solgt

#VALLE HOVIN , Vallefaret 18

Type Leilighet
Primærrom 52m²
Bruksareal 52m²
Bruttoareal 58m²
Tomt 33 411m²
20/08/2019 08:06
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1953
Gårdsnummer 130
Bruksnummer 91
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 350 000,-
Totalpris 3 464 437,-
Ligningsverdi 898 782,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) 99 341,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 449 341,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 096,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 464 437,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0106

Adresse og matrikkel

Vallefaret 18, 0663, Oslo, Gnr.130 Bnr.91 Andelsnr.249 Orgnr.950443138 i Oslo kommune

Eier

Halvor Vadder

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9.000 kwh pr. år
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 33 411 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles tomt for borettslaget, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning,
prydbusker, sittegrupper samt griller, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av biloppstillingsplasser samt gangveier.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, baderom, kjøkken, spisestue, balkong, stue og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten tre boder. En loftsbod med skråtak på 2,6 kvm (gulvareal 7,9 kvm), en kjellerbod på 3,9 kvm og en kjellerbod på 1,5 kvm.

Beliggenhet

Vallefaret 18 har en meget sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet uten gjennomgangstrafikk og med meget gode service-, tur- og kollektivmuligheter i umiddelbar nærhet. Med en attraktiv beliggenhet mellom Hasle, Tøyen og Helsfyr er Valle Hovin et sentrumsnært område med kort vei til "alt". Barnehager og skoler, samt nærbutikker i nabolaget.

Området er svært ettertraktet og appellerer til en rekke aldersgrupper. Det er kort vei til Fyrstikktorget, Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Joker og Coop Mega.

Ny opplyst gangvei med kaféer, bekk og grøntområder helt ned til Bjørvika/Oslo S. Ca. 25 min. gangavstand.

Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i fine turområder nær Valle Hovin. Den nye Vålerenga Stadion (Intility Arena), Valle Hovin skøytebane, Vallhall idrettsanlegg, Oslo turns lokaler på Hasle, Hasle tennissenter, Tøyenbadet og Botanisk hage ligger også like i nærheten. Ca. 10-15 minutter med bil til Østmarka eller Lillomarka med unike tur- og rekreasjonsmuligheter hele året. Turstier, bade- og fiskevann, kajakkpadling, fjellklatring og om vinteren prepareres flere av løypene av Skiforeningen.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet hvor både T-bane og busser kjører med hyppige avganger. T-bane-linjene: 1, 2, 3, 4 fra Helsfyr, linje 5 fra Hasle, samt busstopp rett ved innkjøringen til borettslaget hvor buss nr. 21, 28 og Flybussen stopper, i tillegg stopper buss nr. 60 i Økernveien og nr. 23 og 24 ved Ring 3. T-banen tar 10 min til sentrum og det er 30 minutter kjøretid til Oslo lufthavn. Ca. 5 min til sentrum med bil.

Området er i spennende utvikling med nærhet til både Ensjøbyen og Økernbyen. To "nye" bydeler i enorm vekst, som er med på å løfte nærområdet.

Entré

Entréen er holdt lys med parkett på gulv. Det er rom for å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy på knagger. Ekstra lagringsplass i nisjé/innvendig bod. Dørtelefon med åpner plassert på vegg. Himlinger i entré, stue og på soverom ble malt i 2016.

Stue

Stuen er rektangulær og byr derfor på flere innredningsmuligheter. Du får fint plass til sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. Vinduene, samt utgang til balkong bidrar med gode lysinnslipp til rommet. I det ene hjørnet står den en  peisovn med glassfront fra 2008 som varmer godt på kaldere dager. Gulvflatene i stuen er belagt med parkett fra 2014, ellers er leiligheten generelt holdt i lyse nyanser med dekorvegg i tidsriktig farge på den ene stueveggen.

Kjøkken

Separat kjøkken fra ikea. Innredningen er fra 2010, men det er utført oppgraderinger i 2018 med nye skap, utvidet benkeplate og ny komfyr. Innredningen har profilerte fronter og laminat benkeplate med nedsenket skyllekum, enkelte vitrineskap. Mellom overskap og benkeplate er det benkeskapsbelysning og fliser. Fritthengende ventilator med kullfilter over induksjonstoppen. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn, komfyr i høyskap, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Spisebenk med overskap over fra 2016. Perfekt plass å nyte frokosten.
Oso varmtvannsbereder fra 2001 på 116L er montert i benkeskap.

