Nordre toten

Nordlia - Velholdt familiebolig m/alt på ei flate i landlige og rolig omgivelser. Solrikt - Mjøsutsikt - turmuligheter.

Askjumgutua 85 , 2820 Nordre toten

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

40%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 159 m²
Bruksareal 164 m²
Bruttoareal 180 m²
Tomt 1 548 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 137
Bruksnummer 5
Energimerking F
FINN.no 190333455
Sist endret 07.09.2020 11:57
Prisantydning 3 090 000
Totalpris 3 181 242
Ligningsverdi 504 062,-

Beregnet totalkostnad

3 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 181 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Østre toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 411 200 og eiendomsskatten er kr 4 656.

Beskrivelse

Innholdsrik enebolig med alt på ei flate. Boligen er ført i lyse, delikate farger og fremstår som moderne og innbydende.
Adkomst til boligen fra veranda foran huset hvor man kommer inn i gangen. Her finnes stor skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter. Herfra er det også adkomst til separat wc-rom. Videre kommer vi inn i en ny gang. Også her er plassen godt utnyttet med skyvedørsgarderobe. Herfra er det adkomst til lyst og koselig kjøkken. Kjøkkenet har innredning fra IKEA montert i 2017 med god skap og benkeplass og alle hvitevarer integrert. Plass til spisebord med stoler. Her kan morgenkaffen nytes med utsikt mot Mjøsa.
Boligen har også en romslig stue med spennende planløsning. Her finnes en koselig sofa- og tv-krok. Her finnes også en peisovn med gir både varme og hygge på kalde høstkvelder. Store vindusflater gir godt med lys inn. Fra stuen er det adkomst til romslig terrasse/platting på hele 49 m2. I andre delen av stuen finner vi spisestuen. Her det god plass til romslig spisebord hvor hele familien kan samles til et hyggelig måltid.
Fra stuen er det adkomst til boligens bad. Badet ble pusset opp i 2014 og har fliser på vegger og gulv. Gulvvarme. Badet er romslig og inneholder moderne baderomsinnredning med slette fronter, hjørnebadekar (boblekar), dusjsone med dusjvegg av glassbyggerstein og glassdør, samt toalett. I tillegg er det laget en praktisk vaskromløsning med plass til vaskemaskin. Boligen rommer også 3 soverom, hvor 2 er perfekt som barnerom og ett som hovedsoverom. Innerst finner vi en koselig tv-stue med god takhøyde. Dette rommet passer også som lekerom/oppholdsrom til barna. Med ander ord, dette er en perfekt familiebolig!

Innhold

Boligen har alt på ei flate og rommer:
Entré, wc, stue/spisestue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, gang, 3 soverom, tv-stue og 2 boder med utvendig adkomst.
Garasje med en biloppstillingsplass.

Standard

Lys og pen enebolig med alt på ei flate. Boligen holder god standard og fremstår som godt vedlikeholdt og ivaretatt.
Kjøkken med innredning fra IKEA montert i 2017. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter hvorav noen fronter er med glass. Benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Baderomsplate på vegg mellom over- og benkeskap. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp. Mekanisk avtrekk (ventilator) over platetopp.
Badet ble oppgradert i 2014 og har fliser på vegger og gulv. Malt panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med integrert belysning. I tillegg er det dusjvegg av glassbyggerstein og glassdør, vegghengt toalett og hjørnebadekar (boblekar). Gulvvarme. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg. Tilluft via spalte under baderomsdøren.
Vaskerommet ble oppgradert i 2014 og har fliser på vegger og gulv. Malt panel i himling. Vaskerommet inneholder opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder på 300 L. Vaskerommet varmes opp via gulvvarme. Rommet er ikke tilkoblet noen form for ventilasjon.
Wc-rom har laminat på gulv, malte panelplater på veggene og malte/folierte plater i himling. Wc-rommet inneholder servant med 1-greps servantarmatur, panelovn og gulvmontert wc.
Øvrige rom ble visuelt undersøkt og fremstår i normal god stand alder tatt i betraktning.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: laminat, fliser (bad, vaskerom, entré).
Vegg: Malte panelplater, malt panel, kalkmaling e.l., fliser(bad, vaskerom)
Himling: Malt panel, malte slette plater.
Merk:
- Malte slette plater har dels synlige skjøter og små riss. Ujevne overganger. Skrå himling i tilbygg med 2 soverom og tv-stue.
- Noe svelling i laminatgulvet utenfor kjøkkenet.
Vesentlige endringer etter byggeår:
2014:
Bygget/oppgraderte badet. (forrige eier)
2016:
Overflater og varme i gulvet i entré.
Bygget terrassen foran inngangen.
2017/18:
Kjøkkeninnredning og overflater på kjøkkenet.
Ledningsnettet i stuen ble oppgradert.
Downlights stue og kjøkken.
Monterte nye malte panelplater i deler av stuen og malte de eldre overflatene.
2018-2020:
Bygget lekestue i hagen.
Merk: denne er ikke ferdig.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint og luftig til på en pent opparbeidet tomt med fin utsikt utover Mjøsa. Her bor du landlig til på Nordlia med kort avstand til barnehage og barneskole. Området oppleves som meget familievennlig og skjermet. Holdeplass/skysstasjon med daglige avganger til Gjøvik/ Trondheim og Oslo like i nærheten. Gjøvik ligger ca. 13 km fra eiendommen. Det er nærhet til friareal og kort avstand til fine friluftsområder i skog og mark og her kan du nyte godt av flotte tur- og treningsområder sommer som vinter.

