Fiskarstrand

Ny pris! Innholdsrik enebolig med stor terrasse, gode solforhold og integrert garasje

Solstranda 21 , 6035 Fiskarstrand

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Vegard Lianes
Vegard Lianes Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

23%

av boligene er nyere enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 229 m²
Bruksareal 268 m²
Tomt 642 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1967
Gårdsnummer 74
Bruksnummer 89
Energimerking G
FINN.no 164411572
Sist endret 03.07.2020 11:52
Prisantydning 3 650 000
Totalpris 3 757 242
Ligningsverdi 893 092,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 650 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 107 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 757 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

P.t er det ikke eiendomsskatt i Sula kommune.

Beskrivelse

Aursnes & Partners V/Arild Berentzen ønsker velkommen til en romslig og innholdsrik enebolig beliggende på Rørstad, like nord for Mauseidvågen. Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde med ingen gjennomgangstrafikk og lite støy. I nærområdet finner man blant annet bussholdeplass, dagligvarebutikk, barnehage og barneskole.
Boligen er vendt mot sydvest med flott utsikt mot blant annet Solevågsfjellet. På eiendommen er det stor terrasse/veranda med gode solforhold. Boligen går over 2 plan og har blant annet integrert garasje og en fin hagestue på verandaen.
Kjøkkeninnredning har fronter av eik, laminert benkeplate, keramiske fliser over kjøkkenbenk og var montert i 2009. Kjøkken har godt med skap- og benkeplass samt integrerte hvitevarer. Fra kjøkken kommer man inn til romslig spisestue med utgang til terrasse og flott utsikt. Her er det godt med vindusflater som gir rikelig med naturlig dagslys.
Både bad i underetasje og 1. etasje er fornyet i 2009. Bad i 1. etasje er flislagt med varme i gulv. Badet er innredet med dusjnisje, hjørnebadekar, vegghengt toalett og heldekkende servant samt god skapplass med både servantskap og høyskap. Bad i underetasje er flislagt med varme i gulv. Dette badet er innredet med dusjnisje, heldekkende servant og vegghengt toalett. Vaskerom har flislagt gulv med varme, nedfelt rustfritt skyllekar samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Boligens soverom er fordelt med 3 soverom i underetasje og 1 soverom i 1. etasje. Soverom i 1.etasje har walk-in garderobe og tilknytning til bad.

Innhold

Underetasje: Hall, gang, kjellerstue, flislagt bad, bod under trappen og 3 soverom.
1. etasje: Gang, stue, kjøkken, flislagt bad, garderobe, vaskerom og soverom.
Boligen har også integrert garasje og hagestue på terrassen.

Standard

Huset har fliser, skipsgulv, laminat og lamellparkett på gulvene. Malte trefiberplater med panelmønster, malt panel, tapet og malt tapet på veggene. Sparklede og malte bygningsplater i de fleste himlingene og noe malte trefiberplater.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med fronter av eik og laminert benkeplate. Kjøkkenet er innredet med blant annet planlimt rustfri oppvaskkum med skyllekum og nedfelt koketopp, integrert stekeovn, oppvaskmaskin, kjølehjørne, keramiske fliser på veggen over kjøkkenbenken og avtrekksvifte av rustfritt stål er montert over koketoppen.
Bad:
Underetasje: Badet er flislagt med varme i gulv og har dusjnisje med skyvedører samt blandebatteri og dusjgarnityr på veggen. Servantskap med malte fronter og heldekkende servant. Speil med lys over servanten og vegghengt toalett.
1. etasje: Badet er flislagt med varme i gulv og har dusjnisje med skyvedører og dobbel dusj. Servantskap med malte fronter og heldekkende servant. Høyskap og hylle med lys over servanten.
Hjørnebadekar og Vegghengt toalett.
Vaskerom: Vaskerommet har flislagt gulv med varme og malte vegger. Underskap med laminert benkeplate og nedfelt rustfritt skyllekar. Overskap og fliser på veggen over benkeplaten. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Tekniske installasjoner:
- Rør i rør system av for tappevann. Avløpsrør av plast.
- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter i boden under trappen.
- Termostatstyrte varmekabler i badegulvene, vaskerommet og gangen i underetasjen.
- Røykpipe og ildsted i begge etasjene. Sotluken er plassert i gangen i underetasjen.
- Innfelte downlights i himlingene i to soverom, i kjøkkenet og i takustikket over verandaen.
- Boligen er ventilert med mekanisk avtrekk fra badene og tilluft via spalteventiler og klaffventiler, ellers åpning av vinduene.
- Mulighet for forsert avtrekk fra kjøkkenviften.
For mer informasjon se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde i rolige og barnevennlige omgivelser i Fiskarstrand. Boligen ligger i en gate uten gjennomgangstrafikk med gode sol- og utsiktsforhold mot solevågsfjellet. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger. I nærheten av boligen er det barnehage og barneskole. På Fiskarstrand finner man også blant annet aktivitetshall og fotballstadion like i nærheten.
I område er det flotte tur- og rekreasjonsområder i skog og mark. Til nærmeste treningssenter Aktiv Trening Langevåg er det ca 8 minutter med bil. Nærmeste daglivarebutikk er Kiwi Fiskarstrand og nærmeste post i butikk er SPAR Eidsnes. Nærmeste bussholdeplass er simabakken som ligger 0,3 km unna boligen. Herfra går bussen flere ganger daglig.
Det er ca 6 km til kommunesentrumet i Langevågen og ca 11 km til butikksentrene på Moa.
For ytterligere informasjon om området se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgave.

