SØTVIKA/ØRLAND

Enebolig fra 2010 - 2 plan - Fantastisk utsikt - 5 sov - 2 bad - Gode solforhold - Nært marka

Brennbakken 5 , 7160 Bjugn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torben Olden
Torben Olden Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

58%

har bolig på over 120 kvm

25%

er barnefamilier

38%

er gift

22%

har høyskoleutdanning

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 200 m²
Bruksareal 233 m²
Bruttoareal 258 m²
Tomt 801 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2010
Gårdsnummer 36
Bruksnummer 58
Energimerking B
FINN.no 184336835
Sist endret 28.09.2020 15:47
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 618 070
Ligningsverdi 869 208,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 618 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Torben Olden og May Helen Arntsen ønsker velkommen til en innholdsrik og tiltalende enebolig med fantastisk beliggenhet i Søtvika i Ørland kommune, ca. 10 km fra Botngård og ca. 18 km fra Brekstad. Boligen går over to etasjer, og inneholder blant annet to bad, vaskerom, fem soverom, kjøkken, stue, loftstue, carport og dobbelgarasje.
Ved inngangsparti er det en vestvendt terrasse på ca. 14 kvm. Entré/gang har varme i gulv og skyvedørsgarderobe på ca. 3,2 meter hvor det er godt med oppbevaringsplass for både sko og ytterøy.
Kjøkken har innredning fra IKEA med profilerte overflater og integrerte hvitevarer som kjøleskap, fryseskap, mikrobølgeovn, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Fra kjøkken er det delvis åpen løsning mot stue, som har plass for både spisebord og sofamøblement. Fra stue er det utgang til stor, sørvendt terrasse med gode solforhold samt fantastisk utsikt mot Stjørnfjorden.
Bad i første etasje er flislagt og har varme i gulv, innredning med glatte overflater, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Separat flislagt vaskerom med vaskekar, to varmtvannsberedere, servantskap samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Boligen har fem soverom, hvor ett ligger i første etasje, og fire i andre etasje. I andre etasje er det også et kontor og en loftstue. Bad i andre etasje er flislagt med varme i gulv og har innredning med profilerte overflater, dusjhjørne med innfellbare glassdører, badekar og vegghengt toalett.
Parkering i dobbelgarasje, carport og på gårdsplass. I tillegg er det en utvendig bod i tilknytning til boligen på ca 12 m².
KORT OM EIENDOMMEN:
- Enebolig fra 2010 over to plan med gjennomgående god standard
- 5 soverom, 2 bad og separat vaskerom
- Balansert ventilasjon
- Varmepumpe og vedovn
- Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast
- Dobbelgarasje, carport og utvendig bod
- To terrasser med gode solforhold
- Fantastisk utsikt mot fjorden
- Umiddelbar nærhet til flotte turområder
- Ca. 10 km til Botngård med et bredt utvalg av fasiliteter
- Ca. 18 km til Brekstad

Innhold

1. etasje: Entre, gang med trapp, vaskerom, bad, soverom, kjøkken og stue i åpen løsning, samt garasje.
2. etasje: Loftstue med trapp, bad, kontor og 4 soverom.
Utgang fra stue til sørvendt terrasse på ca. 30 m², og vestvendt terrasse ved inngangspartiet på ca. 14 m².
I tillegg er det utvendig bod på ca. 12 m² og en carport på ca. 21 m².

