solgt

#SINSEN , Sinsenterrassen 6

Type Leilighet
Primærrom 65m²
Bruksareal 65m²
Bruttoareal 72m²
Tomt 1 648m²
11/01/2019 15:18
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1935
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 131
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 900 000,-
Totalpris 4 022 498,-
Ligningsverdi 1 041 137,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) 12 549,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 912 549,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 050,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 109 949,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 022 498,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1935

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Beskrivelse

Velkommen til denne smakfulle og nydelige hjørneleiligheten i Sinsenterrassen 6 presentert av Lene Brekken i Schala & Partners Torshov.
 
Leiligheten kan skilte med svært mange gode kvaliteter og skiller seg godt ut i form av meget smakfulle og tidsriktige material- og fargevalg.  Samtlige av leilighetens rom forutenom bad (2008) ble pusset opp i 2018. Standarden kan derfor betegnes som god. Leiligheten har i tillegg en meget funksjonell og romslig planløsning. Her finner du en innbydende entré som umiddelbart gir et svært godt førsteinntrykk, en åpen og  stilren kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer og rikelig med både benke- og skapplass, samt en stor stue med bøttevis av naturlig lys og god plass til sofagruppe og TV-seksjon. I hjertet av rommets stue- og kjøkkendel har du i tillegg god plass til spisegruppe med langbord. Leilighetens to soverom er også av god størrelse med plass til dobbeltseng og øvrig ønsket møblement.

- Lekker 3-roms hjørneleilighet
- Gjennomgående god standard
- Samtlige rom utenom baderom pusset opp i 2018
- Baderom renovert i 2008 med opplegg til vaskemaskin
- Flott en-stavs parkett på gulv
- Stilrene material- og fargevalg
- Fornyet elektrisk anlegg på kjøkken
- Store vindusflater - vinduer fra 2015
- God takhøyde, romslig planløsning og nydelige lysforhold
- Gode muligheter for parkeringsplass
- Varmtvann, fyring, kabel-TV og bredbånd inkludert
- Koselig bakgård med sittegrupper til disposisjon
- Svært sentral beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod. Felles sykkelparkering både innendørs og utendørs.

Standard

Leiligheten holder en gjennomgående god standard. Samtlige rom utenom baderom er totaloppusset i 2018. Standarden kan nærmere beskrives som følgende:

Entré | Funksjonell og innbydende
Entré av romslig størrelse med plass til avheng av yttertøy og plassering av sko. Delikate overflater i tidsriktige farger, godt med naturlig lys og en god takhøyde bidrar til et svært godt første inntrykk. En-stavs parkett på gulv og malte vegger. Dørcalling-anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.

Stue | Store vindusflater og rikelig med lys
Stuen er av god størrelse og oppleves som svært lys og innbydende. Flere store vindusflater gir rommet rikelig med naturlig lys, samt en god og luftig romfølelse. I stuen har du god plass til sofagruppe, TV-seksjon og en hyggelig spisestue i perfekt tilknytning til både stue- og kjøkkendel. Stuen fremstår gjennomgående strøken med nyoppussende overflater i tidsriktige material- og fargevalg. Flott en-stavs parkett på gulv.

Kjøkken | Nytt og moderne
Moderne og svært funksjonelt kjøkken fra 2018 med åpen løsning ut mot stue. Svært godt med benkeplass og oppbevaringsplass i flere høyskap og underskap med skuffer. Kjøkkeninnredningen fremstår strøken og inneholder fronter i glatt utførelse, stilig betong benkeplate med nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som induksjontopp og stekeovn fra AEG, oppvaskmaskin fra AEG og kjøleskap med frysedel. Ventilator med kullfilter fra Gorenje. Tidsriktige material- og fargevalg gir kjøkkenet et moderne og eksklusivt uttrykk. God plass til spisegruppe i perfekt tilknytning til både stue- og kjøkkendel.

Soverom 1 | Av god størrelse med svært gode lysforhold
Stort soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Rommet fremstår svært delikat og hyggelig. Også her er vegger og himling malt i en moderne fargetone og gulv belagt med en pen en-stavs parkett. Rommet vender ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2 | Gjesterom, barneværelse eller hjemmekontor
Soverommet oppleves innbydende og behagelig. Her har du god plass til seng, garderobeskap og/eller kontorinnredning. Store vindusflater slipper inn mye naturlig lys. Vegger og himling malt i en behagelig fargetone og gulv belagt med en flott en-stavs parkett.

