Alta

TOLLEVIKA: Moderne og arealeffektiv 2-roms med sjøutsikt

Øvre Tollevikveien 70 , 9511 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 51 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 61 m²
Tomt 5 544 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1985
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 939
Energimerking G
FINN.no 179550975
Sist endret 29.05.2020 00:11
Prisantydning 2 200 000
Totalpris 2 266 735
Ligningsverdi 456 981,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) 58 753,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 258 753,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 266 735,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Øvre Tollevikveien 70 er en moderne, betydelig oppgradert 2-roms andelsleilighet i enden av rekkehus, med idyllisk og sjønær beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Her lokker flotte tur- og friluftsområder rett utenfor inngangsdøren, og det er få meter ned til badeplass. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong med billedskjønn utsikt utover sjøen. Det disponeres en reservert utendørs p-plass.
Leiligheten har et stilrent og tidsmessig kjøkken med integrerte hvitevarer, en lys stue med flott sjøutsikt, vedovn og god plass for spisebord, og et smakfullt baderom med dusjkabinett. Det er skyvedørsgarderobe på soverommet og i gang, innvendig bod i direkte tilknyting til vindfanget, og ekstra lagringsplass i disponibel utebod utenfor inngangspartiet.
Kort fortalt
- Moderne, betydelig oppgradert 2-roms.
- Idyllisk beliggenhet ved friluftsområder.
- Få meter ned til badeplass i Tollevika.
- Reservert utendørs parkeringsplass.
- Vestvendt balkong med flott sjøutsikt.
- Innvendig bod i tilknytning til vindfang.
- Tidsmessig kjøkken med hvitevarer.
- Stue med balkongutgang og flott utsikt.
- Vedovn og plass for spisebord i stuen.
- Smakfullt baderom med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Skyvedørsgarderobe på soverom.
- Skyvedørsgarderobe i gang.
- Ekstra lagring i utebod ved inngang.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom og bod. Annet: Disponibel utebod ved inngang

Standard

Entré
Det er adkomst via utvendig trapp til repos delt med en nabo. Herfra kommer man inn i et lyst og innbydende vindfang, med laminatgulv som har flisemønster. I direkte tilknytning til vindfang er det lagringsmuligheter i innvendig bod. Videre er det montert åpen garderobeløsning. I innenforliggende gang, med parkettgulv og hvitmalte vegger, er det plassert en romslig, frittstående skyvedørsgarderobe med god plass for oppbevaring av ytterklær m.m.
Stue
Leiligheten har en lys og tiltalende stue, der spisedelen er åpen mot kjøkken. Hit er det rikelig lysinnslipp fra vinduer og glassdør mot vestvendt balkong, og den nydelige utsikten blir også godt ivaretatt. Rommet har parkettgulv, hvitmalte vegger med stedvis panelplater, samt god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. På ildsikker glassplate, mot veggfelt med grå fliser, er det plassert en koselig vedovn med glassdør.
Kjøkken
Leiligheten har et stilrent, moderne kjøkken i hendig L-form, der et vindu over benken bidrar til å skape en fin arbeidsplass med utsyn til natur. Innredningen har ett overskap med vippedør i glass, hvite, glatte fronter, grå laminatbenkeplater med kantlist i stål, og nedfelt beslag med dobbel oppvaskkum.
Under overskapet er det montert spotlys, og over deler av benkene er det sorte, flismønstrede beskyttelsesplater. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, keramisk topp, integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, og fritthengende ventilator med hette i glass. Rommet har parkettgulv. 
Bad/wc/vaskerom
Det pene baderommet har sorte, polerte fliser på gulvet, mosaikkfliser i ulike gråtoner på veggfelt over servant, og hvitmalt strie på øvrige veggflater. Videre har rommet elektrisk avtrekksvifte, speil med overlys, og heldekkende servant på trehvitt servantmøblement. I tillegg finnes det toalett, dusjkabinett, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom og garderobe
Soverommet er relativt stort og har plass for dobbeltseng. Rommet har parkettgulv og gråmalte vegger, og det er oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med hvite, glatte fronter. Det er ytterligere oppbevaringsplass i frittstående skyvedørsgarderobe i gang, og lagringsplass i både innvendig bod og utebod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger naturskjønt og sjønært til i Tollevika, i enden av blindvei, ca. 2 km utenfor Alta sentrum i Alta kommune. Her bor man som siste skanse mot naturen, og kan fråtse i nydelig sjøutsikt. Området har nærhet til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I området finnes det også fotballbane og treningssenter.
Fra leiligheten er det kun noen få meter ned til badeplass i Tollevika, der det finnes gapahuk, grillplass og toalett. Badeplassen er det populært samlingssted gjennom sommerhalvåret. I umiddelbar nærhet lokker friluftsområdene ved Komsa til tur- og rekreasjon på helårsbasis. I kombinasjon med ytterligere friluftsområder er mulighetene gode for bl.a. jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer.
Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. For deg som liker langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Midtbakken. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. Her finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og hurtigbåt. Nærmeste holdeplass er Kvilekrysset som ligger snaue 900 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 5 min til Bossekop, 8 min til Alta lufthavn, og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 5 544 kvm, Eierform: Fellestomt
Leiligheten har utgang fra stuen til en solrik, vestvendt balkong med bildeskjønn utsikt utover sjøen, samt fine solforhold. Balkongen har tremmegulv, hvitmalt rekkverk i tre, og plass for cafésett. Borettslaget ligger i skrånende, vestvendt terreng, ved kanten av tur- og friluftsområder rundt Komsa. Felleseiendommen er  opparbeidet med velstelte plenarealer rundt og mellom byggene, diverse beplantning, asfalterte adkomstveier og parkeringsareal, lyktestolper og lekeplass. For oppfriskende bad er det kort vei ned til badeplass.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det disponeres en reservert utendørs parkeringsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole. På sentrum ligger Alta ungdomsskole, Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr også på et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

