Valderøya

Nyere halvpart av tomannsbolig - Moderne og pen - Terrasse på 56 kvm - Carport - Rolig og barnevennlig område

Kolåsbakken 8 , 6050 Valderøya

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Vegard Lianes
Vegard Lianes Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

78%

har bolig på over 120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 99 m²
Bruksareal 104 m²
Bruttoareal 116 m²
Tomt 195 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 183
Bruksnummer 1297
Energimerking B
FINN.no 178075082
Sist endret 15.05.2020 12:48
Prisantydning 3 390 000
Totalpris 3 483 742
Ligningsverdi 763 446,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,-)) -------------------------------------------------------- 93 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 483 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Giske kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og var ca. kr 1.494,- for 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Giske kommunes hjemmeside. Promillesatsen har økt fra 2 til 3 for skatteåret 2020 og prognosen for inneværende år er kr 6.411,-.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/Vegard Lianes har gleden av å presentere en moderne og pen halvpart av tomannsbolig, beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Valderøya i Giske kommune. Boligen ligger i et nyetablert felt. Her vil man ha barnehage i umidelbar nærhet, samt gåavstand til skoler. Eiendommen har et flott uteområde med stor terrasse og gode solforhold. Sola når terrasse/uteområde tidlig på morgenen ca kl. 08.00 og går ned ca kl 20.00 (sommerstid).
Boligen går over to plan og har en gjennomgående høy standard. Den har en god planløsning med 3 soverom i 2. etasje med nær tilknyttning til bad. Det er utgang fra hovedsoverom til balkong i 2. etasje, samt utgang fra stue til stor terrasse på 56 kvm i 1. etasje.
Kjøkken er lyst og pent og har godt med skap- og benkplass. Hvit kjøkkeninnredning med pene glatte flater, integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkken er i åpen løsning med stue. Kjøkken/stue har pene fargevalg samt store vindusflater som gir rikelig med naturlig dagslys. Stuen er romslig og har flere møbleringsmuligheter. Terrasse med utgang fra stue er skjermet fra nabo med levegg. Her er det videre plenareal.
Bad i 1. etasje ligger i tilknyttning til gang og er flislagt med varme i gulv og er innredet med nedfelt servant, vegghengt toalett og hjørnebadekar, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badekar ble satt inn sen vår/tidlig sommer 2019 av Nordstrand VVS. Entre/gang har skyvedørsgarderobe med speil.
I 2. etasje ligger boligens 3 soverom, hvor hovedsoverom har skyvedørsgarderobe. Bad i 2. etasje er flislagt med varme i gulv og er innredet med nedfelt servant, dusjhjørne og vegghengt toalett. 2. etasje har også koselig loftstue med plass til sofamøblement.
Boligen har blant annet balansert ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning, sentralstøvsuger i begge etasjene, varmepumpe og innlagt fiber.
Gode lagringsmuligheter med teknisk bod i tilknytning til kjøkken, kott under trappen og flott innredet sportsbod ved inngangspartiet.
Fasade er malt sommeren 2019.
En parkeringsplass i carport og en på biloppstillingsplass.

Innhold

1. etasje:
P-rom: Bad, entré, kjøkken og stue.
S-rom: Bod og kott.
2. etasje:
P-rom: Bad, stue og 3 soverom.
Boligen disponerer utvendig sportsbod ved inngangspartiet.

Standard

Nyere halvpart av tomannsbolig med en gjennomgående høy standard. Pen og moderne bolig med stor terrasse på ca. 56 kvm.
Overflater:
Innvendige gulv har overflater av høytrykkslaminater og fliser. Varme i gulvene i entreen og på badene
Innvendige vegger har overflater av malte flater. Det er fliser på veggene på badene. Innvendige himlinger har overflater av hvite flater.
Innerdører er hvite fyllingsdører. Innvendig hvitmalt tretrapp fra byggeår. Trappen er med tette opptrinn. Det er kott/ bod under trappen.
Skyvedørsgarderober med speil i gangen og en med speil på soverommet oppe. Ellers hvite garderobeskap.
Bad i 1. etasje: Bad/ wc/ vaskerom fra byggeår med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, badekar og med vegghengt wc. Det er avtrekk fra rommet via ventilasjonsanlegget. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på rommet.
Bad i 2. etasje: Bad/ wc med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusj med dusjvegger og vegghengt wc. Det er avtrekk fra rommet via ventilasjonsanlegget.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med hvite fronter. Laminat benkeplate. Overskapene er foret til tak. Innredningen er utstyrt med integrert komfyr og med platetopp i benkeplaten, det er integrert oppvaskmaskin og det er ventilator over platetoppen.
Sportsbod:
Sportsbod ved inngang til boligen. Boden er bygget sammen med boligen og er kledd innvendig med malte mdf panelplater og med hvite himlingsplater. Det er lagt laminatgulv i boden. Ventilasjonsanlegget og sentralstøvsuger er plassert i denne boden.
Tekniske/sanitær installasjoner:
- Vannrør, (rør i rør) system.
- Avløpsrør av plast.
- Det er montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boligen.
- Det er montert luft til luft varmepumpe i boligen.
- Sikringskap med automatsikringer.
- Innlagt fiber.
- Sentralstøvsuger.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Tomannsboligen har en flott beliggenhet ved Nordstranda på Valderøya, omtrent 14 km fra Ålesund sentrum. Området oppleves som rolig og barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk. Fra boligen er det kort vei til blant annet dagligvarebutikk, treningssenter, tur- og rekreasjonsområder, skoler og barnehager.
I nærheten av boligen finnes dagligvarebutikker som Eurospar Valderøy og Rema 1000 Giske. Like ved Rema 1000 Giske finner du også Apotek 1, Europris, Sparebanken Møre og diverse andre forretninger.
Nærmeste skole er Valderøy barneskule og Valderøy ungdomsskule, som ligger ca. 1,8 km fra boligen.
Det er flotte turområder like ved boligen med tursti opp Valderøyfjellet. Høyeste punkt på Valderøyfjellet kalles Signalen (232 moh) og det er ellers både fine turstier og klatreområder på fjellet.
Til Giske Golfklubb er det ca. 2,5 km. Her er det 9 hulls bane og åpent hele året så lenge været tillater det.
Fra boligen er det ca. 100 meter til nærmeste bussholdeplass, Groven. Herfra går ulike bussruter med flere avganger daglig. Det tar ca. 16 minutter med bil til Ålesund sentrum og ca. 7 min til Ålesund Lufthavn, Vigra.
For ytterligere informasjon se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 195 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomta er opparbeidet med asfalterte utearealer, plen samt carport/bod etc. Det er bygget stor terrasse mot øst og syd på bakkenivå foran boligen.
Det er montert støyskjerm mot hovedvegen. Det er seksjonert eget uteareal til hver seksjon