Baderom | Renovert i 2008
Flislagt og delikat baderom fra 2008. Badet oppleves velholdt og holder en god standard. Baderomsinnredning med glatte fronter, nedfelt servant med ett-greps armatur fra Grohe. Dusjnisje med glassdører og dusjarmatur fra Oras. Videre har badet vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, varmekabler i gulv og downlights i himling.

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Sinsen. Herfra er det kort vei til alt byen har å by på, med noe for enhver smak. Gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Løren og Tøyen med sine populære gatecafeer, restauranter og nisjeforretninger.

Et lite steinkast unna til idylliske Rosenhoff med kolonihage og trehusbebyggelse. Langt er det heller ikke til Storo storsenter og sentrum med sitt brede tilbud av service, shopping og underholdning. Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Kiwi og Rema1000 og søndagsåpne Bunnpris. For de som ønsker å ta det med ro finnes flotte parker i nærheten. Torshovdalen med flott utsikt over byen ligger rett over gata. Torshovparken, Ola Narr, Botanisk hage og Tøyenparken er alle innen rekkevidde. På Rosenhoff serverer de dessuten nydelige vafler i kolonihagen på søndager. Ønsker du en lengre tur er det koselige stier langs Akerselva fra byen og opp til Maridalen.

For de mer sporty kan man i tillegg til en joggetur i parken benytte seg av de mange treningssentrene rett i nærheten. Her finnes både flere SATS/Elixia-sentere, Bare trening og Fresh fitness innen gangavstand. Er man studerende kan man spasere til BI Nydalen og det er enkelt med å komme seg til de fleste av byens øvrige høyskoler som Blindern, høyskolen, universitetet og Tannlegehøyskolen. Meget godt tilbud av offentlig transport i nærområdet. Carl Berner som er i umiddelbar nærhet har vært et av byens store satsningsområder hvor det har blitt investert betydelig med kapital. Det har blitt nytt miljøkryss med omregulering av trafikk og beplantning. T-baneholdeplassen på Sinsen 2 min gåtur unna sørger for enkel adkomst til hele byen. Kort vei er det også til trikk og buss, i tillegg til flybussen.

Leiligheten har perfekt beliggenhet for dem som ønsker å bo i et sentralt område med flotte rekreasjonsarealer i umiddelbar nærhet, samtidig som byens urbane fasiliteter ligger en spasertur unna.

Felleskostnader

3 593,- pr. mnd. Herav: á konto brensel, kabel-TV og bredbånd fra GET, felles byggforsikring, kommunale avgifter, vaktmestertjenester og øvrige fellesutgifter.

Fordeling felleskostnader:
Felleskostnader: kr. 1913,-
Brensel á konto: kr. 887,-
Vedlikehold: kr. 449,-
GET: kr. 344,-

Etasje

3. etasje

Tomt

Areal: 1 648 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Sameiet har 5 disponible parkeringsplasser til utleie. Nåværende eier disponerer en av parkeringsplassene. Gode muligheter for å overta denne parkeringsplassen da det ifølge styreleder nå er én ledig allerede. Leie av parkeringsplass ligger på kr. 500,- pr. mnd.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 041 137 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 331 638 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex AS, datert 06.11.2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 31.08.1937 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Radiatorer oppvarmet via fjernvarme. Á konto varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 1 bygning med til sammen 33 seksjoner.

- Det er sykkelbod innendørs og utendørs.
- Sameiet har vaktmesteravtale med Bygårdvaktmesteren.
- GET er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 12.549,- pr. 01.01.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 10.804,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av sameiets lån:
Lånenummer: 839.7716.2265
Restsaldo: 430.597,-
Restløpetid: 2 år og 9 mnd
Rente: 3,83%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 55828822

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Enstemmig vedtatt på årsmøte å skifte ut ringetablåsystemet med en kostnadsramme på kr 80 000. Investeringen finansieres med to ekstrainnbetalinger som fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken. Ikke bestemt når dette skal gjennomføres.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge vedtekene / husordensreglene godkjennes av styret. Det kan ikke nektes dyrehold uten vesentlig god grunn.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Tv-benk i stue og taklamper over spisebord/i stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Partner/Eiendomsmegler
Lene Brekken

98 02 97 44

lb@schalapartners.no

VERDIVURDERING
Oscar André Halsen
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Oscar André Halsen

45 24 08 17

oh@schalapartners.no

VERDIVURDERING