Valderøya

Innholdsrik enebolig m/carport - Store terrasser - Gode solforhold - Barnevennlig boligområde.

Nordstrandmyrane 33 , 6050 Valderøya

BE OM SALGSSUM
Marianne Stenseth
Marianne Stenseth Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

43%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 130 m²
Bruksareal 139 m²
Soverom 3
Byggeår 2008
Gårdsnummer 183
Bruksnummer 1080
Energimerking C
FINN.no 159459341
Sist endret 03.06.2020 11:30
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 386 242
Ligningsverdi 808 934,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 386 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Giske kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og er beregnet til kr. 5.176,- for 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/Marianne Stenseth har gleden av å presentere en lys og pen enebolig i kjede, beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Valderøy i Giske kommune. Boligen ligger i kjede med totalt 6 boliger og rolig og barnevennlig boliggate. Eiendommen er en endeseksjon med flere store terrasser og gode solforhold. Her vil man ha skoler og barnehager i umidelbar nærhet samt ha Ålesund sentrum innen ca. 12-15 minutters kjøring gjennom undersjøiske tunneler.
Boligen går over to plan og har en gjennomgående god standard. Den har en god planløsning med 3 soverom i tilknyttning til bad samt vaskerom og loftstue med utgang til terrasse i 2. etasje. I 1. etasje er kjøkken og spisestue i åpen løsning med utgang til østvendt terrasse på ca. 29 kvm. Her er også bad samt romslig stue med utgang til en stor vestvendt terrasse på 49 kvm.
Kjøkken er lyst og pent og har godt med skap- og benkplass. Det er innredet med malte glatte innvendige flater, fliser over kjøkkenbenk og integrerte hvitevarer som kjøleskap, komfyr (2019), induksjonstopp og oppvaskmaskin samt waterguard i kjøkkenbenk. Kjøkken er i åpen løsning med spisestue. Kjøkken/spisestue har pene fargevalg samt store vindusflater som gir rikelig med naturlig dagslys. Fra spisestue kommer man videre inn til stue. Stuen er romslig og har flere møbleringsmuligheter. Terrasse med utgang fra stue er skjermet fra nabo med levegg. Her er det videre plenareal samt utebod.
Bad i 1. etasje ligger i tilknyttning til ente/gang og er flislagt med varme i gulv og er innredet med nedfelt servant, vegghengt toalett og dusjhjørne med glassdører. Entre/gang har skyvedørsgarderobe med speil.
I 2. etasje ligger boligens 3 soverom, hvor hovedsoverom har skyvedørsgarderobe. Bad i 2. etasje er flislagt med varme i gulv og er innredet med nedfelt servant, badekar og vegghengt toalett. Vaskerom har malte hunton panelplater på vegger og vinyl på gulv. Her er det opplegg for vaskemaskin. Varmtvannstank på 200 l, ventilasjonsanlegg og rør-i-rør skap er montert på rommet. 2. etasje har også romslig loftstue med utgang til terrasse.
Boligen har blant annet balansert ventilasjonsanlegg og sentralstøvsuger.

Innhold

1. etasje:  Bad, hall m/trapp, spisestue og stue/kjøkken
2. etasje: Bad, hall m/trapp, loftstue, vaskerom og 3 soverom.
Boligen disponerer en innvedig bod i 2. etasje samt utebod og carport.

Standard

2.etg har parkett på gulv, malte Hunton panelplater på vegger. Himlingsplater i himling. Bad er fra byggeår og har flislagte vegger og himlingsplater i himling, badet har flislagt gulv med gulvvarme. Badet har innredning med nedfelt servant. Badekar og vegghengt wc. Vaskerom har malte Hunton panelplater på vegger og himlingsplater i himling.  Vinylbelegg på gulv.  Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannstank, ventilasjonanlegg og rør i rør skap montert på rommet.
1.etg har parkett på gulv, malte hunton panelplater og tapetserte vegger. Himlingsplater i himling. Flislagt gulv i hall. Bad er fra byggeår og har flislagte vegger og himlingsplater i himling, flislagt gulv med gulvvarme.   Innredning med nedfelt servant, vegghengt wc og dusjhjørne med glassdører.
Kjøkkeninnredning med malte glatte innvendige flater. Fliser over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer, kjøleskap, komfyr (2019), induksjonstopp og oppvaskmaskin.Utebod har betonggulv, åpne trekonstruksjoner. Carport har betonggulv, bordkledning på vegger og panelte himlinger.
Det er utgang fra stue i 2. etasje til trebalkong på ca. 9 kvm.
Utgang fra stue til vestvendt treterrasse på terreng på ca. 49 kvm.
Utgang fra stue/kjøkken til østvendt treterrasse på ca. 29 kvm.
Tekniske installasjoner:
Elementpipe fra byggeår. Sotluke i stue.
Fordelerskap for rør-i-rør system montert på vaskerom i 2.etg.
Avløpsrør av plast.  Water guard i kjøkkenbenk.
Ca 200 l varmtvannstank fra byggeår montert i vaskerom i 2.etg.
Sentralstøvsuger.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
El anlegg fra byggeår. Etter NEK 400 2002.
Automatsikringer. Ny måler i 2017.
For mer informasjon se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Flott enebolig i kjede fra 2008 beliggende i Nordstrandmyrane på Valderøya i Giske kommune. Nærområde består i hovedsak av konsentrerte boliger bygd ut i senere år samt eldre eneboliger. Området oppleves som rolig og barnevennlig med nærhet til skoler og barnehager, dagligvarebutikker, treningssenter og offentlig kommunikasjon.
I umiddelbar nærhet til bolig er det regulert inn felles lekeareal for barn. Nærmeste dagligvarebutikk er Eurospar Valderøy med post i butikk som ligger 8 minutters gange fra boligen. Skoler og barnehager ligger også innen gangavstand. Simabakken bussholdeplass ligger 1 minutt gange fra eiendommen og har flere avganger daglig. Det tar ca. 12-15 minutter å kjøre til Ålesund sentrum og ca. 8 minutter til Ålesund Lufthavn, Vigra.
Området kan også by på flotte tur og rekreasjonsmuligheter, både på fjell og ved sjø. I tillegg til allsidige fasiliteter for både trening og idrett. Giske kommune har idrettslag og organisasjoner innen en rekke aktiviteter som blant annet golf, hestesportsklubb, fotball, motorsport og seiling for å nevne noen.
For mer informasjon om området se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgave.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med plen, beplantning, asfalt, terrasser, gjerde og natursteinmur.

