Alta

VISNING 5/10 KL.18 - MIDTBAKKEN: Rekkehus over tre plan. Sentralt og barnevennlig. Vestvendt terrasse. 4 soverom.

Myrveien 11C , 9511 Alta

VISNINGER

5. oktober mandag kl. 18:00-18:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 127 m²
Bruksareal 143 m²
Bruttoareal 163 m²
Tomt 3 465 m² / Fellestomt
Soverom 4
Byggeår 1970
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 550
Energimerking F
FINN.no 184105740
Sist endret 21.09.2020 15:13
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 3 064 719
Ligningsverdi 875 876,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) 266 737,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 056 737,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 064 719,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Myrveien 11 er et innholdsrikt rekkehus med barnevennlig beliggenhet i et meget sentrumsnært boområde. Herfra har man gangavstand til skoler, barnehager og buss, samt nærhet til samtlige sentrumsfasiliteter. Fra leilighetens stue er det utgang til balkong på ca. 6 kvm. I tillegg er det etablert terrasseplatting på ca. 13 kvm ved inngangspartiet. Begge uteplassene vender mot vest. Det er parkering på borettslagets tomt.
Rekkehuset er oppført i 1970 og har hovedsakelig standard fra byggeår med unntak av enkelte oppgraderinger. Noe modernisering bør derfor påregnes. Planløsningen går over tre plan, og inneholder blant annet fire soverom, bad, toalettrom, vaskerom, 2 boder i underetasje samt utebod. Videre er det en lys stue med vedovn. Det er også et romslig kjøkken med egen spiseplass og parkettgulv fra 2019.
Kort fortalt
- Innholdsrikt rekkehus over tre plan.
- Noe modernisering bør påregnes.
- Sentralt og barnevennlig område.
- Gangavstand til skoler/barnehager.
- Parkering på borettslagets tomt.
- Vestvendt markterrasse på 13 kvm.
- Vestvendt balkong på ca. 6 kvm.
- Kjøkken i eget rom med spiseplass.
- Lys stue med utgang til balkong.
- Eldre baderom med badekar.
- Separat vaskerom og toalettrom.
- Fire soverom, tre i andre etasje.
- Lagringsplass i flere kjellerboder.

Innhold

1. etasje: Trapperom/stue, kjøkken og vaskerom.
2. etasje: Trappegang, bad/wc og 3 soverom.
Underetasje: Entré, trappegang, soverom, wc og 2 boder.
Annet: Utebod.

Standard

Entré
Boligen har inngang i underetasjen via terrasseplatting. I entreen er det malte veggflater og teppe på gulv. Boligen bærer preg av eldre standard på overflater og inventar, og noe modernisering bør påregnes.
 
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i første etasje og har en eldre, hvit innredning med laminerte benkeplater og dobbel oppvaskkum. Det er avsatt plass for komfyr og kjøleskap, samt opplegg for oppvaskmaskin. Veggene mellom benker og overskap er kledd med hvite fliser, mens øvrige overflater består av malte vegger/tapet og nyere parkettgulv, lagt i 2019. Kjøkkenet har fin størrelse og plass for spisebord ved vinduet.
 
Stue
Stuen ligger i boligens første etasje sammen med kjøkkenet. Rommet har gode lysforhold og utgang til balkong. Veggene er malt i lys grønt, kombinert med hvitt. Det ble lagt parkettgulv i 2001. Stuen er enkel å møblere med god plass for sofahjørne og tv-møblement. En sort vedovn bidrar til god varme og lun stemning.
 
Bad/wc
Badet er utstyrt med toalett og badekar med dusjmulighet. I tillegg er det satt inn en hvit, profilert innredning med heldekkende servant og over- og underskap. Rommet har våtromsbelegg på både vegger og gulv, og noe modernisering bør påregnes. I tillegg finner man et separat toalettrom med servant i underetasjen.
 
Vaskerom
Fra kjøkkenet har man adkomst til et eget vaskerom, utstyrt med utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Rommet har malte vegger, fliser på gulv med gulvvarme samt vifte.
 
Soverom og garderobe
Boligen har fire soverom, hvorav tre av dem ligger i andre etasje. Her er det også åpning mellom to av rommene, men dette kan med enkle grep lukkes. Soverommene har varierende standard på overflater, og noen av dem er innredet med garderobeskap. Det fjerde soverommet ligger i underetasjen og har vindu ut mot terrasse. I tillegg til garderober er det lagringsplass i to kjellerboder og i utebod.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i Alta kommune. I nærområdet finner man skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
 
Fra boligen er det kort vei til naturskjønne friluftsområder med mulighet for blant annet jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for blant annet 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris Gourmet. Sistnevnte ligger på Amfi Alta, en knapp km unna boligen. Alta har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering, og fremstår som et moderne sentrum med et godt utvalg butikker og spisesteder.
Området byr på offentlig kommunikasjon via buss og hurtigbåt. Nærmeste holdeplass er Granshagen som ligger ca. 350 meter unna boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Aronnes, 9 min til Alta Lufthavn, 3 min til Bossekop og drøye to timer til Hammerfest

Tomt

Areal: 3 465 kvm, Eierform: Fellestomt
Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boområde. Fra boligens stue er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 6 kvm. I tillegg er det etablert terrasseplatting ved inngangspartiet. Plattingen har et areal på ca. 13 kvm og byr på flotte, vestvendte solforhold. Tomten er opparbeidet med gressplen og parkeringsplasser.

