Gjøvik

Gjøvik - Unik enebolig med spennende planløsning beliggende i attraktivt og sentralt boligområde i nordbyen!

Tranberglia 3 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

90%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

40%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 220 m²
Bruksareal 268 m²
Tomt 1 515 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1967
Gårdsnummer 76
Bruksnummer 141
Energimerking F
FINN.no 174645548
Sist endret 16.06.2020 10:02
Prisantydning 8 190 000
Totalpris 8 410 742
Ligningsverdi 1 023 483,-

Beregnet totalkostnad

8 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 204 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 190 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 220 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 410 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 4 876 000 og eiendomsskatten er kr. 16 822,-

Beskrivelse

Unik familiebolig med god beliggenhet i Tranberglia. Boligen holder høy standard og fremstår som meget godt vedlikeholdt. Tranberglia 3 er en velholdt og innholdsrik bolig med en spennende planløsning.  Boligen går over to etasjer. Inngangen finner vi i den påbygde delen fra 2016. Gjennom en dobbel inngangsdør kommer vi inn i boligens entre. Den skrå himlingen gir god romfølelse. I påbygget finner vi også en koselig stue med utgang til pent opparbeidet uteplass. I tillegg finnes et bad med fliser på gulv, samt fliser og malt panel på veggene. Badet er innredet med baderommsinredning med slette fronter og to servanter, dusjsone, badekar som er montert ut i fra veggen, samt wc. Fra badet er det adkomst til separat vaskerom som har utgang til hagen. Vaskerommet har fliser på gulvet og baderomsplater på veggene. Vaskemaskin og tørketrommel er plassert under benkeplate i laminat. I påbygget er det varme i alle gulv.
I den opprinnelige delen finner vi ett soverom, kjøkken og stor stue. Soverommet er lyst og romslig med en sjarmerende fransk balkong. Oppbevaring av klær og sko gjøres i eget walk in closet. Kjøkkenet har innredning fra Sivesind montert i 2004. Innredningen har profilerte fronter i heltre hvorav noen er i glass. Heltre benkeplate. Integrert kjølehjørne og mikro. Plass til oppvaskmaskin og komfyr. Nåværende eier har gasskomfyr hvor propantank er plassert på balkongen. Fra kjøkkenet er det utgang til sørvest vendt overbygget balkong/svalgang. Frokosten inntas ved kjøkkenøy, mens middagen spises i spisestuen. Stuen er lys og åpen og delt inn i en spise sone, og en sofa sone adskilt av en koselig peis. Terrassen utenfor stuen er revet, og eier opplyser at det er gjort noen forberedelser/utgraving for å lage ny terrasse eller vinterhage.
Adkomst til boligens underetasje skjer vi trapp i stuen. I underetasjen finner vi en lys og koselig stue hvor alle overflater er pusset opp i 2020. I tillegg finnes et flislagt bad med baderomsinnredning med slette fronter, dusjhjørne med buede glassdører og veggmontert toalett. Det er også opplegg for vaskemaskin. Ellers finnes pr. dags dato 2 soverom i underetasjen. Ved å sette opp noen lettvegger, kan man enkelt lage ett eller to soverom til, dersom man skulle ha behov for det (se vedlagte plantegninger). Underetasjen har også flere bodrom, noe som gir gode oppbevaringsmuligheter.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etg: Entre, stue, gang, bad, vaskerom, soverom, kjøkken, stue/spisestue inkl. trapp, walk in closet og utebod.
U.etg: Vindfang, stue inkl. trapp, gang, 2 soverom, bad/wc, tekn.rom/fyrrom, kott under trapp og 3 boder/lager.
Det er garasje med en biloppstillingsplass på eiendommen.