Tomt

Areal: 1 548 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten ligger i rolige landlige omgivelser. Garasjen ligger på et høydenivå lavere enn huset. Steintrapp fra gruset gårdsplass opp til huset.
Rundt huset er tomten skrånende på framsiden og tilnærmet flat på sidene og bak huset. Terrenget skrår noe i bakre del av hagen. Tomten
er pent opparbeidet med plen, planter og busker. Det er laget en stor platting på baksiden og en stor terrasse på framsiden. Det er påbegynt bygging av et "søppelhus" ned ved garasjen. Tomten har gode solforhold og flott utsikt mot Mjøsa.
Eiendommen består av gnr. 137 med bnr. 5, samt gnr. 137 med bnr. 16. Etter anbefaling fra kommunen har vi sendt inn krav om sammenslåing av disse. Prosessen er startet, men ikke ferdig på tidspunktet hvor prosepektet ferdigstilles.

Garasje / Parkering

På egen gårdsplass og i garasje med plass til én bil.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Nordli barnehage (0-5 år) 5 min
38 barn, 2 avdelinger 2.9 km
Bjørnsgård barnehage (0-6 år) 6 min
54 barn, 3 avdelinger 4 km
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 9 min
68 barn 6.8 km
Skoler
Nordli skole (1-7 kl.) 5 min
97 elever, 7 klasser 2.2 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 13 min
320 elever, 12 klasser 12.2 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 12 min
135 elever, 7 klasser 9.4 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 14 min
500 elever, 18 klasser 12 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

