solgt

#GRÜNERLØKKA , Jens Bjelkes gate 8

Type Leilighet
Primærrom 32m²
Bruksareal 32m²
Bruttoareal 36m²
Tomt 257m²
25/10/2019 13:46
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1899
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 108
Energimerking F
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 1 650 000,-
Totalpris 2 793 527,-
Ligningsverdi 647 753,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) 1 135 618,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 785 618,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 793 527,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0133

Adresse og matrikkel

Jens Bjelkes gate 8, 0562, Oslo, Gnr.228 Bnr.108 Andelsnr.11 Orgnr.988016462 i Oslo kommune

Eier

Marte Kristiana Nordlie Kristensen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

32 / 32 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Tomt

Areal: 257 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Felles tomt for borettslaget, opparbeidet med portrom inn til bakgård med diverse beplantning i blomsterkasser, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte arealer bestående av gårdsplass samt gangbaner.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, åpen stue/kjøkken løsning, bad og soverom.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral, urban og attraktiv beliggenhet i Jens Bjelkes gate på Grünerløkka med kort vei til sentrum, Tøyen, Grønland, Bjørvika m.m. Dette er et trivelig og populært boligområde i selve hjertet av Oslo og med alle nødvendigheter rett utenfor døren.
Utenfor døren finner du et urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og flotte parker. Det er flere attraktive spise- og utesteder som tapasrestauranten Delicatessen, Trattoria Popolare, New Anarkali og SüdØst. Maeemo med sine to stjerner i Michelin-guiden finner du i Schweigaards gate. Tøyen Torg ligger også en liten spasertur unna med blant annet det nye utestedet Postkontoret og Nord&Natt - med et unikt konsept som bakeri på dagen, og drinkbar på kveldstid. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar).
Det er flere park- og friområder i nærheten som Sofienbergparken, Botanisk Hage, og ikke minst Akerselva et steinkast unna.Her kan du/man nyte late dager i parken eller ta en tur langs Akerselva der du finner gang- og sykkelstier som fører helt opp til Maridalsvannet i nord. Går du heller i retning sør, kommer du til Bjørvika hvor du kan besøke Operaen eller den nyetablerte badeplassen på Sørenga. Ønsker du litt annerledes aktivitet finner du også Tøyenbadet, Munchmuseet eller Naturhistorisk museum i nærområdet. For den aktive ligger SATS/Elixia (Schous plass) og EVO treningssenter noen steinkast unna. Det finnes også flere dagligvareforretninger i nabolaget (Rema 1000, Coop Extra, søndagsåpen Joker, Kiwi, Coop Mega, post, apotek, vinmonopol osv). Døgnåpen Joker og Bunnpris ligger bare noen hundre meter fra leiligheten!
Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med T-bane, buss- og trikkelinjer som går i alle byens retninger. Gode trikkmuligheter ved Heimdalsgata eller Schous Plass.  Det er ca. 16 minutters gange til Oslo S, Flytoget, og starten av Karl Johan.

Entré

Åpen entré med dørcalling, sikringsskap med automatsikringer og plass for sko og yttertøy. Dersom det er ønskelig er det rom for oppbevaringsløsning.

Stue

Lys og innbydende stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig sollys, samt meget god takhøyde som gir en luftig følelse. I stuen er det plass til både sittegruppe og spisebord. Stue og kjøkken i moderne, åpen løsning.

Kjøkken

Kjøkkenet er fra 2005 og i åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen har hvite, høyglans fronter og heltre benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Over benkeplate er det belysning og fliser. Ventilator med kullfilter i overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som keramisk koketopp, Smeg komfyr, Ikea 45 cm. oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser.

Bad

Baderommet er pusset opp i 2005 i regi av borettslaget og har fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Innredningen består av heltre benkeplate med ovenpåliggende keramisk servant, speil på vegg, frittstående toalett og dusjhjørne med innfellbare dører. I hjørnet er det opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil og downlights i himling.

Soverom

Lyst og tiltalende soverom vendt mot rolig, enveiskjørt gate. På soverommet er det plass til dobbeltseng og god oppbevaringsplass i garderobeskap på 1,50 meter.

Felleskostnader

6.537,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, felles forsikringer, kommunale avgifter, renter og avdrag, bredbånd (GET), renhold av fellesarealer m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 2.107,-
Bredbånd kr. 249,-
Kapitalkostnader kr. 4.181,-

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 647 753 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 331 911 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygården ble oppført i 1899. Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige
fasader har pussede og malt overflater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall, ikke besiktiget

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest på oppføring av balkonger og rehabilitering av bygård, datert 14.05.2010.

Boligens areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 36 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken, spisestue/stue og soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod på ca. 3,6 kvm (takhøyde 2,33 m.) i kjeller.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert en servitutt/heftelse på borettslagets grunnbok. Denne omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelsen (1899).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget består av 17 andelsleiligheter.
Jens Bjelkes Gate 8 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 988016462. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 1.135.618,- pr. 31.05.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 28.277,- pr. 31.12.2018.
Lånenummer: OBBK01-98207561363
Type: A
Restsaldo: 11.604.393,-
Restløpetid: 34 år 6 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,65%
Andel av saldo: 1.107.095,-
Kapitalkostnader: 4.083,-
Lånenummer: OBBK02-98207561371
Type: A
Restsaldo: 490.912,-
Restløpetid: 21 år 2 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,65%
Andel av saldo: 28.523,-
Kapitalkostnader: 147,-
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Forutsatt skattbar inntekt har man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld. Rentekostnader for 2018 utgjorde kr. 26.47,-. 23% av rentekostandene tilsvarer ca. kr. 6.059,- pr år. Skattelette for 2018 utgjorde kr. 6.059,-.

Andel fellesgjeld

1 135 618

Andel formue

28 277

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 405793

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I posten drift og vedlikehold for 2019 er det beregnet kr 32.000,- til som omfatter rensing av ventilasjonsanlegg. Det er ellers ikke planlagt noen større vedlikeholdsarbeider ifølge styreleder.
Borettslaget ble opprettet i 2005 etter totalrenovering. Bygget ble da seksjonert inn i de 17 andelene det består av i dag. Alt (innvendig) arbeid er fra denne perioden, elektrisk, rør, etc.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt sålenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Vaskemaskin og skap i gang/stue kan medfølge om ønskelig.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.