#FJELLHAMAR/HANEBORG

Klassisk villa på høydedrag | Sol fra morgen til kveld | Store terrasser | Egen inngang i underetasje | Garasje

Marcus Thranes vei 34 , 1470 Lørenskog

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF
Dilan Mousa
Dilan Mousa Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 177 m²
Bruksareal 177 m²
Bruttoareal 195 m²
Tomt 805 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 6
Byggeår 1927
Gårdsnummer 107
Bruksnummer 109
FINN.no 179755875
Sist endret 03.06.2020 11:58
Prisantydning 7 900 000
Totalpris 8 106 320
Ligningsverdi 1 634 298,-

Beregnet totalkostnad

7 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 206 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 106 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0009

Adresse og matrikkel

Marcus Thranes vei 34, 1470, Lørenskog, Gnr. 107 bnr. 109 i Lørenskog kommune

Eier

Hans Isaksen Olaussen Linn Silje Kalberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det  tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 337 pr. år

Eiendomsskatt

Det praktiseres ikke eiendomsskatt i Lørenskog kommune.

BRA/PROM

177 / 177 m²

Antall soverom

6

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig, registrert som hel tomannsbolig hos kommunen.

Byggeår

1927

Tomt

Areal: 805 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har en fantastisk beliggenhet på en høyde, med herlige solforhold og flott utsikt, kun et par minutters gange fra Langvannet badeplass. Beliggenheten gjør også at boligen ligger skjermet til med minimalt innsyn fra naboer. Den romslige tomten har asfaltert innkjørsel og gårdsplass med trapp opp til boligen. Hagen er inngjerdet med hvitmalt gjerde og har plen, trær og diverse beplantning.

Innhold

1. etasje: Entré, gang, toalettrom, stue og kjøkken.
2. etasje: Gang, toalettrom, bad, 2 soverom og 1 innredet soverom.
Underetasje: Gang, vindfang, dusjrom, toalettrom og tre innrede soverom.
Kjekt å vite:
Boligen har to sikringsskap med automatsikringer hvorav ett plassert trappegang og en i trappesjakt mot kjeller
Tidligere eier fikk en bemerkning på muggsopp på loft.  Norsk fuktkontroll har vært og avlagt rapport på saken. Muggsopp er fjernet. Tiltak ift bedring av ventilasjon på loftet er ferdigstilt. Tidligere lekkasjemerker i området for rørgjennomføring i tak er utbedret.
Ifølge opplysninger fra finn-annonsen i 2016:
Boligen ble betydelig oppgradert i 1995-/96 med bla. delvis nyere utvendig panel, nytt tak med omlagt takstein, nye sløyfer, lekter, takrenner, nedløp og beslag, etterisolering i vegger mot loft, Oppgradert elektrisk anlegg med bla. nyere sikringsskap.
Oppgraderinger de siste år:
Ny terasse, nye vinduer og dører (kun 1 vindu gjenstår i kjeller), nytt gjerde og fornyet drenering rundt bygget.
Montert lekkasjevarsler med magnetventil på vannrør, datert: 14/7-2018.
Ved forrige salg ga anticimex/ IF forsikring badet ekstra garanti. (2018) Dette kan ikke tegnes på nytt, men gir en pekepinn på at badet er i god stand.
Boligen er et av de best bevarte husene fra 'det gamle Lørenskog' og omtales som Haug Nordre i kommunens registre.