Standard

Bad 1. etasje:
Flislagt bad med gulvvarme på ca. 8,7 m². Malt panel i himlingen med lampepunkt og ventil tilknyttet boligens ventilasjonsanlegg. Innredning med glatte overflater, servantskap med skuffer. Dobbel servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil med lys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbar dusjdør i glass og blandebatteri fra Grohe. Vegghengt toalett fra Grohe. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra byggeår. Rommet har to sluk, ett i dusjsonen og ett midt i rommet. Det måles ca. 25 mm fall på gulv fra dør til sluk midt i rommet, og 28 mm fall på gulv til sluk i dusjsonen.
Bad 2. etasje:
Flislagt bad med gulvvarme på ca. 7,5 m². Malt panel i himlingen med lampepunkt og ventil tilknyttet boligens ventilasjonsanlegg. Innredning med profilerte overflater, og servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil med lys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbare dusjdører i glass og blandebatteri fra Oras. Badekar med blandebatteri fra Oras. Vegghengt toalett fra Grohe. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra byggeår. Rommet har to sluk, ett i dusjhjørne og ett under badekar. Ca. 25 mm fall fra dørterskelen til sluk i dusjhjørne, og 17 mm til sluk under badekar.
Kjøkken:
Kjøkken i åpen løsning mot stuen. IKEA innredning med profilerte overflater, benkeplate i laminat med nedfelt dobbel rustfri oppvaskkum og ett- greps armatur med uttrekk fra Grohe. Enkelte overskap med vitrinedører. Stikkontakter og belysning under overskap. Malt tapet mellom benk og overskap. Integrert micro, fryseskap, kjøleskap og platetopp med ventilatorhette over fra IKEA. Oppvaskmaskin fra Hotpoint Ariston og stekeovn fra Gram. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra byggeår. Malt panel med downlights i himling, parkett på gulvoverflater og panelplater på veggene.
Øvrige rom 1. etasje:
Gulvoverflaten belagt med parkett og keramiske fliser i entré. Veggoverflater med panelplater, og himlingsoverflater med malt panel. Lampepunkt i flere av rommene. Downlights på stue, kjøkken, gang og entré. Innerdører i hvit utførelse med profilerte overflater fra byggeår. Skyvedørsgarderobe på ca. 3,2 meter i entre, og garderobeskap på soverom 1 på ca 2 meter. Kjøkken, stue og spiseplass i åpen løsning ca. 44 m².
Øvrige rom 2. etasje:
Gulvoverflaten belagt med parkett. Veggoverflater med panelplater. Himlingsoverflater med malt panel og lampepunkt i flere av rommene. Innerdører i hvit utførelse med profilerte overflater fra byggeår. Soverom 2,3,4 og 5 i 2. etasje på henholdsvis ca. 8,7 m², 23 m², 9 m² og 13,7 m². Skyvedørsgarderobe på ca. 5 meter på soverom 3. Garderobeskap på 1 meter soverom 4, og 1,5 meter soverom 5.
Oppgraderinger foretatt i regi av nåværende eier de siste årene:
- Satt inn ekstra verandadør
- Satt inn takvindu på bad i 2. etasje
- Ny benkeplate på kjøkken i 2018
- Satt inn varmepumpe
- Bygget carport, utebod og lekestue
- Byttet inngangsdør i 2020
- Malt huset i 2019/2020
For ytterligere opplysninger, se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Eiendommen har en flott beliggenhet i rolige og landlige omgivelser i Søtvika i Ørland kommune. Fra eiendommen har man fantastisk utsikt mot sjøen, og umiddelbar nærhet til både sjø, fjell, strand, marina og til flere flotte turmuligheter, sommer som vinter.
Fra boligen er det ca. 10 km til Botngård og ca. 18 km til Brekstad som kan by på et variert tilbud innen varehandel og servicefasiliteter. Dagligvarebutikker som Kiwi, Coop Extra og Rema 1000, restauranter, apotek, vinmonopol, frisør, bensinstasjon, kiosk m.m.
Ørland kommune kan tilby et aktivt lokalmiljø med fotballbaner, bowlinghall, svømmehall og Fosenhallen. Fosenhallen har ishockeybane, skøytebane for lengdeløp, curlingbane, tartandekke (løpebane) samt. en kunstgressbane som kan benyttes året rundt. Det er også andre utendørs aktivitetsområder som blant annet rulleskøytebane, skateområde, ballbinge. Videre kan Ørland by på langrennsløyper, skiskytteranlegg, ulike idrettslag og sykkelstier. Det er også gode muligheter for både jakt og fiske.
Skoleelever i området sokner til Botngård barne- og ungdomsskole, som ligger ca. 10,8 km unna. Like nedenfor eiendommen går det skolebuss både til og fra Botngård. Fosen videregående skole ligger også i samme område. Det er flere barnehager i Botngård, derav blant annet Bekkefaret barnehage (ca. 11 km), Borgen barnehage (ca. 11,6 km) og Lyngrabben barnehage (ca. 11,3 km).
Brekstad med kjøpesenter og en rekke fasiliteter ligger ca. 20 minutters kjøretur fra boligen. Herfra går hurtigbåten til og fra Trondheim (ca. 1 time) og Kristiansund (ca. 2,5 time) og bilferge over til Agdenes/Valset. Det går også direkte flyrute Ørland-Gardermoen tur/retur flere ganger i uken. Ellers ca. 50 minutter med bil til Flakk med bilferge over til Rørvik, hvor det deretter er et kvarters kjøretur til Trondheim.

