solgt

#GRÜNERLØKKA , Valdresgata 2B

Type Leilighet
Primærrom 55m²
Bruksareal 55m²
Bruttoareal 63m²
Tomt 634m²
05/07/2019 01:56
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1914
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 323
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 980 000,-
Totalpris 4 188 191,-
Ligningsverdi 994 531,-

Beregnet totalkostnad

3 980 000,- (Prisantydning) 192 493,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 172 493,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 789,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 698,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 188 191,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Forkjøpsrett

Ja, forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1914

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 10.000 kwh pr. år.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 634 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Bakgården er designet av arkitektfirmaet Snøhetta. Pent opparbeidet med plen, prydbusker, lekeplass og sittegruppe.

Beskrivelse

2-roms toppleilighet med vestvendt balkong mot hyggelig og rolig bakgård. Gode muligheter for ombygging til 3-roms, se alternativ planløsning. Nært Ringnes Park med Meny, Sats, kino, apotek og søndagsåpne butikker. Vedovn i stue (pipeløp rehab. i 2015) Overflateoppusset i 2019. Gulvvarme i entré, kjøkken og bad Bredbånd og kabel-tv fra Get er inkludert. Flott bakgård designet av Snøhetta Fasade og oppganger er nylig pusset opp. Kjellerbod på ca. 4,9 kvm og loftsbod med ca. 7,5 kvm gulvareal. Umiddelbar nærhet til Akerselva for gode turmuligheter.
2-roms toppleilighet med vestvendt balkong
Mulighet for ombygging til 3-roms
Flott vedovn i stue (pipeløp rehabilitert 2012)
Overflate oppusset i 2019 (Malt og slipt tregulv)
Stort og luftig kjøkken med plass til stort spisebord
Gulvvarme i entré, kjøkken og bad.
Bredbånd og kabel-tv fra Get er inkludert
Flott bakgård designet av Snøhetta
Fasade og oppganger er nylig pusset opp
Kjellerbod på ca. 4,9 kvm og en bod på loft med ca. 7,5 kvm gulvareal.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad, balkong og soverom.
Leiligheten disponerer også en kjellerbod på ca 4,5 kvm og en bod på loft med ca. 6,4 kvm gulvareal.

Beliggenhet

Attraktiv og sentral beliggenhet mellom Grünerløkka og Torshov med umiddelbar nærhet til alt, blant annet 300 m til Ringnes Park, med Ringen Kino, SATSElixia og Meny.
Her er det et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino, Månefisken og Wallmanns. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer som bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Trikkestallen, Åpent Bakeri, Kaffebrenneriet og Dolly Dimples. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren. I Vogts gate midt på Torshov ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Vespa og Humla, Kafé Egget og Perla er hyggelige servicesteder som alle byr på god stemning. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, SATSElixia og Meny.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type annen aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis).
Kort avstand er det både til Alexander Kiellands plass og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. En liten spasertur lenger ligger Kiellands hus som også kan vise til sportsforretning og vinmonopol.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13), bussforbindelser og flybussforbindelser. Trikkestopp rett utenfor som går hvert tredje minutt til sentrum.

Entré

Entréen gir et fint førsteinntrykk av leiligheten og har et stort garderobeskap med speilfronter med god oppbevaringsplass. Dørcalling med portåpner plassert ved inngangsdøren. Rommet har flislagt gulv med varmekabler.

Stue

Lys og romslig stue med originalt heltre gulv. I stuen er det plass til stor sofaseksjon med tilhørende møblement og spisebord. Stuen har god planløsning med et innfelt rom som passer ypperlig som spisestue, lesekrok eller kontor. Rommet har også klassisk vedkamin som både ser bra ut og varmer godt.

Kjøkken

Leiligheten har et separat kjøkken fra IKEA med god skap- og benkeplass. Innredningen har glatte fronter og benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum. Mellom overskap og benkeplate er det mosaikkfliser på benkeskapsbelysning. Avtrekksvifte tilkoblet avtrekkskanal. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra IKEA. Varmtvannsbereder i benkeskap. Gulvflater er belagt med fliser med gulvvarme

Bad

Baderommet ble pusset opp i 2011 og har fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme.
Baderomsinnredningen består av servant med skuffeseksjon under fra Vikingbad, vegghengt toalett fra Gebrit og dusjnisjé med innfellbare glassdører. Opplegg for vaskemaskin mellom servant og dusjhjørne. Varmtvannsbereder er plassert i nedsenket himling over dusj med inspeksjonsluke og avrenning for lekkasjevann. Downlights i himling.
Det er "bom" i 2 stk. gulvfliser ved dør inn til bad. Fuktsøk med
protimeter viser ingen forhøyede utslag. Servantinnredning har noe slitasje/svellinger i skrog.