Garasje / Parkering

Det er parkering på borettslagets tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 2,3 km til Alta ungdomsskole. I sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, hvor sistnevnte har et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen har også et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

5 150 pr. mnd. Felleskostnader består av avdrag kr. 1.086,-, renter kr. 678,- og felleskostnader kr. 3.386,-
Felleskostnadene dekker følgende:
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget.
- Kommunale avgifter.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag.

Borettslag

Marienlund borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Aktiviteter/vedlikeholdsarbeid i 2019:
- Styret har jobbet med prosjekt om etablering av carporter med boder i borettslaget.
- 5 av byggene er malt i 2019, det siste males sommeren 2020
- Mesteparten av oljetankene er fjernet.
- Alle husnr er byttet ut
- Det er gjennomført brannvernrunde
- Ekstra isolering av vann/avløpsrør i 16, 18 og 20.

Forkjøpsrett

Utprøving av forlgøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Marienlund borettslag er medlem av Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. (vilkår vedlagt)

Fellesgjeld / lånevilkår

Saldo pr. 31.12.2019 er kr. 5.967.705,- (andel av saldo kr. 266.737,-). Effektiv rente på 2,95% (2019). Betaler avdrag. Lånet er beregnet innfridd i 2041.

Andel fellesgjeld

266 737

Rentekostnader fellesgjeld

678,-/mnd

Avdrag fellesgjeld

1.086,-/mnd

Andel formue

69 647

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP588925.5.1
Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et underskudd på kr. 370.897,-. Disponible midler pr. 31.12.19 er kr. 1 530 289,- Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for borettslaget. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark AS. Se ellers regnskap for 2019 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er vedtatt forbud mot dyrehold. Styret kan likevel gi tillatelse dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1970

Antall soverom

4

Byggeår

1970
Tilbygg (1992): Påbygget vaskerom og utebod.

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Yttervegger: Vegger er oppført i bindingsverk med utvendig trepanel. Veggene er påforet og isolert, antatt isolasjonstykkelse 15 cm mineralull. Utebod er uisolert.
Takkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med papp. Takrenner og nedløp av stål. Overbygget inngangsparti.
Vinduer: Vinduer med 2 lag isolerglass og trekarmer.
Ytterdører og porter: Ytterdør er standarder og balkongdør med glass.
Gulvsystemer: Etasjeskille med bjelkelag, ukjent isolering.
Piper, plassbygde ildsteder m.v.: Loddpipe i elementer. Innvendig røykløp er ikke inspisert. Det er montert ny pipe i leiligheten i 2009.
Anmerkninger:
- Det er registrert noe misfarging i taket i 2. etasje.
- Sprekk i kjellergulv i en av bodene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 30.10.1970.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 143 kvm, Bruttoareal: 163 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré/trappegang, soverom, wc
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, vaskerom
2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 stk soverom, trapperom, bad
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Se vedtekter som er vedlagt salgsoppgaven for mer informasjon.

Oppvarming

Boligen er opparbeidet med stedvis panelovner og varmekabler på vaskerom. I tillegg er det mulighet for vedfyring via vedovn i stue. Det er hovedsakelig naturlig ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra vaskerom. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer og varmtvannsbereder er plassert på vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 875 876 pr. 02.07.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 153 154 pr. 02.07.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplan, planid: 20100006, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune dato 15.06.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunnboksinformasjon er vedlagt i salgsoppgaven.

Heftelser

Andel fellesgjeld overtas. Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verdi- og lånetakst, datert 01.07.2020
Selgers egenerklæring, datert 18.06.2020
Energiattest, datert 02.07.2020
Bygningstegninger, datert 19.12.1969 / 15.04.93
Grunnkart, datert 15.06.2020
Planstatus, datert 15.06.2020
Ferdigattest, datert 22.10.1970
Eiendomsinformasjon, datert 15.06.2020
Grunnboksinformasjon
Kopi av vedtekter
Kopi av årsmøteprotokoll 2019
Regnskap og budsjett 2019
Vilkår Skadeforsikringsselskapets Borettslagenes Sikringsordning AS