er det det kun 10 minutter. Der fines de fleste servicetilbud, skoler av alle slag og butikker. til Lund med bensinstasjon, butikk og frisør bruker du ca 5 - 6 minutter med bil og det er ca 20 minutter til Gjøvik og 2 timer  til Oslo.

Tomt

Areal: 167 923 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen består i følge gardskart.no, av ca 84,4 daa fulldyrka jord, ca 72,3 daa produktiv skog, ca 1,4 daa innmarksbeite, ca 6,3 daa annet markslag og ca 3,3 daa bebygd areal.

Jorda er fordelt på flere teiger beliggende ved tunet og to inntilkjøpte teiger beliggende i Vespåsveen. Arronderingen er middels god og det dyrkes i dag gras og kort på arealet. Jorda er pt bortleid.

Skogen er beliggende lenger ut og med gode driftsforhold. Den består av ca 34,5 daa skog av høy bonitet og ca 37,8 daa skog av middels bonitet. Produksjonsevne ca 48 kbm årlig. Det foreligger skogplan fra 2008.

Det er opplyst at skogen vil bli avvirket før salg.

Tunet rundt bygningsmassen har gode solforhold og er pent opparbeidet med plener og beplantninger. Gruset innkjøring og gårdsplass.

Fra Østre Toten kommune er det opplyst følgende:
I planinformasjon og plankart for eiendom 267/14 ser det ut til at det ligger turveitrase over eiendommen. Dette er Pilegrimsleden. Denne går på vegen langs eiendommen. Pga usikre grenser er det usikkert om vegen/Pilegrimsleden går over eiendom 267/14.
Eiendommen har usikre grenser.

Garasje / Parkering

Parkering i driftsbygning og på gårdsplass

Barnehage / skole i området

Toten montessoriskole (1-7 kl.)
Vilberg skole (1-7 kl.) 8.3 km
Kolbu skole (1-7 kl.) 9.1 km
Hoffsvangen skole (1-7 kl.) 12.2 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 10 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle  10.2 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 10.2 km
Vilberg barnehage (0-3 og 3-5 år)  8.3 km
Kolbu barnehage (0-6 år)  8.8 km
Bonderudbakken barnehage (1-6 år)  8.9 km

Forsikring

Eika Premie: 9608
Våningshus og stabbur er fullverdiforsikret.
Driftsbygning og skjul er 1.risikoforsikret.

Boligtype, eierform og byggeår

Landbrukseiendom (Selveier), byggeår: 1850

Antall soverom

4

Byggeår

1850

Byggemåte

Våningshuset er fundamentert på støpt/murtgrunnmur med grovstøpt gulv på grunn. Ukjent drenering, grunnmursplast som utvendig fuktsikring er synlig enkelte steder. Yttervegger i tømmer og bindigsverk med utvendig stående kledning. Grunnmur er pusset over terreng. Mønet tak, tekket med metallplater. Shingel over inngang. Takkonstruksjonen er etterisolert. Utvendige renner, nedløp og beslag i metall. Teglpipe og elementpipe med innsatt rør. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.

Trevinduer med 2-lags isolerglass og ytterdør i tre. Innvendig finerte tredører og foldedør.
Overbygget inngangsparti i trekonstruksjoner.
Tretrapp mellom 1. og 2. etasje og mellom kjeller og 1. etasje.

Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Inntak med skrusikringer.
Varmtvannsbrederpå ca 150 liter fra 1976. Synlige avløpsrør i plast og synlige vannrør i kobber.
Naturlig ventilasjon.
Brannslukningsapparat og røykvarsler.

Driftsbygning er oppført på dels strøpt grunnmur. Gjødselskjeller under deler av bygning. Vegger i bindingsverkskonstruksoner, utvendig kledd med malt trepanel. Opprinnelig fjøsdel er laftet. Mønet tak, tekket med metallplater og stein.
Dels støpt og dels gruset gulv. Noe tregulv. Etasjeskiller og kjørebru i trekonstruksjoner. Låvebrufundament og låvebru er borte.
Plassbygde slagdører og skyvedører.

