Gjøvik

Gjøvik/Bondelia - Lys og praktisk 2 (3)-roms leilighet. Parkering - utsikt - solrikt!

Helgerudvegen 16A , 2816 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 72 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 84 m²
Tomt 10 339 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 2001
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 99
Energimerking E
FINN.no 182404051
Sist endret 30.06.2020 13:01
Prisantydning 1 490 000
Totalpris 2 116 721
Ligningsverdi 604 331,-

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) 618 739,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 108 739,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 116 721,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og praktisk leilighet beliggende i 1.etasje. Her kommer vi inn i gangen som har adkomst til bad som opplyses pusset opp i 2016. Badet har baderomsplater på veggene og våtromsvinyl på gulv. Rommet er innredet med baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Gulvvarme. Videre finner vi soverommet. Pr. nå har leiligheten et soverom, men det er mulighet for å dele av spisestuen for å lage soverom nr. 2. Se vedlagte plantegninger for hvordan dette kan løses. I tillegg finnes en praktisk bod.
Videre kommer vi inn i en åpen stue-/kjøkkenløsning. Kjøkkenet har lys innredning med slette fronter fra byggeåret. Plass til alt av hvitevarer. I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til spisebord. I tillegg er det plass til flere sofagrupper. Lagt ny parkett i stue/kjøkken i 2016. Stuen har en koselig peis som gir både hygge og varme på sene kvelder. På det store stuevindu er det solavskjerming med styring innenfra. Fra stuen er det utgang til sørvest vendt overbygget steinlagt uteplass på ca. 8 m2. I tillegg er det mulighet til å disponere hagen som ligger utenfor terrassen. Andelseier disponerer i tillegg en nettingbod i felles bodanlegg. Bilen parkeres på felles parkeringsplass.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Gang, bad/wc/vaskerom, soverom og stue/kjøkken.
Medfølger en nettingbod i felles bodrom.

Standard

Leiligheten fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt.
Kjøkkenet har innredning med slette fronter og benkeplate i laminat. Vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Plass for oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Mekanisk avtrekk over komfyr.
Badet ble oppgradert i 2016 og har baderomsplater på veggene og våtromsvinyl på gulv. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og integrert såpedispenser. Speil på vegg over servant, tilhørende belysning og overskap. I tillegg finnes gulvmontert toalett, hånddusj ved toalettet, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet har avtrekk gjennom leilighetens luftbehandlingsanlegg.
Bod/tekn.rom har malte plater på vegger og belegg på gulv og ubehandlet panel i tak. Rommet inneholder ventilasjonsaggregat, sikringsskap og hyller montert på vegg.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: 2-stavs parkett, 3-stavs parkett og belegg (bad, soverom og bod/tekn.rom).
Vegg: Malt strie, malte plater og baderomsplater.
Tak: Malt panel og ubehandlet panel.
Vesentlige endringer etter byggeår:
Oppgraderinger opplyst av selger/representant:
2016:
- Malt alle vegger og tak. (fagfolk)
- Oppgradert badet (fagfolk)
- Ny parkett i stue/kjøkken og nytt belegg på soverom.(fagfolk)
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Helgerudvegen 16A ligger ved Bondelia, rett sør for Gjøvik sentrum. Området er svært barnevennlig, solrikt, rolig og med flott utsikt. Dette er et etablert boligområde, og det er gangavstand til både barnehage og barneskole på Vindingstad. I tillegg får du masse frisk luft på turstiene i området. Inn til sentrum er det tre minutter med bil, busstopp finner du nede på fv. 33. Gjøvik kan skilte med Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik og for øvrig et vell av spesialbutikker og gågate i sentrumskjernen. Til Oslo er det ca. 2 timer med bil eller tog. Gardermoen ca 1,5 timer.

Tomt

Areal: 10 339 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten har helling og dels terrassert. Interne asfalterte stier og felles gårdsplass. Det er opparbeidet gressplener og bed.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 18 carporter som tildeles etter venteliste. Pr. 08.06.2020 har borettslaget 1 carport ledig, men dette kan endre seg. Dersom man ønsker carport, sendes søknad til styret som deretter tildeler etter venteliste.
I tillegg er det ca. 25 parkeringsplasser som fritt kan benyttes av beboere og gjester.
Parkering av kjøretøy skal skje på oppmerkede plasser. Parkering på veiene mellom husene er forbudt, da dette hindrer annen ferdsel som for eksempel brøytebil og utrykningskjøretøy. Unødig kjøring inn på området er også forbudt. Nødvendig kjøring skal ha gangfart av hensyn til barna i borettslaget.
Opplag av uregistrerte kjøretøy på parkeringsplassen er forbudt. Når det gjelder parkering av registrerte campingvogner, bobiler, hengere og båthengere kan disse stå i maks 3 døgn i forbindelse med av -og pålessing.

