#TØYEN

Gjennomgående 3-R med klassiske detaljer | Praktikantdel | Bad & kjøkken fra 2016 | Peis, generøs takhøyde | V.vann inkl

Åkebergveien 34A , 0650 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

65%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 66 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1892
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 13
Energimerking F
FINN.no 183123840
Sist endret 08.07.2020 17:28
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 140 183
Ligningsverdi 1 051 681,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 182 373,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 132 373,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 140 183,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0029

Adresse og matrikkel

Åkebergveien 34A, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 13, andelsnr. 13 i Åkebergv 32/34 borettslaget med orgnr. 941797318 i Oslo kommune

Eier

Vilde Johanne Solvoll

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.

BRA/PROM

61 / 61 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Tomt

Eierform: Fellestomt
Felles bakgård er opparbeidet med belegningsstein, sykkelparkering og sittegrupper.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boområde på Tøyen. Åkebergveien er en gate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er et meget populært område, med blant annet Tøyen torg hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder, her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Kaffe- og cocktailbaren Human Mote, Nord og Natt m.m. Videre finner du Tøyen bodega med sine velsmakende retter, også rett i nærheten. Få meters gange til nærmeste dagligvare Coop, postkontor og grønnsakforretninger. Det er også en liten spasertur ned til Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende forretninger og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.
For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen er i umiddelbar nærhet. Videre er det kort vei til Sofienbergparken, Botanisk Hage og Kampen parken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, SATS/Elixia, Jordal Amfi med fotballbaner, m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i August og ligger kun 5 min gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kun 10 minutters gange til Grünerløkka og Carl Berner, samt 15 minutter til sentrum.
Det er også en liten spasertur til Bjørvika hvor du blant annet finner sommerrestauranten Sukkerbiten - med sin flotte utsikt mot Oslofjorden og stemningsfulle atmosfære. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Maeemo med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du i Schweigaardsgate 15. Her bor du svært sentralt med kort vei til buss og T-banestasjon på Tøyen. Buss nr. 20 og 37 stanser også i umiddelbar nærhet til boligen.

Entré

Entréen er lysmalt og gir et pent førsteinntrykk av boligen. Det er lagt nytt gulv med gulvvarme i 2020.

Stue

Flott stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig møblement. Stuen har store vindusflater med dype karmer som slipper inn rikelig med dagslys og en generøs takhøyde (2,80 m). I det ene hjørnet står det en peisovn som bidrar med varme og en god atmosfære til rommet. Stuen er lysmalt i 2020 har slitesterkt laminat på gulv.

Kjøkken

Kjøkken fra 2016 med glatte fronter og benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum. Benkebelsyning over kjøkkenbenk og ventilator i overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående oppvaskmaskin, Integrert stekeovn og nedsenket platetopp.

Bad

Leiligheten har et delikat, flislagt bad fra 2016. Innredningen består av speil med overlys, helservant i skap, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Videre har badet opplegg for vaskemaskin, gulvvarme og downlights i tak.

Toalettrom

Toalettrom med flislagt gulv og flislagte vegger. Helservant i skap med glatt skapdør. Speil med overlys over servant og gulvstående toalett.

Praktikantdel

Lyst og pent rom. Ikea kjøkken er montert i 2019/20. Kjøkkeninnredning har glatte fronter og benkeplate av heltre med nedsenket oppvaskkum. Malt flate med stikkontakter mellom benkeplate og overskap. Hvitevarer som frittstående kjøleskap med fryser, integrert oppvaskmaskin, integrert kombinert stekeovn og mikrobølgeovn i overskap medfølger.
Det store vindu sørger for godt med lys inn og sammen med den gode takhøyden gir det en god romføelse.

Soverom

Stort soverom vendt inn mot rolig bakgård. Her er det god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side.

Felleskostnader

5.457,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv, kommunale avgifter, felles forsikringer, vaktmestertjenester, renhold ved firma, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 5.307,-
Dugnad kr. 150,-
Eventuell eiendomsskatt kommer i tillegg til felleskostnadene i mai, juni, september og november.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 051 681 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 786 051 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein/plater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Scandia profilerte entrédør i brannklasse B30 fra 1987. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1985/86.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
2 . etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, toalettrom og to soverom.
Boligen disponerer også kjellerbod på 3,8 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. Praktikantdelen har vært utleid til kr. 7.500,- pr. mnd inkludert alt.
Andelseieren kan leie ut hele boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet elektrisitet og gulvvarme kombinert med vedfyring. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert tre servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledninger (1969), bestemmelse vedrørende kafé (1980) og adkomstrett (1988).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 18 andelsleiligheter. Borettslaget Åkebergveien32/34 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 941797318.Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.
Borettslaget har en vaktmesteravtale med Gamle Oslo Servicesentral.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har to lån i OBOS-banken. Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: OBBK01-98207473774
Type: A
Restsaldo: 3.275.497,-
Restløpetid: 25 år 1 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 182.373,-
Kapitalkostnader: 769,-
Lånenummer: OBBK02-98207360236
Type: A
Restsaldo: 567.344,-
Restløpetid: 11 år 11 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

182 373 pr. 26.06.2020.

Andel formue

17 804 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87435549

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Mulig utbygging av næringslokaler i 1.etg: Borettslaget har blitt kontaktet av eierne av næringslokalet i nr. 32. De har fått godkjenning fra kommunen til å gjøre om næringslokalet til 2 leiligheter og 1 mindre næringslokale. Status per dags dato er at utbygger ønsker å gå i gang så fort som mulig, men borettslaget venter på tilbakemelding fra OBOS om hvor mye det vil koste å innlemme de to boenhetene. Når dette er avklart, må det utarbeides en avtale mellom borettslaget og eierne av næringslokalet som avklarer alle økonomiske spørsmål. Deretter må dette tas opp i en ekstraordinær generalforsamling.
I posten drift og vedlikehold for 2020 er det beregnet kr 265.000,- til større vedlikehold som omfatter bytting av låser, utbedring av aktive og eventuelt passive brannsikringstiltak, utbedring av bakgården og sjekk av elektrisk anlegg.
Tidligere vedlikehold:
2020/2019 - Utbedring av brannsikringstiltak
2015 - Rehabilitering av tak, oppussing av oppganger og montering av brannalarm.
2012 - 11 Nye balkonger.
2011 - Piperehabilitering og oppgradering av uteareal.
2008 - 2007 - Oppussing av fasader, oppgradering av ventilasjonsanlegg i leilighetene. Reparasjon av piper og nytt callinganlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for andre beboere i gården.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 30.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 5.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Marius Wang