Gjøvik

Gjøvik/Kopperud - Rekkehusleilighet med god planløsning, 3 sov, 2 bad, flere uteplasser og hage!

Rognstien 29 , 2817 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

30%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

30%

er gift

Type Rekkehus / Borettslag
Primærrom 128 m²
Bruksareal 141 m²
Bruttoareal 157 m²
Tomt 50 238 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 53
Energimerking F
FINN.no 181894589
Sist endret 02.07.2020 11:19
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 3 021 595
Ligningsverdi 687 922,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 163 613,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 013 613,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 021 595,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Rekkehusleilighet over 2 plan, samt innredet kjeller. Boligen har god planløsning.1.etasje. Her kommer vi inn i lys og koselig gang med flislagt gulv med varmekabler. Videre kommer vi inn en ny gang med adkomst til kjøkkenet og stuen. Kjøkkenet har innredning fra profilerte fronter og plass til oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Stuen er lys og koselig med store vindusflater som gir godt med lys inn og god romfølelse. Stuen har god plass til både sofamøblement og spisestue. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse på 17 m2 hvorav 7 m2 er overbygget. Fra terrassen er det adkomst til hage som er avgrenset med hekk mellom naboene.
Adkomst til 2.etasje skjer via trapp i stue. 2.etasje rommer 3 soverom, hvorav ett er hovedsoverom med god plass til garderobeskap og dobbeltseng. De 2 andre rommene passer perfekt som barnerom eller kontor. Fra det ene soverommet er det utgang til på 7 m2 balkong hvorav 5 m2 er overbygget. I tillegg finnes gang og flislagt bad som rommer baderomsinnredning, dusjkabinett og gulvmontert toalett.
Underetasjen rommer kjellerstue, en praktisk bod med gode oppbevaringsmuligheter, samt ett flislagt bad/vaskerom. Badet/vaskerommet opplyses pusset opp i 2015 og har belegg på gulv og baderomsplater på veggene. Rommet er innredet med baderomsinnredning, badekar, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt toalett.
Ved inngangspartiet finnes en østvendt terrasse på ca. 18m2. Her finnes også en praktisk sportsbod med gode oppbevaringsmuligheter. Det er også en biloppstillingsplass foran boligen. I tillegg finnes parkering på felles parkeringsplass.

Innhold

Boligen inneholder:
Kjeller:
Stue, bad/wc/vaskerom og bod.
1.Etasje:
Vindfang, kjøkken, stue inkl. trapp og klesrom innenfor vindfanget.
2.Etasje:
Gang inkl. trapp, 3 soverom og bad/wc.
Parkering på fremsiden av boligen, samt på felles parkeringsplass.

Standard

Rekkehusleilighet over 2 plan, samt innredet kjeller.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Teglsteinsvanger mellom noen underskap. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass for oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Hvitevarer medfølger ikke i handelen. Mekanisk avtrekk over komfyr ut i yttervegg.
Bad/wc/vaskerom i kjeller:
Rommet opplyses pusset opp i 2015 og har vinylbelegg på gulv, samt badromsplater på veggene. Rommet er innredet med badromsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på frontene til overskapet. Tilhørende belysning. I tillegg finnes badekar, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, vegghengt toalett, skap med samlestokk for rør i rør, varmtvannsbereder på 198L produsert i 2014 og vanninntak, samt stoppekran. Rommet er tilkoblet mekanisk avtrekk og tilluft via flere hull i nedre del av dørblad.
Bad/wc 2.etg:
Badet har fliser på vegger og gulv og er innredet med baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og overskap, samt speil på vegg over servant med tilhørende belysning. I tillegg finnes dusjkabinett og gulvmontert toalett. Rommet er tilkoblet mekanisk avtrekk og tilluft via spalte i toppen av døren.
Beskrivelse av innvendige overflater:
2.Etasje:
Gulv: laminat, flis(bad/wc).
Vegg: Malte slette vegger, malt strie, flis(bad/wc).
Tak: Malte/folierte plater.
1.Etasje:
Gulv: Laminat, Flis(vindfang).
Vegg: Malt panel, malte slette flater.
Tak: malte/folierte plater.
Kjeller:
Gulv: malt tregulv, belegg(bad/wc/vaskerom), laminat.
Vegg: Malte panelplater, baderomsplater(bad/wc/vaskerom)
Tak: Malte/folierte plater.
Vesentlige endringer etter byggeår:
- 2020: Oppgradert overflatene på barnerommet i 2.etg. (egeninnsats)
- 2019: Montert svarte pvc-plater over terrasssen i 1.et med tilhørende renne og nedløp. (egeninnsats)
- 2018: Oppgradert overflatene i gangen i 2.et. (egeninnsats), Tekking, pipehatt, renner og nedløp ble oppgradert i regi av borettslaget i
2018. Ref Eier.
- 2017: Oppgradert overflatene på det store soverommet i 2.etg. La laminat på boden i kjeller. (egeninnsats)
Bad/wc/vaskerom i kjeller er opplyst oppgradert/bygget i 2015 ihh tidligere tilstandsrapport med befaringsdato 23.01.2017
Det registreres sverteskader (Heksesot, Støvkondens e.l.) enkelte steder i boligen. Spesielt godt synlig på veggventil i kjellerstue. For å bestemme eksakt hva misfargingen er, så må det tas prøver. Øvrige rom ble visuelt undersøkt og fremstår i normal god stand alder tatt i betraktning.
Generelt sett fremstår boligen i normalt god stand og vedlikeholdt. Boligen er opprinnelig fra 1974. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksomt på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/ modernisering kan fremkomme feil og mangler.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Rognstien 29 ligger høyt over Gjøvik og her har vi til salgs en rekkehusleilighet med god standard. Dette er et svært solrikt og stille område på Gjøvik, samtidig som det er kort vei ned til sentrum. Området består av flermannsboliger og eneboliger. Det er også kort vei til turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna. Lysløype går like i nærheten, og det er friområde rett utenfor hekken. Det er gangavstand til Kopperud skole. Området er svært barnevennlig, så det er trygt å bruke beina til skolen. Barnehage finnes også i nærheten.

