solgt

#BISLETT , Falbes gate 18 B

Type Leilighet
Primærrom 57m²
Bruksareal 57m²
Bruttoareal 63m²
Tomt 1 650m²
16/01/2020 10:36
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1997
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 515
Energimerking D
FINN.no 157789504
Sist endret
Prisantydning 4 350 000,-
Totalpris 4 473 399,-
Ligningsverdi 1 167 564,-

Beregnet totalkostnad

4 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 108 750,- (Dokumentavgift) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) -------------------------------------------------------- 123 399,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 473 399,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-19-0161

Adresse og matrikkel

Falbes gate 18 B, 0170, Oslo, Gnr. 217 bnr. 515 snr. 25 orgnr. 896242342 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Lillebø

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

57 / 57 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1997

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers strømforbruk har vært ca. kr. 2.900,- i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Velkommen til Bislett og Falbes gate 18 B!

Svært attraktiv og romslig 2-roms selveier beliggende skjermet til i et populært boligområde på Bislett.

Leiligheten kan skilte med flere gode grunnleggende kvaliteter; en svært romslig planløsning, god standard, godt med naturlig lysinnslipp og ikke minst en koselig sydvendt balkong på 4 kvm med sol fra morgen til sen ettermiddag. Leiligheten er en del av et veldrevet og hyggelig sameie beliggende i et bygg fra 1997. Her har du fasiliteter som heis, underliggende garasjeanlegg, fjernvarme, en flott felles takterrasse og en inngjerdet hyggelig bakgård med sittegrupper til disposisjon. Leiligheten ligger i tillegg svært fint til i en trafikkstille gate. Her har du fordelen av å bo i skjermede og rolige omgivelser med kort avstand til alt av servicetilbud.

- Rolig beliggenhet på Bislett
- Svært god planløsning
- Gjennomgående
- Trafikkstille område
- Soverom inn mot inngjerdet bakgård
- Sydvendt balkong på 4 kvm
- Sol fra morgen til ca. kl. 17.30
- Fyring, varmtvann og kabel-TV inkludert
- Sameiet disponerer en felles takterrasse i oppgang D for sine beboere
- Felles sykkelbod på bakkeplan
- Heisadkomst direkte til leilighetsplan
- Skjermet og avlåst uteområde med gressplen, sittebenker og lekeplass
- Baderom rehabilitert i 2012
- Svært lave felleskostnader
- Også perfekt utleieobjekt!

Ønsker du deg et ekstra soverom er det mulig å sette opp en lettvegg ved karnappet og få et soverom nr. 2. Se alternativ planløsning.

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
Leiligheten disponerer i tillegg én kjellerbod på 4,6 kvm.

Beliggenhet

Falbes gate 18 har en sentral beliggenhet i et attraktivt boligområde mellom St.Hanshaugen og Bislett, med nærhet til sentrumskjernen. Fra boligen er det gangavstand til handlegater, shoppingsentre, uteliv, utdanningstilbud, samt god offentlig kommunikasjon. I nærområdet finnes bl.a. fotballbane ved St. Hanshaugen senter og på lille Bislett. Det er flere lekeplasser og svømmehall i området.

Kollektivtilbud:
Gode offentlige kommunikasjons-muligheter via buss nr. 21, 33 og 37 som tar deg til sentrum, Aker Brygge/Tjuvholmen og gjennom Sagene og opp til Nydalen. På Holbergs plass går trikk nr. 11, 17 og 18 samt flere nattbusser og flybussen. Buss nr. 54 fra Uelands gate tar deg også til Maridalen, en populær innfallsport til Nordmarka for løping, langrenn, sykkel eller soppturer. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Bogstadveien, 5 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 35 min til Oslo lufthavn.

Tur- og rekreasjonsmuligheter:
Fra leiligheten er det få minutters gangavstand til flotte grøntarealer som blant annet parken på St. Hanshaugen, Stensparken og Iladalen park. Turstiene langs Akerselva er oppgraderte og strekker seg fra Maridalen til sentrum. Anerkjente Frognerparken med skulpturparken Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet er også innenfor rekkevidde.

Forretninger/fasiliteter:
Dagligvarehandelen ligger i gangavstand og kan blant annet gjøres på Bunnpris og Coop Mega. Nærbutikken Bunnpris ligger rett ved leiligheten og er også søndagsåpen. Fra St.Hanshaugen har du gangavstand til handlegater som Bogstadveien og Hegdehaugsveien. Innen rekkevidde ligger også Grünerløkkas spennende og unike utvalg av vintagebutikker innen mote og interiør, samt spisesteder, barer og frisører. Spisesteder som Smalhans, Gutta på Haugen, Pascal, Kolonialen og Thranen m.fl. ligger alle innen gangavstand.