Klp Polisenummer: 80302878

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1974

Antall soverom

3

Byggeår

1974

Byggemåte

Støpt ringmur og krypkjeller. Trebjelkelag i etasjeskille mot krypkjeller. Yttervegger er oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med asfalt takshingel. Kaldt loft over deler av 1.etg isolert mot etasjen under. Dels "åpen himling" skråtak. Loft over soverommene er ikke tilgjengelig. Renner og nedløp i metall. Vinduer med 2-lags isolerglass med noe varierende alder.
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer. I følge datostempling i glasset er de produsert i 2014, 2005, 1980, byggeår.
Ytterdør i treverk med 2-lags glass. Produsert i 2016.
Terrassedører i treverk med 2-lags isolerglass. Produsert i 1982.
Ytterdør til bod i treverk med 2-lags glass. Ikke synlig datostempling. Sannsynligvis fra byggeår.
Trebjelkelag i etasjeskille.
Elektrisk:
Sikringsskap med jordfeilautomater/automater er plassert i boden.
Kursfortegnelsen er utfyllt, hengt opp og kurser er merket.
Digital selvavlesende strømmåler.
Samsvarserklæring på strømmåler datert 30/1-19.
Samsvarserklæring på rehab. sikringsskap. Ny installasjon bad, vaskerom, 3 soverom og tv-stue. Datert 4/5-2015. Denne ligger i mappen bak kursfortegnelsen.
Ventilasjon:
Periodisk mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.
Naturlig ventilasjon gjennom ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Overstrømningsmuligheter til bad.
Ildsteder:
Plassbygget peis i stue med åpen innsats.
Peisovn i stue.
Terrasse foran inngangen:
Bygget i 2016. Ref: Eier.
Nordøst vendt terrasse på ca. 36 m2 ifm inngangen til huset. Oppført i impregnerte trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, der terrassen er fundamentert på søyler/pilarer til grunn. Rekkverk med vertikale spiler/lekter. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen.
Normalt vedlikehold må påregnes. Ukjent om konstruksjonen er frostsikret.
Platting/terrasse på baksiden:
Utgang fra stue til sørvest vendt delvis overbygget terrasse/platting på ca 49 m2 hvorav ca 11 m2 er overbygget. Lys i himlingen i overbygget. Oppført i impregnerte trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, fundamentert direkte på terrenget. Konstruksjonene fremstår stabile på befaringsdagen. Ikke krav til rekkverk. Normalt vedlikehold må påregnes. Ukjent om konstruksjonen er frostsikret.
Garasje:
Garasje med 3 boder. 2 innvendig i garasjen og 1 som et tilbygg bak garasjen. Støpt ringmur. Betonggulv på grunn. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Kan se ut som om innvendige boder har isolerte yttervegger, men dette er usikkert. Tilbygg har bjelkelag mot det fri. Saltakkonstruksjon tekket med shingel. Renner og nedløp i metall. Vippeport i treverk. Dører i treverk. Enkel garasje vinduer med
1+1 glass.(koblede).
Lekestue:
Innvendig ca 7 m2. Lekestue under oppføring. Fundamentert på betongpilarer/fundamenter. Tradisjonelt bjelkelag med dekke av sponplater inne i lekehuset og terrassebord på terrassen. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner. Antatt isolerte yttervegger, men noe usikkert. Yttervegger er kledd utvendig med stående panel. Innvendig er tak og vegger kledd med malte panelplater. Mønet takkonstruksjon. Utvendig er det kun undertak, sløyfer og lekter. (ikke tekket). Ytterdør i treverk. Vinduer med 2-lags isolerglass produsert i 2017 og 2005. Det gjenstår en god del komplettering både innvendig og utvendig.
Merknader til kjøkken:
- Ventilator og skapet er ikke montert sentrisk over platetoppen. Dette kan redusere effekten på avtrekket.
- Dampsikring under benkeplaten over oppvaskmaskin savnes.
- Varmt- og kaldtvann er koblet motsatt.
- Noe svelling i fronter over platetopp.
- Ventilator trenger rens og knappene sitter dypt og er vanskelige å trykke på.
- Foring mot vegg ved kjøleskap mangler.
- Div deksler/lokk over festepunkter er ikke montert slik at skruer/fester er synlige.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Fundament: vurderes da fundamenteringen ikke kan kontrolleres og øvrige forhold.
- Krypekjeller: vurderes pga følgende merknader: - Dampsperren som sannsynligvis dekket til grunnen før er "krøllet" sammen og ligger litt her og der. Denne anbefales brettet ut igjen slik at den dekker hele grunnen. - Ringmuren har fuktskjolder som kan sannsynligvis sees i sammenheng med opptrekk fra grunnen. - Grunnen er åpenbart fuktig. - Antallet på ventiler er færre enn anbefalt. Vurdere å øke antallet eller vurdere å installere en rotoravfukter. - Det registreres noe mugg i himlingen/stubbloft/panel. Tiltak må påregnes. - Fuktmåling med pigger i himling/stubbloft/panel viste 22 vekt%. (skadelig fukt). Det ble ikke registrert råteskader på undersøkte plasser. - Luftfuktigheten ble målt til 69,8%. Denne bør reduseres. - Overflatene kondenserer. Tiltak bør iverksettes.
- Drenering: vurderes da ev. dreneringen og utvendig fuktsikring har utlevd forventet levetid og pga følgende merknader: - Ikke synlig grunnmursplast/fuktsikring utvendig. - Grunnen i krypkjeller er fuktig. Tiltak må påregnes.
- Vinduer: vurderes da vinduene fra byggeår, 1980 har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga nevnte merknader.
- Ytterdører og porter: vurderes da dørene fra 1982 og byggeår har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Takkonstruksjon: vurderes da lukket takkonstruksjon over tilbygget ikke kan inspiseres. Ytterligere undersøkelser anbefales, men det ble ikke registret noen åpenbare tegn til problemer med konstruksjonen.
- Taktekking: vurderes da alderen på tekkingen er ukjent og sannsynligvis har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Oppgradering bør påregnes på sikt.
- Terrasser balkonger trapper: vurderes da rekkverket på terrassen foran inngangen ikke har tilfredstillende høyde. Kravet til minimumshøyde på rekkverk var på oppføringstidspunktet min. 1,0m.
- Frittbærende dekker: vurderes da pga følgende merknader: - Forhøyede fuktverdier i stubbloft/himling på undersiden av etasjskille. 22 vekt% (skadelig fukt) - Observert mugg på undersiden mot krypkjeller. - Pga rå/fuktig krypkjeller vil det være økt risiko for fuktskader i sviller, bjelkeender og skjulte feil/skader i bjelkelaget. Ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes.
- BAD - Sanitær og ventilasjon: vurderes da det er Ikke synlig/laget drenshull under vegghengt toalett for synliggjøring av ev. lekkasjevann
fra innebygget sisterne.
- VASKEROM - Sanitær og ventilasjon: vurderes pga følgende merknader: - Rommet er ikke tilkoblet noen form for ventilasjon. Rommet ventileres
sannsynligvis i dag av å la døren stå åpen inn til det ventilerte badet. Anbefaler at det monteres mekanisk avtrekk og tilluft. Tiltak anbefales.
- Terrengforhold: vurderes da terrenget med fordel kunne hat bedre fall ut fra huset.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- Garasje: vurderes på garasjen da den har deformasjoner og fremstår med behov for strakstiltak. TG 2 vurderes på
lekestuen. Se punkt 14 i taksten.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 180 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 164 m².
Primærrom: 159 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, wc, stue/spisestue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, gang, 3 soverom og tv-stue.
Garasje:
Bruksareal: 38 m².
Lekestue:
Bruksareal: 7 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ingen utleiedel i boligen.