Garasje / Parkering

Parkering i carport og på egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager i område:
Gnist barnehage Nordstrand (0,3 km)
Daggry barnehage (1,1 km)
Gnist sætra (1,7 km)
Skoler:
Valderøy barneskule (1,2 km)
Valderøy ungdomsskole (1,4 km)
Ålesund vgs. - Volsdalsberga (15,6 km)
Ålesund videregående skole (15 km)

Sameie

Boligen er seksjonert, men dette er eneboliger i kjede og de deler ikke på noen kostnader. Dog er det pliktig medlemskap i velforening for feltet. Se under punktet "løpende kostnader".

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank 1/ Fremtind Polisenummer: 19673555

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Eierseksjon), byggeår: 2008

Antall soverom

3

Byggeår

2008

Byggemåte

Utvendig beskrivelse:
Huset er opprinnelig bygd som Svanemerket hus med ekstra fokus på energiforbruk og miljøkvalitet i bygningsmaterialer. Ekstra isolasjonstykkelse og i vinduer utifra hva som var vanlig på byggetidspunkt.
Huset har steinbelagte sålplater som taktekking fra byggeår. Bygget er oppført i en bindingsverkkonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet. Utvendig kledd med liggende bordkledning. 3-lags glass i trevinduer fra byggeår. Malt hovedytterdør og balkongdør med 2-lags glass - alle fra byggeår. Trebjelkelag. Ringmurselementer - støpt plate.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for kjedet seksmannsbolig fra Giske kommune, datert 04.04.2014

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 139 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, hall m/trapp, stue og stue/kjøkken
2. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  bad, hall m/trapp, stue, vaskerom og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe og elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke oppgitt.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 084,07 pr. år Kommunale avgifter og gebyrer utgjør vassgebyr, ab.gebyr vatn, avløpsgebyr, ab. gebyr avløp og restavfall dunk. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til annen.

Løpende kostnader

Der det pliktig medlemskap i velforening for feltet og følgende kostnader påløper:
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 200,-.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. 350,-.
Hver hustand betaler kr. 200,- hvert 3. år for strøm til gatebelysning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 808 934 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 912 162 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Ålesund til Valderøya via undersjøiske tunneler. Ta av mot Valderhaugvegen før broa, i krysset ved Rema 1000/Europris og følg vegen til avkjørsel inn på Øvstevegen. Ta deretter første veg til høyre og deretter til høyre igjen. Boligen ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet i regi Aursnes & Partners ved fellesvisninger

Regulering

Eiendommen er i følge kommuneplankart regulert til boligbebyggelse. Kart og reguleringsplan ligger vedlagt i salgsoppgave.
 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er i følge Giske kommune p.t. ingen planer under arbeid som inkluderer eiendommen, heller ingen regulering under arbeid som berører eiendommen.
Det foreligger en kommuneplan med planID 2014010 med Ikrafttredelse fra 14.06.18 som i følge informasjon fra kommunen p.t. er under arbeid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

RETTIGHET
Dagboksnr.: 1954/101287-8/58
Tinglyst: 30.04.1954
RETTIGHETSHAVER:GISKE KOMMUNE
Org.nr: 964980721
LEIEAVTALE
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
GRUNN FOR NEDLEGGING AV VANNLEDNING
OVERFØRT FRA: 1532-183/1080
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
**NYE VILKÅR I LEIE
Dagboksnr.: 1983/100185-2/58
Tinglyst: 11.01.1983
GJELDER: RETTIGHET 1954/101287-8/58
SEKSJONERING
Dagboksnr.: 2008/870261-1/200
Tinglyst: 27.10.2008
Opprettet seksjoner:
SNR: 1
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Grunn
SAMEIEBRØK: 1/6

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Det foreligger en tinglyst kontrakt som gir Valderøy Vasslag fri stedsvarende bruksrett til grunn for nedlegging av rørledninger over flere eiendommer, samt med rett til reparasjon av ledninger. Kontrakten er datert 27.04.1954. I Januar 1983 ble det tinglyst nye vilkår hvor Giske kommune overtok rettighetene til blant annet uttak av vann, nedlegging av rørledning m.v. som er innført i grunnboksblad. Giske kommune er også gått inn på de forpliktelser som er innflrt som heftelser på grunnboksbladet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgere har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marianne@aursnespartners.no eller SMS: 90 59 88 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt kr. 25.000,- beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.000,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, markedspakke kr. 14.900,-. For visninger er det avtalt kr. 1.875,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.