Raufoss

Snerten, moderne leilighet med praktisk planløsning i nyere sameie i Dragerlia

Kilden Nedre 4C , 2835 Raufoss

VISNINGER

8. juli onsdag kl. 16:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Soverom 1
Byggeår 2019
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 352
Energimerking B
FINN.no 183329147
Sist endret 07.07.2020 10:58
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 007 742

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 57 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 007 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendommen er fritatt for eiendomsskatt i inntil 2 år etter eigedomsskattelova § 7 C, jfr kommunestyrevedtak. Det må påregnes eiendomsskatt fra 2022.

Beskrivelse

Kilden nedre 4c er en leilighet på bakkeplan i et relativt nybygd kompleks. Dette ble oppført i 2019. Leiligheten er liten og lettbodd for en til to personer og er uhyre gjennomtenkt og praktisk. Den inneholder alt du trenger, du har soverom, stue, kjøkken og bad samt en liten terrasse du kommer ut på fra både soverom og stue. Leiligheten fremstår som helt ny, så her er det bare å flytte rett inn!

Innhold

Leiligheten inneholder bad, soverom og kjøkken/stue i åpen løsning. Uteplass mot vest.

Standard

Leiligheten er fra 2019 og fremstår som ny. Den har en meget gjennomtenkt og praktisk løsning.
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog og glatte fronter i moderne utførelse. Laminert benkeplate med fliser over. Plass til integrert oppvaskmaskin, koketopp, stekeovn og kjøleskap.
Delikat bad med flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Her er servant i underskap, speil med tilhørende belysning, dusjhjørne med glassvegger og vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Ventil i himling med tilluft i dør.
Overflater i leiligheten i hovedsak med  laminat og fliser på gulv, malte plater på vegger og malte, glatte flater i himling.
Takstmannen har i sin tilstandsrapport ikke avdekket forhold som anses å ha negativ betydning for boligens tekniske tilstand.

Beliggenhet

Kilden nedre 4c ligger ved Dragerlia rett sør for Raufoss sentrum. Eiendommen ligger i et nytt boligområde med både eneboliger og flermannsboliger. Her er det vestvendt med utsikt mot Lønnberget og ellers åsene i vest. Det er kort vei til Raufoss sentrum med nytt stort kjøpesenter og ellers alle servicefunksjoner. Området er svært barnevennlig. Skoler finnes også sentrumsnært, mens barnehage finnes i umiddelbar nærhet fra boligen.
Det er svært gode friluftsmuligheter i dette området. Det kryr av turstier og skiløyper i landskapet og i skogene rundt.
Raufoss ligger 11 km sør for Gjøvik. Det er ca 1,5 timers kjøretur til Oslo og ca 1 time til Gardermoen. Raufoss er stasjon på Gjøvikbanen og en togtur til hovedstaden tar i underkant av to timer.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet felles tomt, asfaltert og belagt med stein. Grøntareal med plen. Gode sol- og utsiktsforhold.
Kilden Øvre er under utbygging, øvre del av området er ferdigstilt.
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

En medfølgende biloppstillingsplass.
Forøvrig felles gjesteparkering.

Barnehage / skole i området

Espira Dragerskogen barnehage (0-6 år) 0.4 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år) 1.5 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 2.1 km
Raufoss skole (1-7 kl.) r 2.3 km
Korta skole (1-7 kl.)  2.2 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.)  2.5 km
Raufoss videregående skole  2.2 km
Gjøvik videregående skole 13.1 km

Felleskostnader

1 000 pr. mnd. Inkl i felleskostnader er forsikring bygg, snøryddig/plenklipp, fiber, filterskift ventilasjon mv

Sameie

Sameiet Kilden  består av 95 boligseksjoner.
Boligen er en del av ett boligsameie. Dette betyr juridisk at alle deleiere eier all tomtegrunn og bygningsmasse sammen men at hver enkelt seksjonseier har eksklusiv bruksrett på hoveddeler og tilleggsdeler til sin seksjon. I praksis tar alle seg av sin egen bolig utvendig og innvendig, men juridisk har alle bl.a. vedlikeholdsansvar for alle bygninger på hele eiendommen, etter sameiebrøken.
Sameiet har også et felleshus under oppføring rett ved leiligheten. Her blir fine, store arealer til selskap og fest, samt overnattingsmuligheter for besøk til sameierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Boligmassen i sameiet er nytt og intet vedlikeold e.l. er planlagt.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank 1 Forsikring Polisenummer: 22349904

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.
I følge vedtektene må husdyrhold godkjennes, men dette er i følge forretningsfører ikke slik det praktiseres, og dette skal endres.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2019

Antall soverom

1

Byggeår

2019

Byggemåte

Boligen er oppsatt på støpt/murt grunnmur antatt oppsatt på komprimerte og drenerende masser. Underetasje. Vegger over terreng oppført i bindingsverkskonstruksjoner, antatt isolert, luftet og kledd med malt trepanel og malte plater. Flat takkonstruksjon bygget med taksperrer i trekonstruksjoner. Tak tekket med papp, tilhørende takrenner, nedløp og beslag.
Metallvinduer med 3-lags isolerglass og ytterdør og verandadører i metall med isolerglas. Innvendig malte, glatte dører.
Uteplass belagt med stein ved stue/soverom.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg med automatsikringer.
Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør i plast, synlige vannrør i plast/rør i rør.
Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften.
Brannslukningsapparat og røykvarsler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 12.12.2019

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, soverom og kjøkken/stue. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med strøm, i hovedsak ved hjelp av varme i gulv på bad og kjøkken/stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 837,50 pr. år Vann og avløp betales etter forbruk målt ved vannmåler.

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring mv

Formuesverdi

Eiendommen mangler foreløpig formuesverdi i følge Skatt Øst

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2018/754407-1/200  Seksjonering   11.05.2018 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 39
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/95

Vei/vann/avløp

Offentlig veg, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, tilrettelegging. kr. 12 900, innhentng av opplysninger kr 4 900, garantiforsikring kr 3 000 og markedspakke kr 19 900.  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.