Raufoss

Raufoss - Lys og praktisk rekkehusleilighet med alt på ei flate! Gangavstand til Raufoss sentrum med alle servicetilbud.

Elvesvingen 26B , 2833 Raufoss

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

32%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 57 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 74 m²
Tomt 2 712 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1994
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 506
Energimerking E
FINN.no 181894586
Sist endret 29.06.2020 10:49
Prisantydning 1 690 000
Totalpris 1 740 242
Ligningsverdi 438 190,-

Beregnet totalkostnad

1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 41 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 50 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 740 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 226 400 og eiendomsskatten er kr 6 132.

Beskrivelse

Leiligheten er en av midtleilighetene i rekkehus bestående av 4 leiligheter. Leiligheten har praktisk planløsning med alt på ei flate.
Ved inngangspartiet finner vi terrasse med overbygg. Her finner vi også adkomst til utvendig bod med gode oppbevaringsmuligheter.
Når vi kommer inn i leiligheten kommer vi først til vindfanget med adkomst til innvendig bod på venstre side. Videre kommer vi inn entre med adkomst til soverommet på høyre side. Soverommet har god plass til dobbeltseng, samt garderobeskap. På venstre side finner vi flislagt bad. Rommet opplyses å være fra byggeår med varmekabler i gulv. Satt inn nytt dusjkabinett i 2017 og baderomsinnredning i 2018. Videre kommer vi inn i åpen stue-/kjøkkenløsning. Her finner vi egen sone til sofa-gruppe og tv-benk. Stuen har også en koselig peis som gir både varme og hygge. Kjøkkenet har innredning fra IKEA med slette fronter og benkeplate i laminat. Alle hvitevarer er integrert. God plass til romslig spisebord og stoler.
Fra stuen er det utgang til sørvest vendt terrasse på ca. 10 m2. Terrassen er lun og solrik med god plass til utemøblement. Begge terrassene er opplyst oppgradert i 2019. Fra terrassen er det adkomst til hagen. Tomten er fellesareal og seksjonseier disponerer den delen som naturlig ligger rundt sin leiligheten. Tomten er tilnærmet flat og opparbeidet med plen, beplantning og prydbusker.

Innhold

Boligen inneholder:
Vindfang, soverom, bad/wc, stue/kjøkken og bod.
I tillegg finnes en utvendig bod.

Standard

Leiligheten holder normalt god standard og er malt i lyse, delikate farger.
Kjøkkeninnredning fra IKEA med slette fronter og benkeplate i laminat med vask i rustfritt stål og 1-greps kjøkkenarmatur. Innredningen er opprinnelig fra 2012, men ble oppgradert/montert i 2017. Integrerte hvitevarer. Mekanisk avtrekk og komfyrvakt over platetopp. Glassplate på vegg bak platetopp og vask. Varmtvannsbereder på 107L produsert i 2017 er plassert i benkeskap (hjørne).
Badet opplyses å være fra byggeåret med fliser på gulv og vegger, samt plater i himling. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på frontene til overskap over servant med tilhørende belysning. Innredningen er ny i 2018. I tillegg finnes gulvmontert wc, dusjkabinett fra 2017, samt opplegg for vaskemaskin. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: Laminat, fliser (bad)
Vegg: Malt panel, malt strie, fliser(bad)
Himling: Malte/folierte plater.
Oppgraderinger gjort av nåværende eier.
År 2017: Malt dører og vinduskarmer. Satt inn ny kjøkkeninnredning. Ny varmtvannsbereder. Satte inn peisovn. Montert komfyrvakt. Ny avtrekksvifte på badet. Nytt dusjkabinett.
År 2018: Ny baderomsinnredning.
År 2019: Bygget ny terrasse/platting utenfor stuen og foran inngangen.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport.

Beliggenhet

Elvesvingen 26B ligger rett sør for Raufoss sentrum og er et ideelt sted for deg som søker en stille og rolig tilværelse. Herfra er det gangavstand til Raufoss sentrum. Det er også kort vei til idrettsanlegg, badeland, hoppsenter og stort kjøpesenter med alt du måtte ønske deg av innhold. Fra Raufoss har du nesten uendelige turmuligheter sommer som vinter, det er godt fiske oppover i elva som renner gjennom Raufoss og det er kort vei til Toten Golf som ligger ved Sillongen noen kilometer østover. Raufoss er stasjon på Gjøvikbanen og det er ca. 2 timer til hovedstaden, 1,5 timer til Gardermoen og ca. 10 minutters kjøring til Gjøvik.

