Gjøvik

Gjøvik - Praktfull eiendom med fantastisk utsikt og solforhold - utleidel - 3 garasjeplasser - marka rett i nærhet.

Fjellheimvegen 25 , 2817 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

35%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 307 m²
Bruksareal 352 m²
Bruttoareal 384 m²
Tomt 2 429 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1963
Gårdsnummer 50
Bruksnummer 25
Energimerking G
FINN.no 195194858
Sist endret 18.10.2020 11:05
Prisantydning 7 900 000
Totalpris 8 113 492
Ligningsverdi 1 321 037,-

Beregnet totalkostnad

7 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 197 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 213 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 113 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fjellheimvegen 25 er en av Gjøviks mest sagnomsuste og kjente villaeiendommer. Opprinnelig bygd som funkisbolig, senere påbygd en ekstra etasje.
Hvis du er ute etter kvalitet i alle ledd, kan dette være noe for deg; her er det nyoppusset og det er ikke spart på noe som helst!
Boligen er innholdsrik, har store og mange rom og ikke minst mange og store vindusflater for å ta inn den enorme utsikten.
Utvendig finnes plener og terrasser. Som en forlengelse av boligen finner du en utleiehybel. I tillegg finnes tre garasjeplasser.
Eiendommen kan kjøpes ferdig møblert.

Innhold

Eneboligen inneholder i 1. etasje hall/trappegang, garderobe, wc, vaskerom, bad, bod, to soverom, hvorav ett med utgang til luftebalkong og kjøkken/spisestue/stue i åpen løsning med utgang til balkong og terrasse.
I loftsetasjen finner du bad, to soverom og loftsstue.
Hybelleilighet med bad og kjøkken/stue i åpen løsning i 1. etasje og soverom i loftsetasjen.
Kjeller med trimrom og boder.
Garasje med 3 garasjeplasser og boder.

Standard

Stor, arkitekttegnet enebolig med høy standard, god planløsning, og med flotte terrasser/balkonger. Boligen er fra 1963 og påbygd/tilbygd i 2002/2003. Det er gjort betydelige påkostninger i 2018/2019.
Hoveddel
I loftsetasje finner du en koselig loftsstue med utgang til to utsiktsbalkonger. I tillegg er det to soverom her oppe. Her har du muligheter for tv-rom biljard, bordtennis, og det er også mulighet for ett ekstra soverom.
I tillegg har du badet som er flislagt på gulv og vegg, glassbyggerstein på vegg og panel i himling. Servant, innmurt boblekar med dusj, vegghengt wc og dusjnisje. Varme i gulv.
I 1.etasje
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Benkeplate i stein/kompositt. Belysning over benkeplate. Komfyrvakt. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Her er det integrert komfyr, steketopp, kjøle/fryseskap, oppvaskmaskin, mikro, dampovn og kaffemaskin. God plass til spisestue.
Dør ut til balkong. Åpent mot stue.
Stuen er lys og moderne. Peis. Dør ut til stor veranda med overbygg.
Bad 1: Fliser på gulv og vegg og med malte plater i himling. Servant med underskap, vegghengt wc og dusjvegg. Mekanisk avtrekk. Varme i gulv.
Speil med tilhørende belysning.
Vaskerommet har fliser på gulv, malte plater på vegg og panel i himling. Servant med underskap. Miele hvitevarer, vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk avtrekk.
Varme i gulv.
Toalettrommet har fliser på gulv, malte plater på vegg og malte plater i himling. Servant. Gulvmontert wc. Ventil på vegg. Varme i gulv. Speil.
Utleiedel:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Benkeplate er laminert. Belysning over benkeplate. Komfyrvakt. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. . Her er det integrert komfyr, steketopp, oppvaskmaskin og mikro. Plass til frittstående: Kjøleskap. Åpent mot stue.
Bad 2: Fliser på gulv, baderomsplater på vegg og panel i himling. Servant, dusjnisje og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Varme i gulv. Speil. Miele vaskemaskin.
Soverom er i loftsetasjen.
Hybelen leies ut for 8500 kr pr. måned og leietaker ønsker langsiktig leie.
Det er utført følgende de seinere åra:
År: 2000 Ny drenering av kjellermur mot vest. Utført av firma. Opplyst av eier.
År: 2002/2003 Påbygd arker i loftsetasje. Opplyst i tidligere takst.
År: 2018/2019 Pusset opp stort sett hele 1.etasje. Utført av firma.
År: 2018/2019 Malt det meste av bolig utvendig og beiset terrasse/altan/veranda. Utført av firma.
År: 2018/2019 Opparbeidet det meste av tomt. Utført av firma.
År: 2018/2019 Malt vegger og himling i loftsetasje og satt opp delevegg på soverom. Utført av firma.
År: 2018/2019 Vedlikeholdt garasje. Utført av firma.
År: 2020 Opparbeidet uteområdet og plantet hekk med dryppvanning. Utført av firma.
Innvendig overflater er i hovedsak preget av: Fliser. Belegg. Parkett. Betong. Tregulv. Teppe. Laminat. På vegger: Panel. Malte plater. Malt mur. Puss. Tapet. Murforblending. Plater. Panelplater. i himling: Malt panel. Himlingsplater. Panel. Malt betong. Malt duk. Malte plater.

