solgt

#GRÜNERLØKKA , Romsdalsgata 7A

Type Leilighet
Primærrom 33m²
Bruksareal 33m²
Bruttoareal 37m²
Tomt 394m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1900
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 330
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
FINN.no
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 100 000,-
Totalpris 3 107 909,-
Ligningsverdi 663 316,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 107 909,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0085

Adresse og matrikkel

Romsdalsgata 7A, 0556, Oslo, Gnr.227 Bnr.330 Andelsnr.3 Orgnr.988131849 i Oslo kommune

Eier

Kamilla Næss

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei, det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

33 / 33 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1900

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. x.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. x.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 394 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles gårdsrom opparbeidet med blant annet brosteinsbelagt gangveier, sykkelstativer, avfalls-skur, sittebenker, busker og annen beplantning.

Beskrivelse

Velkommen inn til en lekker 2-roms leilighet med god planløsning og klassiske detaljer som stukkatur og rosett, generøs takhøyde og store vindusflater. Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang til alt "Løkka" har å tilby, og samtidig bo tilbaketrukket og rolig i enveiskjørt gate med umiddelbar tilgang til grønne parker og turområder.
 
Generøs takhøyde målt til 2,91 m i stue
Felleskostnader på kr. 2 .334,- inkl. bredbånd
Soverom med stor skyvedørsgarderobe
Tiltalende stue med plass til spisebord
Bygården er modernisert i 2008
Overflater er malt i 2017
Kjellerbod på 6 kvm
Ingen dokumentavgift - ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Entré, baderom, soverom og stue/kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Romsdalsgata, som er en enveiskjørt sidegate på øvre Grünerløkka. Meget etterspurt og populær beliggenhet med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Leiligheten ligger et steinkast unna Ringnes Park med kino, Sats/Elixia, Meny m.m. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum. Rett i nærheten finner du også hyggelige parker og rekreasjonsområder som Birkelunden, Sofienbergparken og Olaf Ryes plass, og hvis du går et par minutter ekstra kommer du til Kubaparken og Grünerhagen. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. I Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO og SATS/Elixia i umiddelbar nærhet.

God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Birkelunden trikkestopp) med trikk linje 11, 12 og 13, til Oslo Sentralstasjon tar det kun 8 min. Fra Sannergata kan du ta buss 21 og 33. Du finner også buss 30 som tar deg direkte til Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 15 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Det er knagger og skoskap på vegg for oppbevaring av yttertøy og sko. Gulvet er belagt med parkett og veggene er holdt i en tidsriktig farge. Entréen binder alle rommene i leiligheten sammen på en god måte.

Stue

Lekker stue med åpen løsning til kjøkken. Gulvflater er belagt med parkett og overflater er malt i 2017 i en tidsriktig farge. Stuen er preget av klassiske detaljer som rosett og stukkatur, store vindusflater og generøs takhøyde. Det er rom for både sofagruppe og spisebord.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra Svea med fliser mellom overskap og benkeplate. Innredningen har glatte fronter og laminert heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Benkeskapsbelysning og stikkontakt under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator i overskap med kullfilter og integrerte hvitevarer fra Gorenje. Stoppekraner plassert i benkeskap.

Bad

Badet er oppgradert i ca. 2007 og har fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Innredningen består av vegghengt servant med speil og belysning over, toalett og dusjhjørne med dusjforheng. Downlights og avtrekksventil i himling

Soverom

På soverommet er det en svært romslig skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og annet. Det er plass til dobbeltseng og nattbord. Rommet er holdt mørkt og har parkett på gulv.

Felleskostnader

2 .334,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, felles forsikringer, renholdstjenester, vaktmestertjenester m.m.

Fellesutgifter:
Tillegg bredbånd kr. 209,-
Kabel-TV / Bredbånd kr. 264,-
Felleskostnader kr. 1.861,-

Borettslaget har kollektiv avtale med GET om kabel-tv og bredbånd.

Etasje


Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 663 316 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 387 939 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygning over 5 etasjer samt kjeller og delvis utbygget loft. Bygget er oppført med grunnmur samt bærende vegger av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger i murkonstruksjoner utvendig pusset og malt. Yttertak av saltaksform, utvendig tekket med plateprofiler (Ikke besiktiget) Leiligheten har entredør av type Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 35db.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 37 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, soverom og stue/kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet. Gulvvarme på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som kulturminne i SEFRAK registeret.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Det er kommet inn forslag om å bygge ny hall i Seilduksgata 30. Se saksnummer 201005656 på plan- og bygningsetatens hjemmesider.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse (2005), rett til bruk av uteareal (1995) (2001) og bestemmelser om adkomstrett (2002).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnente heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 988131849. Borettslaget består av 19 andeler, fordelt på 2 bygninger. Borettslaget har ingen næring.

Borettslaget har avtale om rengjøringstjeneste med Bygård Vaktmesteren.

Borettslaget har fellesvaskeri i kjeller.

I perioden 2007-2008 ble det gjennomført en totalrehabilitering av bygget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 03.04.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15.541,- pr. 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 18295052372, Sparebank 1 Østlandet
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.04.2019: 2.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 03.04.2019: 4.910.000,-
Andel av saldo: 0
Første termin: 01.03.2019Neste avdrag: 01.03.2022 (siste termin 01.03.2037)
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 358 000
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 358 000

Andel formue

15 541

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 83732893

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget holder på å utarbeide en vedlikeholdsplan. En sak som vil bli diskutert på årets generalforsamling er bytte av vinduer i borettslaget. Det vil være naturlig å foreta annet vedlikehold i denne forbindelsen, men styret har ikke noe konkret å komme med enda.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Lamper.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.