solgt

#VESTLI/STOVNER , Tokerudberget 7

Type Leilighet
Primærrom 116m²
Bruksareal 116m²
Bruttoareal 128m²
Tomt 21 484m²
13/06/2019 12:33
Oppholdsrom 1
Soverom 5
Byggeår 1971
Gårdsnummer 99
Bruksnummer 65
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 950 000,-
Totalpris 4 111 569,-
Ligningsverdi 1 142 384,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 47 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 997 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 920,- (Dokumentavgift) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 114 569,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 111 569,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Denne seksjonen er ikke berørt av eiendomsskatt i 2019.

BRA/PROM

116 / 116 m²

Antall soverom

5

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. x.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. x.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 21 484 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles tomt opparbeidet med gressplen, trær og diverse beplantning. Asfalterte internveier og sittegrupper.

Selskapet fester tomt av Oslo kommune. Festetiden er 90 år fra 01.06.71. Leie reguleres minimum hvert 10. år. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene og det var i 2018 satt av kr. 230.000,- for hele sameiet.

Grunneier: Oslo kommune
Det kreves samtykke på overdragelse fra grunneier.

Beskrivelse

Velkommen til Tokerudberget 7, deres nye hjem? Dette er en romslig terrasseleilighet over to plan med 5 soverom og bad i begge etasjer. Boligen kan by på to terrasser, en på hver sin side av stuen. Her har du solen hele dagen og en fantastisk utsikt! Boligen er sentralt beliggende på Stovner med kort vei til barnehage, skole, offentlig kommunikasjon, gode servicetilbud, samt idrettsanlegg. Du har også marka med mange gode tur- og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Stor lys stue med god plass til spisestue
To terrasse på ca. 14 kvm
Nytt gulv i hele leiligheten
Baderom er renovert i 2016
5 soverom og 2 bad
Varmtvann er inkl. i felleskostnadene
Medfølgende garasjeplass i felles garasjeanlegg
Sameiet består av 231 leiligheter

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder:

4. Etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

5. Etasje: Gang, bad og tre soverom.

Leiligheten disponerer også en stor bod i kjeller.

Beliggenhet

Stovner Senter ligger kun få minutters (5 min) gange unna. Senteret har nylig blitt oppgradert og utvidet med flere butikker samt spisesteder. I tilknytning til senteret finner man også buss og t-bane. Stovner senter er et naturlig knutepunkt, og en hyggelig møteplass for folk i alle aldre.

Boligen ligger i umiddelbar nærhet til marka og i vinterperioden er det opplyste skiløyper til Liastua, Lillomarka og Østmarka. I tillegg er det gode aktivitetstilbud i området med bl.a. fine tur -og sykkelstier, slalåmbakke, golfbane, tennisbane, fotballbane (kunstgress), svømming og ridesenter. For dem som liker innendørs trening, er det flere muligheter i nærområdet - som feks. Family Xpress Stovner, Elixia på Kalbakken og Actic på Furuset bad. Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor alpint, basketball, fotball, friidrett, håndball, innebandy, langrenn, orientering og turn. Fra boligen er det kort vei til Stovner Idrettshall, Stovner stadion og Rommensletta. Sistnevnte har en stor idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler. På Groruddalen golfklubb, som ligger ca. 7 min. unna med bil, finner du for øvrig en populær 9-hulls bane.

Stue

Stuen er lys og fin med en-stavs laminat på gulv, og ellers lysmalte overflater. Stuen er L-formet og med åpen løsning mot kjøkkenet. Her får du god plass til stor sofagruppe, tv-seksjon og øvrig tilhørende møblement. På hver sin side av stuen er det utgang noen flott terrasser.

Kjøkken

Lyst kjøkken med åpen løsning mot stuen. Innredningen har glatte fronter i matt, hvit utførelse og benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum. Mellom overskap og benkeplate er det fliser. Videre er kjøkkenet utstyrt med vegghengt ventilator med belysning, komfyr, oppvaskmaskin fra Whirlpool og frittstående kjøleskap med frysedel fra Beko. Alle hvitevarene er nye i 2016.

Bad

Flislagt baderom med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av servant med skuffeseksjon under, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Downlights i himling og mekanisk avtrekksvifte på vegg.

Bad 2. etasje

Også dette badet er flislagt med gulvvarme. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet og mekanisk avtrekksvifte på vegg. Videre har badet servant med servantskap under, gulvmontert toalett og dusjkabinett. Downlights i himling.

Terrasse

Boligen kan by på to terrasser. Begge er på ca. 14 kvm og har rekkverk av blomsterkasse. Den ene er østvendt med morgensol og den andre vestvendt med dag- og kveldssol. Begge har god plass til balkongmøbler, planter etc.

Soverom

I boligens 5. etasje finner vi 4 gode soverom. Alle rommene er holdt lyse og har 3-stavs laminat på gulv. Garderobeskap finnes på tre av soverommene.