Tomt

Areal: 2 712 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Seksjonseier disponerer den delen som naturlig ligger rundt leiligheten. Med dette følger også ansvar om vedlikehold, plenklipp etc. Tomten er tilnærmet flat og opparbeidet med plen, beplantning og prydbusker. Gode solforhold. Gårdsplass/vei er gruset.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Langs vegen utenfor inngangen. (høyre side)

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 6 min
Trollskogen barnehage (0-6 år) 15 min
Polaris FUS barnehage (0-6 år) 5 min
Skoler:
Raufoss skole (1-7 kl.) 8 min
Korta skole (1-7 kl.) 21 min
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min
Raufoss videregående skole 15 min
Gjøvik videregående skole 16 min
For ytterligere informasjon, se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

300 pr. mnd. Hver seksjon betaler en egenandel/kontigent hver måned som går til å dekke bla. snøbrøyting, vedlikehold mm.

Sameie

Elvesvingen 26 og 28 er ikke et sameie, men i 2019 opprettet de en velforening for å ivareta ting som snøbrøyting, utvendig vedlikehold osv. Det er en forutsetning at alle beboere er medlem og betaler egenandel månedsvis.
Elvesvingen 26 og 28 Velforening med org.nr. 923 184 597 består av 8 eierseksjoner fordelt på to rekkehus med 4 sekjsoner i hver.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: 1429340

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Eierseksjon), byggeår: 1994

Antall soverom

1

Byggeår

1994

Byggemåte

Rekkehus med alt på en flate. Ringmur og gulv på grunn. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med malt panel utvendig. Saltakkonstruksjon i 2 retninger tekket med takstein. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Vinduer med 2-lags isolerglass og ramme av tre, produsert i 1994. Terrassedør med 2-lags isolerglass i trekarmer, produsert i 1994. Ytterdør i treverk med 2-lags glassvindu.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på bod/tekn.rom.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital selvavlesense strømmåler.
Ledningsnettet er hovedsakelig montert skjult.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Drenering: vurderes ut fra alder.
- Vinduer: vurderes da vinduene har utlevd mer ann halvparten av forventet levetid.
- Ytterdører og porter: vurderes da dørene har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Renner, nedløp og beslag: vurderes da renner og nedløp har utlevd mer en halvparten av forventet levetid.
- BAD/WC - Overflater: vurderes da fallet ikke kunne kontrolleres helt nøyaktig. Skruehull som ikke er tettet og pga alder.
- BAD/WC - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da membranen/tettesjiktet har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- BAD/WC - Sanitær og ventilasjon: vurderes da det ikke er etablert tilluft til til badet. Anbefaler at det etableres tilluft til badet. Dette kan enkelt
løses ved å montere en overstrømsrist/ventil i baderomsdørens nedre del.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 02.12.94.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 74 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, soverom, bad/wc og stue/kjøkken.
Utvendig bod:
Bruksareal: 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm og ved.
Gulvvarme på bad/wc, samt stue/kjøkken.
Panelovner.
Peisovn i stuen.
I opplysningene innhentet fra Vestre Toten kommune er det opplyst at det ikke er registrert pipeløp eller ildsted på eiendommen. Selger opplyser til takstmannen at de fikk satt inn peisovn i 2017. Megler har oppfordret selger til å melde fra til kommunen om dette. Feiervesnet har pr. dags dato ikke hatt inspeksjon av eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 158,25 pr. år Kommunale avgifter er inkludert abonnements- og forbruksgebyr på vann og avløp, avfallsgebyr og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 17 158,25,- pr. år.
Feiing/tilsyn er pr. dags dato ikke inkludert i de kommunela avgiftene, da kommunnen ikke har mottatt beskjed om at det er satt inn peisovn i boligen. En liten økning i de kommunale avgiftene må derfor påregnes.
Egenandel/kontigent kr. 300,- pr. mnd.
I tillegg kommer utgifter til utvendig forsikring, innboforsikring, strøm, tv/bredbånd, generelt vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 438 190 pr. 26.02.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 577 482 pr. 26.02.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende datert 27.11.2014.
Eiendommen ligger i et regulert område med navn Prøvenvegen nord datert 24.11.1987.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune.
Boligens forbruksgebyr for vann og/eller avløp blir beregnet etter forbruk målt ved vannmåler. Vannmåleren leies av Vestre Toten kommune. Avlesning ca 20.12 hvert år med avregning 1. termin påfølgende år.
NB: Ved salg skal vannmåler leses av og rapporteres inn til kommunen. Fordeling av gebyrene, skal megler eller involverte parter selv ta hånd om.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, markedspakke kr. 20 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.