Gjøvik

Gjøvik - 4-roms leilighet over 2 plan med sentrumsnær beliggenhet. Garasjeplass - koselig bakgård - utsikt!

Trondhjemsvegen 23A , 2821 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

9%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 109 m²
Bruksareal 109 m²
Bruttoareal 120 m²
Tomt 2 697 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1990
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 4
Energimerking E
FINN.no 183071080
Sist endret 07.07.2020 15:39
Prisantydning 2 390 000
Totalpris 2 541 413
Ligningsverdi 703 757,-

Beregnet totalkostnad

2 390 000,- (Prisantydning) 143 431,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 533 431,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 541 413,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor leilighet over 2 plan med attraktiv og sentrumsnær beliggenhet i nordre del av bykjernen. Adkomst til leiligheten fra utvendig trapperom og inn i vindfang. Videre kommer vi inn i romslig stue/spisestue. Stuen har god plass til sofamøblement, samt spisestue hvor hele familien kan samles til et hyggelig måltid. Maten tilberedes på kjøkkenet som har lys innredning fra 2012 med profilerte fronter, hvorav noen fronter er med glass. Plass til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. I tillegg er det plass til lite spisebord under vinduet som forøvrig har nydelig utsikt mot Mjøsa. Fra stuen er det utgang til vestvendt overbygget veranda på ca. 5,5 m2.
Adkomst til plan 2 skjer via trapp i stuen. På plan 2 finner vi 3 soverom, hvorav et regnes som hovedsoverom og har god plass til dobbeltseng. Herfra er det i tillegg adkomst til en praktisk loftsbod. De to andre soverommene passer perfekt til barnerom, kontor eller en ekstra tv-stue. På plan 2 finner vi også badet som opplyses pusset opp i 2009 og har våtromsbelegg på veggene, samt keramiske fliser på gulvet. Badet inneholder bla.a. baderomsinnredning, gulvmontert wc, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. I tillegg finnes separat wc-rom med gulvmontert wc og liten innredning med servant.
Borettslaget har opparbeidet et koselig uteområde i bakgården. Området er opparbeidet med plen, beplantning og trapp i terrenget. Interne veier/gangstier er asfaltert og hellebelagt. Asfaltert adkomst til garasje, hvor en garasjeplass følger leiligheten vi har for salg. I tillegg medfølger en bod i felles bodanlegg.

Innhold

Leiligheten går over 2 plan (3.etg og 4.etg) og rommer:
Plan 1 i leiligheten: Vindfang, kjøkken og stue/spisestue inkl.trapp.
Plan 2 i leiligheten: Gang inkl trapp, 3 soverom, wc og bad/vaskerom.
1 biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.
1 bod i felles bodanlegg.

Standard

Leiligheten fremstår i normalt god stand og vedlikeholdt på befaringsdagen.
Kjøkkenet har innredning fra 2012 med profilerte fronter, hvorav noen fronter er med glass. Benkeplate i laminat. Vask i rustfritt stål med 1-greps
kjøkkenarmatur. Kitchenboard eller liknende på vegg mellom over og underskap. Mekanisk avtrekk over komfyr. Plass for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Badet opplyses å være fra 2009 med våtromsbelegg på veggene, keramiske fliser på gulvet og malt panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og integrert såpedispenser. Høyskap. Speil på vegg over servant. I tillegg finnes vaskekum med skap under og 1-greps blandebatteri, samt opplegg for vaskemaskin, gulvmontert toalett og dusjdører i alu-profiler og glass/plast. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk og tilluft via spalte under dørbladet.
W-rommet har belegg på gulvet og malte plater på veggene. Rommet inneholder gulvmontert wc, liten innredning med profilerte fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på frontene. Tilhørende belysning.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: Parkett, laminat, belegg og fliser (bad).
Vegg: Malte plater, malt tapet/strie og våtromsbelegg (bad).
Tak: Malte plater og malt panel.
Vesentlige endringer etter byggeår:
OPPGRADERINGER/UTBEDRINGER ETTER 2015. Ref. Eier.
2017: Selvstyrt persienne installert foran stuevindu mot Trondhjemsvegen, installert motor i persienne på veranda, nye persienner på kjøkken.
2015-2016: Skiftet ut samtlige panelovner, oppgradert lysarmatur på bad og kjøkken.
2015: Malt tak og vegger i stue. Malt gangen i plan 2 og den en soverommet. Oppgradert peisovn i stue.
Utbedringer i regi av borettslaget:
2019: Skiftet 2 vinduer på kjøkkenet og det ene store vinduet i stue.
For ytterligere opplysninger om leilighetens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Trondhjemsvegen 23a har attraktiv og sentrumsnær beliggenhet i nordre del av bykjernen. Det er hovdesaklig blokk- og leilighetsbebyggelse rundt eiendommen. Gangavstand til alle byens fasiliteter, skoler, barnehage og sykehus. Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik med ca. 85 forskjellige butikker ligger i umiddelbar nærhet. Friluftsmuligheter i området med bla. Fastland friluftsbad, Mjøspromenaden og Gjøvik stadion.