Skoler og barnehager:
Det er et godt utvalg av private og offentlige barnehager i gangavstand. Eiendommen har kort avstand til Ila barneskole og Fagerborg ungdomsskole. Det er også flere videregående skoler rett i nærheten. Høyskoler som ligger i gang- og sykkelavstand, er blant annet Kunsthøgskolen, Arkitekthøgskolen, Westerdals, Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Diakonhjemmet, Tannlegehøyskolen og Universitetet på Blindern.

Entré

Lys og innbydende entré som umiddelbart gir et godt førsteinntrykk. Her har du god plass til oppbevaring av yttertøy i romslig garderobeskap (medfølger). Malte vegger/himling og gulv belagt med 3 stavs parkett. Adkomst via felles trappegang med heis.

Stue

Koselig stue med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys inn i boligen. Dette sammen med en svært funksjonell og romslig romløsning, sikrer en meget luftig atmosfære. I stuen er det også gode møbleringsmuligheter. Her har du plass til både sofagruppe, tv-seksjon og en perfekt plass til spisegruppe med langbord i rommets karnapp.

Fra stuen har du i tillegg utgang til leilighetens syd-østvendte balkong. Balkongen og stuen i sin helhet vender ut mot en trafikkstille gate. Her er du derfor godt skjermet for sjenerende støy. Balkongen er på ca. 4 kvm og har plass til en hyggelig sittegruppe.

Kjøkken

Leiligheten har et nøytralt og velholdt kjøkken med en stilren kjøkkeninnredning og godt med arbeidsplass/oppbevaringsplass. Kjøkkeninnredningen består av glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur (nytt i 2015). Videre inneholder kjøkkenet hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal fra Flexit.

Bad

Pent og romslig baderom pusset opp i 2011/2012. Badet inneholder flislagte gulv og vegger, vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur samt gulvmontert toalett. Videre inneholder badet dusjhjørne med innfellbare glassdører, regnfallsdusj og dusjarmatur fra Damix samt opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Badet fremstår velholdt og delikat.

Soverom

Leilighetens soverom er av svært god størrelse. Her har du god plass til dobbeltseng, nattbord og godt med oppbevaringsplass i flere garderobeskap (medfølger). Soverommet vender ut mot sameiets rolige, avlåste bakgård. Her kan du enkelt nyte rolige omgivelser og et hyggelig utsyn.

Felleskostnader

Kr. 2.751,- pr. mnd. Herav: varmtvann, fyring, kabel-TV, forrestningsførsel, kommunale avgifter og felles driftsutgifter.

Fordeling felleskostnader:
Fjernvarme: 672,-
Felleskostnader: 1.768,-
Kabel-tv: 311,-

Etasje

2. etasje

Tomt

Areal: 1 650 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellesarealer opparbeidet med asfalterte gangarealer, grøntområder, trær, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater, m.m.

Garasje / Parkering

Det kan være mulig å kjøpe garasjeplass i byggets underjordiske garasjeanlegg. Garasjeanlegget forvaltes av Frydenlund Tingsrettslig Sameie Gnr. 217 Bnr. 516. Alle garasjeplasser er utsolgt fra utbygger og må derfor kjøpes privat. Nåværende eier leier nå parkeringsplass i garasjeanlegget. Det kan undersøkes om leieavtalen kan videreformidles ved behov.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 167 564 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 203 230 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Fasader i teglstein. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse EI30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra byggeår.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex AS, datert 05.09.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.01.2003 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Varmekabler på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

- Sameiet består av 132 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner (herunder 3 garasjeseksjoner).
- Forretningsførsel foretas av OBOS eiendomsforvaltning
- Forsikringsselskap KLP Skadeforsikring AS
- Felles sykkelbod for beboerne
- Flott felles takterrasse
- Heis i bygget

Sameiet har en egen hjemmeside: http://frydenlund.herborvi.no/

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har pt ingen fellesgjeld.

Forsikring

KLP Skadeforsikring AS Polisenummer: 609714

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men skal godkjennes av styret. Styret kan ikke nekte dyrehold uten at det foreligger vesentlig god grunn.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: taklamper i stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Partner/Eiendomsmegler
Lene Brekken

98 02 97 44

lb@schalapartners.no

VERDIVURDERING