Raufoss

VISNING AVLYST! Raufoss - Pen halvpart av tomannsbolig - 3 soverom - carport - terrasser på begge sider - barnevennlig.

Dragerlia 93B , 2835 Raufoss

BE OM SALGSSUM
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 102 m²
Bruksareal 111 m²
Bruttoareal 121 m²
Soverom 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 327
Energimerking B
FINN.no 183003932
Sist endret 01.07.2020 12:13
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 937 742
Ligningsverdi 756 414,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 87 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 937 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019.  Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Dragerlia 93B er en selveierleilighet i en tomannsbolig fra 2014. Her er det praktisk planløsning og veldig bra arealutnyttelse. Leiligheten inneholder tre soverom, åpen stue/kjøkken-løsning, stort bad og vaskerom.
Ut fra stua er det en vestvendt terrasse med flott utsikt, og overkommelig plenflekk. Det er en liten terrasse på inngangssiden også. Ønsker du sola lengre kan du prøve deg på den store terrassen over carporten.

Innhold

Leiligheten inneholder i 1.etasje: Entré, kjøkken, bad, stue, bod 1, bod, 2, soverom. I loftsetasjen: Stue, vaskerom, 2 soverom. 2 Uteboder.

Standard

Halvpart av tomannsbolig. Terrasseplattinger med utgang fra stue og foran inngangsparti. Takterrasse over carport
1.etasje
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Benkeplate er laminert. Glass/plastplater over benkeplate. Belysning over benkeplate. Komfyrvakt. Kjøkkenvifte  med avtrekk ut. Plass til integrert komfyr, steketopp og kjøle/fryseskap.
Romslig stue og spisestue i åpen løsning mot kjøkken. Vedovn. Dør ut til stor terrasse.
Badet har fliser på gulv og vegg. Formpresset panel i himling. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjhjørne og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Ventil i himling. Tilluft i dør. Varme i gulv. Synlig membran i sluk
Soverom med skyvedørsgarderobe
Loftsetasje
2 soverom hvorav det ene har dør ut til terrasse.
Koselig stue med skråtak med vindu.
Vaskerommet har gulvbelegg, malte plater på vegg og formpresset panel i himling. Servant med underskap og speil. Opplegg for vaskemaskin. Gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Ventil på vegg. Tilluft i dør.
El-anlegg med automatsikringer.
Innvendige overflater består i  hovedsak av: Laminat. Fliser. Belegg. På vegger: Panelplater. Fliser. I himling: Formpresset panel.

Beliggenhet

Dragerlia 93B ligger rett sør for Raufoss sentrum.
Boligen ligger i et nytt boligområde med både eneboliger og flermannsboliger. Dragerlia er vestvendt med utsikt mot Lønnberget og ellers åsene i sør og vest. Det er kort vei til Raufoss sentrum med  kjøpesenter og ellers flere servicefunksjoner. Området er svært barnevennlig. Barneskole og barnehage finnes i umiddelbar nærhet fra boligen.
Det er svært gode friluftsmuligheter i dette området. Det kryr av turstier og skiløyper i landskapet og i skogene rundt.
Raufoss ligger 11 km sør for Gjøvik. Det er ca. 1,5 timers kjøretur til Oslo og ca. 1 time til Gardermoen. Raufoss er stasjon.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Felles eiet tomt på 1018.5 m² som er flat og opparbeidet med plen og beplantning. Belegningsstein på gårdsplass. Frittstående uthus.

Garasje / Parkering

Carport

Barnehage / skole i området

Raufoss skole (1-7 kl.)
241 elever, 12 klasser 2.4 km
Korta skole (1-7 kl.)
344 elever, 14 klasser 2.3 km
Vestre Toten Ungdomsskole (8-10 kl.)
294 elever, 13 klasser 2.6 km
Raufoss videregående skole
450 elever 2.3 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 13.2 km
Espira Dragerskogen barnehage (0-6... 6 min
88 barn, 4 avdelinger 0.5 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år) 20 min
62 barn, 3 avdelinger 1.6 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 5 min
54 barn, 3 avdelinger 2.2 km

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2014

Antall soverom

3

Byggeår

2014

Byggemåte

Støpt ringmur med plate på mark av støpt betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertak av duk. Stående utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Ytterdør/balkongdør i tre med 3-lags isolerglass. Pipe. Trapp.
Uthus: Fundamentert direkte på grunn med blokker. Tregulv. Yttervegg i bindingsverk. Pulttak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Stående utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Vindski i tre. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.11.2014.

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 121 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad, stue, soverom
Loftsetasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, vaskerom, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av iIdsted, panelovner og varme i gulv.
Selgers opplysning: Varme i gulv på: gang, bad, stue og kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 161 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom.avg.

Løpende kostnader

Forsikring, oppgitt av eier. (pr. mnd. kr 188) kr 2 250. Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, oppgitt av eier. (pr. mnd. kr 2 036) kr 24 432. Vedlikeholdskostnader, estimert.(Omfatter utskiftinger av hele bygningsdeler (f.eks. våtrom, fuktsikring,
tak osv.) og oppgaver som omfatter f.eks. maling, overflatebehandling og utbedringer i hele byggets
levetid fordelt over flere år) (pr. mnd. kr 1 000) kr 12 000
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere. Sum årlige kostnader kr 38 682

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 756 414 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 723 090 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse - Framtidig For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

014/771575-1/200  Seksjonering  
12.09.2014 
opprettet seksjoner:
Snr.: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/2

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

1.November

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,88 % i provisjon beregnet av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, tilrettelegging. kr. 12.900,-, markedsføringspakke kr. 20 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.