solgt

#VEITVET HAGEBY , Grevlingveien 11D

Type Rekkehus
Primærrom 166m²
Bruksareal 171m²
Bruttoareal 187m²
Tomt 95 435m²
25/03/2020 14:19
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 1952
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 7
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 5 500 000,-
Totalpris 5 739 625,-
Ligningsverdi 1 912 643,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) 231 716,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 731 716,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 739 625,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0103

Adresse og matrikkel

Grevlingveien 11D, 0595, Oslo, Gnr. 89 bnr. 7, andelsnr. 232 i Borettslaget Veitvedt Hageby med orgnr. 947332481 i Oslo kommune

Eier

Torfinn Bø

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

171 / 166 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Tomt

Areal: 95 435 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er fellesareal.

Borettslaget fester tomten av Opplysningsvesenets fond til 2050. Årlig festeavgift er 1.125.445,- og denne reguleres hvert 10. år, neste gang i 2022.
Borettslaget har framfestet tomten til garasjelaget og deres andel av festeavgiften er i 2019 kr. 96.436,-.
Tomt opparbeidet med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte veier og lekeapparater.

Innhold

Boligen går over tre plan og inneholder:
Underetasje: Gang, innredet rom, vaskerom og hobbyrom, badstue og bod.
1. Etasje: Entré, gang, tre soverom og to bad.
2. Etasje: Kjøkken og stue.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Veitvet i Oslo kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I forbindelse med Veitvet skole er det en stor kunstgressbane, samt Veitvethallen med håndballbane. Ny flerbrukshall stod ferdig i 2015. Det er ca. 6 min gange til Veitvetparken som framstår som en idyllisk møteplass tilrettelagt for grilling, sandvolleyball, tennisbane, flott lekeareal og en scene mot Veitvet kulturhus. Turveier innover i Lillomarka ligger også i gangavstand fra boligen. Her er det flere vann med bade- og fiskemuligheter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi og Rema 1000 som ligger på Veitvet senter. Her finnes også bl.a. lege, tannlege, apotek og frisør, samt Norges største bowlinghall. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud senter ca. 60 butikker og et stort utvalg innen helse og velvære. Senteret fremstår som moderne og attraktiv og ligger kun noen minutters gange fra Veitvet.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Veitvet T- Bane som ligger 7. min fra boligen. Det er ca. 9 minutter til bussholdeplass hvor det går buss til og fra sentrum hele døgnet.
Eiendommen har gangavstand til Veitvet barne- og ungdomsskole. Nye Veitvet skole åpnet høsten 2015. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke Videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Entré

Entréen er flislagt og har varme i gulv. Det er god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy i skyvedørsgarderobe på 2,30 meter.

Stue

Stuen er lys og luftig med vinduer fra flere vinkler som sørger for meget gode lysinnslipp. God plass til stor sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. Gulvflater er belagt med parkett, ellers lysmalte flater.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen har glatte fronter i matt grå utførelse og benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum. Mellom overskap og benkeplate er det fliser og belysning. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som keramisk platetopp og stekeovn fra Miele, oppvaskmaskin fra Bosch og frittstående kjøleskap med frysedel fra Samsung. Vegghengt ventilator over platetopp med belysning. Det er også rom for et hyggelig frokostbord.

Bad

Eldre bad med fliser på gulv og veggflater med fliser/våtromstapet, samt gulvvarme. Innredningen består av servantskap med ovenpåliggende servant i kompositt, gulvmontert toalett og innebygget badekar med kran og hånddusj. Mekanisk avtrekk på vegg.
BAD VED SOVEROMMET
Badet er oppgradert i 2007 ihht. tidligere annonse og har fliser på gulv med gulvvarme og veggflater med fliser og våtromstapet. Badet er innredet med servantskap med ovenpåliggende servant i porselen, speil med lysarmatur, gulvmontert toalett og dusjhjørne med glassdører. Mekanisk avtrekk på vegg.
Vaskerom - U.etasje
Vaskerom med fliser på gulv og veggflater med malte murflater og trepanel. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og adkomst til badstue. Rommet er også innredet med dusjkabinett, gulvmontert toalett og varmtvannsbereder fra Oso på 198 liter fra 2004. Mekanisk avtrekk i himling.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt veranda på ca. 3,6 kvm. Verandaen er overbygget og gulv er belagt med terrassebord.
Fra stuen er det utgang til en stor, solrik sydvestvendt takterrasse på ca. 17,5 kvm. Terrassen kan enkelt innredes med utemøbler, grill, planter etc. Det er montert belysning og stikkontakt på vegg.

