ILA

Lys leilighet i 2. etasje - Inkl. strøm, fjernvarme, varmtvann, kabel-TV og Internett - Heis - Felles takterrasse

Ilevollen 17 , 7018 Trondheim

VISNINGER

29. september tirsdag kl. 17:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torben Olden
Torben Olden Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

66%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 23 m²
Bruksareal 23 m²
Tomt 752 m² / Fellestomt
Byggeår 1965
Gårdsnummer 423
Bruksnummer 98
Energimerking F
FINN.no 184340167
Sist endret 24.09.2020 15:21
Prisantydning 1 290 000
Totalpris 1 546 280
Ligningsverdi 312 461,-

Beregnet totalkostnad

1 290 000,- (Prisantydning) 240 660,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 530 660,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 620,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 546 280,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning, bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler. Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning! Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Torben Olden presenterer en lys og koselig leilighet med attraktiv beliggenhet i Ila. Herfra er det gangavstand til butikker, restauranter, offentlig kommunikasjon og til sentrum for øvrig.
Leiligheten ligger i 2. etasje og består av gang, stue/kjøkken og bad. I gangen er det garderobeskap for oppbevaring av sko og yttertøy. Bad har dusjkabinett med skyvedører, servant og toalett. Stue og kjøkken i åpen løsning, hvor kjøkken har innredning med glatte fronter samt nedfelt oppvaskkum, integrert stekeovn og platetopp.
Oppvarming av leiligheten er inkludert i de månedlige felleskostnadene og er basert på elektrisk varme samt fjernvarme til radiator på stue.
Det er heis i bygget, og beboerne har tilgang til felles takterrasse og felles vaskerom i kjeller. Leiligheten disponerer også en bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Innhold

2. etasje: Gang, stue/kjøkken og bad.
Leiligheten disponerer også en bod i kjelleretasjen på ca. 5 kvm.
Felles takterrasse for beboerne.

Standard

Bad:
Bad med gulvbelegg og malt strie på vegger. Malt, glatt himling. Ukjent alder på badet, men anslår at det er rehabilitert på midten av 90-tallet. Dusjkabinett med skyvedører, blandebatteri fra Oras. Servant med ett-greps armatur fra Oras. Speilskap med integrert belysning og stikkontakt. Gulvmontert toalett fra Porsgrund. Oppvarming basert på veggmontert panelovn. Ventil i himling tilkoblet avtrekkskanal basert på naturlig avtrekk.
Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Innredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Integrert stekeovn og og platetopp med to kokeplater. Gulvbelegg, malte glatte flater på vegger og i himling. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast.
Øvrige rom:
Gang og stue. Gulvbelegg, malte glatte flater på vegger og i himling.
For ytterligere opplysninger, se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktivt beliggenhet i populære Ila, ca. 1,5 km fra Trondheim sentrum. Nærområdet har fasiliteter som blant annet dagligvarebutikk, café, kiosk, restaurant, treningssenter og post i butikk. Fra leiligheten er det gangavstand til sentrum som kan by på et rikelig utvalg av servicefasiliteter, restauranter og utesteder.
Området oppleves som trygt og rolig, og har både både sjøen og flere parker i nærheten. Ilaparken og Skansenparken med blant annet lekeplasser, sitteplasser, ballplass og griller ligger innenfor kort avstand. Bymarka med flotte turstier både sommer og vinter ligger heller ikke langt fra leiligheten.
Nærområdet har et godt utvalg av offentlig kommunikasjon lett tilgjengelig, med bussholdeplass like utenfor leiligheten hvor bussen kjører inn til sentrum på ca. 5 minutter. For ytterligere alternativ og avganger er det flere holdeplasser i nærheten. Skansen stasjon med nord- og sørgående togtrafikk ligger ca. 1,2 km unna. Det er også gangavstand til Trondheim sentralstasjon for tog og buss og gangbru derfra over til Trondheim Hurtigbåtterminal.

Tomt

Areal: 752 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 7 parkeringsplasser for utleie som tildeles etter ansiennitet.
Etter info fra TOBB er det per 29/01-20 5 stk av disse som er ledige.
Leie per mnd er p.t. kr. 300,- og ved tildeling av parkeringsplass vil omkostninger til TOBB komme på kr. 563,-.

Barnehage / skole i området

Skoler i området:
- Ila skole: ca. 0,4 km
- Nidelven skole: ca. 1,5 km
- Sverresborg skole: ca. 1,7 km
- Thora Storm avd. Adolf Øien: ca. 1,3 km
Barnehager i området:
- Ila barnehage: ca. 0 km.
- Iladalen barnehage: ca. 0,3 km

Felleskostnader

3 694 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer: Felleskostnad driftsdel: 2.211,- Felleskostnad avdrag: 442,- Felleskostnad renter: 609,- Kabel-TV/Internett: 393,- + evt. kr. 39,- per mnd i miljøgebyr for papirfaktura