Beliggenhet

Marcus Thranes vei er sentralt beliggende til de fleste fasiliteter på Lørenskog, med kort gangavstand til både tog, skole, barnehage, badeplass, turstier og rekreasjonsområder!
Eiendommen har kort gangavstand til Luhr barneskole som stod ny i 2017. Fjellsrud ungdomsskole, Lørenskog videregående skole, samt Mailand videregående skole ligger alle i nærområdet. Kommunen har ikke skolekretser, men "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Høyskolen i Oslo og Akershus har beliggenhet på Kjeller.
En av verdens største innendørsarenaer for skisport "SNØ", står klart ved Lørenskog stasjon. Her er det skapt en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski. I forbindelse med utbyggingen er det også planlagt konferansehotell, butikker, serveringssteder, skiservice og leiligheter. Fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og flott turstier og lysløyper.
Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er både utgangspunkt for turer innover i Østmarka, og målet for tur-/ skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste togstasjon er Hanaborg (sone 2), ca 7 minutters gange unna boligen. Lørenskog stasjon (sone 1) ligger ca 15 minutters gange unna. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil tar det ca. 5 min til Lørenskog sentrum, 9 min til Strømmen Storsenter, 6 min til Lillestrøm, 16 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn. Det er også kort vei til Rema 1000, Kiwi og Joker. Ytterligere servicetilbud finnes på Strømmen Storsenter som er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker. Triaden og Metro ligger også i nærområdet.

Entré

Eneboligen ligger høyt og fritt på en kolle med adkomst via trapp fra gårdsplass. Entreen i første etasje ligger praktisk tilknyttet toalettrom og det er etablert en åpen garderobe. Fra entreen kommer man videre inn i en romslig og pen hall med nyere enstavs parkett. Det er tretrapp opp til boligens andre etasje, samt dør inn til trapperom til underetasjen.
Det er en utvendig trapp ned til underetasjen hvor boligen har en egen inngang. Her kommer man inn til et pent vindfang med flislagt gulv og hvitmalt trepanel.

Stue

I første etasje har boligen en svært innbydende stue med plass for sofaløsning og spisebord. Det er åpnet vegger mellom stue og kjøkken, noe som gir en luftig atmosfære og forvandler etasjen til et svært tiltalende allrom. Utgang fra spisestue til solrik terrasse. Store vindusflater på to sider i Jugendstil gir behagelige lysforhold, og rommet har et flott karnapp som gir ekstra lysinngang. Stuen har ellers Aduro peis fra 2018, mørke veggflater med hvitmalt brystningspanel og det er i senere tid lagt enstavs, hvitpigmentert eikeparkett.

Kjøkken

Kjøkkenet fra 2018 ligger åpent mot stuens spisedel med en flott barløsning som et naturlig skille mellom rommene. Innredningen er holdt i et stilrent, moderne design med hvite, glatte fronter, kvarts benkeplate med betongmønster og underlimt oppvaskkum av kompositt. Ved kummen er det to-greps armatur med uttrekksfunksjon.
Det er lagt lyspanel under overskap og stikkontakt på vegg over benkeplaten. Kjøkkenet er ellers utstyrt med integrerte hvitevarer i form av ventilator med belysning, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap i benk. I tillegg er det integrert stekeovn og mikrobølgeovn fra Bosch. Det er også montert komfyrvakt og lekkasjevarsler med magnetventil på vannrør.

Bad

Boligen har toalettrom i alle etasjer, bad i andre etasje og dusjrom i underetasjen. Toalettrom i underetasjen fra 2018 med flislagt gulv med gulvvarme. Det delikate badet i andre etasje er fra 2012 og har rundstein på gulv med gulvvarme, hvite veggfliser og downlights. Innredningen har sorte, glatte fronter, heldekkende servant, badekar, veggmontert høyskap og speil med belysning på hver side.

Bad II

I underetasjen har boligen et dusjrom med sandfargede gulvfliser, hvite veggfliser, downlights og gulvvarme. Det er montert glassdør inn til dusjrommet, dusjgarnityr er montert på vegg og det er mekanisk avtrekk.
Det er i tillegg et vaskerom i underetasjen. Rommet har en velfungerende løsning med sluk i gulvet og opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Boligens varmtvannsbereder er fra 2013 og er plassert under trappa.

Terrasse

Eneboligen har utgang fra stue og kjøkken til nordvestvendt terrasse på 23 kvm. Terrassen har trebord på dekke og rekkverk i trekonstruksjoner. I tillegg kan solrike dager nytes på en terrasseplatting som går rundt deler av boligen. Denne terrassen er på 110 kvm, noe som gir rikelig med mulighet for møblering i flere soner.