Soverom

Boligen har tre soverom, alle samlet i boligens 1. etasje. På hovedsoverommet er det en stor skyvedørsgarderobe på 2,34 meter. Det to andre soverommene har skyvedørsgarderobe (2,41 meter) og garderobeskap (1,05 meter).
I boligens underetasje er det et innredet rom som passer utmerket som ungdomsrom, hobbyrom eller lekerom for barna. Sentralt i rommet står en vedfyrt peis som varmer godt på kaldere dager.

Felleskostnader

4.122,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, eiendomsskatt, festeavgift, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Herav:
Netto leie kr. 2.441,-
Eiendomsskatt kr. 230,-
Vedlikeholdsfond kr. 122,-
Lånekostnad kr. 1016,-
Till. tilbygg kr. 313,-
Felleskostnadene øker med 5% fra og med 01.07.2019.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass leies ut etter venteliste.
Dersom du ønsker garasjeplass er det mulig å henvende seg til Veitvedt Hageby garasjelag. Det er pt. en ledig garasjeplass til salgs.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 912 643 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 885 516 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Rekkehus over 2.etasjer samt underetasje. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående kledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp. Etasjeskiller i trebjelkelag. Boligen har slett entrédør med med glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer med to-lags glass fra 2011. Vinduer med to-lags glass fra 1989 på hobbyrom. Verandadør med to-lags glass fra 2011. Terrassedør med to-lags glass fra 2011.
Det gjøres oppmerksom på at underetasjen er byggemeldt som bod og peisestue. I dag er underetasjen innredet med hobbyrom, innredet rom, vaskerom og badstue. Det foreligger ingen tegninger eller søknader på at det er foretatt bruksendring til vaskerom og badstue, eller om underetasjen tilfredsstiller krav til varig opphold. Dagens bruk er derfor i strid med hva som er byggemeldt. Ved eventuelt vannlekkasje må egen forsikring benyttes da borettslaget ikke dekker det. Boligkjøper må derfor påberegne å tegne egen husforsikring for kjelleren.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger arkivkort fra 1952.
Det foreligger ferdigattest på vindfang, datert 15.09.1969.

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 171 kvm, Bruttoareal: 187 kvm
Undertasjeretasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, innredet rom, vaskerom og hobbyrom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Badstue og bod.
1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, tre soverom og to bad.
2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt peis i underetasje. Gulvvarme på bad og i entré.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-418, datert 10.12.1987. Reguleringskart datert 09.05.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert 16 servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledninger (1954) (1960), festekontrakt med vilkår (1955), utsalgskiosk (1955), skjønn (1964), trafostasjon (1965) (1989), visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse eiendommen (1967), benyttelse av kjellerrom (1968) (1969) (1970) og plassering av avfallsboder (1988).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget er et veletablert boområde med småhusbebyggelse og består av 326 enheter fordelt på rekkehus og tomannsboliger.
Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig info: http://www.veitvedt-hageby.no/
Bygardsservice AS ivaretar borettslagets uteområde. (Gressklipping, kantklipping, snøbrøyting etc.)

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 231.716,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 8.754,- pr. 31.12.2018.
Lånenummer: 9492.70.18475
Lånebeløp: 66.351.601,-
Type: A
Nominell rente: 2,30%
Effektiv rente: 2,33%
Løpetid: 24 år og 3 mnd
Det er ikke IN-ordning i borettslaget (innfrielse av deler av gjeld), men det er mulig å innfri hele gjelden én gang pr. år. (ca. okt./nov)

Andel fellesgjeld

231 716

Andel formue

8 754

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83439857

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i løpet av 2018 jobbet med å få på plass uttak for El/hybridbiler i borettslaget. Dette arbeidet har vært mer krevende enn antatt. Styret fortsetter med dette i 2019.
Garasjerekken i Veitvetsvingen 3 ble ferdig rehabilitert i 2018, resten av garasjeanleggene er snart ferdigstilt.
Handlingsplan for borettslaget Veitvedt Hageby 2019 - 2023
- Rehabilitering av garasjene
- Ladestasjoner for el-bil/hybrid
- Oppstart av rehabilitering av takene
- Maling av husene
- Sikring av feiere

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.