Tomt

Areal: 642 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen ligger på sydvendt tomt i bratt skrånende terreng, opparbeidet og terrassert med støttemurer og skråninger. Det er forberedt for utendørs massasjebad i nord/østre hjørne. Noe beplanting med gressplen og busker, ellers naturtomt.

Garasje / Parkering

Det er plass til en bil i garasjen og en bil i oppkjørselen.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Rørstadmarka barnehage (0.7 km)
Måseide barnehage (1.6 km)
Gnist Bjørkavåg (3.3 km)
Skoler i området:
Fiskarstrand barneskule (1.3 km)
Måseide barneskule (1.6 km)
Sula ungdomsskule (6.4 km)
Borgund vidaregåande skole (11.4 km)
Spjelkavik videregående skole (11.5 km)

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1967

Antall soverom

4

Byggeår

1967

Byggemåte

Boligen har grunnmur av mur og betongkonstruksjoner og støpte gulv på grunnen. Etasjeskiller av trebjelkelag og innvendige trapper av tre mellom etasjene. Ytterveggene og øvrige bærekonstruksjoner over grunnmuren er av tre. Saltak av trekonstruksjoner og kaldt, ventilert kryploft.
Grunnmuren er delvis pusset og malt over terrenget. Ytterveggene over grunnmuren er av bindingsverk med malt, liggende kledning av tre. Vinduene og vindusdørene har karmer av tre og isolerglass, noen nyere vinduer med karmer av pvc i soverommet over garasjen. I kjellerstuen er det koblede vinduer. Ytterdøren har karmer av tre og malt, sporfrest dørblad med glassfelt og sidefelt med vindu. Garasjen har isolert stålport.
Understøttet og delvis overbygd veranda av impregnerte trekonstruksjoner foran hovedetasjen mot sør og øst. Terrasse over tilbygget mot vest er bygget sammen med verandaene.
Det er rekkverk av trespiler rundt verandaen og glassrekkverk rundt terrassen samt etablert hagestue på bakre del av terrassen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflytningstillatelse for våningshus, datert 29.08.67.
Det er gitt igangsettingstillatelse på garasje/tilbygg mm, som gjelder oppføring av garasje over to etasjer, tidligare tilbygg på huset og veranda/balkonger. Hagestue og badestamp er vist på tegning men er ikke med i søknaden.

Boligens areal

Primærrom: 229 kvm, Bruksareal: 268 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, gang, kjellerstue, flislagt bad og 3 soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, stue, kjøkken, flislagt bad, vaskerom og soverom.
Integrert garasje:
Bruksareal: 32 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i badegulvene, vaskerommet og gangen i underetasjen.
Røykpipe og ildsted i begge etasjene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 458 pr. år Årlig kommunal avgift inkluderer renovasjon. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til annen.

Løpende kostnader

Faste løpende kostnader er kommunale avgifter på kr. 9.458,- pr. år.
Kostnad for tømming av septiktank, eget strømforbruk og egen forsikringer vil komme i tillegg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 893 092 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 215 129 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Eidsnes kjør mot vest på Sulavegen/E39 mot Solavågseidet. Fortsett rett frem på Sulavegen/Fv61 i ca 1,6 km og sving til høyre inn på Furnesvegen/Fv657. Følg vegen ca 800 m og sving deretter til høyre og inn på Mausavågvegen/Fv657. Etter ca 1,2 km ta til høyre inn på Solstranda og følg veien ca 230 m nesten helt til enden av veien, boligen ligger på venstre side av vegen. Det vil bli skiltet i regi Aursnes & Partners ved fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse i "Reguleringsplan for Rørstad" fra 1997. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er i følge Sula kommune ikke regulering under arbeid/igangsatt planleggingsarbeid på område som inkluderer/berører eiendommen. Det eksisterer heller ingen planforslag som berører eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKKLEDNING
Dagboksnr: 1965/306043-4/58
Tinglyst: 01.12.1965
REGISTRERING AV GRUNN
Dagboksnr: 1965/306043-1/58
Tinglyst: 01.12.1965
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1531 Gnr:74 Bnr:1
Det foreligger skyldskifte tinglyst i 1965. I følge denne har parsellen rett til adkomst etter fellesvegen som går langs grensen i sør og videre vestover til riksvei. Parsellen, hovedbruket, tidligere og eventuelt senere utskilte parseller har gjensidig rett til å føre frem ledninger for vann og kloakk over hverandres eiendommer.
Rettigheter på andres eiendommer:
BESTEMMELSE OM VEG
Dagboksnr: 1965/306043-2/58
Tinglyst: 01.12.1965
Rettighetshaver:Knr:1531 Gnr:74 Bnr:89

Vei/vann/avløp

Boligen er tilkoblet offentlig vann og har avløp til privat septiktank. Adkomst via privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til arild@aursnespartners.no eller SMS: 90 70 85 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon 1% beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. Minimumsprovisjon er avtalt til kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.000,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, markedsføringspakke kr. 14.900,- For visninger er det avtalt kr. 1.875,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva. Dersom handel ikke kommer i stand betaler oppdragsgiver påløpte direkte utlegg, samt tilretteleggingsgebyr og visninger.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.