solgt

#VALLE HOVIN , Vallefaret 8

Type Leilighet
Primærrom 64m²
Bruksareal 64m²
Bruttoareal 70m²
Tomt 33 412m²
21/01/2020 16:10
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 130
Bruksnummer 91
Energimerking G
FINN.no
Sist endret
Prisantydning 3 950 000,-
Totalpris 4 081 491,-
Ligningsverdi 1 049 213,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 116 395,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 066 395,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 096,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 081 491,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0139

Adresse og matrikkel

Vallefaret 8, 0663, Oslo, Gnr. 130 bnr. 91, andelsnr. 174 i Valle Borettslag med orgnr. 950443138 i Oslo kommune

Eier

Ingunn Larsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja.

BRA/PROM

64 / 64 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1954

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. x.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. x.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja/ Nei

Borettslaget har 66 utendørs parkeringsplasser som styret fordeler etter henvendelse. En plass koster 125 kr/mnd.

Det finnes i tillegg to frittstående garasjelag innenfor borettslaget:
Garasjelag 1, (nederst ved Grenseveien), har 47 garasjer og
Garasjelag 2, (øverst i borettslaget), som har 30 garasjer.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 33 412 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles tomt for borettslaget. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, sykkelparkering, sittegrupper og asfalterte internveier.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, bad, kjøkken, to soverom, balkong og stue.

Leiligheten disponerer i tillegg en loftsbod med skråtak med gulvareal på 13,9 kvm, en kjellerbod på 1,3 kvm og en kjellerbod på 3,2 kvm.

Beliggenhet

Vallefaret har en meget sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet uten gjennomgangstrafikk og med meget gode service-, tur- og kollektivmuligheter i umiddelbar nærhet. Med en attraktiv beliggenhet mellom Hasle, Tøyen og Helsfyr er Valle Hovin et sentrumsnært område med kort vei til "alt". Barnehager og skoler, samt nærbutikker i nabolaget.

Området er svært ettertraktet og appellerer til en rekke aldersgrupper. Det er kort vei til Fyrstikktorget, Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer m.m. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Joker og Coop Mega.

Ny opplyst gangvei med kaféer, bekk og grøntområder helt ned til Bjørvika/Oslo S. Ca. 25 min. gangavstand.

Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i fine turområder nær Valle Hovin. Den nye Vålerenga Stadion (Intility Arena), Valle Hovin skøytebane, Vallhall idrettsanlegg, Oslo turns lokaler på Hasle, Hasle tennissenter, Tøyenbadet og Botanisk hage ligger også like i nærheten. Ca. 10-15 minutter med bil til Østmarka eller Lillomarka med unike tur- og rekreasjonsmuligheter hele året. Turstier, bade- og fiskevann, kajakkpadling, fjellklatring og om vinteren prepareres flere av løypene av Skiforeningen.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet hvor både T-bane og busser kjører med hyppige avganger. T-bane-linjene: 1, 2, 3, 4 fra Helsfyr, linje 5 fra Hasle, samt busstopp rett ved innkjøringen til borettslaget hvor buss nr. 21, 28 og Flybussen stopper, i tillegg stopper buss nr. 60 i Økernveien og nr. 23 og 24 ved Ring 3. T-banen tar 10 min til sentrum og det er 30 minutter kjøretid til Oslo lufthavn. Ca. 5 min til sentrum med bil.

Området er i spennende utvikling med nærhet til både Ensjøbyen og Økernbyen. To "nye" bydeler i enorm vekst, som er med på å løfte nærområdet.

Entré

Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten, og har blant annet dørcalling og direkte tilgang til badet. Det er rom for å henge fra seg yttertøy på knagger eller i skyvdørsgarderobe. Det finnes også skoskap for oppbevaring av sko.

Stue

Stuen er lys og tiltalende. Det er lagt helt nytt laminatgulv i pen farge i hele leiligheten. Overflatene er tidsriktig og ble malt i 2017. Stuen har god plass til sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. Rommet er også utstyrt med en stor peis med innsats for ekstra varme og hygge. De gode vindusflatene, samt utgang til balkong gir rikelig med lys.

Kjøkken

Separat Ikea kjøkken fra 2017 med nye overskap og benkeplate (underskap fra 2014). Innredningen har glatte fronter i matt, hvit utførelse og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Mellom benkeskap og overskap er det laminatfliser og belysning. Det er montert lekkasjevarsler med magnetventil på vannrør. Kjøkkenet er videre utstyrt med ventilator med kullfilter, induksjonstopp (ny i 2019), stekeovn, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frysedel. På kjøkkenet er det også en koselig, plassbygget benk med masse oppbevaringsplass under.

Bad

Badet er pusset opp i regi av borettslaget i 2002 og har fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Innredningen består av servantskap med ovenpåliggende servant, speilskap, gulvmontert toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Dusjkabinett og servant med underskap fra henholdsvis 2015 og 2016. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Downlights i himling og naturlig avtrekk på vegg.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en meget hyggelig nordvestvendt balkong på 7 kvm. Balkongen kan enkelt innredes med sittegruppe, grill, planter etc. Det er fine solforhold med sol fra tidlig ettermiddag til solen går ned. Hyggelig utsyn!