Oppvarming

Boligen varmes opp med varmepumpe, ved og strøm.
Åpen peis og peisovn i stue.
Luft til luft varmepumpe i stue.
Gulvvarme i entré, bad og vaskerom.
Panelovner.
Til Info: I krypkjelleren står det en oljetank i glassfiber. Denne er opplyst frakoblet.
Det er registrert følgende avvik ved siste feiertilsyn 06.03.2020: innvendig brennplater er defekt og må skiftes.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 633 pr. år Kommunale avgifter er inkl. eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter 18 633,-
Vedlikehold og brøyting av privat veg: ca. 2 500 pr. år.
I tillegg kommer utgifter til forsikring, vann, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold mv. Kostnaden vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 504 062 pr. 10.08.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 814 621 pr. 10.08.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig- fritids- eller næringsbebyggelse.
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelpplanen er avsatt til bolig- fritids- eller næringsbebyggelse med vedtaksdato 19.06.2019.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er tinglyst en vegrett over eiendommen. Vegretten gis til tomt med gnr. 137 og bnr. 8. Veien vil bli brukt som adkomst til 137/8. Veien tenkes med en bredde på ca. 3 meter.
Utbygging av vei er det eier av tomt 137/8 som selv skal koste, evt. ny kjøper dersom tomten skal selges til noen andre enn dagens eier som er Yvonn Emly Christine Larsen. Opparbeiding og vedlikehold av veien er det eier av tomt 137/8 som skal stå for, og skal ikke belastes avgiver 137/5. Utbygging av vei vil først være aktuelt dersom det skal bygges på tomt 137/8.
Dersom det vil være mulig å få en annen adkomst til tomt 137/8 så vil veirett over 137/5 bortfalle.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2015/795669-1/200  Bestemmelse om veg datert 02.09.2015 
rettighetshaver:Knr:3442 Gnr:137 Bnr:8
2015/1073146-2/200  Bestemmelse om veg datert 17.11.2015 
rettighetshaver:Knr:3442 Gnr:137 Bnr:8  
Gjelder denne registerenheten med flere
1971/9783-1/19  Erklæring/avtale datert 23.12.1971 
rettighetshaver:Knr:3442 Gnr:137 Bnr:5  
Bestemmelse om kloakkledning
1973/4343-1/19  Erklæring/avtale datert 20.06.1973 
rettighetshaver:Knr:3442 Gnr:137 Bnr:5  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
De tinglyste dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet privat nett.
Kommentar: Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskrifter fra 2004. Hvis ikke må det påberegnes kostnader for utbedring.
Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Det er tinglyst en vegrett over eiendommen. Rettigheten lyder som følgende:
Veirett gis til eier av tomt 137/8. Veien vil bli brukt som adkomst til 137/8. Veien tenkes med en bredde på ca. 3 meter.
Utbygging av vei er det eier av tomt 137/8 som selv skal koste, evt ny kjøper dersom tomten selges til noen andre enn dagens eier som er Yvonne Emly Christine Larsen. Opparbeiding og vedlikehold av veien er det eier av tomt 137/8 som skal stå for, og skal ikke belastes avgiver 137/5. Utbygging av vei vil først være aktuelt, dersom det skal bebygges på tomt 137/8.
Dersom det vil være mulig å få en annen adkomst til tomt 137/8 så vil veirett over 137/5 bortfalle.

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.