3 290. Månedlige felleskostnader består av avdrag kr. 183,-, renter kr. 141,- og felleskostnader kr. 2.966,-
Felleskostnadene dekker følgende:
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre) IF: SP588935.5.1
- Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget.
- Kommunale avgifter.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til PBBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag

Borettslag

Knausen Borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende er gjennomført i 2018:
- Ferdigstillelse av forstøtningsmur
- Etablert/oppgradert hele motorvarmeanlegget med ny jordkabel
- Etablert uttak for El-bil lading - for 4 biler
- Skiftet utelys tilknyttet alle leiligheter
- Montert pipevindvifter
- Utsatt container for felles bruk

Forkjøpsrett

Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt. Se borettslagets vedtekter som er vedlegg i salgsoppgaven for mer informasjon.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har sikring mot tap av felleskostnader gjennom Skadeforikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Knausen Borettslags fellesgjeld er pr. 31.12.2019 på kr. 2.757.240,- (andel av saldo er 58.753,-)  Det er 2 ulike lån, som er beregnet innfridd i 2035 og 2042. Effektiv rente for 2019 1,504% og 2,95%. Betaler avdrag.

Andel fellesgjeld

58 753

Rentekostnader fellesgjeld

141,-/mnd

Avdrag fellesgjeld

183,-/mnd

Andel formue

45 231

Forsikring

Borettslaget har tegnet bygningsforsikring. Andelseier må selv tegne innboforsikring.

Regnskap

Årsregnskapet viser et underskudd på 70.100,- pr. 31.12.2018. Disponible midler pr. 31.12.2018 er kr. 1.983.667,- Regnskapet for 2019 er ikke klart enda.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Ingen generell forbud mot husdyrhold i borettslaget, men dyreholdet må ikke være til sjenanse forøvrige beboere

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1985

Antall soverom

1

Byggeår

1985

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Antatt fundamentert med armert betong på stedige masser av fjell og sprengt fjell, avrette med avrettingsmasser.
Grunnmur: Grunnmur antatt utført med mur og betong. Lektet ut og isolert innvendig.
Veggkonstruksjon og utvendige fasade: Oppført med reisverk av tre, totaltykkelse yttervegg er 25 cm, det antas å være ca 20 cm glassull i vegger. Vindtetting med asfaltplater og papp. Utvendig kledning av stående tømmermannskledning (rektangulære bord). Innvendig antas det å være montert dampsperre.
Takkonstruksjon: Saltak med tastoler av tre, kaldt loft isolert undergurt med glassull og isoleringsmatter. Informasjon hentet fra annen takst. Kaldt loft ikke inspisert pga tilgang fra annen leilighet.
Taktekking: Yttertak med shingel på taktroplater.
Piper: Pipe antatt utført av lettklinkerelementer. Pusset og malt. Påmontert vedovn i stue.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Dekker utført i impregnert treverk, rekkverk utført i malt treverk.
Etasjeskillere: Etasjseskiller antatt utført som trebjelkelag, antatt utført som lyd og brannskille mellom sokkel og 1.etasje
Oppgraderinger:
Vinduer, ytterdør og terrassedør er fra 2013 i følge eier.
Anmerkninger:
Det ble funnet noe riper i glasset på terrassedøren.
Det er en mindre glippe i parketten ved pipen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 20.05.1986

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, 1 stk soverom, stue og kjøkken
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Styret i sameiet skal godkjenne utleie, se vedtekter.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via elektrisitet, supplert med vedovn med glassdør i stuen. Det er mekanisk avtrekk fra bad, og naturlig ventilasjon for øvrig. Videre har leiligheten 200 liters varmtvannsbereder.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Målt energibruk: 8 046 kWh pr. år. Målt energibruk er gjennomsnittet av hvor mye energi boligen har brukt de siste tre årene.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader og inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 456 981 pr. 19.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 645 133 pr. 19.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. Store deler av området rundt er regulert til friområde. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplan, id 20100006, gjelder. Opplysninger fra Alta kommune 03.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen registrerte rettigheter eller forpliktelser

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, opplysninger forretningsfører kr. 12.070,-, grunnpakke 2.990,- og fotopakke kr. 5.000,-  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 11.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 15.05.2020
Energiattest, datert 15.05.2020
Bygningstegninger, datert 12.04.85
Grunnkart, datert 03.05.2020
Planstatus, datert 03.05.2020
Midlertidig brukstillatelse, datert 20.05.1986
Eiendomsinformasjon, datert 04.05.2020
Kopi av vedtekter for Knausen borettslag
Kopi av årsmøteprotokoll, regnskap/budsjett og årsmelding for 2018
Vilkår Skadeforsikringsselskapets Borettslagenes Sikringsordning AS