Soverom

Leiligheten har to fine og luftige soverom med tilhørende dobbelt garderobeskap på hovedsoverom og veggskap på det minste. På det minste soverommet er det forøvrig rom for å sette inn garderobeskap. I tillegg er det god lagringsplass i tre boder. Rommene ligger i hver sin ende av leiligheten og begge er vendt mot rolige omgivelser.

Felleskostnader

2.918,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv, fibernett, felles forsikringer, kommunale avgifter, snøbrøyting, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld med renter m.m.

Get er leverandør av tv- og bredbåndsleveranser. Den digitale grunnpakken inkluderer Digital HD-dekoder (Get box HDi), kanalpakke Start, kortavgift, 2 valgfrie bonuskanaler og internett. Hastighet på bredbånd er 2Mbit ned og 1Mbit opp.

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 049 213 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 777 167 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 3.etasje samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong. Saltak av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendige fasader med tegelstein og enkelte felter med liggende trekledning. Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra 1989. Vinduer med tre-lags glass fra 1985. Balkongdør med tre-lags glass fra 1985.

TG2: En av dusjdørene dårlig festet til veggen. Fuktskader på
innredning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.03.1957 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest datert 24.08.1977 for oppføring av balkonger.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, to soverom og stue.

Leiligheten disponerer i tillegg en loftsbod med skråtak med gulvareal på 13,9 m², en kjellerbod på 1,3 m² og en kjellerbod på 3,2 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt peis i stue.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2864, datert 14.05.1986. Reguleringskart datert 12.06.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert ni servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakk (1961), garasje/parkering (1963) (1964), vann og kloakk (1986) og bestemmelser om trofostasjon (1988).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget består av 254 andelsleiligheter. Valle Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950443138. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Det er i dag fellesvaskerier i Vallefaret 12 og 21.

Borettslagets hjemmeside: www.vallefaret.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 116.395,- pr. 31.05.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 18.505,- pr. 31.12.2018.

Lånenummer: EIKA-152075623
Type: A
Restsaldo: 27.385.839,-
Restløpetid: 14 år 6 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,50%
Kapitalkostnader: 799,-
Andel av saldo: 116.395,-

Andel fellesgjeld

116 395

Andel formue

18 505

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88088041.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdsrapporten som er utarbeidet av OPAK for Valle borettslag anbefaler utskifting av vinduer og balkongdører i alle leiligheter. Det er allerede skiftet ut vinduer og balkongdører i 22 leiligheter og resterende vil bli skiftet ut iløpet av 2019/2020. Finansieringen vil være gjennom låneopptak, og borettslaget regner med at det kommer til å koste mellom 15-20 millioner. I følge styreleder vil fellesgjelden øke med ca. 70.000,- pr. leilighet når vinduene skal skiftes ut. Borettslaget ønsker også å etablere led-lys i fellesareal og område.

Styret har innhentet tilbud på etablering av ladestasjoner til elbiler. De har tegnet kontrakt med Grønn Kontakt og det vil bli etablert 17
ladestasjoner på parkeringsplassene utenfor Vallefaret 19. Disse plassene vil bli leid ut til de som har el-biler og de vil være private. Borettslaget har søkt og fått innvilget 85.000 kroner i støtte til dette fra Oslo kommune. Hver leietaker må eventuelt selv betale for påløpt strømforbruk.

Tidligere vedlikehold:
2018 Utdeling/montering av ekstra optisk røykvarsler til alle leiligheter
2017 Utskifting av brannfarlige downlights på ca 50 bad
2017 Montering vifter på en del piper
2016 Utskifting vinduer og balkongdører i 22 leiligheter
2015 Installering av fiber i alle leiligheter
2015 Rehabilitering P-Plasser
2014 Pusset opp «frysehuset»
2014 Utdelt en skumbrannslukker og en optisk røykvarsler til alle leiligheter
2013 Piperehabilitering
2012 El-kontroll av hovedtavler
2012 Rens ventilasjonskanaler, kjøkken og bad
2011 Montering av branndører kjeller og loft
2011 Byttet pipehatter på soilrør
2010 Utvendig utbedring balkonger
2010 Kjøp traktor med tilbehør
2010 - 2011 Branndører kjeller/loft
2009 Nytt callinganlegg
2009 Installasjon av nye branndører kjeller
2005 - 2006 Rehabilitering av balkongene og maling av vinduene
2002 - 2004 Rehabilitering av våtrom, VVS.
2001 Rehabilitering av pipene
2000 Utskifting av det elektriske anlegget

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter skriftlig samtykke fra styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Designlamper tak og vegger på stue. Kjøleskap og vaskemaskin kan følge etter avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Det er i dag fellesvaskerier i Vallefaret 12 og 21.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.