Tomt

Areal: 50 238 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er tilnærmet flat foran og bak leiligheten. Framsiden er opparbeidet med steinlagt gårdsplass, støttemur og terrasse. Baksiden er opparbeidet med plen, planter og terrasse.

Garasje / Parkering

På framsiden av leiligheten og på felles parkeringsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Vindingstad barnehage (1-5 år) 13 min
48 barn, 3 avdelinger 1.1 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5... 14 min
27 barn, 1 avdeling 1.1 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 15 min
60 barn 1.2 km
Skoler
Kopperud skole (1-10 kl.) 9 min
460 elever, 20 klasser 0.7 km
Vindingstad skole (1-7 kl.) 18 min
309 elever, 21 klasser 1.6 km
Gjøvik videregående skole 12 min
1050 elever 6 km
Raufoss videregående skole 17 min
450 elever 11.3 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

4 987 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer utvendig forsiring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel, styrehonorar og Kabel-TV. Strøm og bredbånd kommer til tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader kr. 3 696, renter 1 kr. 139, avdrag 1 kr. 163, renter 2 kr. 266 og avdrag 2 kr. 723.
Medlemskontigent kr. 450,- (forfall hver 12.mnd)

Borettslag

Nordby Borettslag, org.nr. 950 269 391.
Styreleder i borettslaget er Line Bekkelund.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I ordensreglene for Nordby borettslag står det at hver leilighet disponerer en garasje/carport. De gamle garasjene/carportene er nå revet. Styreleder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling 04.06.2020/sms 10.06.2020 at de mest sannsynlig skal bygge nye tak/garasjer/carporter i borettslaget. I den forbindelse kan husleien øke med kr. 500-1 200 pr.mnd. Hvor mange garasjer/carporter som skal bygges må opp på generalforsamlingen. Det er derfor ingen garanti for at alle andelene får garasje/carport i det nye garasjeanlegget.
Videre opplyser styreleder at det er planlagt gravearbeid, samt bytting av vinduer i nær fremtid. Om 3 år skal boligene males utvendig. Kostnaden rundt dette er pr. nå ukjent.
Borettslaget får fiber inn til hvert rekkehus mot slutten av sommeren. Dette er en kostnad som beboerne må dekke selv dersom de ønsker å benytte seg av fiber.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11451084, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.06.2020: 3.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 02.06.2020: 9 212 089
Andel av saldo: 90 277
( siste termin 31.03.2029 )
Fastrente til 01.01.2024
Lånenummer: 61778165790, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.06.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 109
Saldo per 02.06.2020: 7 483 445
Andel av saldo: 73 337
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2047 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

163 613

Rentekostnader fellesgjeld

Renter: 139 pr. mnd.
Renter 2: 266 pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: 163 pr. mnd.
Avdrag 2: 723 pr. mnd.