Beliggenhet

Når det kommer til beliggenhet og utsikt, har Fjellheimvegen 25 de aller beste kvalitetene på hele Gjøvik. Eiendommen ligger på Dalborgen med en helt rå utsikt over byen, Mjøsa og Hedmarken. I tillegg har du utsikt til langt oppe Vardal og helt nedover mot Helgøya i den andre retningen. Her befinner du deg i overgangen mellom by og land, så tilgangen på friluftsmuligheter er stor. Det kjente og attraktive idrettsanlegget på Vind er rett i nærhet. Her har du flotte turmuligheter sommer samt vinter i tillegg til den nye GOBB arena, flerbrukshall, som snart åpner. Gjøvik har NTNU, stort shoppingsenter, Skibladner og et yrende kulturliv. Her er det trygt og godt for barn og unge å vokse opp, med kort avstand til Kopperud skole, samt til flere barnehager. Det er også kort vei til industristedet Raufoss. Til Oslo er det ikke mer enn to timer med toge eller bil.

Tomt

Eierform: Eiet, tomten blir 2429 kvm.
Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen, forstøtningsmurer, belegningsstein, belysning, trær og prydbusker. Dryppvanning til nyplantet hekk. Grus og belegningsstein på gårdsplass.
Eiet tomt på opprinnelig ca. 3330 m². Det gjøres oppmerksom på at tomten er under fradeling. Tomten er planlagt fradelt på ca. 900 m.
Dersom fradeling ikke er ferdig innen overtakelse forplikter kjøper seg til å signere nødvendige dokumenter i forbindelse med dette.

Garasje / Parkering

Garasje med 3 oppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Kopperud skole (1-10 kl.)
460 elever, 20 klasser 1 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 6.7 km
Raufoss videregående skole
450 elever 11.6 km
Engehaugen menighetsbarnehage n
27 barn, 1 avdeling 1.6 km
Marihøna barnehage (1-5 år)
60 barn 1.6 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år)
60 barn 1.7 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1963

Antall soverom

5

Byggeår

1963

Byggemåte

Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Pilarer i betong. Krypekjeller med jordgulv. Utforede vegger og oppforet gulv i kjeller. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon med arker. Stående utvendig trekledning. Murforblending. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Blyglassvindu. Tegl/lettklinkerpipe. Ytterdør/balkongdører i tre med 2-lags isolerglass. Tretrapp mellom etasjene. Etasjeskiller i betong og tre. Takvann til terreng.
Garasje: Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lag glass. Leddporter med garasjeportåpner.
Søppelkassehus. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 307 kvm, Bruksareal: 352 kvm, Bruttoareal: 384 kvm
Kjeller:
Bruksareal:  60 m².
Primærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trimrom
1. etasje:
Bruksareal: 186 m².
Primærrom: 177 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, kjøkken/stue, gang,  2 bad, vaskerom, kjøkken/stue/entre, wc, 3 soverom
Loftsetasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av megler ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har hybelleilighet med separat inngang.
Denne er ikke registrert som egen boenhet i kommunen.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved.
Varme i gulv i flere rom, panelovner og ildsted. Ny Brunner-peis.
Registrert avvik: Sotluke i kjeller gjøres tilgjengelig. Påse at sot i bunn av skorstein er fjernet. Gjelder røykløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 34 828 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kommunale avgifter.

Løpende kostnader

Forsikring, estimert. (pr. mnd. kr 833) kr 10 000. Kostnader vei, estimert av eier. (pr. mnd. kr 417) kr 5 000
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, estimert (pr. mnd. kr 2 500) kr 30 000
Vedlikeholdskostnader, estimert. (pr. mnd. kr 3 333) kr 40 000
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring m.m.
Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.
Sum årlige kostnader kr 85 000

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 321 037 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 755 731 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2014 - 2026 vedtatt 27.03.2014 med formål bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel).
Det er ifølge Gjøvik kommune igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/5429-1/19  Bestemmelse om bebyggelse  05.05.1983 
rettighetshaver:Knr:0502 Gnr:50 Bnr:29  
Med flere bestemmelser
 
2015/827402-1/200  Bestemmelse om veg   10.09.2015 
rettighetshaver:Knr:0502 Gnr:50 Bnr:52  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/827431-1/200  Bestemmelse om veg   10.09.2015 
rettighetshaver:Knr:0502 Gnr:50 Bnr:53  
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/905272-1/200  Bestemmelse om veg   07.08.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:0502 Gnr:50 Bnr:21  
Bestemmelse om pliktig medlemskap i veilag.
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1506729-2/200  Bestemmelse om bebyggelse  
16.12.2019 21:00 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/2264141-1/200  Bestemmelse om veg  
24.03.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:50 Bnr:60  
Bestemmelse om pliktig medlemskap i veilag
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat adkomst.
Kommunalt vann og avløp.
Det er opplyst at veg til eiendommen er flyttet bak garasje. Dette er foreløpig ikke inntegnet i kommunekartet. Det er ikke fremlagt avtale om vegrett, men det er opplyst at vegrett skal nedskrives. Det er etablert eget veglag på vegen.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring ihht. vilkår.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.