Standard

Stor og velholdt familiebolig med høy standard.
Kjøkkenet har innredning fra Sivesind montert i 2004. Innredningen har profilerte fronter i heltre. Noen fronter i glass. Benkeplate i heltre. Vask i porselen med 2-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Integrert kjølehjørne og mikro. Plass til komfyr og oppvaskmaskin. Alle hvitevarer medfølger i handelen. Mekanisk avtrekk over komfyr. Komfyren har gassdrevet kokeplater og elektrisk stekeovn. Propanflasken er plassert ute på balkongen.
Bad/wc i 1.etg er fra 2016/17. Badet har fliser og malt panel på veggene, fliser på gulv og sokkel, samt malt panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, 2 stk. servanter med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med tilhørende overskap og belysning. I tillegg finnes dusjsone uten dører/forheng med dusjgarnityr på vegg. Veggmontert toalett. Rommet har også badekar som er plassert ut fra vegg. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk.
Bad/wc i u.etg. er fra 2004/05 og har fliser på vegg og gulv. Malt panel i taket. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med tilhørende belysning. I tillegg har rommet dusjhjørne med buede glassdører og dusjgarnityr på vegg. Rommet har også veggmontert toalett, samt opplegg for vaskemaskin. Badet er ikke tilkoblet mekanisk avtrekk og det savnes tilluft via spalte under dørbladet.
Vaskerommet ligger i den nye delen. Rommet har fliser på gulv og sokkel, baderomsplater på veggene og malt panel i himling. Vaskemaskin og tørketrommel er plassert under benkeplate. Benkeplaten er i laminat med nedfelt vask i rustfritt stål og 1-greps blandebatteri.
Overflater generelt:
1.etasje:
Gulv: tregulv, parkett, fliser(bad, vaskerom, entré), malt tregulv, laminat.
Vegg: Malt panel, malte panelplater, baderomsplater(vaskerom), flis.
Himling: Hovedsakelig malt panel.
Underetasje:
Gulv: laminat, betong, flis (bad), belegg.
Vegg: Malt panel, flis(bad), umalt puss(fyrrom), tegl, malt strie/tapet.
Himling: Malt panel, umalt panel.
Oppgraderinger: (opplyst ev eier)
- 2004: Utvidet kjøkkenet og satt inn ny kjøkkeninnredning, slipt stuegulvet, malt overflater.
- 2004: Nytt sikringsskap.
- 2005: Bygget nytt bad i U.et.
- 2012: Byttet alle åpningsvinduer, balkongdør(kjøkken)
- 2016: Bygget tilbygg som inneholder stue, entré, bad, vaskerom og utebod. Nye vinduer og fransk balkong (soverom 1.et)
- 2016: Ny luft til vann varmepumpe og opplegg på tekn.rom.
- 2020: Oppgradert overflatene i stuen i underetasjen.
- Utvendig er bygningen jevnlig vedlikeholdt.
- Oljefyr er byttet ut med en moderne varmepumpe som effektivt gir varme og varmtvann til hele huset.
Takstmannen har vurdert følgende punkter til tilstandsgrad 2:
- Drenering: sette pga. alder.
- Takkonstruksjon: settes da luften kondenserer på undertaket. Det registreres svertesopp og mugg på konstruksjonene. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Innvendig loft: vurderes da det ble registrert kondens, mugg og svertesopp. Ytterligere undersøkelser anbefales. Se punkt 4.1. i rapporten.
- Terrasser balkonger trapper: vurderes da rekkverkenes høyde er under 1m. Rekkverket og lysåpning i opptrinn i trapp tilfredsstiller ikke gjeldene krav til barnesikring. Håndlist på vegg i trapp mangler.
- Frittbærende dekker: vurderes da håndlist mangler på den ene siden. Det er krav om rekkverk/håndlist på begge sider av trinn.
- Underetasje - Konstruksjon: vurderes da utforede vegger under utvendig terrengnivå er et kritisk punkt med tanke på fukt/kondensskader.
- Bad/wc u.etasje - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da membranen har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Bad/wc u.etasje - Sanitær og ventilasjon: vurderes da det ikke er montert mekanisk avtrekk og det mangler tilluft fra tilstøtende rom.
MERK:
Det ble registrert kondensproblemer med behov for bygningsmessige strakstiltak på kaldt-loftet på første befaringen. Byggmester var der i etterkant og isolerte kaldtloftet bedre mot underliggende etasje og etablerte mer lufting.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vaskerom i tilbygg og i gangen i underetasjen.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Ledningsnettet er montert både skjult og åpent og har noe varierende alder.
Samsvarserklæring på Elvestad tilkobling datert 13.10.2010 ble fremlagt.
Samsvarserklæring på øvrig el-installasjon ble ikke fremlagt.
Det anbefales å lese nøye gjennom eierskifterapporten som er vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Tranberglia 3 ligger i et attraktivt og veletablert boligområde i Nordbyen. Her er det meget gode solforhold, og solen skinner fra tidlig morgen til sent på kvelden. Siden Gjøvik er en kompakt og fin by, er det ikke langt fra by til land. Her oppe fra er det tre-fire minutters kjøring ned til byen og alt du finner der; handlegater, kjøpesenter, stasjonen og Mjøsa.  Lekearealer, barne- og ungdomsskole, samt stopp for bybussen finnes i umiddelbar nærhet. Skulle du bli lei av å sitte hjemme og se ut over byen og Mjøsa kan du raskt ta deg opp i marka som byr på utallige turmuligheter både sommer- og vinterstid. Gjøvik er Innlandets største by, og kan by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss.