Balkong

Fra kjøkkenet er det utgang til en solrik balkong (sol ca. 12:00-20:30 sommerstid) gjennom tofløyet glassdør. Balkongen er på ca. 3,8 kvm og ble bygget i 2009. Ved grilling på balkong er det kun bruk av elektrisk grill og gassgrill som er tillatt. Videre er balkongen vestvendt med supre solforhold.

Soverom

Soverommet er malt i en mørkere, tidsriktig farge og har god plass til stor seng. Det montert stenger for oppheng av klær, men det er også mulig å ta ned disse og sette inn garderobeskap.

Felleskostnader

3.462,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, kabel-tv/bredbånd, felles forsikringer, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 1.852,-
Avdrag IN-lån kr. 414,-
Renter og avdrag kr. 111,-
Kabel-TV-avgift kr. 244,-
Renter IN-lån kr. 184,-
Bredbåndsavgift kr. 229,-
Renter og avdrag kr. 331,-
Renter og avdrag kr. 97,-
Get er leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 994 531 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 580 312 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

2-roms gjennomgående leilighet beliggende i byggets 4. etasje. Adkomst til leiligheten via bakgård og felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten har flislagt bad fra 2011 samt kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter. Utgang fra kjøkken til vestvendt balkong fra 2009 på ca 3,8 m2. Leiligheten har entredør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer med rammer av tre, og to-lags glass fra 1986. Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende
funksjon som dagens komfortambisjon gjerne har. Balkongdør med to-lags glass fra 2009.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1911. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest datert 08.09.2011 for rehabilitering av bad.
Det foreligger ferdigattest datert 06.11.2009 balkonger.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Leiligheten disponerer også en kjellerbod på ca. 4,5 kvm og en bod på loft med ca. 6,4 kvm gulvareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet og med peis i stue. Gulvvarme på bad, kjøkken og entré.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart datert 13.03.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert fem servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om kloakkledninger (1913), bruksrett til uteareal (2000), bruk av gårdsrom (1998), forbud på parkering og lagring på gårdsrom og adkomstrett (1999) (2002).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget Valdresgt 2. har Org nr. 950 901 152 og består av 17 leiligheter.
Bygården er seksjonert. Borettslaget er seksjon 1 og består av 17 andelsleiligheter. Det tidligere næringslokalet i seksjon 2 (nå omregulert til boligformål) betaler à konto felleskostnader til borettslaget.
Trappevask leveres av Nova Service AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 192.493,- pr. 28.02.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 10.758,- pr. 31.12.2018.
Lånenummer: 12122563101, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.02.2019: 2.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 53
Saldo per 28.02.2019: 836.313,-
Andel av saldo: 76.028,-
Første termin/første avdrag: 01.06.2012 (siste termin 01.03.2032)
IN-ordning: Ja.
Lånenummer: 12133088936, DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.02.2019: 2.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 109
Saldo per 28.02.2019: 889.435,-
Andel av saldo: 45.446,-
Første termin/første avdrag: 01.12.2018 (siste termin 01.03.2046)
IN-ordning: Nei.
Lånenummer: 12137037414, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.02.2019: 2.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 99
Saldo per 28.02.2019: 1.389.948,-
Andel av saldo: 71.019,-
Første termin/første avdrag: 01.12.2018 (siste termin 01.09.2043)
IN-ordning: Nei.
Borettslaget har IN-ordning på lån nr. 12122563101.
Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

192 493

Andel formue

10 758

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81490883.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

VEDLIEHOLDSHISTORIKK:
2019: Oppussing av oppganger og optimalisering av elektrisk anlegg
2016: Fasaderehabilitering mot Valdresgata og portrommet
2015: Piperehabilitering
2014: Gjennomført tilstandsvurdering av skorsteiner
2013:Gjennomført tilstandsrapport i samarbeid med OBF Teknisk AS, gjennomført el-kontroll og HMS- kartlegging
2009: Montert balkonger i bakgården
2007: Lagt varmekabler og ny asfalt i bakken opp til porten og steinsatt ny uteplass mot Sunnmørsgata
2006: Installert husbrannslange, en ionisk og en optisk brannvarsler i hver leilighet
2004: Oppgradering av utendørs belysning
2003: Opparbeidelse gårdsrom
2002: Brannsikring av oppganger og kjeller, samt utskifting av branndører i kjeller og på loft
1999: Utbedret soppskade
1998: Lagt nytt tak
1997: Montert calling helt ut til ytre port.

Husdyrhold

Anskaffelse av dyr må godkjennes av styret. Lufting av hunder skal ikke skje i bakgård, og eieren plikter å holde sin hund i bånd innenfor gårdens områder.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Basishyller og hengende lamper.
Vaskemaskin kan medfølge etter avtale.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.
Styret skal godkjenne nye andelseiere før overtagelse. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn til det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.  Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.