Det siste soverommet finnes i boligens 4. etasje. Tidligere har dette rommet vært et kontor delt fra stuen med lettvegg, nå er det innredet som soverom.

Alle soverommene i boligen er av meget romslig størrelse.

Felleskostnader

4.568,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, garasje, renter og avdrag fellesgjeld, vaktmestertjenester, varmtvann á-konto, felles bygningsforsikring, trappevask, festeavgift mm.

Herav:
Garasjeleie kr. 350,-
Felleskostnader kr. 4.218,-

Etasje


Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass i kjeller under bygget. Styret har i utgangspunktet avsatt en plass pr. seksjon, men det er mulig å sette seg på venteliste hvis du ønsker en plass til. Felleskostnader utgjør pt. kr. 350,- pr md. pr. plass. Det finnes godt med gjesteparkering.

I dag finnes det to ladestasjoner for el-biler. Styret vil undersøke videre ang. installasjon av flere ladestasjoner på neste styremøte.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 142 384 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 112 582 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Terrasseblokk over 5.etasjer samt 2 underetasjer. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon (ikke besiktiget). Utvendig fasader med pussede murflater, fasadeplater og felter med liggende trekledning. Leiligheten har slett entrédør med glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer med to-lags glass fra 2002. To-fløyet balkongdør med to-lags glass fra 2002.

Vinduer og dører er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende
funksjon som dagens komfortambisjon gjerne har.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.02.1973 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 116 kvm, Bruttoareal: 128 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

5. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie skal meldes skriftlig til styret.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på baderommene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i "Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn", datert 23.09.2015.

I Inga Bjørnsons vei 1 er det planer om å bygge Tokerud flerbrukshall, som skal ligge i tilknytning til nye Tokerud skole. Det er foreløpig lagt inn et planforslag men saken er ikke vedtatt enda. Se saksnummer 201604051 for mer informasjon.

Det ønskes å utvikle området på Tokerudåsen og Tokerudtoppen til boliger med tilhørende parkering. Det er kommet inn forslag på å bygge på tomten for parkeringshus på delen som disponeres av Tokerudåsen (Plaza). Se saksnummer  201512128 for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av seksjonens fellesgjeld og:

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht.eierseksjonsloven. §25. Pantet er begrenset oppad til 1G (G= folketrygdens grunnebløp)

Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet kommunens rett til å vedlikeholde vann/vei og kloakk på sameies eiendom og festeavtale med vilkår.

Gjelder denne registerenheten med flere.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Sameie

Tokerudlia Boligsameie består av 231 seksjoner. Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971285346.

Sameiet har egen hjemmeside med nyttig info: www.tokerudlia.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld er kr. 47.000,- pr. 01.03.2019.
Andel formue er kr. 52.122,- pr. 31.12.2018.

Lånenummer: NORDEA-67143141927S
Type: S
Restsaldo sameie: 1.868.440,-
Restsaldo seksjon: 8.776,-
Restløpetid: 6 år 1 md.
Terminer pr år: 4
Type rente: Flyt, 3,49% (pr. 18.03.19)

Lånenummer: NORDE3-67140503989
Type: S
Restsaldo sameie: 7.599.932,-
Restsaldo seksjon: 35.725,-
Restløpetid: 4 år 10 md.
Terminer pr år: 4
Type rente: Flyt, 4,66% (pr. 18.03.19)

Lånenummer: OSLKO2-241169
Type: S
Restsaldo sameie: 507.737,-
Restsaldo seksjon: 2.381,-
Restløpetid: 7 år 4 md.
Terminer pr år: 4
Type rente: Flyt, 1,74% (pr. 18.03.19)

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 57581204

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har bestilt og mottatt vedlikeholdsnøkkel fra OBOS Prosjekt. Tiltak som må igangsettes iløpet av de neste 5-10 årene er blant annet utbedring av fasader, balkonger, drenering, utskifting av vinduer m.m. Estimert kostnadsramme fra OBOS prosjekt er på ca. 55.000.000,-. Dette er en kostnad som går til prosjekter som er forventet å løpe over 5-10 år.

Sameiet har gjort avtale med Selvaag for rehabilitering av garasjehuset. Det vil bli innkalt til ekstraordinært årsmøte i alle tre sameiene som samarbeider så snart Selvaag Prosjekt har ferdigstilt sitt arbeid.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Vanligvis er bare et dyr pr. seksjon tillatt. Skriftlig samtykke fra styret må anskaffes utover et antall på et husdyr. Reptiler, herunder slanger er ikke tillatt som husdyr.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

BE OM SALGSSUM
Terje Rindal
Daglig leder/Fagansvarlig/Partner/Eiendomsmegler
Terje Rindal

95 19 51 35

tr@schalapartners.no

VERDIVURDERING