Barnehage / skole i området

Barnehager
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 2 min
68 barn 0.2 km
Vindingstad barnehage (1-5 år) 11 min
48 barn, 3 avdelinger 0.9 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 22 min
45 barn, 3 avdelinger 1.9 km
Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.) 3 min
309 elever, 21 klasser 0.3 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 22 min
90 elever, 10 klasser 1.9 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 6 min
460 elever, 20 klasser 3.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min
318 elever, 12 klasser 4.7 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl... 11 min
310 elever, 10 klasser 5.6 km
Gjøvik videregående skole 11 min
1050 elever 4.6 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 14 min
135 elever, 7 klasser 14.9 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

7 921 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm og bredbånd kommer i tillegg.
De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader kr. 3 356, renter 1 kr. 79, avdrag 1 kr. 106, renter 2 kr. 1 195 og avdrag 2 kr. 3 185.
Medlemskontigent kr. 450,- (forfall hver 12.mnd)

Borettslag

Borettslaget Bondelia 2, org.nr. 983 428 487.
Styreleder i borettslaget er Bjørg Elin Naas.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser følgende i mail i Partners Eiendomsmegling 08.06.2020:
I følge vår PPV-plan er det ikke planlagt noen større vedlikeholdsoppdrag som medfører låneopptak og endring i felleskostnadene i de første to- tre årene.
Vi er nå i gang med å installere muligheter for elbil-lading i vårt borettslag, men kostnaden til det tas fra oppsparte midler. De som ønsker å knytte seg til anlegget tegner egne avtaler med selskapet som bygger det ut.
Husleia øker vanligvis med ca. 3 % ved nyttår hvert år.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11468540, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 2.58% pa.
Antall terminer til innfrielse: 26
Saldo per 04.06.2020: 16 443 374
Andel av saldo: 577 800
Første termin: 30.06.2003 Første avdrag: 30.06.2008 ( siste termin 31.12.2032 )
Fast rente til 01.06.2023
Lånenummer: 61778144181, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 04.06.2020: 1 165 284
Andel av saldo: 40 939
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.06.2044 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

618 739

Rentekostnader fellesgjeld

Renter 1 kr. 79 pr. mnd.
Renter 2 kr. 1 195 pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

Avdrag 1 kr. 106 pr. mnd.
Avdrag 2 kr. 3 185 pr. mnd.

Andel formue

35 218

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182614

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på 1 219 369,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 180 504,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere. Enhver andelseier som har eller skal anskaffe seg et dyr, plikter å søke styret om tillatelse.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2001

Antall soverom

1

Byggeår

2001

Byggemåte

Grunnmur mot/under terreng og gulv på grunn. Yttervegger er oppført i tre- og betongkonstruksjoner. Kledd med liggende malt panel og felter med kunststoffplater. Pulttakkonstruksjon tekket med papp. Renner og nedløp i stål.
Vinduer med 2- lags isolerglass og ramme av tre, fra byggeår og 2005.
Ytterdør i treverk og rundt vindu. Selve døren antas å være fra byggeåret, men glasset er fra 2016.
Terrassedør med 2-lags glass i trekarmer, fra byggeår.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod/tekn.rom.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Digital selvavlesende strømmåler.
Ledningsnettet er i all hovedsak montert skjult.
Ventilasjon:
Leiligheten er tilkoblet et luftbehandlingsanlegg.
Bod:
Ca. 4 m2.
Nettingbod plassert i felles "bodrom". Låses med hengelås.
Ingen punkter har fått TG2 eller TG3.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 10.07.2002

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad/wc/vaskerom, soverom og stue/kjøkken.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Framleie kan tillates kun etter skriftlig samtykke fra borettslagets styre er gitt jfr § 24 i Husleieloven. Det gjelder i kun ett år om gangen, og utleieren plikter å bo her igjen etter at utleieperioden er over.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med:
strøm og ved.
Peisovn i stue.
Gulvvarme på bad.
Panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene faktureres Bondelia 2 BRL.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, bredbånd etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 604 331 pr. 08.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 175 591 pr. 08.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Det gjøres spesielt oppmerksom om at følgende løsøre/tilbehør ikke medfølger i handelen:
- taklampe over spisebordet, samt håndklepinner på badet.
- Hvitevarer på kjøkken. (komfyr kan medfølge etter nærmere avtale)
- Lagerreoler og enkelt garderobeskap i kjellerboden. (kan medfølge etter nærmere avtale)
- Miele vaskemaskin kan medfølge etter nærmere avtale.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "Langtidsplan 2013" datert 27.03.2014.
Eiendommen ligger under reguleringsplan med navn "Bondelia" datert 21.10.1999.
Eiendommen ligger under bebyggelsesplan med navn "GBBL Bondelia bgtr. 2" datert 20.03.2001
Det er ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad:
Kommuneplanens arealdel:
Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget ligger her: https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/kommuneplanens-arealdel/
Bondelia hage (del av Bondelia): Det er igangsatt arbeid med ny detaljreguleringsplan for Bondelia hage. Planområdet ligger rett sør for denne eiendommen, og hensikten med planen er å legge til rette for utvikling av et boligområde. Nærmere informasjon om planarbeidet ligger her:
https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/del-av-bondelia/
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,40 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, internettannonsering kr. 11 150,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.