Tomt

Areal: 2 697 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Felles uteområde i bakgården. Pent opparbeidet med plen, beplantning og trapp i terrenget. Interne veier/gangstier er asfaltert og hellebelagt. Asfaltert adkomst til garasje.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass til leiligheten,  i felles garasjeanlegg.
Det foreligger egne regler for bruk av garasjeanlegget. Disse følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (1-5 år) 7 min
48 barn, 3 avdelinger 0.6 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 8 min
25 barn, 1 avdeling 0.7 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år) 10 min
108 barn, 6 avdelinger 0.9 km
Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.) 9 min
250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten 21 min
90 elever, 10 klasser 1.6 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 20 min
343 elever, 22 klasser 1.8 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 20 min
310 elever, 10 klasser 1.7 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min
318 elever, 12 klasser 3.4 km
Gjøvik videregående skole 10 min
1050 elever 0.9 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

6 651 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer utvendig forsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel, styrehonorar og Kabel-TV og bredbånd. Strøm kommer til tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader kr. 4 426, renter kr. 255 og avdrag kr. 1 970.
Medlemskontigent kr. 450,- (forfall hver 12.mnd)

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Styreleder i borettslaget opplyser at det ikke foreligger planer om større vedlikehold utover ordinært vedlikehold. Det skal ikke gjøres låneopptak i nærmeste fremtid.

Borettslag

Sandvoldgården Borettslag, org.nr. 948 685 590.
Styreleder i borettslaget er Torstein Lundbekk.
Trappevask og vask av kjellerkorridorene utføres av den enkelte husstand/beboer etter oppsatt vaskeliste. Det forventes at alle utfører dette arbeidet etter den oppsatte plan, jfr. trivsels- og ordensreglement for Sandvoldgården Borettslag.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder i borettslaget opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling AS at det ikke foreligger planer om større vedlikehold utover ordinært vedlikehold. Det skal ikke gjøres låneopptaki nærmeste fremtid.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Borettslaget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778168471, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.06.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 02.06.2020: 4 429 233
Andel av saldo: 143 431
Første termin/første avdrag: 31.03.2018 (siste termin 31.12.2025)

Andel fellesgjeld

143 431

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 255

Avdrag fellesgjeld

Kr. 1970

Andel formue

21 988

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86175163

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et underskudd på 1 575 461,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 613 413,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er anledning til å ha ett husdyr pr. leilighet. For ytterligere opplysninger om dyrehold, se vedlagt ordens- og trivselsreglement for Sandvoldgården Borettslag.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1990

Antall soverom

3

Byggeår

1990

Byggemåte

Boligblokk oppført i betong/mur/trekonstruksjoner. Betongdekke i etasjeskillere. Utvendige trappehus. Saltakkonstruksjon tekket med takstein. Båndtekket pulttakkonstruksjon over trappehus. Felles garasjeanlegg under bakken.
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 1989, 1990, 2005 og 2018.
Terrassedører med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 1990.
Ytterdør i treverk. Alder er ukjent.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i vindfanget.
Digital selvavlesende strømmåler.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Ledningsnettet er hovedsakelig montert skjult.(skjult anlegg).
Bod:
Utgang fra underetasjen til felles bodrom.
Nettingbod i rekke. Dør låses med hengelås.
Ca. 7 m2.
Det er ikke heis i bygget.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Bad - Overflater: vurderes da - Det registreres noe motfall på området rett innenfor døren. - Fallet til sluk tilfredsstiller ikke preaksepterte ytelser. Fall til sluk vurderes som ikke tilfredsstillende. - List/profil på gulvet mot dusjsonen hindrer eventuelt lekkasjevann utenfor dusjsonen direkte adkomst til sluket. Tiltak anbefales.
- Bad - Membran tettesjikt og sluk vurderes pga. følgende merknader: - Skråhimling i dusjsonen er en våtsone. Det er ikke benyttet overflater
som egner seg i våtsone. Usikkert om det er etablert tettesjikt i himlingen. - Ikke synlig membran ned i sluket. - Tettesjikt/membran har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Vinduer: vurderes da vinduer fra 1989 og 1990 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Dører: vurderes da dørene har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
Ingen punkter har fått TG3.
For ytterligere opplysninger om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse datert 05.04.1990.

Boligens areal

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 120 kvm
Plan 1 i leiligheten:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken og stue/spisestue inkl trapp.
Plan 2 i leiligheten:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang inkl trapp, 3 soverom, wc og bad/vaskerom.
Kottet er ikke målbart, men har et gulvareal på ca 4 m2. Dette arealet er ikke medtatt i leilighetens bruksareal.
Loftet er ikke målbart, men har et gulvareal på ca 11 m2. Dette arealet er ikke medtatt i leilighetens bruksareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med:
strøm og ved.
Gulvvarme på bad/wc.
Peisovn i stue.
Panelovner.
Siste tilsyn fyringsanlegg 17.04.2018.
Piper sist feid 18.11.2019

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer (inkl. eiendomsskatt) faktureres Sandvoldgården Borettslag.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg. hastighet etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 703 757 pr. 08.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 533 525 pr. 08.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplan med navn "3407 KDP19980001 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum - verneplan." med formål "sone II Plankrav for nye tiltak" datert 29.10.1998.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad : Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Felles privat adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin kan følge med etter nærmere avtale med selger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,70 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, internettannonsering kr. 20 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.