Tomt

Areal: 1 515 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 4220, Den årlige festeavgiften for bnr. 141 er kr. 3 520, mens for bnr. 53 er avgiften kr. 700. Det er tvist med grunneier av bnr. 141 om størrelsen på festeavgiften. For nærmere informasjon, se vedlegg i salgsoppgaven.
Tomtearealet er fordelt på følgende måte:
76/141 på 1379,50 kvm og 76/53 på 135,9 kvm.
Tomten har to tilnærmet flate nivåer rundt huset. Øvre del av tomten har helling.
Tomten er pent opparbeidet med plen, planter, steinlagt gårdsplass og uteplasser. Utepeis ifm. støttemur. Tomten/uteområdet fremstår som godt vedlikeholdt og betydelig påkostet.

Garasje / Parkering

Ja, på egen tomt. I tillegg finnes en biloppstillingsplass i garasjen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kråkjordet barnehage (3-5 år) 15 min
Solåsstua barnehage (0-5 år) 15 min
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 17 min
Skoler:
Fredheim skole (1-7 kl.) 19 min
Gjøvik skole (1-7 kl.) 6 min
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 21 min
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min
Gjøvik videregående skole 16 min
Raufoss videregående skole 19 min

Forsikring

IF Polisenummer: 2011348

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1967

Antall soverom

3

Byggeår

1967

Byggemåte

Byggemåte bolig:
Opprinnelig del har grunnmur av betong/mur med siporex på innsiden. Betongplate på grunn. Tilbygget har ringmur og støpt gulv på grunn. Yttervegger over grunnmur, ringmur og i front u.et er oppført i trekonstruksjoner kledd med stående trekledning utvendig.
Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Kaldt loft over deler av 1.etasje. Øvrig skrå himling med synlig mønedrager. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer fra 2012 og byggeår. Vinduer i tilbygg med 3-lags isolerglass i trekarm fra 2016.
Byggemåte garasje:
Frittstående garasje med en biloppstillingsplass og bod i bakre del. Garasjedel ca 15m2 / Bod ca 10m2. Ringmur og betongplate på grunn. Yttervegger oppført i uisolerte trekonstruksjoner kledd med stående kledning utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med takstein. Plassbygd sidehengslet garasjeport/dør.
Inntil garasjen står det et plantehus/drivhus på ca 5m2. Dette er bygget av glass e.l.l. i aluprofiler. Steinlagt gulv. Fremstår i god stand.
Balkong/svalgang forran kjøkken:
Ca 10m2
Utgang fra kjøkken til sørvest vendt overbygget balkong/svalgang. Oppført i trekonstruksjoner. Tradisjonelt utkraget bjelkelag med terrassebord. Bjelkelaget er hengt opp i taksperrene i ytterkant. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen.
Terrasse forran stue 1.etasje:
Ca 24m2. Sørvest vendt.
Terrassen er oppdelt flere nivåer. Terrassen er revet foran verandadøren.
Oppført i trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, fundamentert på søyler til grunn, punktfundamenter og på støttemur i betong. Tretrapp ned til terrenget foran u.etasjen. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kommunen gir herved ferdigattest for oppføring av tilbygg til enebolig i Tranberglia 3, 2819 Gjøvik datert 01.09.2017.

Boligens areal

Primærrom: 220 kvm, Bruksareal: 268 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue inkl. trapp, gang, 2 soverom og bad/wc.
1. etasje:
Bruksareal: 159 m².
Primærrom: 147 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, gang, bad, vaskerom, soverom, kjøkken, stue/spisestue inkl. trapp.
Garasje/uthus:
Bruksareal: 25 m². Frittstående garasje med en biloppstillingsplass og bod i bakre del. Garasjedel ca. 15 m² / bod ca. 10 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp på følgende måter:
- Strøm og ved.
- Luft til vann varmepumpe.
- Radiatorer.
- Peis i stue.
- Gulvvarme i tilbygget.
Siste tilsyn fyringsanlegg datert 03.04.2018.
Piper sist feid 21.05.2019
Det er ikke registrert pålegg/mangler vedrørende piper og ildsteder, jfr. opplysninger hentet inn fra Gjøvik kommune.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 33 190 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 33 190.
I tillegg kommer utgifter til forsikring, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 023 483 pr. 23.01.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 684 538 pr. 23.01.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn Langtidsplan 2013 og formål bolig datert 27.3.2014. I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn Høyenhall med formål bolig datert 17.9.1964. Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020. Planforslaget ligger her: https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/kommuneplanens-arealdel/
I nytt planforslag ligger de forslag om at kommuneplanens arealdel skal gå foran reguleringsplanen som er utdatert. I praksis vil det være § 9-3.1 i planbestemmelsene i planforslaget som gir føringer for eiendommen når ny plan blir godkjent. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger. Vedlagt er kartutsnitt som viser ledningstrasè.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Lamper i gangen i 1.etg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 0,- og markedspakke kr. 20 900,-. For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.