solgt

Vestre Toten - Raufoss , Sagvollvegen 489

Type Enebolig
Primærrom 108m²
Bruksareal 149m²
Bruttoareal 168m²
Tomt 2 589m²
27/02/2020 12:19
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1957
Gårdsnummer 131
Bruksnummer 7
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 1 590 000,-
Totalpris 1 650 622,-
Ligningsverdi 451 261,-

Beregnet totalkostnad

1 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 46 750,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 60 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 650 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 443 000,-og eiendomsskatten er kr. 6 493,50

Beskrivelse

Sagvollvegen 489 er en klassisk 50-tallsbolig, nærmere bestemt fra 1957. Eiendommen er på over 2,5 mål og består av bolighuset samt et garasjebygg med to garasjer og flere boder.
Boligen er godt vedlikeholdt, men trenger oppgradering. Den inneholder tre soverom, stue, spisestue, kjøkken og bad. Kjelleren frister med flere boder og et hobbyrom.
Utvendig finner du en overbygd terrasse med flott utsikt mot sør og øst.

Innhold

Enebolig over 1 1/2 etasje som inneholder entrè, kjøkken, gang, stue og bod i 1.etasje. Bad, gang og 3 soverom i 2.etasje.

Standard

Boligen er fra 1957.
Bygningen er i hovedsak som fra byggeår, fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

Kjøkkenet er stort og det er god plass til spisebord og stoler. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt over benkeplate med belysning over. Komfyrvakt. Mekanisk avtrekk. Plass for frittstående komfyr, kjøleskap og vaskemaskin.

Stue og spisestue med dør ut til overbygd veranda. Stuen har varmepumpe og vedovn.

2.etasje
3 romslige soverom.

Badet har gulvbelegg, tapet på vegg og himling. Badet er innredet med servant, dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Panelovn.

Det ble utført følgende:
År: 2016 Nye utvendige vann- og avløpsrør. Utført av firma.

Innvendige øvrige overflater er i hovedsak preget av: Belegg. Teppe. Betong. På vegger: Panel. Malt strie. Betong. Tapet. I himling: Malte plater. Himlingsplater. Panel. Malt strie.

El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskap er plassert i gang i 2. etasje.

Beliggenhet

Sagvollvegen 489 ligger noen kilometer sør for Raufoss og et par kilometer vest for Reinsvoll, Vestre Toten. Flotte turmuligheter rett i nærhet, sommer som vinter. Selv om det er svært landlig her, trenger du ikke kjøre mange minuttene ned til Reinsvoll sentrum - eller Raufoss.  På Reinsvoll finnes barneskole, idrettsplass/hall og butikker. Reinsvoll er stasjon på Gjøvikbanen og et knutepunkt for busstransport. Til Raufoss er det ca. 5 km og ca. 15 km til Gjøvik. Vil du til Oslo tar det deg ca. 1,5 timer med bil eller tog.

Tomt

Areal: 2 589 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med to oppstillingsplasser og lagerarealer.

Barnehage / skole i området

Reinsvoll skole (1-7 kl.) 6 min
165 elever, 7 klasser 3.7 km
Raufoss skole (1-7 kl.) 6 min
241 elever, 12 klasser 5 km
Korta skole (1-7 kl.) 9 min
344 elever, 14 klasser 6.1 km
Reinsvoll ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
252 elever, 10 klasser 3.5 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
294 elever, 13 klasser 4.4 km
Raufoss videregående skole 5 min
450 elever 4.3 km
Lena-Valle vgs. - avd. Valle 20 min
135 elever, 7 klasser 17.8 km

Lunde gårdsbarnehage 4 min
Solvoll familiebarnehage (1-5 år) 5 min
15 barn 4.5 km
Reinsvoll barnehage (0-6 år) 7 min
68 barn, 4 avdelinger 4 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1957

Antall soverom

3

Byggeår

1957

Byggemåte

Gulv støpt på grunn. Grunnmur i sparesteinsbetong. Utforede vegger enkelte steder. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall.
Trevinduer i hovedsak med 2-lags isolerglass. Balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 1-lags glass.

Garasje: Fundamentert på støpt ringmur. Yttervegg i trekonstruksjon. Pulttak i trekonstruksjon. Bjelkelag i trekonstruksjoner i ene boden. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Vindski i tre. Treporter/dører. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilkobling til off. vann- og avløpsnett.

Boligens areal

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 149 kvm, Bruttoareal: 168 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, kjøkken, gang, stue.

2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, gang, 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av  takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm, vedfyring og olje. I hovedsak ved hjelp av ildsted, panelovner og varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 406 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom.avg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 451 261 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 624 538 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende . For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1958/4699-1/19  Bestemmelse om vannledn.  
04.12.1958 
Vegvesenets betingelser vedtatt

1959/4561-1/19  Best. om adkomstrett  
03.11.1959 
Vegvesenets betingelser vedtatt
 
1970/5067-1/19  Bestemmelse om vannledn.  
15.08.1970 
Vegvesenets betingelser vedtatt

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,8% i provisjon beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, tilrettelegging. kr. 12.900,-, markedsføringspakke kr. 18 900,-
For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Silje F. Aandalen
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Silje F. Aandalen

993 08 546

silje@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
Runa Skumlien
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien

958 57 804

runa@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
81%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

33%

er gift