Bad

Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004. I forbindelse med oppussingen ble også soil- og avløpsrør oppgradert, i tillegg til ny sluk. Badet har fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Innredningen består av søyleservant, speilskap med belysning over, frittstående toalett og dusjhjørne med skyvedører. Det er opplegg for vaskemaskin og avtrekksventil på vegg.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en sørvestvendt, usjenert balkong på ca. 7,3 kvm. Balkongen har levegger på begge sider. Det er supre solforhold med sol hele dagen på sommerstid (ca. 10:00-21:00). I tillegg til de fine solforholdene er det også en fantastisk utsikt mot store grøntarealer og Oslofjorden. Balkongen har levegger på begge sider.

Soverom

Soverommet er av god størrelse og har god plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i garderobeskap på 2,7 m.

Felleskostnader

2.518,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv, fibernett, felles forsikringer, kommunale avgifter, snøbrøyting, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld med renter m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.255,-
Trappevask kr. 100,-
Kabel-tv kr. 163,-

Get er leverandør av tv- og bredbåndsleveranser. Den digitale grunnpakken inkluderer Digital HD-dekoder (Get box HDi), kanalpakke Start, kortavgift, 2 valgfrie bonuskanaler og internett. Hastighet på bredbånd er 2Mbit ned og 1Mbit opp.

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Etasje


Garasje / Parkering

Borettslaget har 66 utendørs parkeringsplasser som styret fordeler etter henvendelse. En plass koster 125 kr/mnd.

Det finnes i tillegg to frittstående garasjelag innenfor borettslaget:
Garasjelag 1, (nederst ved Grenseveien), har 47 garasjer og
Garasjelag 2, (øverst i borettslaget), som har 30 garasjer.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 898 782 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 235 615 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1953. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige fasader er forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av tre i valmet taks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.03.1957 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 21.11.1991 for balkonger.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken, spisestue, stue og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten tre boder. En loftsbod med skråtak på 2,6 m² (gulvareal 7,9 m²), en kjellerbod på 3,9 m² og en kjellerbod på 1,5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med peisovn i spisestue/stue.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2864, datert 14.05.1986. Kartutskrift datert 27.03.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert ni servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakk (1961), garasje/parkering (1963) (1964), vann og kloakk (1986) og bestemmelser om trofostasjon (1988).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget består av 254 andelsleiligheter. Valle Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950443138. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Det er i dag fellesvaskerier i Vallefaret 12 og 21.

Borettslagets hjemmeside: www.vallefaret.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 99.341,- pr. 25.04.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15.716,- pr. 31.12.2018.

Lånenummer: EIKA-152075623
Type: A
Restsaldo: 27.517.324,-
Restløpetid: 14 år 8 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,25%
Kapitalkostnader: 667,-
Andel av saldo: 99.341,-

Andel fellesgjeld

99 341

Andel formue

15 716

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88088041

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdsrapporten som er utarbeidet av OPAK for Valle borettslag anbefaler utskifting av vinduer og balkongdører i alle leiligheter. Borettslaget har planer om å skifte vinduer og dører, men har ikke innhentet tilbud enda. De regner med at det kommer til å koste mellom 15-20 millioner.

Borettslaget har planer om å opprette rundt 20 ladestasjoner for elbiler. Forslaget vil bli tatt opp på generalforsmalingen i mai og er ikke vedtatt enda. Kostnader forbundet med etableringen vil bekostes av borettslaget, men beløpet vil måtte tilbakebetales av de som leier plassene. Hver leietaker må eventuelt selv betale for påløpt strømforbruk.

Tidligere vedlikehold:
2018 Utdeling/montering av ekstra optisk røykvarsler til alle leiligheter
2017 Utskifting av brannfarlige downlights på ca 50 bad
2017 Montering vifter på en del piper
2016 Utskifting vinduer og balkongdører i 22 leiligheter
2015 Installering av fiber i alle leiligheter
2015 Rehabilitering P-Plasser
2014 Pusset opp «frysehuset»
2014 Utdelt en skumbrannslukker og en optisk røykvarsler til alle leiligheter
2013 Piperehabilitering
2012 El-kontroll av hovedtavler
2012 Rens ventilasjonskanaler, kjøkken og bad
2011 Montering av branndører kjeller og loft
2011 Byttet pipehatter på soilrør
2010 Utvendig utbedring balkonger
2010 Kjøp traktor med tilbehør
2010 - 2011 Branndører kjeller/loft
2009 Nytt callinganlegg
2009 Installasjon av nye branndører kjeller
2005 - 2006 Rehabilitering av balkongene og maling av vinduene
2002 - 2004 Rehabilitering av våtrom, VVS.
2001 Rehabilitering av pipene
2000 Utskifting av det elektriske anlegget

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter skriftlig samtykke fra styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Frittstående skap og kommode på soverom, vaskemaskin og veggmonterte hyller i stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.