Garasje / Parkering

To parkeringsplasser tilknyttet boligen. Parkering i carport og på oppstillingsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Gnist Barnehage Nordstrand (1-5 år) 0.5 km
Gnist Sætra (0-6 år) 1.1 km
Daggry barnehage (0-5 år) 1.7 km
Skoler i området:
Valderøy barneskule (1-7 kl.) 1.8 km
Valderøy ungdomsskule (8-10 kl.) 1.9 km
Ålesund videregående skole 14.4 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 15 km

Sameie

Det er ikke opprettet noe formelt sameie.
Det er opprettet et realsameie for lekeplassen der alle seksjonene har lik eierandel. Felleskostnad på kr 150,- pr. mnd.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

3

Byggeår

2017

Byggemåte

Det er fundamenter som ringmursystem med betong rundt boligen. Plate på mark med betong. Det er etasjeskille som bjelkelag av tre mellom etasjene.
Utifra byggeår antas det her å være benyttet plast rør til drenering.
Yttervegger i bindingsverkkonstruksjon med trefiberplater med papp, utvendige fasader har liggende bordkledning i malt utførelse. Noen felt er kledde med fasadeplater.
Vinduer med 3 lags isolerglass/ energiglass fra byggeår. Det er gjennomgående sprosser på vinduene i fronten.
Ytterdøren er profilert hvitmalt dør med glass. Døren til sportsboden er en tett hvit dør. Balkongdørene er en tredør med glass.
Takkonstruksjon med sperre tak/ kompakt tak av trekonstruksjon. Folietekket tak, renner og beslag av metall. Kassekledninger, vindskier og loddbord av trekledning.
Luftebalkong fra soverommet i trekonstruksjon med dekke av terrassebord og med rekkverk i metall og med glassplater.
Carport oppført i trekonstruksjoner med asfaltert gulv. Overbygd areal ca 14 kvm. Takkonstruksjon med som sperrekonstruksjon av tre med taktekke av folie.
Stor terrasse, denne er målt til ca. 56 m2 og er bygget i trekonstruksjon med dekke av terrassebord. Rekkverk i trekonstruksjon. Levegg av tre mot nabo. Terrassen har tilkomst via balkongdør på stuen og fra terreng.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 06.10.2017 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 104 kvm, Bruttoareal: 116 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe. Ventilasjonsanlegg. Varme i gulv på begge bad og i gang.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømregningene varierer fra ca. kr 500 til kr 1500 pr. mnd. Avhengig av sommer eller vinter. Dette er inkludert nettleie.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 113 pr. år Kommunale avgifter vil variere fra år til år og prognosen for 2020 er kr. 6.443,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 763 446 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 748 404 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Boligen ligger like nord for Gnist Barnehager Nordstrand. Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring/avtale
Dagboknr: 1954/101110-1/58 
Tinglyst: 07.04.1954 
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
RETTIGHETSHAVER: RØSSEVOLD ROLF
MED BEST. OM PÅSTÅENDE NØST
NØSTTOMTA
Overført fra: 1532-183/1297
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighet
Dagboknr: 1954/101287-19/58 
Tinglyst: 30.04.1954 
Rettighetshaver:GISKE KOMMUNE  
Org.nr: 964980721
LEIEAVTALE
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
GRUNN FOR NEDLEGGING AV VANNLEDNING
Overført fra: 1532-183/1297
Gjelder denne registerenheten med flere
Seksjonering
Dagboknr: 2017/715092-1/200   
Tinglyst: 03.07.2017 21:00 
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 72/812

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Giske kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vegard@aursnespartners.no eller SMS: 92 81 18 28 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt pakken: Boligselger Ung, som har fastpris kr. 59.990,- Prisen inkluderer alle utlegg, provisjon og visninger. Boligselger Ung har også full salgsgaranti. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.