Soverom

Eneboligen har hele seks innredede soverom - to store soverom og et mindre soverom i andre etasje og tre lyse og pene innredede rom i underetasjen som er i bruk som soverom. To av soverommene i andre etasje har pene, originale tregulv. Fire av rommene er oppgradert i senere tid. De to største soverommene i 2 etg har store garderobeskap, mens to soverom i underetg har tilpassede garderober fra Garderobemannen. I tillegg er det skyvedørsgarderobe i gangen. Ekstra lagringsplass er på råloft.

Garasje / Parkering

Det er parkering i halvpart av dobbelgarasje med motorisert port (tinglyst avtale med eiendom) og på asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det er god plass på gårdsplass. Plass til ca 5-6 biler totalt om man parkerer på gress på tomta.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 634 298,- pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 883 472 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Eiendommen har kort gangavstand til Luhr barneskole som stod ny i 2017. Fra boligen er det kun noen hundre meter bort til ny undergang (se bilde) og videre inn mot skoleområdet. Fjellsrud ungdomsskole, Lørenskog videregående skole samt Mailand videregående skole ligger alle i nærområdet. I tillegg er det et godt utvalg av barnehager i kort avstand fra boligen. Kommunen har ikke skolekretser, men "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Høyskolen i Oslo og Akershus har beliggenhet på Kjeller.
Se også vår vedlagte nabolagsprofil bakerst i salgsoppgaven.

Byggemåte

Enebolig over to plan, kjeller og kaldtloft bestående av 1. etg., 2. etg., kjeller og kaldtloft med bærende konstruksjon i bindingsverk av tre. Gulvskille i bjelkelag av tre. Fasader forblendet med liggende malt/- beiset panel. Klassisk valmtakkonstruksjon tekket med takstein. Støttemur i pusset og malt betong. Støpt plate på mark med grunnmur i murkonstruksjoner antatt fundamentert til faste eller komprimerte masser. Yttervegger i bindingsverk av tre utvendig kledd med liggende malt/-beiset panel. Grunnmur i pusset og malt mur. Vinduer med malte trerammer og to-lags glassfelt fra byggeår, 2012 og 2018. Takkonstruksjon er antatt utført med to-trinns tekking med sløyfer, lekter, takpapp og takstein.
Boligen har fått TG2 av takstmann på enkelte punkter i rapporten. En kjøper bør sette seg godt inn i disse. Se vedlagt rapport.
*Takkonstruksjon og tekking er av eldre dato og har passert halvparten av forventet brukstid. Utskiftning må påregnes på sikt.
*Det anbefales å etablere bedre lufting fra kaldtloft. Dette for og forhindre for høy luftfuktighet som kan foresake soppskader.
*Det er foretatt sporadiske stikktagninger i panel, det ble registrert noe råteskade i kantbord langs grunn ved terrasse langs sydvegg.
*Sprekker  i mur mot garasje. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldene eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Utbedrende tiltak anbefales. Huset ligger på en kolle med antatt fjell
Rommene i underetasjen er ifølge mottatte originaltegninger fra kommunen, datert i 1927 godkjent som husholdning og brygghus. Etasjen er i dag innredet med 3 soverom, dusjrom, gang og vindfang samt egen inngang. Det er også innsatt noen nye vinduer. Fasadeendring eller bruksendring er ikke omsøkt og godkjent. Det gjøres spesielt oppmerksom på at rommene som er innredet og brukt som soverom ikke er godkjent for varig opphold samt at de ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til størrelse, takhøyde, rømningsvei og lys. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at evt. godkjennelse gis. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg det offentlige.
Karnapp i 1 etasje er ifølge originale byggetegninger en opprinnelig veranda. Ut fra originaltegninger kan det se ut som om entré er noe forlenget. Det foreligger ikke dokumentasjon som viser at forholdene/fasadeendring er søkt om/godkjent. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis. Det minste soverommet i andre etasje er ifølge originale byggetegninger en veranda. Fasadeendring eller bruksendring er ikke omsøkt og godkjent. Det gjøres spesielt oppmerksom på at rommet som er innredet og brukt som soverom ikke er godkjent for varig opphold samt at det ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til størrelse, takhøyde, rømningsvei og lys. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at evt godkjennelse gis. Kjøper påtar seg risikoen for fremtidig fortsatt bruk, og eventuelle pålegg det offentlige. Mottatte originaltegninger fra kommunen er datert i 1927 og er i noe dårlig kvalitet og viser ikke alle eiendommens fasader. Det er derfor noe usikkerhet knyttet til hvilke fasadeendringer som er gjort opp gjennom tiden, og hvorvidt disse er søkt om/godkjent eller ikke. Dette gjelder også oppføring av terrassene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at evt godkjennelse gis. Kontakt megler eller kommunen for ytterligere spørsmål.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge opplysninger innhentet fra Lørenskog kommune finnes det ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det var heller ikke vanlig praksis å utstede dette på denne tiden (byggeår ca 1927). Eiendommen er registrert som tatt i bruk 01.0.11928. Garasje står registrert som tatt i bruk i kommunens matrikkelbrev.

