Alta

SAGA: Innflytningsklar 2-roms selveier med 2 p-plasser og moderne standard fra 2014.

Sagabrinken 7B , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 83 m²
Bruksareal 96 m²
Bruttoareal 107 m²
Tomt 2 188 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 2014
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 269
Energimerking C
FINN.no 178749720
Sist endret 10.08.2020 12:48
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 878 820
Ligningsverdi 816 643,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 878 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter, og utgjør kr 3817,30 (2019)

Beskrivelse

Sagabrinken 7 B er en meget pen 2-roms selveierleilighet fra 2014, i landlige omgivelser. Her finner du fine rekreasjonsområder, blant annet er det kort vei til Skogvannet med bademuligheter. Like ved eiendommen er det busstopp og det er kort vei til Alta sentrum, med alt av bymessige fasiliteter.
Leiligheten ligger med enkel tilkomst på bakkeplan og har overbygd uteplass ved inngangspartiet, samt to tilhørende p-plasser. Inne er det trivelig med luftig planløsning og gode lysforhold, og rommene varmes effektivt opp med varmepumpe.
Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning med spiseplass, og kjøkkenet har alt du trenger av hvitevarer integrert. Videre er det et tidløst bad med regnfallsdusj, et romslig soverom og to boder, derav en ekstra stor med skap. Det disponeres også en utebod.
Kort fortalt
- Luftig 2-roms selveierleilighet.
- To parkeringsplasser medfølger.
- Uteplass ved inngangspartiet.
- Pen entré med hylle på veggen.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Luftig stue med varmepumpe.
- Bad med regnfallsdusj.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Seksjonen har et romslig soverom.
- To innvendige boder, én m/skap.
- Disponibel utvendig bod.

Innhold

Planløsning
U. etasje: Entré, stue, kjøkken, soverom, bad/vaskerom og 2 boder.
Annet: Utebod på 5 kvm i fellesanlegg.

Standard

Entré
Inngangspartiet ligger overbygd og en hvitmalt ytterdør med små glassfelt viser vei til entré. Entreen gir et pent førsteinntrykk av leiligheten, innredet med moderne veggfarge og askegrått laminatgulv, noe som er gjennomgående for seksjonen. Entreen har vegghylle med knagger og plass til kommodeløsning.
Stue og kjøkken
Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning og er et luftig allrom med gode lysforhold. Rommet har lyse vegger og askegrå laminat på gulv, og arealet varmes effektivt opp med varmepumpe. Det er både sofasone og plass til spisegruppe.
Kjøkkeninnredningen ligger i den ene enden av stuen, med vinklet form og god skapplass. Innredningen har hvite profilfronter og lys laminatbenkeplate, med mørke flisplater på veggene i bakkant. Hvitevarer er integrert som oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn, koketopp, ventilator og kjøl/frys.
Bad/wc/vaskerom
Badet har skifermønstret gulvbelegg, samt vegger med baderomsplater i hvitt og sort. Rommet har stilren, hvit servantseksjon og speil med lys. Videre er det vegghengt toalett, dusjhjørne med regnfallsdusj, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Leiligheten har et romslig soverom, oppmålt i tidsmessig blåfarge, samt med god plass til seng og oppbevaringsmøbel. Det er ellers to innvendige boder for lagring, derav en ekstra stor med klesskap. I tillegg disponeres det en bod i utvendig fellesanlegg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 7 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 6 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en liten fotballbane i Sagbrinken.
Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn. Med bil tar det ca. 11 min til Rafsbotn, 17 min til Hjemmeluft, 26 min til Kåfjord og 2 timer og 41 min til Karasjok.

Tomt

Areal: 2 188 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Fellestomten er opparbeidet med plen, asfalterte parkeringsarealer og asfalterte gangveier. Det er plass til et kafésett eller liknende ved seksjonens inngangsparti. Om man ønsker rekreasjon finnes dette i umiddelbar nærhet, blant annet er det kort vei til populære Skogvannet.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger to parkeringsplasser. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

500 pr. mnd.

Sameie

Sameiet Sagabrinken 7

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I 2019 har plattene blitt smurt. Ikke planlagt noe vedlikehold for kommende år.

Forsikring

Sparebank1 Nord-Norge

Regnskap

Sameiet fører ingen årsregnskap. Pr. 11.05.2020 er det ca. 60.000,- kr på konto.

Vedtekter / husordensregler

Megler har ikke tilgang til dette. Ved spørsmål rundt dette, ta kontakt med leder Tor Harry Mikkelsen.

Husdyrhold

Ingen begrensninger her.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2014

Antall soverom

1

Byggeår

2014

Byggemåte

Fundamenter, grunnmur og gulv er av betong.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Yttervegger er isolert trebindingsverk med utvendig liggende trepanel og betongvegger mot grunn som er påforet inne. Etasjeskiller er trebjelkelag som er plateslått i himlinger og på gulv. Inngangsparti til leilighet er under tett altan med platt av betong.
Takkonstruksjon: Takkonstruksjon av tre med taktekke av betongtakstein, takrenner og nedløp er i stål utførelse.
Anmerkninger:
- Liten sprekk i betongplatt utenfor inngang.
- Skade på innvendig dørblad til bad og et soverom.
- Lys til speil har defekt trafo.
- Benkeplate har en mindre svelleskade over oppvaskmaskin.
- Veggplater innvendig har en del hull etter skruer og festemiddler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 26.09.2014

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 107 kvm
P-rom: Gang, stue, kjøkken, 1 soverom og bad/vaskerom.
S-rom: 2 boder
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med gulvvarme og luft-til-luft varmepumpe. Det er balansert ventilasjonsanlegg og sikringsskap med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 15 410 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon
Beløpet gjelder for 2019.
Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 816 643 pr. 05.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 939 914 pr. 05.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1952/1042-12/82  Jordskifte  
 26.06.1952 
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere
1961/900002-1/82  Elektriske kraftlinjer  
26.01.1961 
Alta Kraftlag høyspente ledningsnett
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/3407-1/82  Bestemmelse om veg  
12.11.1980 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:374  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere
1980/3409-2/82  Bestemmelse om veg  
12.11.1980 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:373  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere
1980/3412-1/82  Bestemmelse om veg  
12.11.1980 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:372  
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere
1988/2664-1/82  Bestemmelse om veg  
08.07.1988 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:335  
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere
1989/1930-1/82  Bestemmelse om veg  
17.06.1989 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:372  
Bruksrett
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere
2014/216740-1/200  Bestemmelse om veg  
17.03.2014 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:374 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:374 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:374 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:374 Snr:4  
Overført fra: 5403-38/269
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 28.04.2020
Selgers egenerklæring, datert 27.04.2020
Energiattest, datert 05.05.2020
Bygningstegninger, datert 01.11.2009
Grunnkart, datert 04.05.2020
Planstatus, datert 04.05.2020
Ferdigattest, datert 26.09.2014
Eiendomsinformasjon, datert 04.05.2020