Borettslag

Borettslaget Ilevollen 17 (org.nr.: (org.nr.: 994 933 213) ble stiftet 10.12.2009, og består av 20 andeler.
Forretningsfører er TOBB Eiendomsforvaltning AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har utvidet lånet i forbindelse med merkostnader for rehabilitering av rør. Evt. økning av felleskostnader er i følge TOBB foreløpig ukjent.
Styret har hatt en runde i forhold til problemer med varmtvann på hele huset som frøs når det ble kaldt. Dette skal i følge styreleder være fikset, og det samme når det gjelder vedlikehold av rør.
Det er av noen beboere bemerket undertrykk i leilighetene/overtrykk i korridorene, som gjør at noen sliter med å få igjen døren til leiligheten på grunn av trykk. I følge styreleder kan det tenkes av det er enkelte som sperrer igjen avtrekkene som naturlig skal stå over stuevinduene. Dette skal styret etter hvert ta en runde på, for å få et anbud på befaring av ventilasjonsfirma som kan se hvordan borettslaget har det, og om det går an å justere dette.
Borettslaget har god økonomi, og i utgangspunktet rom får å gjøre slike ting innenfor den økonomien som foreligger i dag. Styret håper derfor på at de slipper å øke innbetalingen noe mer enn det som normalt går opp årlig.
I følge styreleder var det noen problemer med radiatorene i fjor, da de har gitt ut varme også på varme sommerdager slik at strøm har gått rett ut. TOBB har nevnt at de ønsker å øke felleskostnadene med ca. 500 kr pga dette, men i følge styreleder har de valgt å avvente med denne justeringen i håp med å få ordnet opp i dette.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer forkjøpsrett, og den er forhåndsprøvd. TOBB bekrefter at de har mottatt 1 melding om interesse for bruk av forkjøpsrett.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning, mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader. Forsikring i Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS.
Borettslaget har ikke IN-ordning per i dag. Det ble på ordinær generalforsamling 06.05.2019 tatt opp spørsmål om IN-ordning, og kun vedtatt at styret får en fullmakt til å etablere IN-ordning om det skulle vise seg å være hensiktsmessig for borettslaget. Styret har ikke kontaktet TOBB angående inngåelse av kontrakt, og har per i dag ikke planer om å gjøre det.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 90517277532, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 10.01.2020: 2.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 10.01.2020: 5 535 714
Andel av saldo: 240 660
Første termin/første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 31.12.2048 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

240 660

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 609,- per mnd.

Avdrag fellesgjeld

Kr. 442,- per mnd.

Forsikring

If skadeforsikring Nuf Polisenummer: SP616132

Regnskap

Regnskap for 2018:
Sum driftsinntekter: kr. 1.009.726,-
Sum driftskostnader: kr. - 884.599,-
Årsresultat: kr. - 24.349,-

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet ikke tillatt med dyrehold i borettslaget. Det er i følge styreleder planlagt å ta en vurdering på dette under kommende årsmøte, men det vil mest sannsynlig ikke bli tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1965

Byggeår

1965

Byggemåte

Lavblokk i tre etasjer pluss kjeller fra 1965.
Bygget består av betongelementer kledd utvendig med teglstein. Støpt dekke som fundament, etasjeskillere i betong. Flatt tak som sannsynligvis er tekket med papp. På taket er det takterrasse med bruksrett for alle beboere.
Vinduer med karmer av tre, og to-lags isolerglass. Oppvarming basert på elektrisk varme og fjernvarme til radiator på stue. Varmtvann hentes også fra fjernvarme.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for: "Ilevollen 17, ferdigattest - bruksendring av bod i sokkeletasje til leilighet", datert 09.02.2006. Gjelder bruksendring av bodareal i sokkel til en to-roms leilighet.
Det foreligger ferdigattest for: "Ilevollen 15, 15B og 17, søknad om tillatelse til tiltak for påbygg, tilbygg og rehabilitering/fasadeendringer, datert 04.11.2005." Gjelder ombygging og utvidelse av eksisterende sykehjem.
Det foreligger godkjent fasadeendring og takterasse fra Trondheim Kommune datert 13.02.2018.

Boligens areal

Primærrom: 23 kvm, Bruksareal: 23 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Gang, stue/kjøkken og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. For mer informasjon, se borettslagets vedtekter vedlagt i salgsoppgave.

Oppvarming

Oppvarming basert på elektrisk varme og fjernvarme til radiator på stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 312 461 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 041 535 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra sentrum, følg Sandgata og ta til høyre til Kongens gate. Følg vegen og ta så første avkjørsel i påfølgende rundkjøring. Ta deretter til venstre, og boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen ligger ikke i et regulert område og har ingen detaljregulering, men er i kommuneplanens arealdel avsatt til bybebyggelse/sentrumsformål - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:
- PlanID 5001 r20190001, plannavn: Planprogram for fornying av Kongensgt og Ilevollen.
Gjelder fornying av kollektivtrasèen i Ilevollen og Kongens gate.
Det fremkommer i skriv fra Trondheim kommune v/Byplankontoret at: "I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles det om igangsettelse av arbeid med detaljreguleringsplan med konsekvensvurdering for eiendom gnr/bnr. 402/370 med flere i Trondheim kommune. Hensikten med planarbeidet er å skaffe formelt grunnlag for å fornye kollektivtraséen i tråd med 0-vekstmålet og føringer som er gitt i Bymiljøavtalen. Planområdet strekker seg fra Kongens gate i krysset med St. Olavsgate via Ilavollen til rundkjøringen i Ila."
Endringer kan forekomme. For eventuelle spørsmål og oppdatert status, ta kontakt med Trondheim kommune på tlf: 72 54 00 00. Informasjon om planarbeidet og kopi av planprogram finnes også på: https://miljopakken.no/prosjekter/kongens-gate

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
1968/3662-2/107 Erklæring/avtale
Tinglyst: 27.03.1968
Best. i makeskisteskjøte mellom Trondheim kommune og Ilen Menighets Aldershjem vedk. diverse parseller, om at makeskiftet skjer vederlagsfritt på betingelse av at kommunen dersom det blir nødvendig av hensyn til reguleringen, får rett til å erverve tilbake ubebygget grunn av Ilevollen 15 og 17 uten vederlag m.v.
Grunndata:
1961/1408-2/107 Opprettelse av matrikkelenheten
Tinglyst: 10.03.1961
Opprettelse - Fradelt fra en adresse
2018/62911-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
Tinglyst: 01.01.2018

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet, ofte via private stikkanlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til torben@oldenpartners.no eller SMS: 93 47 71 77 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.