Tomt

Areal: 801 kvm, Eierform: Eiet tomt
Delvis inngjerdet tomt opparbeidet med flate plenarealer, busker, blomsterkasser, terrasser, utvendig boblebad, lekestue, forstøtningsmurer i betong og oppgruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje, i carport og på gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Skoler:
- Botngård skole (1-10 kl.): ca. 10,8 km.
- Fosen videregående skole: ca. 11,2 km.
Barnehager:
- Bekkefaret barnehage: ca. 11 km.
- Lyngrabben barnehage: ca. 11,3 km.
- Borgen barnehage: ca. 11,6 km.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 37328308

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2010

Antall soverom

5

Byggeår

2010

Byggemåte

Enebolig fra 2010 over to plan. Ringmur av thermomur kledd utvendig med grunnmursplater og plate på mark. Yttervegger er oppført i tre/bindingsverk, utvendig kledd med liggende panel. Etasjeskiller av støpt plate i 1.etasje og trebjelkelag i 2.etasje. Dooria hvit entredør i glatt utførelse med glass fra 2020. Vindu og terrassedør med 2-lags isolerglass fra 2009. Saltak i trekonstruksjoner tekket utvendig med Decra metallplater. Terrassene er bygget i trekonstruksjoner belagt med terrassebord.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen gnr./bnr. 36/58, datert 09.07.2010.

Boligens areal

Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 233 kvm, Bruttoareal: 258 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 135 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, gang, vaskerom, bad, soverom, kjøkken og stue i åpen løsning.
2. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Loftstue, bad, kontor og 4 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har kun en bruksenhet.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler på bad og i gangen, Mitsubishi varmepumpe (luft til luft) og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Nåværende eier opplyser om at de kjøper strøm fra privat mikrokraftverk.
Fra mai 2019 - april 2020 er den totale strømregningen på kr. 16.627,- inkl. nettleie. Nettleie er kr. 200,- per mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 564 pr. år Årsavgift: Vann: kr. 6.080,- Feiing: kr. 590,- Renovasjon: kr. 3.894,- Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Løpende kostnader

Selger opplyser om at nabolaget har en veikonto, hvor de setter inn penger for drift og vedlikehold av veien. Hovedsaklig utgifter til brøyting. Veien brøytes ved behov eller på etterspørsel.
Selger opplyser også om følgende:
De har gratis båtplass ut denne sensongen med muligheter for videre leie. Til båthavn er det 1,2 km.
Mulighet for videreføring av bredbåndsavtale fra Big blue.
Billig strøm som selger kjøper privat med med fast kWh pris. Nettleie 200 PR mnd.
Mulighet for videreføring av komposteringsavtale med rabatt på renovasjonsavgift som selger i dag har varmkompost av matavfallet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 869 208 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 129 148 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Botngård, følg skilting mot Brekstad og deretter ta til venstre mot Høybakken. Følg Fv131 og Furunesveien i ca. 4,5 km. Ta så av til venstre mot Høybakken/Stallvika og følg Høybakkskardet. Ta deretter til venstre og inn på Brennbakken etter ca. 5,5 km og hold til venstre. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, reguleringsbestemmelser for reguleringsplan for Søtvik boligområde.
Området rundt er regulert til blant annet jordbruk, skogbruk, kjøreveg og industri. Se vedlagt kart i salgsoppgave. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Ørland kommune på telefon 72 51 40 00.

Offentlige planer

Det foreligger p.t. ingen innsendte planer på området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata:
2004/3309-1/63 Registering av grunn
Tinglyst: 27.05.2004
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 5037, Gnr: 36, Bnr: 1
2018/122778-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
Tinglyst: 01.01.2018
2020/1772525-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
Tinglyst: 01.01.2020
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 5057-36/1
Rettigheter i eiendomsrett
2005/855-2/63 Bestemmelse om veg
Tinglyst: 14.02.2005
Rettighetshaver: Knr: 5057 Gnr: 36 Bnr: 58
- Kjøper har rett til å benytte felles vei frem til eiendommen.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vann.
Ikke tilknyttet off. kloakk. Kloakk tilkoblet privat septiktank med kommunal tømming 1 gang i a°ret.
Privat vei. Det foreligger tinglyst rett til å benytte felles vei frem til eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen: Taklampe på stue/kjøkken, vaskemaskin, tørketrommel, løse speil på vegger, løs innredning i garderobeskap, fryseskap i garasjen, verktøytavler og benker i garasjen og hyller/reoler i carport.
Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap og fryseskap på kjøkken medfølger handelen i den stand de er i p.t. Det medfølger ingen garantier utover dette.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til torben@oldenpartners.no eller SMS: 93 47 71 77 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.