Alta

SAGA: Rekkehus fra 2012, med to p-plasser, tre solrike uteplasser, elegant kjøkken og fire soverom.

Sagastien 38 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 112 m²
Bruksareal 119 m²
Bruttoareal 130 m²
Tomt 4 046 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2012
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 688
Energimerking C
FINN.no 180200550
Sist endret 02.09.2020 14:57
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 791 242
Ligningsverdi 897 863,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 791 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sagastien 38 er et pent og velholdt rekkehus over to plan, oppført i 2012. Her kan man flytte rett inn i et moderne hjem, med nymalte, innvendige veggflater, preget av duse fargevalg og tidsmessige innredningsdetaljer. Rekkehuset har tre skjermede uteplasser med fine solforhold, orientert mot henholdsvis sydøst og nordvest. Det disponeres to reserverte parkeringsplasser.
I andre etasje er det skapt en luftig, sosial arena med stue og velutstyrt kjøkken i åpen, gjennomgående løsning, hvorfra det er direkte utgang til to av uteplassene. Videre har rekkehuset et lyst baderom med badekar, separat vaskerom, og fire pene soverom med tilhørende garderobeskap. Det er ytterligere skapplass i gang, og lagringsplass i utebod og på delvis gulvet loft. I første etasje er det gulvvarme i alle rom.
Kort fortalt
- Pent, velholdt rekkehus fra 2012.
- Nymalte veggflater i duse farger.
- Gulvvarme i hele første etasje.
- To reserverte parkeringsplasser.
- Solrike uteplasser, skjermet hage.
- Gode solforhold til eiendommen.
- Romslig garderobeskap i gang.
- Elegant kjøkken med barløsning.
- Flere hvitevarer, verandautgang.
- Luftig stue med verandautgang.
- Peisovn, god plass for spisebord.
- Pent baderom med hjørnebadekar.
- Separat vaskerom i første etasje.
- Fire soverom med garderobeskap.
- Utvendig bod, delvis gulvet loft.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Vindfang, gang/trapperom, bad/wc, vaskerom og 3 soverom.
2. etasje: Stue/kjøkken og soverom.
Annet: Utebod på ca. 7 kvm utenfor inngangspartiet, samt isolert, delvis gulvet kaldloft.

Standard

Entré
Det er adkomst via et skjermet, overbygd inngangsparti. Herfra kommer man inn i et praktisk vindfang, og videre til en romslig gang. Rommene har sandfarget vinylbelegg på gulvene, hvitmalte vegger, og gulvvarme. Det er åpen garderobeløsning i vindfanget og romslig garderobeskap med speildører gangen. Fra gangen er det adkomst opp til stuen andre etasje, via tretrapp med hvitmalte vanger og rekkverk, og trinn heltre eik.
 
Stue
I andre etasje er det skapt en luftig, sosial arena med stue og kjøkken i åpen, gjennomgående løsning. Hit er det godt lysinnslipp fra vinduer i begge ender, og fra glassdører til verandaer mot henholdsvis sydøst og nordvest. Rommet har hvitt, parkettmønstret belegg på gulvet, og hvitmalte veggflater er smakfullt oppbrutt av en sort fondvegg i stuen. Videre har stuen led-downlights, peisovn med stålpipe, samt god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.
Kjøkken
Rekkehuset har et velutstyrt og særdeles elegant kjøkken, med spiseplass ved barløsning mot stuen. Her er det god skap- og benkeplass. Barløsningen har nedfelt platetopp og overhengende hvit, ventilator med hette i glass. Den takhøye innredningen har hvite, glatte fronter, vitrineskap med frostet glass, mørke laminatbenkeplater, og nedfelt oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det montert belysning og strømuttak. Videre har kjøkkenet stekeovn og mikrobølgeovn integrert i høyskap, integrert oppvaskmaskin og nisje for kjøleskap. Kjøkkenet har direkte utgang til sydøstvendt veranda.
Bad/wc/vaskerom
Rekkehuset har bad/wc og separat vaskerom, begge i direkte tilknytning til gang/trapperom i første etasje. Badet har brunt vinylbelegg med skipsgulvmønster på gulvet, lys vinyltapet på veggene, og gulvvarme. Det er naturlig lysinnslipp fra et innsynsfritt vindu. Videre er det montert speil med overlys, heldekkende servant på romslig, hvitt servantskap, og to matchende veggskap. I tillegg finnes det vegghengt toalett, og badekar med regnfallsdusj og dusjvegg.
Vaskerom
Vaskerommet har grått, flismønstret vinylbelegg på gulvet, hvit våtromstapet på veggene, og gulvvarme. Det er god oppbevaringsplass i hvite overskap, og videre finnes det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom og garderobe
Leiligheten har fire lyse og pene soverom, tre i første etasje og ett i andre etasje. Rommene har hvitt parkettmønstret vinylbelegg på gulvene, og veggene er holdt i en kombinasjon av lyseblått og hvitt. Soverommene i første etasje har gulvvarme, mens soverommet andre etasje er oppvarmet med panelovn. Fra et av soverommene er det utgang til overbygd terrasseplatting mot hage. Alle soverommene har tilhørende garderobeskap. Det er ytterligere oppbevaringsplass i garderobeskap i gang, samt lagringsmuligheter i utebod og på delvis gulvet kaldloft.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 8 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 6 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere. Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva.
 