Andel formue

32 852

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86154023

Regnskap

Regnskap viste et underskudd på 3 329 335,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 210 174,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget uten samtykke fra borettslagets styre. Søknad om godkjenning skrives på eget skjema. Skjema finnes på borettslagets hjemmesider eller fås ved henvendelse til styret. For ytterligere opplysninger om dyrehold, se vedlagt borettslagsreglement for nordby borettslag.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1974

Antall soverom

3

Byggeår

1974

Byggemåte

Rekkehus med kjeller. (Andelsleilighet i rekke) Leiligheten er over 2 etasje og kjeller. Grunnmur antas oppført i betong. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med papp. Renner, nedløp og beslag i lakkert/foliert metall. Kaldt loft isolert mot etasjen under.
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer, produsert 1998, 2012, og 2019.
Terrassedører med 2-lags isolerglass. Produsert: ca. 1998.
Ytterdør i treverk. Produsert: ca. 1998.
Elektrisk:
Sikringsskapet er plassert i vindfanget.
Jordfeilautomater og automatsikringer.
Digital strømmåler.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Samsvarserklæring er fremlagt.
Utgang fra soverom i 2.etasje.
Veranda på 7 m2. 5 m2 er overbygget. Delvis overbygget veranda. Oppført i trekonstruksjoner. Fundamentert på underliggende vegger på hver kortside. Profilerte plater montert på undersiden av veranda. Platene er montert med fall ut fra veggen og leder vannet til takrenne.
Terrasse utenfor stue i 1.etasje:
Utgang fra stuen i 1.etasje til vestvendt terrasse på 17 m2 hvorav 7 m2 er overbygget. Terrasse oppført i impregnert treverk. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord. Fundamentert på lecablokker som er lagt løst direkte på terrenget.
Terrasse foran inngangen:
Østvendt terrasse på ca. 18m2. Terrasse i forbindelse med inngangspartiet oppført i impregnert treverk. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av terrassebord. Fundamentert direkte på terrenget.
Redskapsbod:
Ca. 4,6 m2. Oppført i uisolerte trekonstruksjoner. Pulttakkonstruksjon tekket med papp. Tradisjonelt bjelkelag med ubehandlet tregulv.
Merk: Råteskader i utvendig kledning/panel.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur: vurderes da selve grunnmuren(betongen) ikke er synlig i kjelleren og kan derfor ikke kontrolleres.
- Drenering: vurderes da dreneringen fra byggeår har utlevd forventet levetid.
- Vinduer: vurderes da vinduer fra 1998 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Ytterdører og porter: vurderes da terrassedører og ytterdør har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Frittbærende dekker: vurderes da rekkverk/håndløper mangler på den ene siden av trinn i begge trappene.
- Kjeller - Konstruksjon: vurderes da utforede yttervegger under terrengnivå er å betrakte som en risikokonstruksjon.
- Bad/wc 2.et - Overflater: vurderes da fall til sluk ikke er tilfredsstillende.
- Bad/wc 2.et - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da tettesjiktet har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Bad/wc/vaskerom kjeller - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da det ikke er tettet rundt avløpet der hvor dette går gjennom baderomsplatene under
servanten.
Ingen punkter har fått TG3.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
Det foreligger vedtak om ferdigattest for riving av garasjer datert 05.11.2019.

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 141 kvm, Bruttoareal: 157 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og bad/wc/vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, kjøkken og stue inkl. trapp.
2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang inkl. trapp, 3 soverom og bad/wc.
Mesteparten av kjelleren er innredet for varig opphold. Disse arealene har ikke tilfredsstillende dagslys og rømningsveier.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med:
ved og strøm.
Peisovn i stue 1.etg.
Vedovn i kjeller.
Panelovner.
Gulvvarme på begge bad og i gangen i 1.etg.
Siste tilsyn fyringsanlegg: 10.03.2020.
Piper sist feid: 02.01.2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Nordby Borettslag.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 687 922 pr. 10.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 476 517 pr. 10.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
Eiendommen ligger under reguleringsplan med navn "3407 05020063 - Øvre Vindingstad" med formål "BrII Boligformål, rekkehus" vedtatt 20.12.1972.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad: Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.  Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra privat veg.
Merknad: Felles private veger på området (Nordby BRL).
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.
- Panelovn på barnerom 2.etg.
- Alle veggmonterte hyller, med unntak av hyller i bod i kjelleretasje.
Skohylleoppsett i gang i 1.etasje følger boligen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, internettannonsering kr. 20 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.