Skjul er oppsatt i trekonstruksjoner på støpt fundamentering. Vegger i bindingsverk, utvendig kledd med malt trepanel. Mønet tak, tekket med plater. Kjeller. Plassbygder dører.

Stabbur i to etasjer er oppsatt på støpte pilarer med vegger i bindingsverk. Utvendig kledd med malt trepanel. Mønet tak, tekket med metallplater. Plassbygde dører. Tidligere korntørke i bygget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Det vil ikke bli krevd ferdigattest for tiltak/bygg fra før 01.01.2009.

Boligens areal

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 188 kvm, Bruttoareal: 718 kvm

Våningshus:
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 32 m².

1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, vaskerom, kjøkken, spisestue og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad og fire soverom.

Driftsbygning:
1. etasje:
Bruttoareal: 330 m².

Skjul:
1. etasje:
Bruttoareal: 45 m².

Kjeller:
Bruttoareal: 45 m².

Stabbur:
1. etasje:
Bruttoareal: 41 m².

2. etasje:
Bruttoareal: 45 m².


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og ved.
Varmepumpe, varme i gulv på bad, peisovn med glassdør på spisestue, vedovn på stue, vedovn i gang i 2. etasje og forøvrig panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 439 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter. I tillegg kommer årsgebyr pr. pipe med kr 606.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, Opplyst fra Østre Toten kommune,  kr 8 439
Forsikring kr ????
Vedlikeholdskostnader, estimert av takstmannen, kr 25 000
Øvrige faste, løpende kostnader????

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 312 298 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  ligger i uregulert område, som i Kommuneplan vedtatt 19.06.2019 er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet badsert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende. Turvegtrase - nåværende.
Gnr 267 bnr 5 og gnr 268 bnr 11: Gul sone iht T-1442

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr (kr.5000). Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

Det er odel på eiendommen. Det er opplyst at kjente odelsberettigede vil fraskrive seg sin odel.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Gnr 268 bnr 11:

1930/990069-1/19  Erklæring/avtale 07.04.1930 
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/904562-1/19  Elektriske kraftlinjer  09.06.1951 
Rettighetshaver Toten komm.Elektrisitetsverk.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1953/4613-1/19  Bestemmelse om vannledn. 03.11.1953 
Rettighetshaver: Sivesind vannverk
Østre Kolbu vannverk
Ø.Toten kommune
 
1975/4038-2/19  Erklæring/avtale   18.06.1975 
BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
RETTIGHETSHAVER: NYHUS ARNE G. OG OLAF G.
GJELDER HYTTE I ALM.LODD NR. 2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/10044-1/19  Erklæring/avtale 19.11.1980 
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/11407-1/19  Bestemmelse om bebyggelse  13.12.1985 
Vegvesenets betingelser vedtatt
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/420174-1/200  Jordskifte  01.06.2011 
Grensegangsak 0500-2007-0036 Ringen nordre
Gjelder denne registerenheten med flere

Gnr 267 bnr 5:

1868/990005-1/19  Utskifting   15.10.1868 
Kvikstad innmark
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/9734-1/19  Erklæring/avtale   06.12.1977 
Bestemmelse om anlegg og drift av skiløype/skianlegg
Rettighetshaver: Kolbu kam. I.L

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har 2 vannmålere.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet privat nett. Eiendommen har septikktank
Private avløpsanlegg må, i følge Østre Toten kommune,  tilfredstille kravene i forurensingsforskrifter fra 2004. Hvis ikke må det påberegnes kostnader til utbedring.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligselgerforsikringen gjelder kun våningshuset.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ok@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 90 57 70 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,5% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr.6 250, tilrettelegging. kr. 12 900, innhenting av opplysninger kr  4 500 og markedspakke kr 19 900. For visninger er det avtalt kr. 3 000.  De tre første er inkludert. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Brannsyn 07.11.2018 ble ikke utført ifølge Østre Toten kommune.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Ole Kristian F. Taralrud
Eiendomsmegler MNEF
Ole Kristian F. Taralrud

95 90 57 70

ok@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
83%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

44%

er gift