Boligens areal

Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 177 kvm, Bruttoareal: 195 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/vaskerom, dusjrom., vindfang, wc og 3 soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, kjøkken/stue og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, stue, wc og 2 soverom.
Boligen disponerer også ett kaldtloft med tilgang via luke i tak i gang 2. etg.
Garasje på ca. 18 m² på fremsiden av boligen.
Takhøyde i kjelleretasjen er målt fra 1,95 - 1,97 m. Deler av kjelleretasjen er ikke målbar grunnet lav takhøyde, dette utgjør 1 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Areal i underetasjen har tidligere vært leid ut. Selger eller tidligere selger har ikke søkt om bruksendring.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmepumpe (ny i 2019) og gulvvarme på bad, i dusjrom, og i gang i underetasjen, supplert med en Aduro peis fra 2018 i stuen. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elanlegg, og sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Det elektriske anlegget er noe oppgradert i senere år.
Under trappen er det plassert en Oso varmtvannsbereder på 198 liter fra 2013.

Løpende kostnader

Årlig avgift, kommunale avgifter:
Vann: 4.331,-
Avløp: 6.360,-
Renovasjon: 6.199,-
Branntilsyn, feiing: 447,-
Telenor er leverandør av kabel-TV og internett.
Strøm forbruk ligger på ca 1500,- i mnd i snitt. Dette inkluderer daglig lading av el-bil. Det regnes ca 1 pr Kwh.
De kommunale avgiftene kan variere ut ifra forbruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Dersom det blir mange biler på visning kan man også parkere nede ved vannet til høyre før man kjører inn til eiendommen.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i reguleringsplan for Fjellhamarskogen, datert 25.02.1987.
Eiendommen berøres av sikringssone for grunnarbeider over Romeriksporten.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert seks servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om trafostasjon og kraftlinjer (1939), vann- og klokkaledninger ( rett til å vedlikeholde disse på nabotomt), adkomstrett for sydøstre parsell over nordvestre parsell (1978),
Garasje: Varig rett for naboeiendom til bygge/ha dobbeltgarasje i nordvestre hjørne på gnr 107, bnr 109. Eierne av de to eiendommene er enige om garasjens plassering, samt bruk og vedlikehold av hver sin halvdel av den.  Bestemmelse om fortau lot seg ikke innhente(1979).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Medfølger ikke salget:
Veggfeste til TV nede i kjeller og lampe over spisebord på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Marcus Thranes vei 34 er registrert som en tomannsbolig, men fremstår i dag som en enebolig i både utforming og bruk. I denne annonsen/salgsoppgaven omtales derfor boligen som en enebolig.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85 % (minimum 65.000,-) av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Marius Wang