Alta

Stor 4-roms toppleilighet med fantastisk utsikt utover Altafjorden, vinterhage, takterrasse, balkong og garasjeplass.

Tollevikbergan 1 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 131 m²
Bruksareal 166 m²
Bruttoareal 182 m²
Tomt 1 040 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1452
Energimerking A
FINN.no 180486038
Sist endret 30.09.2020 11:21
Prisantydning 6 830 000
Totalpris 7 009 742
Ligningsverdi 1 334 219,-

Beregnet totalkostnad

6 830 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 170 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 830 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 179 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 009 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Tollevikbergan 1 er en stor, moderne 4-roms selveierleilighet på ca. 166 kvm, i toppetasjen av en nyere passivhus fra 2013. Her bor man med fantastisk utsikt utover Altafjorden, samt med flotte solforhold til innglasset og åpen takterrasse, og til nyere balkong mot sydvest. Innglasset del av terrassen har gulvvarme og downlights. Det er parkering på reservert plass i felles garasjeanlegg.
Innvendig fremstår leiligheten med tidsmessige fargevalg, og holder høy standard over innredning og utstyr. Her finnes et større kjøkken med integrerte hvitevarer og plass for spisebord, en luftig stue med store vindusflater, to smakfulle, helflisede bad, og separat vaskerom. Det er garderobeløsning på to av soverommene, skyvedørsgarderobe i entreen, og lagringsplass i både innvendig og ekstern bod.
Kort fortalt:
- 4-roms toppleilighet på ca. 166 kvm.
- Moderne passivhus oppført i 2013.
- Fantastisk utsikt utover Altafjorden.
- Stor, delvis innglasset takterrasse.
- Sydvestvendt balkong av nyere dato.
- Billedskjønn utsikt og flotte solforhold.
- Romslig skyvedørsgarderobe i entré.
- Stort kjøkken med plass for spisebord.
- Stilren innredning, integrerte hvitevarer.
- Tiltalende stue med flotte vindusflater.
- To helflisede bad, hvorav ett er nyere.
- Leiligheten har separat vaskerom.
- God skapplass på to av soverommene.
- Lagring i innvendig og ekstern bod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvann inkludert i felleskostnader.
- Vannbåren varme i felleskostnader.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Innhold

4. etasje/toppetasje: Entré, gang, kjøkken, stue, 2 bad/wc, vaskerom/teknisk rom, 3 soverom og bod.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 6 kvm.

Standard

Entré
Det er adkomst med heis til etasjeplan. Leiligheten har en lys og praktiske entré, med videre inngang til gang i åpen løsning mot stuen. Entreen har lysegrå gulvfliser, malte vegger i blågrått, og vannbåren gulvvarme. Det er god plass for oppbevaring av ytterklær og skotøy i en romslig skyvedørsgarderobe med speildører. Ved inngangsdøren er det montert porttelefon.
 
Stue
Leiligheten har en lys og stilfull stue, i åpen, vinklet løsning med spisekjøkken. Her bidrar skrå yttervegg mot terrassen til skape særpreg og sjarm, og store vindusflater på to vegger ivaretar den fantastiske sjøutsikten og gir rikelig med lysinnslipp. Mot innglasset del av terrassen er det satt inn glassdør. Stuen har parkettgulv, lysmalte veggflater i blågrått og hvitt, og god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og separat sittegruppe.
Kjøkken
Det romslige spisekjøkkkenet har god skap- og benkeplass i tidsmessig, L-formet innredning, samt plass for både spisebord og barbord. Over kjøkkenbenken gir to vinduer flott, inspirerende utsikt utover Altafjorden. Rommet har parkett på gulvet og malte vegger i hvitt og blågrått. Den takhøye innredningen har hvite profilfronter, vitrineskap, grå laminatbenkeplater, og nedfelt oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det belysning og mørke beskyttelsesplater. Det er montert komfyrvakt og automatisk vannstoppsystem. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, kombinert stekeovn/mikro, keramisk topp, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin og ventilator.
 
Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har to smakfulle bad/wc og separat vaskerom/teknisk rom. Det første badet har mørkebrune gulvfliser, hvite veggfliser, og mørkebrune mosaikkfliser på gulv i dusjsonen og dekorfelt på veggene. Rommet har vannbåren gulvvarme, downlights og balansert ventilasjon. Videre har badet firedørs speilskap med overlys, heldekkende servant på servantskap med mørkebrune fronter, og en matchende, vegghengt skuffeseksjon. I tillegg finnes det vegghengt toalett, hjørnebadekar med hånddusj, og dusjnisje med glassdør. 
 
Bad 2
Det andre badet er av nyere dato, og ble etablert i forbindelse med at deler av fellesarealer ble kjøpt og innlemmet i leiligheten. Rommet har antrasittgrå mosaikkfliser på gulv og sisternekasse, hvite veggfliser, og gulvvarme. Videre det det montert speil med integrert belysning, heldekkende servant på grått servantmøblement, og et matchende, vegghengt høyskap. I tillegg finnes det vegghengt toalett, og dusjnisje med glassdører.
 
Vaskerom
Det praktiske vaskerommet har sandfarget gulvbelegg, hvitmalte vegger, sluk og balansert ventilasjon. Det er god arbeidsplass ved en fritthengende, hvit laminatbenkeplate med nedfelt skyllekum. Over benken er det montert hyllesystem med hvite hyller, og under benken er det plass for både vaskemaskin og tørketrommel.
 