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en liten fotballbane i Sagbrinken. Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 11 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Nærmeste holdeplass er Sagastien som ligger rundt 200 m fra boligen, og hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn.

Tomt

Areal: 4 046 kvm, Eierform: Eiet tomt
Rekkehuset ligger skjermet mot et lite skogbryn i en rolig løkkevei. Fra ett av soverommene i første etasje er det utgang til en solrik, sydøstvendt terrasseplatting mot hage i hellende terreng, og fra kjøkkenet i andre etasje er det utgang til veranda i samme himmelretning. Uteplassene har tremmegulv, verandaen har hvitmalt rekkverk, og begge har utebelysning og god plass for utemøblement.
 
Fra stuen i andre etasje er det utgang til en skjermet, nordvestvendt veranda med utsyn til nabolaget. Verandaen har tremmegulv og hvitmalt rekkverk, og skjermes på sidene av henholdsvis fasade og levegg. Også her er det utelys og god plass for utemøblement. Hagen er opparbeidet med plen, og til inngang er det asfaltert. Videre er det montert utekran. Felleseiendommen er opparbeidet med asfalterte adkomster og parkeringsplasser, samt felles plenarealer.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Rekkehuset disponerer to utendørs parkeringsplasser. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

1 000 pr. mnd.
Fellesutgiftene inkluderer forsikring av ytre bygg, brøyting, strøm til ytre belysning og motorvarmere, samt diverse utgifter som går til fellesareal. Hver enkelt eier av leilighet er ansvarlig for vedlikehold av egen terrasse/trapp. Det foreligger ingen spesielle planer som vil medføre økte fellesutgifter.

Sameie

Sagastien boligsameie

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planlagt at de 3 byggene i sameiet skal males. For å ha råd til dette ble fellesutgiften økt i 2019 til kr. 1.000,-/mnd på Sagastien 38. Malingsarbeidet er planlagt til 2022. Etter at byggene er malt er det tenkt at felleskostnader skal senkes igjen. Videre er det diskutert å søke tillatelse fra Alta kommune om å bygge en felles-?bod der redskaper for sameiet kan oppbevares.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen fellesgjeld

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 81820960
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Sameiet har pr. 01.01.2020 en beholdning på 202.811,-

Vedtekter / husordensregler

Husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold, så lenge det ikke er til sjenanse for naboer.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

4

Byggeår

2012

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Såle av antatt betong grus. Ingen opplysninger om drenering er forelagt.
Gulv på grunn: Gulv i 1.etasje av betong på slumplastisolasjon og antatt radonsperre.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig kledning av liggende malt luftet tre kledning. Yttervegger over bindingsverk med 20 cm isolasjon.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak som er isolert med 30 cm mineralull, med pappkubbing mellom taksperrene for lufting. Videre er det bygd et dekke over isolasjonen på midten for lagring av mindre utstyr.
Taktekking og membraner: Tekket med under tak av brettex og betongtakstein. Takrenner og nedløp av stål.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua som er tilkoblet stålrør pipe.
Etasjeskillere: Etasjeskillere av isolerte tre bjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 22.12.2010

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre/trapp, 3 soverom, bad, vaskerom.
S-rom: Utebod
2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Det er tillat å leie ut bolig.

Oppvarming

Rekkehuset er elektrisk oppvarmet med varmekabler i alle gulv i første etasje, samt panelovner. Supplerende med peisovn i stuen. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. El-anlegget er lagt skjult. Videre har rekkehuset varmtvannsbereder plassert på vaskerom, utekran og utebelysning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 19 241 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Årsprognose for 2020 er 17.237,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 897 863 pr. 26.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 232 305 pr. 26.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Saga B10, planid: 20050042, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune dato 14.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2009/308193-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
04.05.2009 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 5403-38/688
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 22.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 20.05.2020
Energiattest, datert 26.05.2020
Bygningstegninger, datert 20.04.2009 / 22.10.2008
Grunnkart, datert 14.05.2020
Planstatus, datert 14.05.2020
Midlertidig brukstillatelse, datert 22.12.2010
Eiendomsinformasjon, datert 14.05.2020
Møtereferat sameremøte, datert 06.11.2019
Husordensregler