Soverom og garderobe
Leiligheten har tre lyse og pene soverom, alle med parkettgulv og hvitmalte vegger. Hovedsoverommet har en større skyvedørsgarderobe med speildører langs en av veggene, og videre er det direkte adkomst til innvendig bod med garderobeskap. Det er også garderobeskap på ett av de andre soverommene. Det er ytterligere oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe i entreen, og ekstra lagringsplass i disponibel kjellerbod med hylleinnredning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger naturskjønt og sjønært til i Tollevika, ca. 2 km utenfor Alta sentrum i Alta kommune. Her bor man som siste skanse mot naturen, og kan fråtse i nydelig sjøutsikt. Området har nærhet til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I området finnes det også fotballbane og treningssenter.
Fra leiligheten er det kun noen få meter ned til badeplass i Tollevika, der det finnes gapahuk, grillplass og toalett. Badeplassen er et populært samlingssted gjennom sommerhalvåret. I umiddelbar nærhet lokker friluftsområdene ved Komsa til tur og rekreasjon på helårsbasis. I kombinasjon med ytterligere friluftsområder i Alta er mulighetene gode for bl.a. jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer.
Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. For deg som liker langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Midtbakken. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. Her finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og hurtigbåt. Nærmeste holdeplass er Komsa skole som ligger ca. 800 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 5 min til Bossekop, 9 min til Alta lufthavn, og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 1 040 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har adkomst fra stuen til innglasset del av en stor, nordvestvendt takterrasse, og derfra videre til åpen takterrasse i samme himmelretning og til nyere balkong mot sydvest. Her ute har man fantastisk utsikt utover Altafjorden, og meget gode solforhold.
 
Innglasset del er etablert i senere år, og har skyvedører i glass. Det er gulvvarme, downlights, strømuttak og isolert tak. Arealet på ca. 31 kvm gir god plass for møblement, noe som får terrassedelen til å fremstå som en ekstra stue. Videre er det montert overhengende ventilator ved plass for gassgrill. Åpen terrassedel har grønt uteteppe, balkongen har tremmegulv, og begge har rekkverk i stål og glass.
 
Terrenget heller svakt mot nordvest. Felleseiendommen er pent opparbeidet med steinbelagte gangveier, velstelt plen og lekeplass m.m. Det er flotte tur- og friluftsområder i umiddelbar nærhet, samt kort veis gange til badeplass i Tollevika.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Det disponeres biloppstillingsplass i felles, oppvarmet garasjeanlegg i kjelleren, hvorfra det er heisadkomst opp til etasjeplan. Videre finnes det utendørs gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole. På sentrum ligger Alta ungdomsskole, Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr også på et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

3 096 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer varme, varmtvann, vask i fellesareal, brøyting og bygningsforsikring (ikke innbo)

Sameie

Sameiets navn er Tollevikbergan 1 og består av 10 boligseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ikke planlagt noe vedlikehold i nær fremtid.

Forsikring

Bygningsforsikring er inkludert i felleskostnader. Seksjonseier må selv forsikre innbo.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 19.839,- Pr. 31.12.2019 er disponible midler til sameiet kr. 121.411,- Resultatregnskap følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Husregler og vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med 1 hund. Styret vil innstille til årsmøtet om utvidelse vedrørende dyrehold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2013

Antall soverom

3

Byggeår

2013

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Antatt fundamenter av armert betong på stedlige masser av fjelle og sprengt fjell.
Grunnmur: Grunnmur av armert betong, isolert med skumplast.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Bærende konstruksjon av armerte og isolerte betongelementer samt betongsøyler og stålsøyler/dragere. Utvendig er fasaden kledd med stående falset panel.
Takkonstruksjon: Takkonstruksjon er ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilhører sameiet.
Taktekking: Ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilhører sameiet.
Etasjeskillere: Etasjeskiller utført av betonghulldekker, lyd og brann hemmende sjikt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 29.08.2014

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 166 kvm, Bruttoareal: 182 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad 1, bad 2, vaskerom, 3 soverom og stue. S-rom: Bod og vinterhage
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier rår som eier over sin seksjon og har en enerett til bruk av bruksenheten. Det er ikke tillatt å selge eller leie ut bod og/eller biloppstillingsplass i garasjeanlegget til personer som ikke er seksjonseiere.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med to radiatorer i stuen, vannbåren gulvvarme på ett bad og i entré, samt elektriske varmekabler på bad nummer to og på innglasset del av terrasse. Varmtvann og vannbåren varme er inkludert i felleskostnader. Det er balansert ventilasjon. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i vaskerom/teknisk rom. El-anlegget er lagt skjult. Videre har leiligheten callinganlegg i entré, samt downlights, strømuttak og ventilator på innglasset del av terrassen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter A
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 3712 kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 17 182 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon.
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 334 219 pr. 29.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 803 189 pr. 29.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan for Skaialuft/Tollevika, planid: 19990018, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 04.05.2020.

Offentlige planer

Naboeiendommen er nå under bygging, og det er videre planlagt bygging av 2 blokker i Tollevikbergan. Området er for øvrig i hovedsak regulert til bolig og friareal. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 27.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 28.05.2020
Energimerking, datert 29.08.2013
Bygningstegninger, datert 11.03.2010
Grunnkart, datert 03.05.2020
Planstatus, datert 03.05.2020
Ferdigattest, datert 29.08.2014
Eiendomsinformasjon, datert 03.05.2020
Vedtekter og regnskap for sameiet
Referat fra sameiermøte 13.03.2019